EN MAGISK OSLOWEEKEND!

Happy new week darlings!

Tänk – bara 4 måndagar till och en är det SOMMARLOV ! eller egentligen 3 för den 4:e är det röd dag och Sveriges Nationaldag 6:e juni. Åh det ska bli så otroligt härligt med många lediga veckor tillsammans och kanske vi för första gången sedan december 2019 kommer oss iväg till vårt andra hem i Thailand ?  Det vore så obeskrivligt härligt och helt fantastiskt !

Och i kväll väntar ännu en spännande hockey match, den 5:e av 7 och OM Luleå vinner i kväll så blir det SM-guld men det känns lite som att det vore så fantastiskt för hemmapubliken om de vinner guldet här i Luleå istället så förlorar de i kväll så finns den chansen… Oavsett så blir det väldigt spännande!  Senast Luleå vann ett SM-Guld var 1996.

Men nu tillbaka till vår loooovely Oslo weekend! Vi reste som jag skrev väldigt spontant iväg förra fredagen. Så spontant att Johanna inte visste att vi skulle resa då hon slutade skolan kl. 15 och vår chaufför kom kl. 15.40. Så vi packade i raketfart och sen kom vi fram till vår final destination senare än planerat p.g.a. att min resväska tyvärr inte kom fram. Gaaahhh… det är SÅ trist när det händer, speciellt då vi bara skulle vara borta fredag kväll – måndag morgon. Men om jag nu ska hitta något positivt så var det att jag kunde gå ut och shoppa lite nytt på försäkringen eftersom väskan inte kom fram förrän sent lördag em. Men det var också det enda tänkbara positiva för det var i.n.t.e. festligt att ta på sig samma kläder lördag morgon och att köpa alla toalettartiklar på nytt osv.. Och du vet ju hur det är: när man måste shoppa något nytt, ja då hittar man ingenting ! men då man bara går ut för att “window shoppa”,  då hittar man huuur mycket som helst. Märkligt det där. Så vår shoppingrunda slutade med att jag hittade ovanligt lite, men fick köpt det nödvändigaste, och att Johanna hade ett super flow och hittade SÅ mycket fint! 🙂

 

 

Känslan då man sätter sig på ett flygplan för att resa iväg och fånga nya minnen… Love it!  Och den här chokladbollen har skrivit om tidigare men alltså den är SÅ god! också passade det perfekt med lite vitt till.  Sen reser jag aldrig utan penna + notatbok i  väskan och om det är någonstans som jag ofta skriver ner anteckningar så är det ombord på flygplan. 

När vi kom fram till Arlanda så sladdade vi förbi Pontus loungen och hämtade en caesarsallad innan vi checkade in på vår favorit lounge: SAS Gold Lounge. Vi har varit här så ofta genom åren att vi har lärt känna personal… Att ha access hit förgyller verkligen varje resa !

Vi kom fram till Oslo sent fredag kväll och alltså känslan att få vakna till denna sovrumsutsikt lördag morgon… 100% feelgood!!! Jag älskar verkligen “vår gata i stan” och extra vackert nu då det börjar bli så grönt !

Men alltså att behöva ta på sig samma kläder dagen efter… det kändes verkligen inte fräscht! Jag kunde som TUR var shoppa en del toalettartiklar på Gardemoen men inte allt och sen hade jag mega FLAX att jag hade slängt ner engångslinser i J´s resväska i sista sekunden, annars hade jag varit “blind” hela dagen för mina vanliga linser + glasögon var så klart i mitt bagage som inte kom fram.  Hur som helst – när kläderna åkt på så gick jag ut för att köpa frukost…

…och känslan att vara i Oslo igen för första gången 2022 ! Nej men alltså det var sååå otroligt super härligt ! 

Och när jag kom till matbutiken så var det inga tvivel om vilken högtid som närmar sig…  Det är en så speciell känsla kring 17:e Maj och det är så fint med alla norska flagg dekorationer överallt. 

Jag sladdade förbi Baker Hansen också och jag älskar att kliva in här där allt är så snyggt framdukat.   Sen väckte jag J och vi åt frukost + att jag ringde 38 samtal ang. min resväska och varje gång blev jag kopplad till en kille i Danmark som varje gång svarade att han inte kunde se någon status på min väska. Sååå irriterande att inte Avinor / SAS har bättre service på förlorat bagage !  Till slut fick jag i alla fall ett sms om att min väska var lokaliserad men jag fick aldrig veta vilken tid den skulle komma så vi girls skyndade oss ut på shopping så att jag skulle ha något att ta på mig osv.. 

Eftersom vi inte visste hur mycket tid vi hade innan vi skulle vara tvungna att gå hem igen för att ta emot resväskan så gick vi till butikerna runt där vi bor och den här klänningen från Stella Nova fick bli ett av mina första köp. Den är helt lik i modellen som den jag köpte från Stella Nova förra sommaren och den är en favorit så blir perfekt med en lik i ny färg till summer 2022.

Sen förälskade jag mig i dessa skor från See By Chloé men fokus var på kläder till dagen etc så de fick vänta men dagen slutade med att jag gick tillbak och köpte de precis innan stängning för det är i.n.t.e. ofta jag hittar skor som sitter bra och de här var inte bara riktigt snygga utan dessutom super sköna! Alla önskningar i ett. 

Och Johanna hade som sagt ett super flow så hon gick ut med en härlig shoppingpåse från Follestad, som har kommit att bli en av våra favoritbutiker i Oslo.  (den mitt emot H&M, vid sidan om Zara i Bogstadveien) och precis då vi gått in till grannen: Zara, så ringer en chaufför mig och säger att han kommer om 30 min.  Så bara att gå hem och vänta och naturligtvis tog det mycket längre tid innan han kom… Han dök inte upp föraren runt kl. 15.30 så det var den lördagen och vi som hade planerat att möta upp vänner nere i byn. Surt! men inte mycket vi fick gjort… 

 

Jag visar en del.2 från vår lördag i ett eget inlägg senare.

 

Nu fångar vi den här soliga måndagen och fyller veckan med positiv energi och happiness!!!  🙂

Var rädd om dig!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

40
Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “EN MAGISK OSLOWEEKEND!”

 1. Maria says:

  Åh, vad härligt! Sitter själv i Oslo och jobbar idag (gör det till och från i nuläget, ca 1 vecka per månad) och bor inte alls långt ifrån Bogstadveien när jag är här. Follestad är en helt suverän butik!

  Kommer tyvärr inte att vara här på 17 maj men hoppas på vara det ett annat åt, de verkar vara väldigt duktiga på att fira här. Ha en härlig dag och ta hand om er!

  Kram Maria

  • gizmolina says:

   Åh vilken lyx att få jobba i Oslo varje månad! och så bra du bor! 🙂 Ja men visst är Follestad butiken i Bogstadveien fin! Jag älskar allt det rosa där.. ! Och ett annat år måste du absolut pricka in att vara där på 17:e maj för det är något helt speciell att få uppleva den dagen på plats!

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder och tusen tack för din trevliga kommentar ! Kram! 🙂

 2. Sofie says:

  Åh så härligt ändå med Oslo igen! Undrar vart du köpte stella nova i Oslo? Ska dit i sommar (äntligen igen) och tycker inte att man hittar märket på så många ställen längre, i alla fall inte i Sverige. Ska testa Follestad också, älskar att shoppa runt Bogstadveien

  • gizmolina says:

   Ja det var verkligen helt fantastiskt att få vara tillbaka i Oslo efter så många månader ! 🙂 Och så kul att du ska till Oslo i sommar ! Du hittar Stella Nova på butiken Fine Ting i Hegdehaugsveien / Grønnegate 1 och det var ett av de märken som jag sålde allra mest av i min butik Gizmo & Co.! Jag var en av de första i Norge som sålde Stella Nova, då märket var helt nytt, så det har en helt speciell plats i mitt hjärta… Och ja missa inte Follestad ! och Moniker måste du också besöka då du är där! Vi bor precis vid Bogstadveien så det är perfekt att ha alla bra butiker runt hörnet.

   Önskar dig en magisk dag och en lovely Oslo weekend då den dagen kommer! Och tack för din trevliga kommentar! Kram! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *