F.R.E.D.A.G.

Oh-hello-friday-I-missed-you...

Gooodmorgon sweeties! 

Åhhh fredag är här och känner du fredagskänslan? det gör jag and i like it, a lot!

Och jag sitter faktiskt här klar för att sticka ut på en till walk och när vi åt frukost på morgon så sa jag till J att jag har en plan om att ta på mig mina träningskläder direkt på morgonen ett par gånger i veckan och gå med henne till skolan och sen fortsätta att gå. Vet ni vad hon svarade? Ja, vad som helst bara du går ner i vikt! Ha, ha. Härliga hjärtat… hon vet att jag inte gillar att jag inte kommer i varken mina ringer eller mina kläder längre så beach 2017 – here I come!  🙂

16142289_10154143943990796_261051054098630510_n

Häromdagen var vi ute och åt med kära vänner nere i Phuket hos den här underbara italienaren. Hans restaurang heter Bellini och ligger i Chalong, i närheten av där vi bor. Restaurangen ligger lite trist till, vid en stor väg, men pizzan är f.a.n.t.a.s.t.i.s.k. och ägaren sprider så mycket kärlek & glädje att jag glömmer utsikten….!  Och ja, jag kom direkt till middagen från en möbel-shopping-runda så jag hade inte hunnit byta om men strunt samma, den här kaftanen från Filippa K funkar både på dagen & kvällen. (det är jag och Mia Parnevik som “bor” i den, ha, ha).

16174639_10154143945935796_7178064273280243681_n

Hey, ho, let´s go…!  och en kul sak är att ägaren har vunnit VM i pizza bakning och är grym på att slänga upp pizzor i luften!  Han levererar även pizza deg till många andra restauranger runt omkring i Phuket.

Nej, bäst jag kommer mig iväg ut nu innan jag kanske ångrar mig….!

Önskar dig en m.a.g.i.s.k. fredag fylld av glitter & festliga stunder! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Mina Phuket tips!, Thailand 2017 | 15 Comments

15 responses to “F.R.E.D.A.G.”

 1. Åh – vad duktig du är som tar tag i motionen!
  Jag är precis på samma ställe men inte orkat än….kanske till veckan?
  Haha, antagligen inte men när våren kommer – då jäklar!

  Ha en underbar fredag kära du!
  Kram!

  • gizmolina says:

   Tusen tack fina du! 🙂 Jag har inte varit ute på pw sedan tidigt i somras så ja, det var verkligen på tiden…. Brukar ju vara duktig och gå på gymmet i Thailand men den här gången hade jag mer lust att chilla i min stolstol… 😉

   Önskar dig en magisk dag fylld av solsken & lyckliga stunder! och hoppas att din helg blir fylld av härliga minnen att ta med in i den nya veckan… ! Kram!

 2. Katrin Lindenhall says:

  Hej igen

 3. Katrin Lindenhall says:

  Det verkar vara något fel när texten inte kommer med
  Kram Katrin

  • gizmolina says:

   Ingen annan har skrivit att det krånglar då de ska skriva kommentarer så hoppas att det snart ordnar till sig för dig! 🙂

   Njut din dag & happy weekend! Kram!

 4. Pia says:

  Lycka till med PW. Hade det som rutin när barnen var små att fortsätta gå efter jag lämnat dem på dagis ! man sparar massor av tid och inget annat spännande kommer emellan.
  önskar dig en fin fredag!

  • gizmolina says:

   Det låter som att du hade en härlig rutin! för ja, trixet är att inte låta något komma emellan…. ! 😉

   Och tusen tack för lycka till. Jag behöver det för jag brukar gå ut starkt men sen ganska snabbt slöa ihop… Önskar dig också en riktigt fin fredag! Kram! 🙂

 5. Linda says:

  Hej,
  Jag behöver också ta tag i kost och motion. Har alltid varit naturligt smal, men på äldre dagar, svårt att hålla min slanka figur. vad tråkigt det är. Man går ständigt upp och man önskar man vore så smal som när man först tänkte man var tjock 🙂 .-)

  Har du några planer? Hur du ska lägga upp det? Är så på. Tipsa gärna.!!

  Ha en fin fredag!

  • gizmolina says:

   Åh jag är också väldigt på att ta tag i vikten men jag är helt katastrof dålig på att komma igång… Så det att jag varit iväg på 2 power walks är bara helt fantastiskt! 😉 Och jag har – precis som dig också alltid varit naturligt smal så det är inte så kul att inte komma i garderoben längre. Och tänk om vi tagit tag i vikten första gången vi tyckte att vi blivit tjocka, vad smala vi hade varit nu! Ha, ha . Men vi kan inte leva i då, istället måste vi blicka framåt och mitt 1:a mål är att börja röra på mig, om jag kommer mig iväg ut på promenad / power walk 3 gånger / vecka så är jag super nöjd! Sen ska jag försöka att undvika vin & choklad måndag – torsdag… om det inte händer något speciellt , då fuskar jag, men vanliga dagar är chips, ostkrokar, choklad & vin big NO. Också får jag lyxa på helgen och äta det jag har lust på då.

   Så blir min start! Jag är inget bra på kost, men tänker att grillad kycklig och avokado får ersätta en del mat.. ibland…

   Heja, Heja oss!!!! allt vi kan göra för att ta små steg i rätt riktning är bra så vi ska inte ställa för stora krav på oss själva. Bättre att klara sina mål och vara nöjd och stolt över de än att hela tiden gå runt och känna att vi misslyckas… (p.g.a. att vi tagit i för stort…).

   Önskar dig en magisk dag och en underbar weekend Linda! Kram! 🙂

 6. C says:

  Fint att du vill ta hand om dig, men sorgligt att J säger så och att du uppenbarligen pratar om vikt så att hon hör.

  Kan vi inte lära våra barn att vi motionerar för att må bra, för att känna oss starka och friska och för att vi vill leva länge?

  • gizmolina says:

   Ja men visst är det hemskt att jag pratat om min vikt så att J hört det. Fruktansvärt oansvarligt.. Det kan jag hålla med om. Men – jag ser inte att det gått att undvika för vi lever så nära hon och jag att det varit omöjligt för henne att missa mina jag-får-inte-på-mig-jeansen-kriser. Sen lär jag trots det ändå Johanna att vi motionerar för att må bra. Det ena utesluter inte det andra… ! 😉

   Önskar dig en magisk weekend C.! Kram!

   • Linda says:

    Äh det är väl inte så oansvarigt. Det finns i min värld mycket mycket värre saker man kan prata med sina barn om än sin vikt. Stora barn är ju med oss och hör mycket mer än små barn och kan dessutom se och reflektera själva. Att jag (i mitt fall) vill gå ner i vikt tänker inte jag är konstigt att min dotter ser och vet. Att vara överviktig är inte hälsosamt. Att vi rör på oss och att vi äter sundare gör oss inte till dåliga mammor.
    Det är när vi börjar prata om att jag måste vara smal för att räcka till, att det är bara smala människor som räknas och att vi lägger allt fokus på vikt och utseende det är då vi är illa ute tänker jag.

    Fin helg önskar jag er båda!

    • gizmolina says:

     Mycket klokt och bra skrivet Linda! Jag håller med dig 110% i allt! 🙂

     Önskar dig en magisk weekend fylld av lyckliga stunder & solsken! Varm kram!

 7. En Vän says:

  ETT LITET MEDDELANDE FÖR ATT BELYSA MOBBNING OCH STÖTTA DE UTSATTA:

  För några år sen sade en 61-årig kvinna upp sig från sitt jobb på Prevent i Stockholm där hon arbetat i hela sitt liv för att Jessica Nilsson Frisk (född 1981-04-05) som ändå bara arbetade där i några år, tillsammans med sina kollegor hade hjälpt en utomstående, dömd kriminell sprutnarkoman att förtala och mobba kvinnans jämnårige och förståndshandikappade son där på en oerhörd nivå bakom ryggen på henne under flera års tid. Bägge hade varit jättesnälla mot henne själva. Sonen hade precis önskat henne God Jul när allt uppdagades. När detta framkom, ljög Jessica även och påstod sig ha blivit hotad av sonen. Den nya VD:n sen endast två år, Maria Schönefeld, och även Jessicas egen chef Mats Quist, hjälpte gruppen sprida förtalet ytterligare när det hela slutligen framkom. De ljög sen ända till slutet när facket kom in för att hjälpa kvinnan. VD:n försökte t.o.m. lägga hela skulden på sonen för att ingen skulle få veta sanningen om mobbningen.

  Den äldre kvinnan mådde så fruktansvärt av detta att hon först blev sjukskriven och sen sade upp sig. Hon hade då arbetat där i 41 års tid – ända sen hon var 19 år gammal, varit anställd längst av alla och hade bara fyra år kvar tills pensionen.

  Sonen hade blivit mobbad hela sitt liv och mådde redan väldigt dåligt, det visste alla. Moderns jobb var det enda och sista ställe där han inte hade upplevt att folk var elaka mot honom och alltid hade känt sig trygg. Han hade hälsat på där ända sen han var liten.

  Jessica själv stod helt utanför hela tiden. Var inte ens med på ett möte. Hon bad inte ens om ursäkt när kvinnan berättade hur fruktansvärt hon mått av hennes förtal och att det var det absolut värsta hon varit med om i sitt liv och den värsta mobbning sonen utsatts för.

  Den då 50-årige narkomanen, som tidigare arbetat där som vaktmästare och som andra anställda visste brukade droger även på arbetstid, vägrade den nya VD:n veta något om med motiveringen att hon varken träffat honom eller ens visste vem han var. Han fortsatte därför besöka jobbet drogpåverkad även långt efter att kvinnan sagt upp sig och var lika välkommen fortfarande. Han är dömd och finns med i Lexbase.se. Prevent jobbar just för att skapa en bättre arbetsmiljö, få ned olycksfall och motverka mobbning. Nu drivs det av en ledning som hjälper utomstående kriminella narkomaner att förtala de anställdas barn.

  Uppmanar alla som tar avstånd från mobbning och maktmissbruk mot de redan svaga och utsatta, att ta avstånd från http://www.prevent.se och dess ledning!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *