En fantastisk kvinna.


Här är jag och Johanna tillsammans med min mormors systrar på min mormors begravning i Kalix förra sommaren. Till vänster om oss står Märtha och till höger min mormors storasyster Ester.

Min älskade mormor Signes syster Ester har blivit en ängel idag….

Moster Ester skulle fylla 96 år på julafton och jag önskar av hela mitt hjärta att jag får bli som henne då jag blir gammal. Ester gjorde hål i öronen då var över 80 år gammal och när min mamma var och besökte henne för ett par veckor sedan så hade hon lust på en shoppingtur för hon ville så gärna ha en ny fin kjol . Hon bodde själv i en lägenhet och gick själv ner på stan och handlade mat etc.  Ester var en helt fantastiskt pigg, positiv & glad kvinna och hon är, tillsammans med min mormor,  en av mina förebilder.

Det är så märkligt för ikväll då jag och Johanna har legat och myst i soffan (hon sov 18-20 och vaknade sen och har legat i soffan med mig och tittat på Pingu på sin lilla dvdspelare och jag har tittat på Sex and the city , the movie) så kom en känsla över mig som sa att jag vill stänga in mig här hemma och bara mysa och vara med Johanna i flera dagar och skämma bort henne med min kärlek.

Sen, då Johanna somnat, fick jag veta att Ester lämnat oss för att resa till min mormor. Det är något magiskt med livet för vi kan få vissa känslor vid ett tillfälle då något händer någon vi håller kär men vi vet det inte då,  men då vi får veta vad som hänt förstår vi varför känslorna kom just då..

Livet är en fantastisk gåva som ska njutas ! och den HÄR  underbara låten lyssnar jag på nu….

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “En fantastisk kvinna.”

 1. LinnM says:

  Det är fantastiskt att hon varit så pigg och blivit så gammal som 96. Hon verkar ha varit en sådan häftig dam.Hon är säkert glad att få återförenas med sin syster, din mormor. Vila i frid!

 2. Jojo says:

  Vilken underbar kvinna hon låter som, bara att hoppas att man kommer bli sådan! Har varit med om en liknande känsla, då min bonusfarfar gick bort..underligt hur världen fungerar ibland.

 3. Fairy says:

  Jag förstår inte riktigt vad din känsla av att du vill mysa med Johanna och ge henne din kärlek hör samman med din mormors systers död?

  Såna känslor tycker jag man får för sitt barn VARJE dag.

  Tänkte du på den fina damen just då också?

  Ja intuitionen kan vara så starkt utvecklad hos en del och jag tror att alla kan utveckla den genom att "lyssna inåt"

  Tänk om ALLA fick "leva tills de dör".

  För en del så tar lvet slut långt innan döden kommer och det är fruktansvärt.

  Din mormors syster var nog en lycklig människa.

  Nu får hon vila i frid.

 4. annika says:

  Det är så mysigt med dom gamla och så tråkigt att dom lämnr oss just som vi lärt oss att till fullo uppskatta dom. Sov sött kram 🙂

 5. Anne_K says:

  Vilken fantastisk kvinna! Förstår att saknaden känns tung. Det måste vara berikande att få växa upp med den äldre generationen. Mina mor och farföräldrar hann jag aldrig uppleva. Så jag önskar att min dotter får många fina minnen av sin mormor och farmor.

  Många kramar

 6. Viktoria says:

  Vilken underbar kvinna! Hoppas det blir bättre med saknaden, förstår att den är stor!

  Håller med dig om de där känslorna, det är rätt läskigt men samtidigt så himla coolt!

  Stor kram

 7. Yalda says:

  Beklagar din sorg. Den här livsglädjen måste alltså ligga i dina gener? Jag har också ett sjätte sinne som inte är av denna värld..brukar känna av den då och då och det stämmer allt som oftast.

 8. Beklagar sorgen 🙁 Men tänk så länge hon fick leva ett härligt liv!

  Så fina namn systrarna hade; Ester, Signe & Märtha! Precis sådanna namn som är poppis idag!

 9. Yvve says:

  Din mormors syster låter att ha levt ett härligt liv. Om jag får bli så gammal hoppas jag också verkligen att få vara pigg in i det sista. Min mormor hann bli 99 år och hon var pigg till någon månad innan hon gick bort. När min äldste son var bebis brukade hann ofta somna i hennes famn och vi brukade skämta om att hann var på narkosen när hon tog hand om honom. Även min andra son hann träffa "gamla" som de kallade henne, men tyvärr har inte småtjejerna fått det. Men det kanske är lika bra, för jag tror inte "gamla" hade orkat med alla barnbarnsbarn som finns nu:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *