YOU GOT THE P.O.W.E.R.

Allmänt

Hey sweeties!

Onsdag idag och solen stråååålar in genom fönstren här i Casa Gizmolina men nu är det kallt alltså, 0 grader visar min termometer och det är så där vitt och frostigt på ljungen på terrassen och ute i slottsparken.  Fantastiskt vackert! Själv känner jag mig inte riktigt lika vacker här i mina hårrullar men som tur är så är det ju bara Gucci som ser mig 😉

Och nejdå, jag ska inte ta med mig min förkylning på något festligt, jag håller mig hemma, men alltid då jag tvättat håret så rullar jag det (eller går iväg och får det stylat) eftersom jag tycker att min hår blir finast så. Och igår lovade jag ju att dela några av mina personliga pepp-tips till er, ett av dem är just det här med håret.  Om jag inte känner mig fin på håret så känner jag mig inte lika väl…. (bad-hair-day klyschan stämmer verkligen).  Så om jag tex har ett viktigt telefonsamtal, möte etc framför mig en dag så måste mitt hår vara fixat innan jag genomför det / möter upp. Det ger mig styrka att känna mig fin och det gör att jag sträcker på mig lite xtra.

Samma sak med kläder och val av smycken, allt hänger ihop… och just precis därför är jag extremt dålig på att såsa runt hemma en hel dag i myskläder. Fast jag ju egentligen lätt skulle kunna göra det eftersom jag har hemmakontor. Men det funkar inte för det ger mig ingen “power”. Som igår tex, jag hade på mig mina rosa sköna mys-sockar till ett par svarta byxor + en tee också skulle jag ringa ett viktigt och jobbigt samtal (jag har telefonskräck) men jag hade a.l.d.r.i.g. kunnat genomföra det samtalet i de sockarna. Nej, nej, nej.  Så – jag tog på mig snygga svarta sockar, bytte tee till en blus, tog på mig en långkofta, borstade håret och tog på nytt lager med läppstift + alla mina smycken innan jag slog numret.  Det gäller att ge sig själv power feelings helt enkelt.

Ett exempel på ett power plagg? Utan tvekan en snygg blazer!  eller kostym. (allt jag har på mig här kommer från min webshop).

Och glöm för guds skull inte att man kommer långt med ett smil… ! 

Det är häftigt hur olika kläder sätter oss i olika mood… en dress = business, myskläder = chill out osv.  Så det gäller att välja kläder med omsorg utifrån vad som väntar en i løpet av dagen.  Och ett tips är att du hittar just dina personliga power plagg / saker som ger dig den där xtra styrkan som du behöver i vissa situationer.  Jag ska visa dig mitt power smycke i ett senare inlägg.

Hoppas att du känner dig stark idag, att du får gjort allt på listan och lycka till till alla er som behöver det! 🙂

LoVe!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 12 Comments

12 responses to “YOU GOT THE P.O.W.E.R.”

 1. Anna says:

  Håller verkligen med när det gäller håret – Varje gång man går förbi en spegel eller går på toaletten och möts av en utväxt på 3 cm så känner man ju sig bara.. Trött!
  Det ska jag verkligen börja prioritera. Vilken energi-bov! Det enda man behöver göra är ju egentligen att boka in en ny tid direkt när man är hos frisören! Så gör säkert de flesta – Kanske bara är jag som är sååå seg på att ta tag i sånt…!
  Önskar dig en härlig onsdag! <3

  • Ja men eller hur? och utväxt är ju bland det värsta som finns…. kan känna mig så “smutsig” med några cm mörkt hår i botten. T.o.m. min frisör tycker att jag överdriver och är lite väl petig med det där, ha ha men jag fixar det verkligen inte 😉 Så som du skriver: bara att boka tid när det är dags !

   Nu njuter vi kvällen!

   Kram!

 2. Cessan says:

  Jag håller helt med dig!! 🙂
  Visst får man mer gjort och får större energikick om man har gjort sig fin!
  Min farmor som nu är över 70 år går inte ens till postlådan en bit utanför huset utan smink, fixat hår och ordentliga kläder ❤️
  …Och visst har det hänt att jag gjort ett snabb ärende osminkad och påklädd o all hast, vilket innebär att man alltid då man stöter på någon man känner… “Åh är du sjuk” får man som fråga… Haha 🙂

  Ha en lovely Lill-lördag!! Kramar Cessan ❤️

  • Vilken underbar farmor du har ! 🙂 Det påminner mig om min mormor som alltid sa att det är så viktigt att ha snygga och rena underkläder för TÄNK om man plötsligt hamnar på sjukhus?!? då vill man ju verkligen inte visa fram några fultrosor ! 😉 Underbart ! ha ha. men väldigt mycket sanning i det !

   Själv levererar jag Johanna utan både smink och piff varje morgon och det har jag inga som helst problem med. Men sen, då jag kommer hem så är det rakt i duschen !

   Önskar dig en festlig lill-lördag fylld av mysiga stunder! Kram!

  • Anna says:

   Underbart! Go Farmor!! 🙂

 3. Charlotte says:

  Oj- jag är inte alls sån utan fixar mig bara när jag går ut 🙂 Jag skulle nog börja fundera över vad som ligger till grund för det behovet (tex klä upp sig inför ett telefonsamtal) om jag kände så…
  Men huvudsaken är ju att man hittat sin grej!
  Kram!

 4. Linnea says:

  Åh det där tänket tror jag på så innerligt – att det är upp till oss själva att skaffa styrkan inför saker som är jobbiga och lösa dem efter bästa förmåga. Du verkar verkligen inte vara den som intar offer-rollen, utan har liksom fattat att vi är ansvariga för vår egen lycka och framgång!

  Tack för all inspiration.

  Kram!
  ps. beteendet är inte skadligt och kräver inte behandling 😉 /psykologen

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 T.A.C.K. för fina ord Linnea ! 🙂

   Vi är som sagt ansvariga för vår egen lycka och framgång även om det kanske är lite jobbigt att tänka så i vissa lägen och då vore det så klart lättre att ta på sig offer-rollen istället… och det är väl just det som många tyvärr gör…

   Önskar dig en fantastisk dag fylld av lyckliga stunder! och så skönt att höra att jag inte behöver behandling 😉

   Kram!

 5. Karin says:

  När jag behöver lite pepp för att känna mig på topp så går jag in här. Din blogg ger mig alltid energi att fortsätta framåt! Du är helt enkelt ett av mina bästa pepp-tips 🙂

 6. Sofia says:

  Vilket bra tips!! Tack! Inte så konstigt att jag har svårt att få något gjort när jag oftast väljer myskläder hemma. Självklart känner man sig mer självsäker och fokuserad när man har powerklädseln på, att jag inte tänkt på det tidigare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *