F.Ö.R.S.K.O.L.E.D.A.G.

Allmänt

skolgården runt kl.11.15.

Idag har det varit en stor dag i både mitt & Johannas liv för vi har varit på förskoledag på skolan där J ska starta i augusti och jag hade inte klarat mig utan kleenex för jag blir SÅ rörd av sånna här speciella händelser och att börja skolan är ju s.t.o.r.t. ! det blir ett helt ny fas i livet.  Och efter dagens fina start då de som går i årskurs 1, 4 & 7 sjöng för oss och vi fick dansa lite disco (!) och J fick vara i ett klassrum för första gången tillsammans med blivande klasskompisar så känns det riktigt bra. Johanna är SÅ klar för skola !  så – nu är det bara att damma av skolkunskaperna så att jag fixar läxläsningen  😉

Min dagens = bluse Isabel Marant, byxor Met, skor Chloé, solisar Gucci och väska Mulberry.

Johannas dagens = tee + kjol How to Kiss a Frog, kofta + tights Zara, skor Naturino + hårspänne Prinsessefin.

Solen skinner och jag kör öppet butiken till kl. 18.30 !

Happy torsdag sweeties!!! 🙂

Kategori: Allmänt | 41 Comments

41 responses to “F.Ö.R.S.K.O.L.E.D.A.G.”

 1. Hanna says:

  Åh så spännande och stort med skolstart! Jag minns ännu min första skoldag och hur otroligt nervös jag var. Men det gick ju bra 🙂 Älskar förresten din väska! Visst är det en Mulberry?!

  • gizmolina says:

   Ja detta var verkligen en spännande dag ! 🙂 Vad kul att du gillar väskan. Det är precis som du gissar en Mulberry. Shoppade den för många år sedan i Cph och har inte luftat den på flera år… så nu var det dags! Happy fredag ! Kram !

 2. Pethra says:

  Fina ni är och wow vilken dag, det är bara dryga året kvar tills vår lilla stora tjej skall upp i skolan och jag kan förstå hur ni känner det. Det är ändå väldigt häftigt! 🙂

  Kram

  • gizmolina says:

   Tusen tack ! 🙂 Och ja, det är häftigt med skolstart ! plötsligt känns J så stor! Kram !

 3. casaofmia says:

  Åh så spännande, vi var igår med lillasyster som också börjar till hösten, kul och spännande! kram

  • gizmolina says:

   Så kul att du också är mitt i byte från dagis till skola ! Tiden flyger..! Önskar dig en underbar fredag ! Kram ! 🙂

 4. Camilla says:

  Spännande med liten som (börjar) bli(r) stor!!
  <3 your handbag!!!!
  //c.

 5. Miss West says:

  Åh vilka fina bilder på er två 🙂 Ni är ju tipptopp fina idag…och I love the Mulberry!

  Kram

 6. Louise says:

  Hej!
  Så roligt för Johanna att börja skolan! 🙂 Jag har själv alltid gillat första dagen i skolan oavsett om det är allra första gången eller inte! Jag har en liten fråga angående Mulberry väskan, vad heter väskan?
  Tack på förhand!
  Kram Louise

  • gizmolina says:

   Håller med om att det är något magiskt med 1:a skoldagen oavsett vilken klass man startar. En speciell dag ! som självklart är xtra speciell då det är allra första gången ! 🙂 Jag sitter och försöker komma på vad min Mulberry väska heter men kommer inte på ? tokigt… ! Shoppade den för många år sedan. Kram !

 7. ISLANDSMAMMA says:

  Ohhhh grattis och ni är ju bara fööör söta 🙂

  TREVLIG KVÄLL söta fina 🙂

 8. Anja says:

  Kjenner jeg blir litt rørt selv jeg.. Det er ennå noen år til min lille skatt begynner på skolen, men tiden går fort så plutselig er dagen her. Har hørt mange foreldre si at når barna begynner på skolen, ja da går i allefall tiden fort! Koselig bilde av dere.

  Klem Anja

  • gizmolina says:

   Oh my, menar du att tiden kommer att gå ännu fortare då J startar skolan? Help ! 😉 Och ja, gud så rörd jag blev idag… lilla hjärtat är plötsligt så stor ! Önskar dig en underbar kväll ! Klem !

 9. Tina says:

  Åååå, så mysigt! Skolan är verkligen toppen, hon kommer att stortrivas! Vi var på stort grillpartaj som AKS ordnade vid skolan i eftermiddags. Nästa år är det er tur! Kram på dig! Vi ses!

  • gizmolina says:

   Finaste du ! Jag blir så glad varje gång du tittar in i min butik ! 🙂 och tusen tack för allt skolprat ! Efter vårt samtal känns det ännu bättre att J ska börja där. Önskar dig en super mysig kväll ! Kram!

 10. Jennifer says:

  Så spännande! Kan tänka mig att hon ser fram emot hösten :). Må så gott! Kram Jennifer

 11. Elisabeth H says:

  Tenk at Johanna blir skole-jente! Det er stort for henne, og dere 🙂
  Gleder meg til å bruke klærne jeg kjøpte hos seg i dag. Det er alltid like hyggelig å komme i butikken din, du er en strålende og sprudlende person!! Ikke mange butikker det er så god stemning i 🙂 Takk for de gode tilbudenedu gir oss også. Ønsker dere en riktig god helg! Kryss fingrene for at deg blir font vær til sommer festen vår i morgen. Klem fra Elisabeth

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 T.A.C.K. för fantastisk feedback !!! Nu gjorde du verkligen min kväll ! 🙂 Du shoppade SÅ fina klær och jag är helt övertygad om att du kommer att bli glad i dem ! Njut din kväll och jag kryssar alla fingrar jag har för att ni får super duper väder på festen ! Klem ! 🙂

 12. Bodil says:

  Så fine dere er:)

 13. S says:

  Hejsan Gizmolina! Vad roligt för Johanna att börja skolan!! 🙂 Åh, jag undrar om inte du skulle kunna lägga upp bilder från er nya lägenhet?? Hur stort bor ni? Jag har blivit så inspirerad när jag har tittat på dina tidigare bilder från den förra lägenheten!! Kraaam

  • gizmolina says:

   Tyvärr så har vi inte piffat och fixat vårt hem så mycket eftersom vi inte vet hur länge vi ska bo här? men – jag lovar att ta några pics snart så att ni får se. Du hittar föresten bilder från kök, vardagsrum & J´s rum i bloggen om du söker i arkivet… Kul att jag inspirerat med vårt förra hem ! Njut kvällen ! Kram ! 🙂

 14. mig&mitthem says:

  Finingar!!! Ja, ta med dig näsdukar till första skoldagen, suck så rörande det var!
  Mina skatter började aldrig skolan i Norge för vi flyttade hem innan dess. Men jag tänkte på innan att det kommer nog att bli svårt att hjälpa dom m läxan för trots att jag bodde där 11 år så kunde jag knappt stava på Norska. Nu är det min man som har det problemet här….fniss. Hoppas ni får en härlig helg!! Krams m (psst…. säg till mig när du tröttnat på den väskan)

  • gizmolina says:

   Precis vad jag sa till min mamma idag… att det blir i n t e lätt för mig att hjälpa J med läxorna för trots att jag bott här i 12 år så kan jag absolut inte skriva på norska. Så – tur att hon har en norsk pappa som kan hjälpa till 😉 Och ja, det blir nog inte mindre tårar 1:a skoldagen… Önskar dig en riktigt mysig kväll och en underbar weekend ! Kram ! 🙂 P.S Johanna har redan tingat väskan efter mig 😉

 15. line says:

  En minnerik dag. Dere var så fine begge to. Det er så rørende når de begynner på skolen. Plutselig har de blitt så store.

  Kommer til å gå fint med lekser tenker jeg:-) Flinke jenter som dere er mestrer dere nok norsken også.

  Ønsker dere en fin helg.

  • gizmolina says:

   Tack ! 🙂 ja, det här är en dag vi kommer minnas länge ! och jag satsar på att det går helt fint med läxorna. Det finns ju som tur är översättningsprogram på nett 😉 Önskar dig en amazing weekend ! Kram !

 16. S says:

  Hej igen 🙂 Jaså, bor ni bara där tillfälligt? Har ni husplaner sen kanske?? 🙂 Hur stort bor ni nu? Ha en underbar kväll!! Kram

  • gizmolina says:

   Vi får se vart vi hamnar…. och ja, vi blir inte boende här i flera år, men kanske i 1 ? time will tell… Lovar som sagt att ta lite pics en dag snart så du får se mer av vårt hem ! 🙂 Happy weekend ! Kram !

 17. Reidun says:

  Ja det er stort å skal starte på skolen, og det er spesielt!!!!Så bra at Johanna er klar for det…spennende. Så fine dere er begge to i deres antrekk. Ha en flott fredag i vente!,,,

 18. Annica says:

  Såå spännande!! Helt plötsligt är de så stora!! Jag vinkade själv av min snart 11-årige son vid skolan idag. De ska åka till Stockholm (Gröna Lund) och sen till Västerås för schackfinal mot andra fjärdeklassare!! Behöver jag säga att det blir en tur till Västerås senare idag..? Ha en skön helg, kram

 19. Christina says:

  Hei!
  Ny her inne, og kjenner jeg gleder meg til å bla bakover i arkivet ditt! 🙂
  Stor dag i dag ser jeg, får litt sommerfugler i magen av bildene dine med skolejenta di, min “lille” starter neste år, og det går farlig fort nå..!! 🙂 BLIR man egentlig helt klar til det der? 🙂

 20. Othilia says:

  Älskar din blus!!
  Har du den i din affär?

  • gizmolina says:

   Tack snälla ! 🙂 Tyvärr har jag den inte i min butik. Har shoppat den hos Mark + Brandy på Sandvika Storsenter. Kram !

 21. elisabeth says:

  Hei.

  Så fine bilder! Kan tenke meg det var en rørende dag.. Lykke til med skolestart til høsten!! 🙂

 22. Annalena. says:

  Morning!Lycka till med skolan før Johanna…
  Men vilken ursnygg väska du har…Den vill jag låna..haha…Ha en fin dag trots all regn….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *