F.R.U.S.T.R.E.R.A.D…!

960

Calling all bloggreaders….! 

Mina kära vänner – jag har ett dilemma jag önskar att diskutera med er…  Jag ska gå rakt på sak: På fredag är det sista dagen i skolan före höstlovet här uppe i norr och – det är första dagen på halloween helgen som jag vet att många barn går och längtar efter… Så – jag tänkte att jag ska överraska Johannas klass med en liten surprise i slutet av dagen på fredag….  Som en xtra treat och som en kul grej inför den stundande spooky weekend som väntar…   Och – detta berättade jag om för några idag, vilket skapade en får mig överraskande diskussion… Så – nu är jag nyfiken på vad DU tänker om denna sak?

Tycker du att  jag ska rätta mig i ledet och i.n.t.e. göra något xtra för klassen på fredag eftersom det tydligen inte är något man gör? eftersom ingen annan gör det…!?   Eller – ska jag köra mitt race och strunta i alla andra och göra något ingen annan gjort?

Mitt svar vet ni…  Men – jag är otroligt nyfiken på vad ni tänker i detta läge!? Herregud – om jag skulle tänka på alla andra hela tiden så skulle jag ju knappt kunna gå utanför dörren…! vad jobbigt mitt liv skulle bli då… Skulle jag kunna rulla håret på en måndag? kan jag gå med solbriller när det är mulet? kan jag ett glas bubbel till lunchen på en tisdag? Jag fick ju min dos av jantelagen då jag hyrde en limousine till Johannas 10-års kalas och jag måste säga att den här flytten till en mindre stad har gjort jantelagen mer påmind i mitt liv än någonsin…  Är det så i mindre städer att man har någon oskriven lag om att alla ska ställa sig i samma led och gå samma väg och inte sticka ut och göra något som ingen annan gjort? Jag börjar undra…

Sen en helt annan sak: vi har haft en riktigt trevlig middag här hemma idag! Älskar att bjuda över familjen! 🙂

14729263_10153901149395796_4638262275530514920_n

Dukning in the making…  Och – nu går jag all in med halloween här hemma. It´s now or never för snart är det över och då är det dags att plocka fram julpyntet! Ha, ha.  Och i kväll åkte fler ljusslingor fram för att skapa extra mys i mörkret.

14716115_10153900835460796_8495651476018159838_n

Servetter från Gynning Design och den där fina pumpan + det coola sugröret köpte jag i Los Angels. Sen ett dukningstips inför halloween: knyt svarta silkesband på glasen! 

14650251_10153901208910796_1863793839009743778_n

After dinner…  Ser du telefon? Ska visa den i närbild en annan gång. Super spooky…. shoppade den i L.A…! 

14731382_10153902005295796_8219296231499650848_n

Mama in motion… Ha, ha. Blev inte så lyckad bild av mig direkt, men – det jag egentligen ville visa er var att jag pyntat olivträdet med en ljusslinga! och liket på golvet? det ska krydda vår gård till helgen… 

Oh my – livet alltså… En sak är då helt säker: jag är inte skapt för att begränsa mitt liv efter vad alla andra tycker och tänker. Detta är livet mina vänner och det går tyvärr inte i repris…!  Så – go do your thing, förverkliga dina drömmar, sprid glädje omkring dig och fuck jantelagen!!

L.o.V.e.!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 39 Comments

39 responses to “F.R.U.S.T.R.E.R.A.D…!”

 1. Anka says:

  Go Gizmolina, du kule, unike, “gale” dame.
  Drit i “søpla”. Jeg digger at du ikke er A4. Hvorfor må alle være det? La folk være misunnelige men ikke la de ødelegge den du er. Jeg vedder på at de skulle ønske de var som deg, og at de ikke får det til.
  Det er trist når venner forsvinner, men kanskje de ikke var noe å samle på. Hadde de vært ekte venner så hadde de ikke forsvunnet.
  Nei du. Lev livet ditt på din måte, det er ingenting galt med det du gjør. Du sprer masse glede i hverdagen og du er verdens kuleste mamma. Hadde jeg vært liten hadde jeg digget å ha deg som mamma.

 2. Kerstin says:

  Hej här från Umeå!
  Nu är du i Norrland och där stavas Jantelagen med stort J…!
  Och ju längre upp desto större J..
  Jag är som du…kör ditt race och gör det bra. Det är ju bara roligt. Men var beredd på att det kan stickas knivar i ryggen…
  Vi, jag och min man, har gjort som du i hela vårt 34 åriga förhållande och struntat i vad andra tycker…Folk har haft trevligt och pratat om sakerna i positiv ande väldigt länge men så kan det komma någon liten spydig kommentar då man minst anar det…..Frustrerande är bara förnamnet.
  Du ska vara dig själv i alla lägen, det enda du ska tänka på är att inte vara elak och dum och det tror jag inte att du är. En annan sak som jantelagen här uppe i norr kan ha åsikter om är pengar…..du får gärna ha pengar men inte använda dom….om du förstår vad jag menar. Sen finns det gott om folk som heller inte kan tåla om man tror på sig själv och högt kan berätta om saker man är stolt över..
  KÖR DITT RACE ANNA-LENA …!!!! Heja dig, Du är så bra som vill göra kul för andra OCH dig själv( för jag tror du njuter lika mycket)
  Kram på dig. Nu rullar jag till jobbet=)

 3. Tina says:

  Du gör som du vill NATURLIGTVIS

  • Tina says:

   Men nu kom inte hela min kommentar med. Skriver om den sen. Nu är det jäkt jäkt (men den var positiv och glad)

 4. Caroline says:

  Vilken hemsk avundsjuka och missunnsamhet!
  Tänk vilka upplevelser du vill bjuda barnen på och bemöts med negativitet!

  Hejja dig inspirerande kvinna.
  Stor kram

 5. Maria says:

  Kör hårt!! Hade varit övermegalycklig om det funnits en föräldrar som du i någon av mina barns klass. Nu går dom bara på förskola ännu, men för framtiden hade jag varit det! jag och en annan förälder brukar ordna med julfester på förskolan där vi fixar med tomtar, pyssel, dans mm. De flesta uppskattar det otroligt mycket, men så finns de säkert dem som tycker vi är lite konstiga. Men det skiter vi i! I år får vi inte använda förskolans lokaler så då tänker vi hyra en gympahall istället :-). Rulla håret, ta på solbrillerna och kör på ;-). Kram!! P.s bor också i Luleå och ja – det är mycket jantelag här uppe.

 6. Cecilie says:

  Du er FANTASTISK! Slutt ALDRI med å være det heller. Kjør din greie. Jeg heier på deg og skulle ønske jeg var mer lik deg! ❤️

 7. Mia says:

  Men oj oj oj… Du ska såklart fixa som du känner att du vill och göra det du tror att barnen kommer att uppskatta. Vad har problemet varit, att de andra klasserna inte får en fest och då ska alla ha det “lika tråkigt” i så fall? Jag ska till London nästa vecka, men jag kanske borde stanna hemma av ren respekt för dem som inte kan åka så att inte jag får ha det roligare än någon annan…och så hoppas jag att min kompis som ska till Maldiverna om någon vecka står över det för då är det ju synd om mig som får vara hemma i novembermörkret… Eller ja. Förlåt att jag hårddrar det lite, men ibland blir jag bara så trött… Kram och kör på!!

  • Lena says:

   Bra inlägg Mia 🙂

   • Mia says:

    Jamen jag blir så trött. 🙂 Jag vet att jag själv är priviligierad vad gäller vissa saker och vad gäller annat så finns det alltid de som har det så mycket bättre än mig (vad nu det än må betyda). Kul för dem! Om Johanna har en mor som kan göra detta så är det väl underbart! Livet är inte rättvist och alla kan inte få allt. Kör på!

 8. Anna says:

  Jag önskar vi hade en initiativtagande mamma som du i vår skola/klass! Så himla kul med föräldrar som har tid och ork att hitta på grejer som barnen sen kommer minnas länge! Go for it!

 9. Yvonne says:

  Kööööööör, så kul för barnen, ett minne för livet kramar Yvonne

 10. Lena says:

  Självklart ska du köra DITT eget race. Varför ska man tänka på vad andra tycker och tänker. Det är väl ditt liv ändå ? Du som har sådan energi och kreativitet skall absolut fixa och greja sånt här som du är så bra på. Kör hårt ! Missunnsamhet och avundsjuka klär ingen! Vem skulle inte vilja ha DIG som mamma 🙂

 11. Åsa says:

  KÖR KÖR KÖR! Klart du ska göra det som du tycker är en bra idé!
  Det är ju inte så att du går i tankar att kidnappa barnen utan du ska göra något som dom verkligen kommer uppskatta. De som är emot är de som inte kom på idén själva! Blir så trött på de pessimister som klankar ner på andra kreativa människor… det är på riktigt synd om dom!
  Kör och så uppdaterar du oss hur det gått.
  Ha en toppendag!

 12. desssan says:

  Jag förstår inte varför du inte skulle få det? Är det för att inte alla firar halloween lr vadå? Så länge du tror att barnen skulle uppskatta det så kör det är i te som vuxna som ska

 13. desssan says:

  Oj nu kom inte resten med haha jag tänkte skriva att det är inte dom vuxna som ska föra deras talan…haha rör om i grytan där uppe i norr du! Kram

 14. Jag är precis som du. Har alltid tänkt jag lever bara en gång och jag vill ha det festligt. Minns tex när jag införde baby shower på jobbet det var lite si och så… Sen efter första älskade alla det och nu r det en självklar mycket uppskattad tradition som jag även själv har fått njuta av att de ordnade åt mig. Är nyfiken har sett att du har fått kommentarer här på bloggen, men har du fått det även i verkligheten? Jag är uppväxt i en håla och där fick man inte utmärka sig på nått sätt. De gjorde min familj, hela tiden. Minns så väl jag frågade mamma när man skulle nånstans är jag för fin nu? Så dum fråga. Sen när jag blev vuxen några år efter jag lämnade den hålan som 15 åring. Då bestämde jag mitt att köra mitt race. Fortsätt. Jag hade tyckt det hade varit underbart att få möta dig och njuta av ditt glitter. Nu vet jag inte vad du planerade. Men som lärare Så är det ju fantastiskt när föräldrarna engagerar sig. Ibland kan de ju finnas omständigheter i klassen som gör att man föredrar att föräldrarna frågar först så det inte blir fel i efterhand. Stor kram på dig.

 15. Kör så det ryker!! Barnen kommer älska det <3
  Snick snacket från vuxna surpromper skakar du bara av dig 😉

  KRAM

 16. Barbro says:

  Selvfølgelig skal du gjøre som DU vill. Å tenk på hvor mange du kommer til å glede 🙂 Så heldige barna i J’s klasse er som har deg . Nei kjør på med det du vil ….tenk ikke på hva de andre tenker og synes . Go Gizmo Girl 🙂
  Klem

 17. Pia says:

  Men vad …….de enda du kan behöva kolla med är läraren att det fungerar men vad har bekanta för rätt att säga nej !
  En släkting till mig har kört egna race i sitt barns klass och jag har bara tänkt vad härligt.
  Tyvärr kanske en del har för mycket tid att tänka och tycka !

  Känns det rätt sår är det det ! Önskar dig en härligt kraftfull höstmåndag !

 18. Linn says:

  Hei!
  Hvis det er greit for læreren/skolen så hadde jeg gjort det…en gang må være den første

 19. Josefin says:

  Hei, tycker det er fantastisk med overraskelser

 20. Michelle says:

  Tycker absolut att du ska göra nåt extra för barnen i Johannas klass, det är den du är. Du gör det där lilla extra för att andra ska känna att du tu ner om och bryr dej! Fler borde ta efter dej och ge andra det där lilla extra som ger så mycket glädje!
  Way to go!

 21. Josefin says:

  Oj, nesten hele innlegget forsvant, men iaf ..
  Jeg skrev at jeg å må være den kjipe. Min datter har cøliaki og typ 1 diabetes. Vi har så mange ganger opplevd foreldre som vil være snille og gitt godteri, kaker, muffins mm mm mm. Så når de andre da får en koselig stund har min datters dag sluttet i tårer. Og med diabetes er det veldig greit å få vite slikt på forhånd…
  Nå tror jeg at du har koll på sånt om du byr på noe spiselig, men det ble litt personlig for meg som mamma.
  Barn med sykdommer/allergier glemmes så ofte og på skolen skal de få slippe det synes jeg.
  Men elsker overraskelser – så ta det på riktig måte og kjør på

 22. Madelene R says:

  Jag tycker som jag skrivit tidigare…SKIT I VAD ANDRA TYCKER OCH TÄNKER…man kan ALDRIG göra alla nöjda…och vissa människor har väldigt lätt att lägga fokus på det negativa istället för att se det positiva…Tänk om människor kunde lägga den energin på att lösa världsproblem istället!! Tjohoo!! Go for it!!

  En fråga bara….Hur lyckas du ha ditt olivträd så vackert inomhus?

  • Tina says:

   Nu. Tror inte hela kommentarerna kommer med om jag gör radbryt! Kör bara kör. Skit i andra. Jag kan bara tala för mig själv men jag hade älskat att göra nått sånt. Nu är jag på jobbet 7.30-17.30 så jag hinner inte. Andra kanske inte har pengar att göra (det är ofta en snigel i ögat). Men du som prioriterar tid och pengar på det här – good for you! Du får gärna bli klasskamrater i mina barns klasser! Du måste ju leva livet för din skull inte för nån annans skull. Och vi kan inte sluta leva pga att det är synd om flyktingar, cancersjuka osv. Det är jättehemskt men de mår nog inte bättre för att du inte gör nått kul för barnen ☺

 23. Anna-Lena says:

  Den enda som du behöver ha med på tåget är väl klassens lärare? Är han eller hon med, så kör så det ryker. Om du tror kidsen kommer gilla det, så finns det ingen anledning att hålla tillbaka. Surmulna jantevuxna kommer det alltid att finnas för mycket av. Strunta i dem!

 24. Karin says:

  Jag tycker du ska göra som du tänkt! Tråkigt med jante, det är ju kul om någon som har tid, lust och massa bra idéer orkar fixa lite extra till barnen. De som går i Johannas klass uppskattar det säkert och muntrande avundsjuka föräldrar får man försöka strunta i. Fortsätt att strö glitter över vår gråa vardag!

 25. elisabeth says:

  Det klart du ska fixa en surprise!

 26. Kör hårt – jag har gjort massa sånna saker i min sons klass! Och han är också sådär cool och kör sin grej- tex så är han den enda som fortf bjuder på glass när han fyller år 🙂
  Hur som helst, jag har också fixat Halloweenmys för hans klass, bjudit på kanelbullar (ej hembakade, haha) på Kanelbullensdag och allt sånt…bara läraren är med på det är det ju bara uppskattat och roligt!

  Här är det nog också lite jante men jag går fram som en virvelvind så min man säger att jag inte ens hinner märka att folk tittar snett – haha!

  Önskar dig en fin ny vecka!
  Kram <3

 27. Josefine says:

  Alla initiativ som är för barnens bästa är ju FANTASTISKA! Jag vet ju du kommer köra på <3 KRAM och SÅ fint du pyntat. Jag fick skäll för jag är en tråkig mamma som inte halloweenpyntar. Ska shoppa svarta papper och ordna lite fladdermöss härhemma. Tack för inspo ( som alltid! ) Puss

 28. Anna says:

  Världen vore en fantastiskt mycket bättre, finare och lyckligare plats om det fanns fler av dig! Du har all min kärlek och respekt för den du är och allt du gör. Du är helt amazing!

  Tro på dig själv och tillåt dig inte att nedslås av andra. Du kan aldrig göra alla till lags, det har inte med dig att göra utan med dem. Le och gör det som känns bäst i ditt hjärta!

  Hurra för dig!!!:)
  Puss

 29. Cecilie says:

  Selvfølgelig skal du lage fest

 30. Cecilie says:

  Eller noe ekstra for klassen 😉

 31. Linn says:

  GO GIZMO! GO GIZMO! GO GIZMO!!
  lOVE IT:O)

 32. Lisa says:

  Låter roligt och trevligt, men prata med läraren först och kolla att det är ok. Vad övriga föräldrar tycker spelar mindre roll. Är själv lärare och skulle absolut tillåtit en överraskning för mina elever om föräldern ifråga diskuterat med mig först så vi kunde komma fram till vad som skulle kunna funka. Det kan finnas massor av anledningar till att något inte passar just den här klassen, bättre då att veta vad läraren skulle föredra. Lycka till!

 33. Åsa says:

  Hej

  KÖÖÖR!!!
  Jag är så GALET trött på föräldrar som inte lägger någon som helst energi för våra barn och smiter i alla lägen så när jag hör om de som VILL göra saker blir jag bara megalycklig. Skit i korkade vuxna och tänk bara på hur glad du gör barnen.
  Jag är aktiv i flera föreningar och kämpar hårt för att få folk att ställa upp för barnen skull men alla prioriterar alltid bara sig själva och räknar med att det finns eldsjälar som löser allt.
  De eldsjälarna finns som tur är, men beklagligt nog går de så småningom i väggen av allt arbete de gör.

  Jag hade GLADELIGEN gått på en fest hos dig:)

  Kram Åsa

 34. gizmolina says:

  Tusen 1000 miljooooner T.A.C.K. för helt magisk feedback kära underbara bloggvänner!!!

  Ni gör mig obeskrivligt glad! och ni peppar mig enormt! 🙂

  Varma kramar!

  Miss.G.

 35. Frida says:

  KÖR! Speciellt när du stöter på nåt typ av motstånd, det är då man verkligen inte ska vika ner sig. Gör din grej och skit i alla bittra människor, dom önskar i själva verket att det var dom som kom på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *