EN TRÅKIG SÖNDAG…

tumblr_nsxxkgYurv1u6ah2po1_500

Mina kära bloggvänner! 

Jag uppdaterar strax… vill bara tala om att jag var på jourcentralen från kl. 15-16 igår och sen vidare till akuten där jag blev liggande med EKG fram till kl. 24 i natt… i.n.t.e. festligt…  Så  – därför min tystnad igår.

Ska laga frukost till mig och hjärtat nu (nackdelen med att vara home alone… ingen back up…), uppdaterar senare.

Uppdatering kl. 15.10: Nu pågår playdate här och jag är så glad & tacksam över det för det gör att jag får koppla av lite… så jag ska faktiskt passa på att lägga mig ett par timmar nu. Märker av febern och behöver vila… något jag är förfärligt dålig på att göra för att ligga på soffan och slappa har aldrig varit helt min grej, för jag har alltid något jag borde göra…  men – nu får kroppen bestämma.  Men helt kort: proverna som togs i går visade att jag har feber och hög sänka vilket tyder på att jag har någon form av infektion i kroppen men jag fick inget konkret svar på exakt vad det är?  för det visste de inte på sjukhuset.  Och orsaken till att jag åkte in var att jag vaknade på natten av att jag hade ett enormt tryck över bröstet och att jag därför fick svårt att andas…  otroligt obehagligt! ringde akuten på natten och fick råd om att åka in men avvaktade till på dagen eftersom jag inte ville väcka hjärtat mitt i natten… Det är enda gången jag har upplevt det som mindre bra att vara home alone… jag ringde och väckte JIG runt 01.30 och sen hjälpte han mig att googla nummer till sjukhuset etc.  Uff, det ska mycket till innan jag ringer ett sjukhus mitt i natten alltså. Har a.l.d.r.i.g. tidigare gjort det i hela mitt liv. Men när man inte kan andas normalt och har ett så kraftigt tryck över bröstet ja, då har man inget val….

Men – jag åkte inte in förren kl.15 igår så mamma kom och hämtade Johanna också körde de mig till en Jourcentral i närheten där de direkt tog EKG och blodtryck. Sen fick jag träffa en läkare som (ursäkta mig) såg ut som ett enda stort frågetecken?!?! på riktigt.  Men – han önskade fler prover så de togs och det var då han fick svar på att min sänka var hög som han ville skicka mig vidare till akuten där de kunde ta fler prover på mig. Så – mammas Hans var snäll och kom och körde mig dit och väl där så fick jag komma in direkt.  Sköterskan satte på EKG + blodtrycksmätare, sen tog vi urinprov (jag började tänka att jag kanske var gravid?!? men det var jag så klart inte, men man tänker ju på allt en sån gång…) innan hon rullade mig vidare till en sal som jag fick dela med 4 andra och då kände jag mig verkligen sjuk. Alltså att rulla runt, på en säng, i en korridor med kablar kopplade över hela kroppen… Oh my…  Sen togs blodprover och sen fick jag vänta, och vänta, och vänta…  Ett tag trodde jag att de glömt bort mig?! så jag ringde på den lilla larm-knappen. Men det var svar på prover som tog tid + att läkaren skulle ha tid att se på dem…   Sen blev det röntgen av lungorna för de misstänkte att jag kanske fått en propp i lungan? eller lunginflamation? och sen mer väntan… Men då blev jag less alltså. Så jag tittade in på personalrummet några gånger och frågade när jag får mina svar så att jag fick åka hem och hämta hjärtat?!?  Första gången jag frågade så undrade de vilken pasient jag tillhörde? Jag bara: men det är ju JAG som är patienten!! Ha, ha. Alltså såååå rörigt.  (jag var frånkopplad från EKG p.g.a. att jag varit på röntgen så därför kunde jag gå upp från sängen).

Sen, kl.22.50 (!) då jag varit där i 6 (!) timmar så kommer ä.n.t..l.i.g.e.n. läkaren och jag bara YES!!! nu får jag mina svar! Men vet du vad hon kom för att berätta? ATT MINA BLODPROVER VAR BORT-TAPPADE!?! Men alltså då var jag nära att klicka. På riktigt. Så – det blev nytt stick i armen (något jag fullkomligt hatar), och ny väntan på svar…   Men tror man det är sant att de kan tappa bort blodprover på det sättet?  Och jadå. mänskliga faktorn, sånt kan hända bla bla bla… men för mig där och då i ett rum med 1 hög snarkande man på min högra sida och en gammal dam som såg ut att ha så ont mitt emot då var jag inte på humör för såna ursäker…. Och det blev ju inte bättre av att jag varit på sjukhus sedan kl.15 och varken blivit erbjuden ett glas vatten eller mat på de 6 timmar jag då legat där i min säng med äckligt papper under mig…

Hur som helst – kl. 23.50 fick jag till slut veta att de kunnat utesluta propp i lungan (thank god!), att mina blodprov såg bra ut, att jag hade bra EKG, att mitt blodtryck var bra men – att kombinationen feber (jag visste inte ens att jag hade feber då jag åkte in, har känt mig varm en tid men jag tar ju aldrig feber…) och hög sänka (jag hade 77, man ska ha 0) tyder på att det är någon infektion i min kropp eller något på gång…   Men – jag fick som sagt inget tydligt konkret svar på varför jag har ett sånt tryck över bröstet vilket var frustrerande.  Så – jag beställde en taxi, åkte förbi och hämtade upp hjärtat och sen somnade jag som en sten runt kl.01 och sov, thank god!! helt till kl.10 på morgon.  Och nu får jag helt enkelt bara försöka ta det lite med ro för jag känner som sagt av febern och jag kan fortfarande inte andas helt normalt…  Sen är min personliga hobby analys av det som hänt att jag hållit ett högt tempo över lång tid så detta är nog kroppens sätt att be mig ta det lite lugnt…  för det är jag som sagt riktigt dålig på.

19441813_147608779133963_1335954192674669790_o

Gårdagens sjukhusväska… In case of väntetid så packade jag ner ett helt gäng med magasiner och en bok som jag fick i sommarpresent av min kära vän L häromdagen då de var här på middag.  Också tofflor, om jag skulle behöva ta av mig på fötterna… Och en Capri-Sun, thank god!!! att jag hade med mig den för de 7 timmar som jag låg på akuten så blev jag varken erbjuden ett glas vatten eller något att äta så ja, den här drickan blev min räddning. Sen har jag alltid en notatbok i väskan och min nya fina lilla Gucci väska som jag har pengar & läppstift i.

19243344_147609089133932_4120744967244354061_o

Jag läser otroligt sällan den här typen av böcker så först hade jag lite svårt att komma in i den men sen var jag fast. Och vilken himla TUR att jag hade med mig den för jag hade kablar kopplade från höger hand så hade bara en hand att röra mig med och då blev magasinerna för osmidiga.  (tusen miljoner t.a.c.k. för boken bästa L & Co.!!).  Så dagens tips om du ska åka in på sjukhus: ta med dig en bra bok! 

En tokig sak, då jag låg där på akuten, var att jag gick tom för batteri på min i-phone…  så – jag kunde inte ringa JIG, på de 7 timmar som jag var där… och inte kunde jag surfa på nett heller… så – jag var som sagt evigt tacksam för boken jag hade med mig! Och – som tur var så fick jag låna en patient telefon så att jag kunde ringa mamma och berätta om läget eftersom Johanna var där, men man kan inte ringa utlandssamtal från en sån telefon så därför ingen kontakt med jIG… så – fick ringa och uppdatera honom på allt då jag kom hem i natt….  I ett sånt här läge, då man blir sjuk, så önskar jag att alla i min lilla familj var på samma plats i samma land…..och som tur är så är vi snart det, i Thailand!

Önskar dig en riktigt fin dag!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Boktips., sommaren 2017 | 48 Comments

48 responses to “EN TRÅKIG SÖNDAG…”

 1. D says:

  Nei, huff så kjedelig.
  Håper alt er bra med deg og dine!

  KLEM!

 2. Pia says:

  Oj….sådana känningar skall alltid tas på allvar!
  Och eftersom du skall göra frukost så antar jag att det inte var något.

  Var inne i påskas för samma hade konstiga känningar, till SöS tog väl totalt 1,5 timme. Inga sura miner där att man kom och läkaren sa att man bara via provtagning kan avgöra om det är något så man skall vara rädd om sig själv.
  Ta det lite lugnt nu och ha inte för stora krav på dig Kram

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner t.a.c.k. för omtanken Pia! 🙂 Och så BRA att det inte var någon fara med dig då du själv åkte in. Precis som du skriver så är det bättre att bli checkad än att gå runt och oroa sig… I mitt fall så bröt en dunder förkylning (lunginflamation?) ut dagen efter jag varit inne för kontroll så det var nog det som påverkade…

   Lovar att ta det lugnt här nere i Thailand och jag önskar dig en underbar helg! Kram!

 3. Viktoria-pinkpastry says:

  Stor krya på dig kram

  • gizmolina says:

   Stor tack-för-omtanken-kram tillbaka till dig Viktora! 🙂

   Önskar dig en underbar weekend fylld av solsken! Kram!

 4. Maria says:

  Hoppas allt är bra! Tack för dina “akuten-tips”. Krya på
  dig!

  • gizmolina says:

   Tusen t.a.c.k. för omtanken Maria! och ja, akuten tips kan ju vara bra att ha in case of emergency…

   Önskar dig en underbar helg fylld av solsken! Kram! 🙂

 5. Inte kul med Akuten-besök men tur de finns.
  Hoppas du mår ok?
  Ha en lugn och fin dag.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Tusen t.a.c.k. för omtanken Titti! 🙂 Jag blev riktigt förkyld dagen efter mitt sjukhusbesök och idag är det mycket värre… så – det jag kände av var nog en start på detta…. Men jag är oavsett väldigt glad att jag fick en check. Tryck över bröstet och bortdomnad vänster arm ska man inte leka med…

   Önskar dig en underbar helg! Kram!

 6. Caroline says:

  Oj! Var rädd om dig

  • gizmolina says:

   Tusen tack för omtanken Caroline! 🙂 Lovar att ta det mer med ro här nere på semestern… !

   Njut din helg och fånga de lyckliga stunderna! Kram!

 7. Josefine says:

  Hoppas det inte är något allvarligt. Ta hand om dig!

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för omtanken Josefine! 🙂 Jag hoppas också att det inte är något allvarligt utan att det stoppar vid denna dunder förkylning som jag har fått… Vore så trist att ligga allvarligt sjuk här nere i Phuket…

   Njut din helg och fånga de lyckliga stunderna! Kram! 🙂

 8. Oj,vad tråkigt! =( krya på dig!
  Varma-krya-på-dig-kramar =) ifrån ett regnigt Sthlm.

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 t.a.c.k. för omtanken Jeni! 🙂

   Skickar varma kramar tillbaka och hoppas att Stockholm bjuder på sol hela helgen lång!

 9. Anne-Jorunn says:

  Neimen huff da :-(. Håper det går bedre med deg og at det ikke er noe alvorlig. God bedring! Klem

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 t.a.c.k. för omtanken Anne-Jorunn! 🙂 Det var inget allvarligt men efter besöket så har jag blivit väldigt förkyld och är rädd för att det kan vara lunginflamation… så tar en dag i taget och hoppas att det går över snart.

   Önskar dig en underbar weekend! Klem!

 10. Pia says:

  Tack för uppdateringen. Men då är du inte bra och skall inte passa upp dottern. “hönsmamma, hon är stor nog att fixa frukost och lunch m m själv!!
  hade något liknande precis för ett år sedan. Hög feber över 40 o hög sänka och de upptäckte inte orsak sedan så svullnade plötsligt en handled upp och gick ned på någon timme sedan var det ryggvärk en halvdag sedan frozen shoulder. Sakta men säkert så gick sänkan ned.
  Trodde” bara” att du haft hjärtkänning och att det var uteslutet. Men att de slarvat bort dina prover det är verkligen orutinerat.
  Ta hand om dig och låt andra skämma bort dig det är du värd !

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack for omtanken Pia! 🙂 Johanna är en ängel och låter mig absolut vila men frukost, det behöver jag också så då fixar jag till oss båda… Sen håller jag med dig ang. proverna, alltså HUR kan man slarva bort blodprov??? Helt ofattbart…. och jag blev inte speciellt glad jag kan avslöja… Men hur som helst – nu hoppas jag att förkylningen jag fått går över a.s.a.p.

   Önskar dig en underbar weekend! Kram! 🙂

 11. Anna says:

  Åh stackars dig! Så obehagligt! Jag förstår att du blev jätteorolig och vad tråkigt att du blev så illa behandlad. Det är inget försvar men sjukvården idag verkar vara otroligt underbemannad, så de som jobbar kvar har det galet tufft. Men så ska det naturligtvis inte vara. Hoppas du snart känner dig bättre. kram Anna

  • T says:

   Det är jättejobbigt att vara sjuk ovhbjag hoppas på god bättring och mycket vila för dig. Men Anna, på vilket sätt blev hon illa behandlad? Det verkar som att hon fick precis de undersökningar som krävdes. Även om proverna försvann så blev hon inte utan provtagning utan proverna togs om.

  • gizmolina says:

   Svar till Anna:

   Ja, det var absolut en speciell helg (midsommar) och dessutom sommar (semesterperiod) så – jag fick veta att det var ovanligt rörigt på akuten då jag låg där men ändå… att tappa bort blodprov??? det trodde jag inte hände… så ja, jag blev inte så glad där jag låg… Men som du skriver, sånt kan ske. Och jag är bara glad över att det inte var något allvarligt som propp i lungan som de misstänkte…

   Önskar dig en underbar helg Anna! Kram! 🙂

 12. Marlen says:

  Krya på dig! ❤️ Och var rädd om dig…

 13. Josefine says:

  Stor krya-på-dig-kram!
  Håller också med om att du ska sänka kraven på dig själv och vila. Vet själv hur svårt det kan vara men livet är för värdefullt för att inte lyssna på sin kropp – var ska du dessutom annars bo

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner t.a.c.k. för omtanken och för fina kloka ord Josefine! de värmer ska du veta.

   Önskar dig en underbar weekend och en juli fylld av solsken! Kram! 🙂

 14. Caroline says:

  När du kommer till Thailand så är det vila som gäller! Lyssna på kroppen, du måste ta hand om dig!
  Stor kryakram Caroline

  • gizmolina says:

   Ja, du har helt rätt. När JIG ankommer Phuket, då ska jag försöka att slappa av så mycket jag bara kan…. och ta hand om mig. Kanske t.o.m. gå på SPA? Något jag är riktigt dålig på…

   Önskar dig en magisk dag och tusen tack för omtanken Caroline! Kram! 🙂

 15. Madeleine says:

  Krya på dig <3! Fick du antibiotika mot infektionen eller kom de fram till om den var bakteriell eller ett virus? Fick du några råd med dig hem, vad du skulle tänka på o så?
  Ta hand om dig och vila massor nu!
  Kram

  • gizmolina says:

   Tusen tack för omtanken Madeleine! 🙂 Och vet du, jag fick tyvärr inga som helst råd med mig hem, och ingen medicin heller… Men läkaren sa att hon kunde skriva ut antibiotika som jag kunde ta OM jag blev sämre, och ja, nu har jag blivit det men fick jag tid att ta ut medicin innan vi reste? Nej. för då var jag bättre… Så – OM jag inte blir bättre snart så får jag uppsöka sjukvård här i Phuket och få medicin den vägen.

   Önskar dig en underbart härlig weekend! Kram! 🙂

 16. Elin says:

  God bedring! Klem!

 17. Stina says:

  Hela min familj hade en förkylning i vintras som satt hårt över bröstet, först tungt med andning och sedan rosslig hosta, rätt obehagligt till och från. Håller tummarna för att det “bara” är en sån förkylning och inget värre. Ta hand om dig och kom ihåg att man får äta hur mycket glass man vill när man är sjuk. 😉

  Krya på dig!

  • gizmolina says:

   Åh vet du, det låter e.x.a.k.t. som att det jag har fått Stina! såååå lugnande för mig att höra att det var övergåend för min hosta är super rosslig och inte kul alltså… Hur länge var ni sjuka? Kommer du ihåg? Och jaaaa, jag kommer lyxa med massa glass!!! 🙂

   Önskar dig en underbar helg och tusen miljoner tack för omtanken! Kram!

 18. Elisabet says:

  Stor kram och vila upp dig! Jag har också svårt att vara i vården, vänta och vänta på besked och info… Sköt om dig!

  • gizmolina says:

   Tusen t.a.c.k för omtanken Elisabet! 🙂 Ja, alltså det där med att vara i vårdens händer… det hoppas jag att jag slipper uppleva på en stund… Och väntan… jag blir stressad av sånt, så de var nog lite trötta på mig som frågade när får åka hem hela tiden. Ha, ha.

   Önskar dig en underbar helg! Kram!

 19. Caroline says:

  Ååååh… håper du blir frisk fort – men da måå du hvile deg!! Ligg på sofa´n og se på en film, les litt… Prøv ihvertfall, så kommer du deg forhåpentligvis raskere:)
  Masse god bedring til deg<3 Klem Caroline

  • gizmolina says:

   Tusen tack för omtanken Caroline! 🙂 Jag är helt hopplöst dålig på att ligga på soffan och slappa men idag hade jag faktiskt inget val… kroppens sätt att ge besked om att jag behöver vila… Så – lovar att ligga och vila i morgon också, och kanske se en film… ! för vila är nog bästa medicin nu…

   Önskar dig en härlig weekend och en juli fylld av solsken! Kram!

 20. Lulebo says:

  Det kanske “bara” var ångest. Det kan kännas som en hjärtinfarkt. Vill förtydliga att det inte är så “bara”, men det är inte farligt. Vila och släpp alla måsten och krav ett tag. Kram!

  • gizmolina says:

   Ja, vem vet? kanske det var det? Läkaren trodde inte det men jag tänkte tanken… har dock aldrig haft ångest på det sättet tidigare i hela mitt liv så vet inte… Läkaren pratade bara om lunginflamation / propp i lungan… ingen annan diagnos nämndes… ja, förutom att jag hade en infektion av någon form i kroppen.

   Njut din helg! Kram! 🙂

 21. Lina says:

  Stor krya på dig kram!!!

 22. Anna says:

  Fy vad jobbigt! Stor kram härifrån ❤️

 23. Emma says:

  Krya på dig! Var rädd om dig! Kram

 24. Deseree says:

  Krya på dig! Samma symptom kan visa inflammation i bröstryggen, även broblem med magen som orsakas av stress kan ge samma symptom. Ta reda på vad det är innan du åker så du kan njuta mer av din semester.

 25. Marianne says:

  På høy tid å roe ned tempoet, Anna Stina.. Du er jo ekspert på å ordne, fixe, gjøre fint i stand for andre – virkelig! Men nå må du ta litt mer hensyn til deg selv, vet det er lettere sagt enn gjort. Men lov å prove, da 🙂 Masse god bedring!

 26. Frida says:

  Men fy vad hemskt, du måste verkligen ta hand om dig och varva ner, lyssna på din kropp! Jag förstår att det måste vara en helt hemsk upplevelse men otroligt skönt att det inte var någon propp eller infarkt eller liknande, hoppas du återhämtar dig snabbt och lova att vila upp dig i Thailand! Drick drinkar i skuggan, bläddra i glossiga magasin och njut av att känna värmen mot huden. Det tror jag är bästa återhämtningen.

  Stor kram och krya på dig fina fina du!

  PS: jag fullkomligt älskar att du packar sjukhusväskan med stil och att du trots en sån här jobbig upplevelse är positiv, du är verkligen en sann inspiration och förebild och fler av oss borde leva livet med din inställning.

 27. Sanna says:

  Fast det är väl en infektion som hon skrev? Svårt att tro att A-S skulle må så pga stress. Har ju inget vanligt jobb så att säga och mycket tid över. Har möjlighet att resa och unna sig saker ofta. Tycker inte direkt att hon ligger i riskzonen för utbrändhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *