EN NATT UTAN AIRCON…!

Gooodmorning mina solstrålar!

Här är klockan 10.35 och jag sitter och njuter ljudet av palmerna i vinden… Monsunen som drog in över oss igår var ingen lek alltså så idag är det “lugnet efter stormen” här i Chalong, den södra delen av Phuket som vi bor i. Det ligger ett täcke av moln framför solen men idag är det mycket ljusare än igår och so far inget regn så tror det kan bli en helt OK dag trots saknad av klarblå himmel.  Och det var inte bara tidernas monsun igår, det blev dessutom strömavbrott på resorten!

I vanliga fall så går ofta strömmen när det är monsun eller åskoväder men igår gick den på kvällen då monsunen lugnat ner sig och vi preciiiiiis hade kommit hem från en tur till Central Festval. Vi åkte iväg dit för att äta middag på Wine Connection så var hemma igen runt typ kl. 22 och 10 min senare sa det POFF! så blev det, nästan, kolsvart. Men ett par lampor fortsatte mirakulöst att lysa vilket kändes väldigt skönt. Och som tur är så har jag rutin på att det kan bli strömlöst här nere så jag har alltid ljus, tändare, batteriljus, batteri ljusslingor, ficklampa etc. redo. Det är ett tips om du reser ner hit att du alltid garderar dig för strömavbrott för ficklampan på mobilen fungerar en stund men till slut tar även det batteriet slut…  Hur som helst – strömmen gick och vi fick veta att det var en säkring på en av transformatorerna på vår resort som gått och att elverket skulle fixa saken idag på morgonen.  Men alltså en natt utan aircon är INGEN lek måste jag säga… oh my… Så de “feber stickers” som jag köpte då JIG var dålig blev vår räddning, det är en stor cooling sticker som man fäster i pannan också kyls man ner. Sååå skön så tack var de + Evian spray så lyckades somna till slut och sedan vaknade jag strax före kl 04 av att allt fungerade igen. Alltså DEN lyckan!!!! Har nog aldrig uppskattat aircon så mycket i hela mitt liv. Ha, ha.

Min darling sover fortfarande och jag tänker att det passar väldigt fint med en lyxigt lång sovmorgon på henne så nu ska jag lägga mig och chilla i en solstol här på terrassen och läsa bok. Jag är såå katastrof dålig på att hitta tiden att läsa och förstå inte hur ni som lyckas checka av 2-3 böcker på semestern gör??? När läser ni? Hur hittar ni ron att koppla bort allt annat och vara ett med boken? Lär mig! Jag reser alltid ner hit med 2-3 böcker + att jag ofta shoppar någon ny bok här men åker oftast hem med de olästa…  Så hopplöst… så it´s time for a change! 🙂

 

(bilder kommer!)

 

Mina 3 semesterböcker:

Isabella Löwengrip: Isabella  (beställde signerad online före butik släppet)

Petter A. Stordalen: Apollo-Metoden  (JIG köpte den till mig i Oslo då den lanserades)

Katy Milkman: How to change. (köpt på flygplatsen i Dubai)

 

Vilka böcker läser du i sommar?

 

Önskar dig en loooovely tisdag fylld av happiness!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

42
Kategori: Allmänt, Thailand 2022 | 14 Comments

14 responses to “EN NATT UTAN AIRCON…!”

 1. Tina says:

  Hur kan man leva utan böcker? Du kanske inte hittat rätt böcker än? För när man gör det hittar man motivationen till att vilja fortsätta. Jag läser aldrig “kändisböcker”, self-help böcker eller annat. Däremot gillar jag böcker där man samtidigt får lite historia eller annan kunskap.
  Jag läser 3-4 böcker i veckan. Har en i badrummet, en i sovrummet, en vid köksbordet, en vid soffan. Tidigare- innan barn- gick det 6-7 böcker/vecka. Är också en speedreader. Ha en fin dag!

 2. Karin says:

  Testat Storytel? Perfekt om man inte har ro att läsa en fysisk bok eller bara vill göra annat under tiden 🙂 Har hur många titlar som helst nästan! Även på engelska. På tal om nationaldag i tidigare inlägg, firar ni ert älskade Thailands nationaldag?
  Ha en solig dag!

 3. Marianne says:

  Jeg leser mest magasiner og blogg/insta til vanlig. Trenger ro for å lese en bok, for er den bra blir jeg oppslukt og leser helst hvert ledige minutt til jeg er ferdig med den! Til familiens (mannens ) frustrasjon. La deg underholdes av boken er mitt tips, fremfor å utvikles som bøkene du har der høres ut som. Og PS: Du må lese «Å vanne blomster om kvelden» av Valerie Perrin. Helt fantastisk historiefortelling, en bok jeg ble slukt inn i. Goood sommer og takk for bloggen din der du generøst deler av ditt syn på livet, du er fast på min leseliste ☺️

 4. Caroline says:

  Läste Isabellas bok på semestern när vi var till Rhodos, tog bara över ett år tills jag tog tag i att läsa boken, läser oftast bara på semestern Rekommenderar boken iaf, vilket liv hon levt hittills, en tuff tjej!

 5. Elin says:

  Leser endel ellers, men mye i ferien! Da stort sett krim og andre romaner, gjerne ispedd historie. Leser istedet for å sitte å trykke på mobilen (instagram, facebook, nyheter) på ettermiddager og kvelder.

 6. Lena Karlsson says:

  Instämmer med Tina ovan: du har nog inte hittat rätt bok. Läser heller aldrig några kändisböcker då det inte intresserar mig. Testa deckare (finns de som inte är så tuffa och blodiga), klassiker (funkar alltid och går aldrig ur tiden), feelgood böcker (inte för pjoskiga och “snälla” utan lite lagom) Plöjer 1-2 böcker i veckan, året om. Jag är inte den rastlösa personen (menar så klart inte att du är det) och finner ro att läsa var jag än befinner mig. Ett litet tips kan vara att inte ha mobilen i närheten för då är det lätt att pilla med den då och då. Skulle kunna men aldrig vilja leva utan böcker. Lycka till.

 7. Marie Å says:

  Jag kör Storytel, inte alls samma sak som att läsa men tar ingen tid i anspråk vilket är det som funkar för mig just nu… Lyssnar på Moa Herngrens böcker nu!!

 8. Caroline says:

  Nextory är min bästa vän! Kan dock inte lyssna utan läser själv. Läser ofta och mycket och är en snabbläsare. På semestern kan det bli en bok om dagen. Älskart!
  Ett tips är att ladda ner en av alla appar och starta där. Läser allt utom science, självhjälpsböcker och memoarer.
  Finns något för alla smaker, det gäller att hitta sina genrer ❤️!

 9. Marianne says:

  Jag läser alltid på kvällen innan jag lägger mig
  Läsa på stranden eller i solstolen är också så härligt
  Har precis börjat med Denise Rudbergs serie kontrahenterna som utspelas under andra världskriget
  Mer tips: Je m,apelle Agneta av Emma Hamberg

 10. Eva says:

  Du måste läsa Sju systrar av Lucinda Riley. Tror du skulle gilla dem

 11. Jonas says:

  Hoppas ni har fina dagar!

  Blev så sugen på att åka ner å hänga med Er på stranden. Var så längesen sist nu!

 12. Lois says:

  Hur många timmar med mobil har du per dag?

 13. Christy Walton says:

  Hej, allihop,
  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån till 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:
  Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
  Hälsningar till er alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *