DAGENS BOKTIPS!

Glad söndag kära vänner! 

Jag sov så otroligt dåligt i natt… gissar att det är jet-lag som fortfarande sitter i (ovanligt länge för att vara mig…). Öppnade fönstren och satt och drog in den friska luften så djupt jag kunde… scrollade på instagram,  läste nyheter och kände att det är bra trist att sova själv… Nu kom JIG hem från Asien igår men hem var Oslo, inte Luleå för jag tillät honom inte att resa hela vägen hit för typ 35 timmar (han måste vara i Oslo i morgon…), det blir för dumt. Och han hade ändå bara varit galet jet-lag så vi hade inte fått ut så mycket av helgen så vi girls är home alone sedan vi kom hem från Thailand för 1 vecka sen. Men, till veckan har vi take off, mot Oslo, och det ska bli sååå fint att avsluta sommarlovet där + att fira J´s födelsedag tillsammans hela lilla familjen.

Tänk att hon fyller 12 år! Det är ju helt galet! Nästan tonåring och snart börjar hon 6:an (egentligen 7:an eftersom hon gått skolan 1 år längre än sina svenska klasskamrater p.g.a. flytten från Norge) det är verkligen i.n.g.e.n. klyscha att tiden går fortare när man fått barn och att hon fyller 12 betyder att jag och JIG varit tillsammans i… 13 år!  Ja, vi möttes typ 4 månader innan jag blev gravid, i juli 2005, på en flight från Stockholm – Oslo och sedan dess har vi verkligen fortsatt att flyga, fram och tillbaka över hela världen. Ha, ha. 🙂

Alltså det här är den b.ä.s.t.a. bok jag läst på länge. Sååå BRA!!!  Men jag har inte läst ut den helt ännu, har läst typ 3 4:e delar men vågar ändå varmt rekommendera den.  Om du gillar att läsa på engelska.  Ska berätta mer om boken senare  men den blir tveklöst dagens boktips!  

 

Nu har J en kompis på besök och nu ska vi köra in till stan för att gå på bio och se Mamma Mia. Åh som jag gleder mig till att se den för jag fullkomligt älskade första filmen, tror jag och Johanna har sett den typ 48 gånger. Minst!

Önskar dig den allra bästa söndagen!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Boktips. | 7 Comments

7 responses to “DAGENS BOKTIPS!”

 1. Ida says:

  Åh vad jag är pepp på att höra vad ni ger Mamma Mia för betyg! Såg den två gånger på samma dag förra helgen så kan lugnt säga att jag tokälskade den. Och jag grät så mycket i slutet båda gångerna. Känslostorm!

  Sen vill jag säga tack för ditt personliga inlägg om flytten. Det här med vart man ska bo är inte alltid lätt & jag som snart har bott i Kanada i 11år kan känna igen mig i delar av din upplevelse! Tycker att du är så strong som kämpat på & gjort det mesta utav det hela!

  • Men åh sååå underbart att du såg om filmen direkt! Exakt det var jag SÅ sugen på att göra när eftertexten rullade och om jag inte haft med mig J + vän så hade jag nog gjort det… 😉 Jag fullkomligt älskade filmen!!! och jag grät massor jag också… hela stämningen var rakt igenom magisk. Jag ger den högsta betyg!

   Och tusen miljoner TACK för underbar feedback ang. mitt inlägg om flytten. Din respons på det värmer mitt hjärta… ! 🙂

   Önskar dig en riktigt fin avslutning på helgen och en fantastisk ny vecka! Kram!

   • Ida says:

    Så glad att den fick GGGGGG av er – för det är den verkligen värd! Första gången jag såg den gick jag med min bästa tjejkompis & vi blev båda helt förälskade i hela filmen & så kom jag hem & kunde inte prata om den med min man. Blev lite minikris (haha!), för vi pratar verkligen om allt typ non-stop & nu gick det inte eftersom han naturligtvis inte ville att jag skulle spoila den (han har sett första filmen tillsammans med mig 4-5 gånger). Så vi fick panikringa in barnvakt på kvällen eftersom det kändes som om jag skulle sprängas annars & så åkte vi & såg den tillsammans. 🙂 Kanske att du kan ta din mamma & se den igen någon kväll?

 2. Sarah says:

  Tack för en blogg som alltid gör mig glad! Nyfiken på hur du tänker när du skriver att Johanna gått längre i skolan än sina kompisar? I Sverige börjar ju barnen i nollan, samma år som norska barn börjar ettan.

  Norge och Sverige kallar årskurserna bara olika, men har lika lång skolgång.
  10 år i grundskolan.

  • Åh tusen 1000 tack för härlig feedback Sarah! 🙂 Ang. skolan så är min erfarenhet att det ser olika ut mellan Norge & Sverige. När Johanna började i 1:a klass i Norge så gick hennes jämnåriga i det som kallas “sexårs” här hemma i Sverige och jag uppfattade inte riktigt att det året såg helt likt ut mellan länderna… I Norge så hade de “5-års klubb” året innan 1:a klass och det trodde jag var mer likt 6-års… ? Och i 1:a klass i Norge så var det massor med läxor, något jag inte uppfattade att man hade i 6-års i Sverige? Men jag kan ha helt fel… Var i Norge gick dina barn skola ?

   Oavsett så hade J börjat 7:e klass tillsammans med sina norska klasskompisar nu om vi inte flyttat till Sverige och OM vi flyttar tillbaka så skulle hon gå i 7:an. Det var det jag menade.

   Önskar dig en riktigt fin kväll ! Kram! 🙂

 3. Johanna says:

  Har du märkt av något resultat av all träning? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *