EN DAGENS I KYLAN.

12523020_10153280834845796_4462473910937285597_n

Dagens: tröja Hunkydory, jacka In Wear, jeans Replay, skor Ugg, väska Gucci och mössa shoppad i Cph.

Jag ska inte klaga mer på kylan men alltså det har varit sååååå kallt idag! så thank god för min fluffiga mössa! utan den hade jag nog frysit ihjäl. Nu måste jag bara shoppa några varma vantar också för det var lite kallt att gå utan…  😉  (lånade ett par av J men de var i minsta laget och ja, jag har några Johaug handskar som är lovely någonstans men har inte hittat de efter flytten).   Och alltså vad hade jag gjort utan min kära bror? Han hämtade J från skolan och sen åkte vi och lunchade alla 3 + att han körde mig till matbutiken. Såååå snällt!  för nej, bilen startade inte trots laddningen (j-kla skit).

12552914_10153280842935796_8667386282024353354_n

Det blir mörkt SÅ tidigt (kl.15) så inte lätt att knipsa pics. men här har vi precis kommit hem och nej, jag har inte städat bort julen ännu. Klarar inte att kvitta mig med alla fina kransar / stjärnor i fönstren…  så de får nog bli ett tag till.  Och ja, den där plogade snövallen måste bort. Jag vet. Ska ta och ringa en traktorkille som får fixa för orka skotta liksom… Ha, ha.  

Nu ligger 3 söta girls och tittar på film här hemma och jag förbereder för JIG´s ankomst i kväll. Vi har inte setts på över 2 veckor  och jag tror inte han varit här hemma i Luleå sen ja… typ 2:a december?  Så jag städar, tvättar,  öppnar post (han får post till flera av sina företag, jag är typ sekreterare och sorterar…) och ska strax laga lite middag. Tror vi kör på tacos idag.

Vad gör du i kväll? 🙂

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “EN DAGENS I KYLAN.”

 1. Frida says:

  Haha, vad gullig du är som trippar runt med kappan öppen och världens snyggaste pälsmössa när det är så där kallt (och nu skriver jag det på ett positivt sätt). Kan tänka mig att du verkligen sprider lite elegans och glitter över Luleå med din uppenbarelse <3
  Hos oss blir det en väldigt lugn kväll framför Netflix efter några veckors vaknätter med barn. Zzzzz…. Hoppas du får en mysig kväll nu när ni alla är samlade igen. Kram på dig!

  • Jag öppnade jackan för bildernas skull, annars hade jag sett ut som en uppstoppad Michelingubbe typ! Ha, ha. 😉 (när kameran var av så drog jag snabbt igen dragkedjan!). Och tusen 1000 miljoner TACK för härligt glittrig komplimang Frida ! Nu gjorde du min kväll här!

   Kos dig med Netflix och jag håller tummarna för att du får sova gott i natt! Stor kram! 🙂

 2. Dina says:

  Kan anbefale uggs votter! Mitt beste vinterplagg!:)

  • gizmolina says:

   Åh jaaaa varför har jag inte tänkt på de?! Tusen miljoner TACK för tipset Dina! Ska omgående se om jag hittar några att beställa på nett för de skulle ju matcha min skor perfekt ! 🙂

   Önskar dig en härlig kväll! Klem!

 3. Lisa says:

  Blir det Thailand till sommaren? 😉

  • gizmolina says:

   Jag tror det ! 🙂 Vi har lite andra funderingar också så kan hända att vi inte blir så länge som vi brukar men några veckor ska vi förhoppningsvis få till.

   Önskar dig en härlig onsdag! Kram!

 4. Ida says:

  Så fin stil du har

  • gizmolina says:

   Men åh tusen miljoner t.a.c.k. för fin komplimang Ida! Nu smiler jag från öra till öra här! 🙂

   Önskar dig en riktigt härlig onsdag! Kram!

 5. Ida says:

  Halva inlegget forsvinner når jeg bruker emoji 🙁 skulle stå at jeg digger stilen din og spesielt hatten 🙂 si ifra om du finner votter-trenger et par jeg også da mine hestra votter blev missfarva. Du ser så fresh og brun ut 🙂

  • gizmolina says:

   Tack igen för fantastiskt fina ord Ida! 🙂 Jag lovar att tipsa om votter om jag finner några fina. Blev tipsad om Ugg´s igår så kryssar fingrarna för att jag hittar ett par på nett. Och ja min hatt, den är jag väldigt glad i. Hittade den på salg hos Illum i Köpenhamn och den är ett av mina bästa köp.

   Önskar dig en underbar onsdag! Klem! 🙂

 6. Annette says:

  Oi, så kaldt!!! Kan du anbefale å reise til Sunwing i Phuket i juli/ aug? Kamala eller Bangtao, i så fall? Vi synes Kamala ser veldig fint ut, men kanskje leilighetene er litt små for 2 voksne + 2 barn (10 og 12 år).
  Er det helt “dødt” på hotellet om sommeren, eller har de litt underholdning ol?
  Blir veldig takknemlig for svar 🙂
  Kle godt på dere i kulden!!

  • gizmolina says:

   Ja, här är verkligen hur kallt som helst…! Men åh så fantastiskt kul att ni funderar på att resa till Sunwing i Phuket! 🙂 Det är bara världens bästa familjehotell om du frågar mig! Vi har varit där i juli / augusti varje sommar senaste åren och det är klart att det är stor skillnad mot tex dec / jan (som är högsäsong) men jag älskar det! för du slipper riskera att bli utan solstol vid poolen, det är mer internationella gäster och du har en känsla av att ha resorten “för dig själv”. Något i alla fall jag liker !

   När det gäller barnaktiviteter / underhållning så är det ett mindre utbud för showpersonalen har rest till andra destinationer så det är tex ingen familjeshow på kvällarna. Men – de kör lokala shower ett par kvällar i veckan och de brukar vara riktigt bra ! 🙂

   Personligen så föredrar jag Sunwing Bangtao. Tycker att den resorten är mer “exotisk” eftersom den är placerad så att du ser havet / beachen när du ligger vid poolen (det gör du inte på Sunwing Kamala). Frukosten / La Tasca restaurangen är dessutom placerad vid beachen och det älskar jag ! Huset där samtliga barn/ungdoms-aktiviteter äger rum är dessutom placerat mitt i resorten så att man lätt kan springa mellan pool / aktiviteter. Till skillnad mot Kamala där det är inomhus. (Sunwing Kamala är nyare och mer modernt).

   Jag rekommenderar er att boka ett Royal Family rum som innebär att ni har 2 sovrum + 2 badrum. Perfekt när ni reser med 2 barn i den åldern! Denna rumstyp finns både på Sunwing Kamala & Sunwing Bangtao.

   Så, om jag ska sammanfatta: Sunwing Bangtao är mer exotiskt och du har nära mellan beach / pool. Sunwing Kamala är nyare och mer modernt och du ser inte beachen från poolområdet (p.g.a. att det stor hus i vägen men du har super nära till beachen oavsett för resorten är placerad vid beachen).

   Hoppas att mitt svar är till hjälp! fråga på nytt annars!

   Och ja, ang. vädret i juli / aug. Det är röd flagg på alla beacher i Phuket den tiden på året p.g.a. undervattens-strömmar och stora bølger. Men du kan absolut doppa dig. det är bara inte lov att simma ut… Så det är väl den största skillnaden mot i högsäsong. Sen är det regnperiod i Phuket från april – oktober så det kan regna vissa dagar men vi har oftast haft ett fantastiskt väder! och även om det kommer en skur då och då så är det oavsett ca +32 grader dygnet runt och det är ju bara helt underbart !

   Njut dagen och lycka till med reseplaneringen! Klem! 🙂

   • Annette says:

    Tusen hjertelig takk for at du tok deg tid til å komme med så mange gode tips!
    Det kommer veldig godt med i planleggingen 🙂 Det blir vår første tur til Thailand, og jeg kommer garantert til å skrive ned mange tips fra alle turene deres til Phuket! Du har en utrolig fin og positiv blogg og er til stor inspirasjon!!
    Ha en kjempefin dag!!

    • gizmolina says:

     Bare hyggelig! 🙂 jag blir så glad då ni som läser min blogg ställer frågor! Och som sagt – skulle du komma på något annat du undrar över så är du hjärtligt välkommen att fråga på nytt !

     Och tusen 1000 miljoner T.A.C.K. för fantastisk bloggfeedback! Nu smiler jag från öra till öra här och känner mig peppad att blogga ännu mer ! Stor klem! 🙂

 7. Har sett på yr.no hur KALLT ni har det. Burr.
  Igårkväll åt jag en god chicken Paneng och avslutade md Irish coffee.
  Idag blir det immigration, 2 mil bort, för att köpa ytterligare 30 dagar.
  Efter det Home Pro.
  Trevlig onsdag. Ska kika efter staket till nya uteplatsen.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Lyckliga du som fortfarande befinner dig i sol & värme…!!! Jag är inte ett dugg avis, nejdå… Och på tal om immigration: när vi passerar passkontrollen på väg hem så blev vi stoppade för vi hade varit där 1 dag för mycket så – vi girls fick vackert gå till immigration och böta 1000 bath. Men det var ju ingenting mot då vi var där nere en längre period för ett antal år sen och fick böta typ 3.500 NOK ! (long story…) så ja, det gäller att ha koll på sina dagar ! 😉 Och Home Pro… vad hade vi gjort utan den butiken? vet inte hur många turer jag var dit nu då vi var i Phuket. Ha, ha.

   Njut, njut, njut de varma soliga dagarna ! Kram!

 8. Pia says:

  Klart du skall ha kvar lite av julpyntet passar så bra till snön! Ljusa vårpasteller kan bli för kallt när du har -25. Belysning i fönstren brukar försvinna i början av feb då det blir ljusa eftermiddagar. Önskar dig en underbar dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *