F.R.E.D.A.G.

c1e63bfd8d942b34d3b219de9f2f7955

Mina kära bloggvänner! 

Jag har fastnat i julstressen… h.e.l.p.!  Men med en ordentlig to-do-list så ska jag nog klara detta. I hope! för mitt adventsljus på bordet visar att det är den 10:e idag, men verkligheten är ju att det är den 16:e, alltså vet ni vad det betyder? Exakt, att om 8 dagar är det julafton, eller ja, alltså på 8:e dagen ÄR det julafton och då är vi i Thailand! Men fråga mig inte hur vi ska hinna resa dit innan? Ha, ha.

Och fredag idag och jag har precis stått med huvudet under diskbänken bokstavligt talat för jag fick ett ryck och drog ut ALLA sopor, påsar, gamla batterier och gud vet allt som hamnat i det där skåpet. Men – nu luktar det Ajax där inne och alla behållare är skinande rena. En sån sak, som att det är rent & fräscht i just det skåpet kan ge mig en så härlig känsla för det finns inget värre än då jagöppnat skåpet och det ramlat ut platspåsar (ja, jag brukar pressa in dem där under och shoppar man en del som vissa i det här huset gör så blir det snabbt fullt… ha, ha.). Hur som helst – nu är hårrullarna på plats och jag springer upp och ner i tvättstugan samtidigt som jag går igenom X antal mejl för min inbox är lite som det där skåpet under köksbänken, det blir snabbt överfullt…   Men – strax ska jag iväg ut och eftersom ni säkert är många som precis som mig ska slå in julklappar i helgen så lämnar jag er med några inpackningstips från de julklappar som vi överlämnade till vänner då vi var i Oslo. Jag knipsade bilderna i farten men hoppas att de ändå ska inspirera! 🙂

15578421_10154048433075796_5769932615674342449_n

Hjärtat fångad på bild häromdagen. Mitt älskade hjärta som betyder allt för mig…  Tänk så extra sårbar man är då man har ett barn… hon är min LYCKA! fast inte på morgon då hon kallade mig idiot, då var hon inte riktigt lika söt… Ha, ha. (inte kul med krångel på morgonen… uff, får ont i hjärtat… ska hitta på något xtra mysigt efter skolan…).

15541890_10154049730315796_5877247978161280670_n

Som sagt – Bilder knipsade i farten då vi var på väg till flyplatsen i Oslo förra helgen…  Och de där godishusen.. hur söta är de inte? Och till er som bor i Norge: jag såg att de säljs på Nille! (trodde inte de såldes i Norge så jag hade med mig de från Sverige). Jag älskar att packa in julklappar i vitt papper! tycker att det känns fräscht & classy. Också pimpar jag dem med tex godis, silkesband,  stickers & fina gavelappar /tags.  Men – några paket får gärna vara i julklappspapper…

15541898_10154049732210796_6788103276968788760_n

…som tex det till vänster, som har ett super fint brunt papper från Lagerhaus som det står God jul på i vitt. Även alla tags kommer därifrån.

15541293_10154049731165796_758077320151098414_n

Några klappar har jag stämlat istället för att använda julklappstags. Fint tycker jag!  Men – jag har inte packat in alla årets julklappar så här, några är rosa…  men de får ett eget inlägg senare.

Nej – nu är det full fart framåt som gäller här!  Och helgens planer då? Well, i morgon ska vi ha min bff & Co. här på middag och det ska bli SÅ mysigt! och sen blir det 4:e adventsmys med smällkaramellpyssel.  Hur ser dina helgplaner ut?  Och du – det har varit så himla mycket i veckan så förlåt dålig blogguppdatering… jag har helt enkelt inte hunnit med också har jIG varit hemma helt fram till onsdag och då har jag prioriterat familytime för nästa gång han är hemma är det nog ja… februari typ!

Önskar dig en riktigt, riktigt fin & festlig fredag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “F.R.E.D.A.G.”

 1. Här har vi julfirar-helg deluxe.
  Börjar med middag för väninnan ikväll.
  Imorgon julafton för oss två.
  På söndag äldste sonen med familj på besök.
  Om exakt 1 vecka bär det av söderut.
  Först julhelg med min Johanna och sedan Thailand.
  Ha en fin helg.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Åh det låter som en underbar helg! Önskar er en magisk “julafton” & riktigt festligt trevliga middagar & besök! 🙂 Önskar att jag också hade1 vecka (minst!) kvar till take off men vi lyfter om några dagar så ja, lite mycket som ska hinnas med här också i helgen… minst sagt… Ha, ha.

   Önskar dig en magisk weekend Titti! & tack för att du skriver till mig. Jag blir så glad över alla kommentarer jag får! 🙂

 2. Pia says:

  Läckra paket. Men snart verkar du närma dig den kända väggen för att få det perfekt med alla din krav. Men snyggt blir det ! Önskar dig en härlig avspänd helg !

 3. S says:

  Jag tycker mycket om din blogg och du verkar vara en fin person. Reagerar dock verkligen på att din dotter kallar dig idiot? Måste säga att din dotter nog blivit bortskämd. Kan hända lätt men måste nog säga att för din och hennes skull behöver du säga ifrån på skarpen. Man kallar inte sin mamma för idiot eller andra saker. Du gör ju allt för henne. Tycker inte du ska acceptera detta. Det är inte första gången jag läser att hon kallat dig något eller kritiserat dig. Vore det jag hade inte min första tanke efter att mitt barn kallat mig idiot varit att vi måste hitta på något extra mysigt. Tvärtom det hade blivit en negativ konsekvens så hon inser att det inte är ok. Menar inte illa med detta men det är viktigt både för dig och dottern att hon respekterar sina föräldrar. En mycket grundläggande värdering inför framtida relationer och synen på andra människor. Du förtjänar inte att kallas sådant. Hon är tillräckligt gammal för att veta sånt. Om hon visste hur bra hon har det…

 4. Nilla says:

  Du är fantastisk, tro inget annat. Men, jag undrar lite smått för vems skull du håller på och stressar såhär? När ska du stanna upp och njuta av allt du har omkring dig? Det gör du säkert, men du skriver så ofta om att du har det så stressigt, och ändå är du hemma på dagarna och borde ha gott om tid. Paketen är superfina, men när det blir på bekostnad av ditt mående så hoppas jag att du stannar upp och njuter av julen och att ni ska åka snart. Vill inget illa men, men du kanske måste sänka dina krav, det blir jul ändå och dina vänner och familjen finns där ändå. Ha en härlig jul i Thailand och njut av dagarna innan. Stor kram <3

 5. Katrine says:

  Tusen takk for fin inspirasjon. Håper innlegget med de rosa pakkene kommer snart, for jeg kunne tenke meg å prøve den fargen på pakkene i år. Ønsker dere en fortsatt fin førjulstid.
  Med vennlig hilsen Katrine

  • Mussi says:

   Johanne er 10 år og jente.., At hun kaller sin mor for Idiot er ikke det samme som at hun er bortskjemt og utakknemlig tvert om. Det har med alder og gjøre.Har en jente som snart er 13 år og det skjer mye i kroppen PG det er mange hormoner.Dette kan begynne allerede fra de er 10 med humørsvingninger og det hele.Syns dere er alt for raskt ute med å dømme.
   Vet ikke hvordan dere i Sveige oppfatter ordet Idiot, men i Norge er ikke det dry værste man kan si .Stå på du AnnaStina du er en fab.mamma

 6. Anna K says:

  Jag gillar ju dig, din blogg och har läst den nästan sedan du startade den, men numera blir jag nästan stressad när jag läser den. Du stressar och stressar och har lite tid, för vad? Jag förstår att bloggen är ditt jobb men att du borde ha mera tid att istället stressa ned och njuta av mera av livet! Men svårt förstås att se ens livssituation bara utifrån bloggen såklart.

  Känns lite som bloggen handlar om att shoppa saker, jag gillar också det, men jag mår lite dåligt av all konsumtion som finns runt oss idag.
  Om jag fick önska något vore det flera inlägg om ert hus, olika rum, hur har ni inrett lägenheten i Oslo osv. Vad äter ni till middag på vardagarna osv. Vad saknar du mest/minst med Oslo osv. Nu blev det långt 🙂 Med vänlig hälsning, Anna

 7. Maggan says:

  Länge sedan jag tittade in,mår illa av allt shoppande tala Om överkonsumtion,Som det är det viktigaste i liver,kallar din dotter dej idiot,och du gör något extra mysig låter illa.Dax för dig att tänka om.Julklappar i överflöd verkar bara din melodi ,ryms alla prylar du köper? Förlåt att jag ger kritik men tänk om, innan du börjar klaga på hur bortskämd och odräglig din dotter blivit.Du kanske bäddar för det.Jag har på känn att du inte tål kritik….

 8. Att åka till Thailand över jul låter som drömmen, speciellt just nu då vi inte har ngn snö eller julstämning alls!
  Men men, jag har iaf shoppat klart alla julklappar och julafton är planerad så det ser jag fram emot!

  Hoppas Ni har en finfin lördagkväll – här hemma har vi bara sonen hemma då tjejerna är utlånade till Farmor över natten. Så himla mysigt att bara a ett av barnen hemma ibland och ha fullt fokus på en 🙂 Dessutom är pappan i familjen hemma så nu blir det pizzamys och ngn bra film!

  Kram!

  (bry dig inte om all kritik här ovan – jag är säker på att Du vet själv hur man uppfostrar ett barn 🙂 Johanna verkar vara världens finaste tjej!)

  • Nilla says:

   Jag har följt Anna-Stina i många år, har kommenterat många gånger, och jag vet att jag oftast skriver hur fantastiskt hon är, vilka underbara tips hon bjuder oss på och oftast massa härlig pepp. Jag har även skrivit privat och tackat för hennes inlägg som så många gånger har fått min dag att vända från moll till dur. Nu skrev jag en kommentar om stress, och frågar varför och för vem hon stressar så? Det är en kommentar i välmening, men kanske jag använt fel ord så hon tolkar den fel. Jag tror att hon vill ha en levande blogg med kommentarer och högt i tak men självklart med en god och trevlig ton. Ha en fin söndag!!

   • elin says:

    Jeg har også lest bloggen i mange år. Jeg tolker absolutt ikke din kommentar som kritikk, Nilla, mer som et godt råd man vil gi til en venninne!

    Her er vi ikke helt ferdige til jul, men nesten 🙂

   • Kära Nilla – jag menade ingen specifik kommentar (och speciellt inte din) utan mer att det var en del kritik i en del kommentarer som jag tyckte var onödig….att skriva om stress i välmening för AnnaStinas hälsa är inget negativt och inget jag syftade på i min kommentar!

    Däremot tycker jag personligen att det är lite över gränsen när man börjar beskriva Johanna med ord som bortskämd, att hon kommer bli odräglig och att hon är respektlös – många verkar inte riktigt tänka på att bloggen är en del av det vi ser, många ser bloggen som “hela deras liv” och sanningen är ju den att det endast är en liten liten del vi får se.

    Ha en fin 4e Advent!

 9. Mussi says:

  Dette et

 10. Älskar din blogg! Har sagt det förr men keep up The good work! Det är väl uppenbart att det är en feel good blogg och att du visar upp och inspirerar med det glittriga i ditt liv. Jag tycker det är härligt. Jag blir så glad när jag läser att du vill hitta på nått mysigt med ditt hjärta när nu har haft lite tufft på morgonen. Helt rätt, barn är bara människor precis som vi. Hur hade man själv mått om man hade kastat ur sig något otrevligt till nån man tycker om. Kärlek, kärlek, förståelse och tid det är allt barn behöver!

 11. Johanna says:

  God fortsättning! Har läst din blogg i mååånga år och givetvis tycker jag inte alltid som du eller gillar det du handlar osv MEN vi är ju alla olika och gillar inte alltid lika….däremot väljer jag att läsa din blogg för jag gillar den!! Vi har ju alla ett val och jag tycker du gör ett toppenjobb med din blogg…..
  Haha…..kan inte låta bli att skaka på huvudet åt vissa repliker som tror sig veta bäst för andra……om ens dotter är bortskämd för hon säger idiot till sin mamma har vi nog alla bortskämda barn…..Där med inte sagt att det är ok….men hur du väljer att hantera det är din sak!
  Vem stressar inte i detta samhälle??? Vet inte många som inte klagar på att tiden inte räcker till men….likaså där…hur vi hanterar det är upp till var och en….
  Mår man illa av att läsa om din shopping ska man ta en spann och få upp sitt illamående och förhoppningsvis sluta läsa och må bättre! Knappast ditt fel att vi lever i en konsumsionsvärld…..lika så där hur vi spenderar våra pengar väljer vi själva!
  Önskar dig en härlig ledighet i solen och att du fortsätter vara och skriva som du är och vill! MVH/Johanna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *