EN AMAZING OSLO DAG…!

Allmänt

Happy lille lördag mina darlings! 

Solen strålar och det är helt fantastiskt vackert ute med frost på träden.  Dagar som dessa är vintern på sitt vackraste här uppe i norr om du frågar mig. Lagomt med snö, klarblå himmel och inte allt för kallt.  Jag älskar allt! utom mörkret… jag har så otroligt svårt för att det är mörkt ute redan kl. 16 (det börjar bli mörkt strax efter kl. 14) det är som att säga “god natt” till kroppen och jag blir så galet trött.  Därför är det så härligt att ringa  J på FaceTime då hon är på väg hem från skolan runt den tiden och få se ljuset och ett snöfritt Bath. Det ger energi!

Något annat som ger mig energi är Oslo! så nu blir det ett bildregn från då jag var i Oslo några dagar innan jag reste och besökte Johanna i England. Det är den 19 oktober och jag var ute på en super härlig inspirations runda i våra fantastiskt vackra hoods innan jag mötte upp min bästa vän på Petter Stordalens senaste stolthet i Oslo:  Sommerro ! för att fira både hennes och min födelsedag väldigt långt i efterskott. Men bättre sent än aldrig! så detta var verkligen en bättre dag! 🙂

 

Oslo torsdag 19 oktober. Min dag avslutades med att jag mötte upp min bästa vän här, på vackra hotell Sommerro som ligger i våra hoods precis vid Johannas skola.  Men nu tar vi dagen från start först! Jag tog en härlig walk upp Bogstadveien (vi bor precis vid sidan om..) för att tanka inspiration!  Åh som jag älskar mitt vackra Oslo! blir lycklig bara jag gåt ut genom dörren.

 

Efter en sväng på Zara så sladdade jag in hos Søstrene Grene som alltid har så fantastiskt mycket fina saker till otroligt bra pris och alltså hur fin är inte den här julkalendern? Jag köpte husen som är markerade 1-24 (finns även i bruna pepparkakehus) och tänker att jag kommer att mixa de med annan wrapping i J´s kalender i år. 

Och man behöver inte köpa tyg-tavlan som de hängt upp påsarna på här, du kan hänga de på en girland som du har hemma, på en krans eller ställa de  på fönsterbrädan / på en hylla och strössla med en ljusslinga runt om.

 

Den här kalendern tycker jag också är super fin! Passar dig som tänker skriva små “notes” istället för presenter eller som ska ge mindre saker som tex en favoritgodis per dag. Super cute ! (och fin att skapa en tradition med eftersom den håller i alla år).

 

Lite högre upp i gatan på hörnet av ett vackert vitt hus  ligger H&M Home och deras blomsteravdelning “Bunchery” är verkligen magisk!  Jag måste erkänna att jag inte köper blommor här så ofta men jag blir lycklig bara av att titta in där… 

 

 

Hur fin är inte denna espresso kaffe kopp present box?!  Boxen innehåller de 2 koppar + fat som står framför och när jag ser det här får t.o.m. jag lust att börja dricka kaffe ! ha, ha. 

Denna box är en super fin julklapp till en väninna, mamma, kollega, lärare på skolan eller vem som helst som gillar espresso. Du hittar den hos H&M Home.

 

Jag älskar snygga bok (och magasin) cover och det här ser ju bara helt magiskt ut!  Perfekt julkapp till någon som älskar att baka tänker jag, eller någon som mig, som bara gillar att ha snygga böcker liggande… ha, ha. 

 

En annan variant av Espresso kaffe koppar presentbox. Sååå ljuvligt fin den här också!  och även denna kommer så klart från H&M Home.  De har otroligt mycket fint tycker jag !

 

Så här kan också en julklapp se ut! Jag köpte dessertfat från kollektionen som det här fatet kommer ifrån och sen så ångrade jag att jag inte även köpte fatet.. Det var tyvärr utsålt online så blev väldigt glad då det fanns kvar hos H&M Home i Bogstadveien!  Matcha med de här favorit servetterna också ett fint julkort till det… ! 

Det är ett tips att inte bara köpa “juliga” julklappar för på julafton är ju nästan julen över. Så ett fat och ett par servetter som kan användas även efter jul är ingen dum idé.

 

Nästa stopp blev Baker Hansen, det är lite farligt med alla underbara caféer i Oslo för de bjuder på så goda frestelser..  Min favorit? Vanilje karlsbader.  Mums så gott ! (den högst upp till höger på bilden)

 

Gick självklart in hos TGR / Flying Tiger på väg hemåt och den här förpackningen till att göra egna pepparkakehus är en av de finaste jag sett!  Tänk så fin att fästa ett silkesband runt och skriva ett fint kort och ge bort nu i förjulstiden om du tex ska bort på en middag. Love it ! 

 

 

Och vem blir inte glad av en globus med snö som dansar runt?! Den här hittade jag också hos TGR, så fin till en av luckorna i adventskalendern.. Ett tips! 

 

Och på tal om glad..  Den här notatboken kan man ju inte bli annat än glad av då man ser!  Köp en till dig själv och placera i handväskan och skriv upp all julshopping och to do´s i den och du kommer att bli lika glad som tomten varje gång du tar fram den. Eller – ge bort den i adventskalendern (perfekt att ha i skolväskan i december). Så fluffig och super cute! 

 

Jag älskar att fästa olika detaljer utanpå julklapparna och den här kjærlighet på pinne / klubban är ju bara hur söt som helst! Fäst ett rosa silkesband på pinnen och ge bort i julkalendern , fäst den utanpå en av julklapparna eller ge bort den bara så som den är med en liten hälsning som du fäster på silkesbandet du knyter runt pinnen.  Perfekt att placera på alla kollegors skrivbord till 1:a december tex..  Du hittar den hos TGR.

 

Lunchdags! Nej men alltså våfflorna på Baker Brun är verklige de goooodaste !!!  Om du reser till Norge så måste du självklart äta våfflor för det är något av det mest norska som finns av alla norska traditioner. Det finns ett våffeljärn med minst 2-3 våfflor som kan gräddas i fil i “alla” norska hem. 

Nu då Johanna studerar i Bath så har de tex “våffeldag” varje fredag och häromdagen så serverade Johanna + några till från klassen våfflor till alla som kom på Öppet Hus på den skola som de studerar på. Så norskt är det ! ha, ha.

 

Oh my, höll på att glömma att tipsa om dessa ljuvliga godis från TGR.  Så fina att duka med då du har små gäster till jul och super fina till adventskalendern eller som gå bort present.  Passar även fint att posta eftersom påsen är så platt och får plats i ett kuvert.

 

Jag har svårt att passera norska By TiMo´s butik utan att gå in och njuta lite…  De har så mycket fint! och om det inte vore för att plaggen kostar en del så hade jag gått ut med den där klänningen du ser på bilden… Den är lik style som ett par jag har (den ena har ni sett, med blommor på) men den här har andra detaljer på ärmarna. 

Jag sålde By TiMo i min butik, då var märket helt nytt på den norska marknaden och de hade allt från t-shirts till ytterplagg, idag har de  fokus på klänningar och blusar  och efter att ha stängt igen ett antal butiker senaste åren så har de idag den butik som jag besökte, i Bogstadveien.25, samt en lite större butik med fokus på interiör mitt emot, med ingång Industrigate (den gatan vi bodde i då Johanna föddes, vi bodde i huset snett mittemot By TiMo)

 

Efter ett kort stopp hemma, för att lämna det jag shoppat, byta om och hämta presenter till min vän, så promenerade jag iväg ner till Sommerro på Solli Plass. Det tar mig ca 10 minuter att gå hit och Johanna passerar det här hotellet varje dag till / från skolan då hon är hemma i Oslo. 

 

Jag älskar att det är så härlig stämning och mycket folk här alla dagar i veckan! Som den här torsdagen tex då vi var där runt kl. 17.  Jag haffade 2 barstolar i Ekspedisjonshallen, ställde fram paketen och beställde in bubbel till oss. 

Jag väljer ofta att sitta i baren istället för vid ett bord för det blir lite mer avslappnat…

 

Sen satt vi där och åt och drack, öppnade paket (jag fick också ett paket! en försenad födelsedagspresent) och uppdaterade oss på allt som hänt .  Åh det är så härligt med tid tillsammans med sin bästa vän! 

 

Den här dagen var verkligen en helt perfekt Oslo dag och jag uppskattar allt så mycket mer då jag pendlar och tillbringar mycket tid i Luleå den här hösten.

Om du planerar en Oslo tur nu i förjulstiden så är dagens tips: en shoppingtur i Bogstadveien som avslutas med ett glas / mat på vackra Sommerro. Men tänk på att det är crazy fullt där i december så boka bord i förväg så du inte riskerar att få vända i dörren. Och om du inte får bord på Sommerro så är mitt tips Frenchie som ligger mitt emot på Solli Plass! Super mysigt med en svensk jätte trevlig restaurangchef!

 

Nu önskar jag dig en magisk och extra festlig lille lördag fylld av happiness!

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

 

22
Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “EN AMAZING OSLO DAG…!”

 1. Maria says:

  Åh, jag bjöd min sambo på afternoon tea på Sommerro när vi var i Oslo senast (jobbar där halvtid) och det var helt fantastiskt. Fin serice och grym mat. Bor väldigt nära Bogstadveien när vi är där och det är verkligen en underbar del av staden. Kommer dit igen om en vecka, längtar! Ha en härlig dag! Kram

  • gizmolina says:

   Åh så underbart att du också får njuta Oslo så ofta! och så härligt att ni fick till en afternoon Tea på vackra Sommerro . Det stället har verkligen gjort skillnad på området runt Solli Plass. Och vilken lyx att du också bor så nära Bogstadveien då du är i Oslo, hela området är magiskt. Ja, hela Oslo är verkligen fantastiskt !

   Missa föresten inte Jul i Vinterland som öppnade i lördags nästa gång du är i Oslo. Att besöka det ger 100% julkänslor direkt !

   Önskar dig en strålande fin dag !

   Kram! 🙂

 2. Nina says:

  Så fint att du uppdaterar så ofta nu.
  Längtar efter bildtexterna som kommer. Och all förjulsinsperation du bjuder oss på!

  • gizmolina says:

   Åh nu gjorde du min dag Nina! Tusen miljoner TACK för härlig feedback! Makes me happy att du uppskattar mina inlägg. Jag har inte många bildtexter kvar nu, uppdaterar med de lite senare idag.

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder!

   Kram! 🙂

 3. L says:

  Men wow vilket uppsving bloggen har fått på sistone! Tack för det och vilken inspiration och glädje du bjuder oss på:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *