EVENING BLISS…!

10488323_10152660866860796_7270260929348887586_n

Casa Gizmolina runt kl. 19.20.

Tadaaa! Olivträdet är kvar! och placerat precis där ni tipsat om: vid fönstret! så tusen 1000 tack för att ni fick mig att behålla det. Nu ska det bli spännande att se hur det går med det för jag har tyvärr långt ifrån några gröna fingrar…  Och alltså jag älskar den här tiden på dagen då det brinner i öppna spisen och alla ljusen är tända.. Men mindre festligt är det så klart att Johanna ligger sjuk, tog precis tempen på henne (under armen) och hon har 37,2 men det är väl ingen feber? eller hur?  Och ja, det är fortsatt kaos i mitt lilla hemmakontor men det hjälpte att köpa lite gröna blomster dit idag! alltid något…!

Oj, nu kom JIG hem, då ska jag ta och passa på att sticka ut och helghandla! så off I go!  eller nej, jag får ta det i morgon för det blev för sent upptäckte jag, någon kom nämligen hem senare än planerat… hmm… men å andra sidan gör det inte så mycket att jag får hoppa i myskläderna och krypa upp i soffan istället…! 😉

Uppdatering kl.23.45: febern har gått upp till 38,5… så kryssar fingrarna för att hjärtat sover sig i bättre form.

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “EVENING BLISS…!”

 1. Mari says:

  Det er i utgangspunktet ikke feber. Temperaturen er ca 0,5 grader høyere på kvelden i tillegg til at det er altfor unøyaktig å måle under armen. Men, man kan absolutt være i dårlig form for det. Masse god bedring til Johanna:)

  • gizmolina says:

   Tusen tack för info. ang. febern Mari!! 🙂 Det är så sällan jag behöver ta tempen på henne att jag blev osäker på vad som är feber och inte… Men det var inte det att jag trodde att hon hade feber som var orsaken till att hon var kvalm / orkesløs, hon var super förkyld… ville bara checka febern eftersom hon var så galet varm.

   Önskar dig en riktigt festlig fredag! Klem!

 2. Mari says:

  Ps: det går omgangssyken som ville H..nå, hele familien her har hatt det. Så sett inn en bøtte ved sengen hennes i natt. Den slår jo alltid ut ved natterstider 🙁

  • gizmolina says:

   Oh no, omgangssyken vill vi helst slippa…. Och det tror jag heller inte att det är , verkar mer vara en kraftig förkylning.

   Klem! 🙂

 3. kerstin says:

  Ett tips att förhålla sig till…
  37° är den genomsnittliga tempen men en del är lågtempade och andra högtempade .
  Men vi antar att Johanna är en genomsnittlig en…
  då får hon ha 37,5° på kvällen utan att ha feber. Det man ska tänka på att man ska lägga till 0,3° om man tar tempen i munnen och 0;5° om man tar tempen under armen för att komma lite närmare sanningen…
  Hoppas det är snabbt övergående..=)

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 tack för bra info. Kerstin! 🙂 Sätter stor pris på den! När hon la sig igår kväll så hade hon som sagt 38,5 (under armen) och nu sover hon fortsatt. Sömn är BRA medicin!

   Önskar dig en underbar fredag! Kram!

 4. Titti says:

  Hoppas både Johann o kisse mår bättre.
  Har läst ikapp här….spännande med 2något nytt” nästa vecka och den där kimonon från Lindex så snygg.
  Framme i lilla huset i Huay Yang. I VÄRMEN.
  Tack o lov att få slippa dessa isiga gator i Umeå.
  En hopplös vinter har vi haft.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Åh så underbart härligt att vara tillbaka i Thailand! Jag längtar dit, varje dag! Och tack för omtanken ang. Gucci & Johanna. Gucci är i vanlig form sedan i förrgår, äter, sover, dricker, myser… och det är jag SÅ otroligt glad över! Johanna däremot har nog åkt på en riktig förkylning för hon la sig med feber och hosta igår och sover fortsatt… Tänker att sömn är bra medicin… !

   Njut fredagen i värmen! Här i Oslo är det riktigt grått och regnar… Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *