FRÅN +34 TILL -19… !

Allmänt

Gooodmorning darlings! 

Jag började skriva på det här inlägget i förrgår men så slog jetlag mig hårt i ansiktet och jag har varit såååå trött…zzz…. hjälp! tror dessutom att mörkret här uppe i norr har stor del i min trötthet för det är så snöigt och mörkt och kallt och ja, väldigt januari helt enkelt…  Och att ta en power walk idag, i minus 19 grader, som är mer än 50 graders skillnad mot Thailand där jag var i fredags, är inte speciellt aktuellt. Så, nu har jag 2 alternativ till att fixa träningen i vinter: 1. köpa ett löpband till källaren,  2. köpa ett gymkort. Men alltså jag hatar verkligen att gå på gym… alla svettiga människor som jag ska “trängas” med (inte alltid så klart, men man kan riskera att ha en på varje sida om sig på löpbanden som oftast står placerade ganska tätt för min smak…) har aldrig varit min grej.  Så – löpband i källaren känns som bästa alternativet. Undrar därför om någon av er har tips på ett riktigt BRA löpband till ett hemmagym? Och – dela gärna tips på något bra gym här i Luleå där man får en känsla av ett vara ganska ensam… alltså där det inte är packat med folk… just in case jag får för mig att testa… T.a.C.k.!

Och p.g.a. jetlag så slockar jag redan runt kl.21 på kvällarna (kl.03 thaitid) och vaknar runt kl. 03 och har såå svårt att somna om… Sen vaknar både jag och Johanna runt 05 men Johanna lyckades somna om till 07 på morgon och det är det viktigaste eftersom hon är back to school sedan i måndags.  Såg föresten att ni är några som frågat om skolan och ledighet och det där är så otroligt individuellt och olika mellan skolorna i Sverige. Här startade skolan i onsdags så vi sökte ledigt för 3 dagar. Mitt bästa tips när det kommer till ledighet är att ha en bra dialog med huvudläraren.  Att efterfråga läxor och extra uppgifter och att följa upp när ni kommit hem så att inte barnen missat något viktigt. Som i måndags tex så bad Johanna fröken om att få en uppdatering på vad de gjorde första dagarna så att hon kan jobba i kapp och bli a´jour.  Johanna älskar skolan och trivs fantastiskt bra där så hon riktigt längtade tillbaka! 🙂

 

Ljuset och ljudet av alla fåglar på morgonen i Thailand är helt magiskt… Bilden är från då J hade sin vän på sleepover och det var så otroligt kul att de också var på resorten i jul / nyår eftersom det inte händer varje år. 

Ha, ha, världens konstigaste format på den här bilden från Snap men hur som helst – igår när J skulle till skolan så fick vi inte upp ytterdörren. Alltså hur jobbigt? Så – jag fick klämma mig ut genom vår andra entré,  och sen plumsa i snön runt huset för att kunna öppna dörren från utsidan. Alltså du skulle sett mig! ha, ha. Såå galet snöigt…  Fingers crossed att det inte händer fler gånger för det var bara flax att jag tog mig ut genom den andra dörren (snön rasar ner från taket där så vi brukar inte kunna öppna den dörren på vintrarna… ) så nästa gång måste jag nog hoppa ut genom ett fönster. ha, ha. 

 

Och nej, jag tränade inget i Thailand den här gången. Glömde mina skor hemma och på den vägen blev det… sen shoppade jag i och för sig både nya Nike skor + byxor + hood (det har öppnat en Nike store på nya Central Festival) men då var det så få dagar kvar på semestern att jag ville njuta solstolen istället…

Nu önskar jag dig världens bästa dag! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

 

 

 

 

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “FRÅN +34 TILL -19… !”

 1. Tina says:

  Åh snö som är så härligt! På vintern ställer vi alltid klockan på 5 för att checka läget. Har det kommit snö går vi ut och skottar innan barnen väcks för att vi ska komma iväg till jobb och skola. Har det inte snöat så får vi somna om en timme till. Båda är lika ljuvligt. Tänk på snöskottning (och gräsklippning på sommaren) som ett träningspass! Då blir det lite roligare och man är klar med träningen snabbt

  • Men åh så fantastiskt att du står upp kl. 05 för att skotta! 🙂 Här tar jag alltid bara sats med bilen för att komma ut från gården på morgonen , ha, ha. också väntar jag in traktorn som skottar hos oss på kvällen. Jag är så glad över att vi har honom! Men jag håller med dig om att skottning är ett träningspass. Super jobbigt! men också härligt. Men – jag slipper det ändå helst… 😉

   Önskar dig en riktigt fin dag Tina! Kram! 🙂

 2. FridaPrydz says:

  Åh fy, jag gruvar mig verkligen för att komma hem till kylan igen. Vågar inte ens se efter hur många grader vi kommer att landa till för jag glömde att packa långbyxor när vi åkte ner så jag kommer att kliva ut i snön i långklänning!

  Måste ändå säga att jag blir inspirerad av din vinterlook! Mössan, var är den ifrån? Älskar att den är pimpad med broscher! Och jackan är Zara va? Love it!

  Nu ska vi njuta vår sista dag här nere. Ha det fint så hörs vi.
  Kramar

  • Åh lyckliga du som är kvar nere i paradiset!!! jag vill nästan inte titta på dina instabilder. ha, ha. Man glömmer lite hur BRA man har det där nere fram till man kommer hem och möts av mörker och kyla… brrr… Så -njuuuut sista dagen till MAX!! 🙂

   Och tusen miljoner TACK för fina ord om min outfit ! Jackan shoppade jag i London på GAP och mössan med brosch kommer från Magasin i Köpenhamn. Den är från butikens egna märke så säljs tyvärr bara där…

   Hälsa dina fina! och så kul att Stella börjat simma utan puffar!! Heja, heja!! Kram! 🙂

 3. Pia says:

  Ett löpband i källaren har du tv där ? Annars kommer du bara stå ut några minuter. Y
  Men kan du inte styra din tid gå på gym på fm när det är glest eller tidig em.

  Önskar dig en härlig krispig lill lördag Hoppas du unnade dig tulpaner på tulpanens dag annars är det dags

  • Nej men gud jag vill inte se på TV när jag tränar! Gör folk det? Aldrig jag… Viktigast för mig är riktigt BRA musik ! 🙂 Men – om jag skulle få lust att se på TV så kan jag självklart ha en sån i källaren.

   Och ja, jag riktigt frossade i tulpaner igår! Såå underbara blommor att fylla huset med. Önskar dig också en riktigt härlig lille lördag! Kram! 🙂

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Fantastiskt vilika kontraster med all snö. Här nere har vi bara haft lite slask. Maken och jag har slagit vad om det kommer nån snö jag tror inte det, han tror det. Kommer säkert när vi är i Thailand i slutet av februari, men då missar vi den så då tänker jag att jag har rätt he he;)

  • Ha, ha. Då blir det spännande att se när / om snön gör sin entré hos er. Jag skulle väldigt gärna skicka net ett helt lass om det gick! 😉 Och vilken fantastisk LYX att ha en Thailandresa att se fram emot!! Lucky you!!! Jag längtar tillbaka sååå mycket ! speciellt nu då det är -21 här uppe hos oss.. brrr…

   Önskar dig en riktigt fin kväll Viktoria! Kram! 🙂

 5. Astrid says:

  Hei Er ikke noe svømmehall i nærheten da?Det er trening jeg har startet med 3 ggr i uka Har trent styrke i mange år.Men svømming er utrolig bra trening,da trener du alle musklene i kroppen samtidig Klem fra Herluge Oslo

  • Jo, jag har väldigt nära till svømmehall och jag är enig i att det är fantastiskt bra träning men jag liker mina power walks bättre… Det är något med att jag kan lyssna på inspirerande musik… Men jag simmade en hel del på ferien. Jag och Johanna körde “sim tävlingar” i poolen som trim. 🙂

   Önskar dig en underbar kväll Astrid! Klem! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *