E.X.T.E.N.S.I.O.N.S.

Allmänt

10844046_586457654787596_1126470941_n

Tur & Retur Oslo – Göteborg. 

Goooodmorgon kära bloggvänner! 

Inte nog med att jag har fel på min telefon (har inte kommit in på mitt instagram sedan lördag…), nu har dessutom min mac blivit så överfull i minnet att den inte klarar att lasta ner en enda bild till.  Så jag måste strax iväg till sjukhuset igen men jag är rädd att vi blir hänvisade vidare till experter…Oavsett så håller jag alla tummar för att all teknik snart är back on track igen! 🙂

Men – som tur var så hade jag förberett ett inlägg om mitt hår så de bilderna kan bloggas! Det var några dagar innan vi reste till Thailand som jag hoppade på bussen till Göteborg eftersom jag saknade mina extensions såååå mycket att jag inte kände mig väl.  Och jo, jag är enormt glad & tacksam för alla fina komplimanger jag fick över mitt kortare hår, de värmde verkligen ska ni veta, men efter att ha haft extensions i ca 10 år så blev det en lite väl stor övergång att gå från allt till inget på en och samma gång.  Det vanliga är nämligen att man trappar ner den dagen då man känner att man kanske ska sluta, inte att man bara bam! tar bort allt.  Men jag försökte i alla fall och min bästa frisör klippte ju mitt hår så fint och tyckte att jag skulle ge det en chans men ja, det misslyckades… jag fick helt enkelt ett återfall (kände att så där kommer jag oavsett att se ut i många år senare i livet så jag kör på glam så länge jag har lust!) och då valde jag att testa håret från Rapunzel of Sweden som jag hört så mycket positivt om (också är jag så imponerad över Ida, som driver företaget, hon omsätter runt 90 miljoner på hår: extensions, peruker etc.) . Och för att kunna göra det så fick jag alltså hoppa på en buss mot Göteborg där de har en av sina fräscha salonger.

Och vet ni, jag tycker att den bussresan är riktigt bekväm!  framförallt då jag åkte dit i en buss med 2 våningar och jag satt längst fram högst upp i ett skönt brett skinnsäte utan någon vid sidan av mig och med panorama utsikt. Jag lyssnade på Spotify, surfade (det var fri wi-fi) och läste och vips! så var jag framme.

10858407_10152479952520796_9035915585162034145_n

Jag hann med lite speedshopping innan jag checkade in på salongen som låg i närheten av både bussterminalen  & NK (skönt för mig som inte hittar så bra i Göteborg)  och där möttes jag av den trevligaste personalen. Herregud vilken skillnad det kan vara på service i Norge / Sverige! 

10606045_10152479941020796_8555091301687859202_n

Jag hade laddat upp med nya härliga magasiner eftersom jag visste att det skulle bli några timmar i stolen. 

10411104_10152479972610796_2087596622200762050_n

Och så här såg jag ut då vi skulle sätta igång och gissa om jag blev positivt överraskad då det visade sig att de hade fästen som var exakt lik de jag hade då jag hade extensions från great lengths så jag gick självklart för det! för de där tejp fästena var inte helt min grej… tycker att de syntes så mycket lättare. (båda alternativen är lika skonsamma mot håret). 

10849889_10152479954185796_7568965056921137348_n

Så här ser mina fästen ut och de sätts fast med hjälp av värme.  Man kan beställa likadana från Rapunzels webshop och sätta i själv hemma men personligen så föredrar jag absolut att få gjort det av proffs på salong. (i webshopen kan man köpa massa olika hår, peruker etc.) 

10850123_10152479912255796_431950288735998712_n

Tada!  Ca 2, 5 timmar senare såg jag ut så här!  ja, det gick SÅ fort! och jag blev verkligen super duper nöjd!  så jag kan varmt rekommendera hår från Rapunzel! Och om du bor i Oslo så tjänar du massor på att åka dit och sätta i jämfört med att göra det här hemma. (jag sparades själv m.å.n.g.a. tusen på det!)  Sen kostade bussresan ca 500 kr t&r men då fick jag ju dessutom några timmar till shopping i Göteborg innan jag reste hem igen och det är ju inte helt fel det heller (åkte dit kl. 08 på morgonen och hem igen med sista bussen kl. 17.50). 

Så nu kör jag på med extensions en stund till så får vi se sen… och min frisör här hemma förstod mig verkligen för det var klart jag ville vara lite mer glam då jag skulle på semester 😉  Och sen är det ju fantastiskt kul att man kan förändra sitt hår så enkelt med hjälp av extensions!

Nej, nu måste jag iväg och fixa tekniken så jag hinner dansa ut julen sen….!

Önskar dig en festlig Tjugondag Knut!!! 🙂

P.S nu har jag haft i mina  extensions i över 1 månad och de håller fantastisk kvalitet.

Kramar!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “E.X.T.E.N.S.I.O.N.S.”

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner TACK för tipset både här och på mejl! 🙂 Så otroligt snällt av dig! Och att den är från Michael Kors var en trevlig överraskning! jag upptäcker nämligen att nästa alla plagg jag ser som jag gillar är från honom… Synd bara att den är så dyr. Annars hade jag klickat hem den a.s.a.p. ! 😉

   Happy tisdag! Kram!

 1. Ida Marie says:

  Hva bruker du for schampo og balsam til håret ditt? 🙂 spurte om tips i et tidligere inlegg hihi 🙂 tenkte det passa inn på dette tema. Håper det løser seg med Mac: en

  • Jag hade tänkt fota och visa det i samma inlägg men kan tyvärr inte få det till p.g.a. tekniska problem… Så, svarar dig här: tidigare använde jag Redken Expreme ( de blå flaskorna ) men nu då jag har extensions så rekommenderas jag att använda produkterna från Rapunzel of Sweden. Så sedan jag satte i håret så är det deras produkter jag använder och de är jag super nöjd med! Luktar fräscht gör de också! 🙂

   Njut dagen! Kram!

 2. Ida Marie says:

  Skal kjøpe ny schampo nå så derfor jeg spørr 🙂 får man kjøpt dems schampo på nett? Eller må man kjøpe i salong?

  Takk I lige måte 🙂

 3. Ella says:

  Hva betalte du for alt tilsammen da? Forstår om du eventuelt fikk litt rabatt, men siden du skriver sparte 6000,-. Hva koster det for å sette på så mye som du gjorde? Virkelig fint.

 4. Amelie says:

  Det där med skillnaden på trevlig service Sverige vs Norge är något jag faktiskt funderat på.
  Jag har trott att jag fått otrevlig/dålig service i Norge för att jag är svensk men det kanske är så att det faktiskt är skillnad på Svensk och norsk service?

 5. Mirva says:

  Hur snyggt som helst! Trodde att servicen i Norge skulle vara bättre… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *