FLOWER POWER.

1918954_10153406481205796_7213692628141290135_n

Snapshot i matsalen på morgon. 

Mooorning girls! 

Jag vet inte om det var solen eller drömmen J hade som gjorde att hon vaknade så tidigt men det bidrog oavsett till en riktigt soft och härlig start på dagen. Looovely! Och skoldagarna den här veckan känns nästan som ferie för de har ingen läxa och idag ska de på skridskoshow och i morgon ska de ut på isen hela dagen i det fantastiskt vackra vädret. (men vi har kallt… -12 på morgon…brrr…!) Jag är så oerhört glad över att J trivs så bra på sin nya skola och det att vi dessutom har en riktigt fin kontakt med hennes klass i Oslo gör att vi får ut de bästa av båda världar!

Men alltså nu måste jag bara kommentera den där jordbävningen vi hade i lördags igen för den var såååå läskig. Och – enligt nyheterna den kraftigaste som varit här uppe på 100 år (!). Så – på söndagsmorgonen då J vaknade så sa jag att nu skulle hon få se nyheterna på TV vad som hänt när hon sov! för hon trodde jag svamlade då jag pratade om en jordbävning (det var nästan så jag själv också trodde det för det var ju så overkligt hela grejen) men till min s.t.o.r.a. förvåning så nämnde de inte saken med ett enda ord !?!  m.y.c.k.e.t. märkligt och jag är ganska säker på att om detta hänt i Stockholmsområdet så hade det varit headline news. Men då de hänt här uppe i norr, ja, då blev tydligen ingen på nyhetsredaktionen berörd…  Lite speciellt hur storstadsfokuserad man oftast är på nyheterna.  Så.  Ville bara ha det sagt kände jag!  Men nu över till feelgood igen…. Det behöver vi verkligen idag då Bryssel drabbats av ett terrordåd. Uff, vart är vår vackra fina värld på väg…?   Mina tankar går till alla berörda.

12140789_10153406530235796_8136025135558156542_n

Nej, jag startar inte dagen med bubbles (but I wish! ), bilden är från i söndags då jag chillade efter att våra lunchgäster gått hem.

12794600_10153406527750796_4054117530545772786_n

Ögongodis deluxe.

Nu: frukost. Sen: jobb. Men en sista reflektion över det som hänt i Bryssel: det är nog bara en tidsfråga innan man får passera en säkerhetskontroll f.ö.r.e. man går in på en flygplats. Så är det föresten på flygplatsen i Phuket, där är det säkerhetskontroll på väg in i avgångsterminalen. Jag har alltid stört mig på det och tyckt att det är lite överdrivet men plötsligt känns det som en väldigt god idé…! för dessa galna idiotiska självmordsbombare är verkligen inte att leka med…  och det värsta av allt är att de finns utspridda överallt idag efter den enorma flyktingström som varit senaste tiden… S.k.r.ä.m.m.a.n.d.e.!

Önskar dig en riktigt fin dag. Var rädd om dig och sprid lite xtra kärlek omkring dig just idag!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “FLOWER POWER.”

 1. Mary says:

  Underbara tulpaner, vilka färger!!! Dina feelgoodinlägg behövs verkligen i den här grymma världen som finns utanför. Kramar

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack för härlig feedback och fina ord Mary! De värmer extra mycket just idag. Det som hänt är inget annat än helt förfärligt…

   Önskar dig en fin dag! Varm kram!

 2. Camilla says:

  Är det verkligen tulpaner? Otroligt fina!!

  • gizmolina says:

   Ja men visst är de magiska! Det är en ny typ av tulpaner, kommer tyvärr inte ihåg vad de heter? men ska checka då jag är inom blomsterbutiken nästa gång. Det har ju kommit så många olika tulpaner i år. Love it!

   Njut din dag Camilla! Kram! 🙂

 3. Pia says:

  Ja idag är det så man måste ta till det vackra i världen och skänka kärleksfulla tankar så det vackra segrar över det mörka i världen !

  Önskar er en vacker vinterdag!

 4. Titti/Umeå says:

  Ja jag har tänkt på detta att det är så lätt att ta sig in på flygplatser.
  Lite oroad var jag senast på Bangkoks flygplats.
  Även när vi var på MBK o åkte Skytrain.
  Hemskt att man ska behöva vara räddd och att så mycket säkerhet ska behövas.
  De kan ju slå till var som helst känns det som.
  Så fegt dessa handlingar.
  Kram Titti som varit till IKEA o nya tjusiga gallerian Avion stor del av dagen.

 5. Anna W says:

  Jag bor i Piteå och gjorde precis som du, skulle kolla morgon-nyheterna på 4:an efter jordbävningen och inte ett ord om detta!!? Först blev jag förvånad sen insåg jag att eftersom det skedde häruppe så bedömde de det alltså inte vara av intresse…

 6. Alex says:

  Det är inte flyktingarna som gör terroristattacker utan flyktingarna har flytt från terroristerna. Terroristerna är medborgare med giltiga pass och pengar som bor och är medborgare i ett västland.

  • Mary says:

   Nej, det vet vi väl alla, men vi har ingen aning om vilka som passerat obemärkt förbi MED flyktingströmmen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *