FREEEDAG & 1:A SNÖN !

Friday-Quotes-8

H.a.p.p.y. friday sweeties!

Åhhhh den härliga fredagskänslan. Looove it! Och den här veckan har verkligen varit lyxig för jag har inte levererat darlingen på skolan en enda dag, eller jo, idag hängde jag med, men det var bara som chaufför eftersom båda mina J skulle till olika platser, men jag har inte varit in.

Hämtat har jag däremot gjort varje dag och i Norge satt det alltid personal på AKS (det som heter fritids i Sverige) och kryssade ut barnen då de gick hem. Men – på skolan där J går nu så ligger listorna i korridoren och vi föräldrar går dit och kryssar ut / checkar ut barnen utan att någon vuxen är närvarande….  Det har jag en del tankar kring…(framförallt av säkerhetsmässiga skäl).  Så, därför är jag lite nyfiken på hur det ser ut på era barns fritids / AKS?  Kan du / ditt barn skriva ut sig själv utan att någon personal är närvarande / vet om det, eller – sitter det personal vid listorna i slutet av dagen och ansvarar för saken?  Berätta gärna för jag är lite nyfiken!  🙂

11218913_10153168136060796_6663504075137606270_n

Idag har vi för första gången i vårt nya hus s.n.ö. på gården!  så jag var bara tvungen att gå ut och knipsa några pics. Och ja, det är dags att ställa in parasollet + utemöblerna i helgen…

12219365_10153168141355796_6531328614796089992_n

Ser du? terrassen är täckt av ett tunt lager vit snö som verkligen lyser upp.

11230911_10153168142675796_448149325443267281_n

Känns som att det är dags att ställa in cyklarna i garaget för jag tror de fryser…. så kanske färdig cyklat för i år? Och ser du Gucci? Det där är hans favorit plats. Tror han spanar in grannkatterna som dyker upp på gården ibland. 

12246670_10153168140610796_1321383487498347367_n

Det här är vår 2:a entré till huset. Den som Johanna och hennes söta kompisar springer in / ut genom varje dag så ja, den här använder vi mest. Och de där olivträden skulle ju ha flyttat in för länge sen men de är sååå fina att ha där ute så det tar emot… men idag händer det nog. Kanske…

Nu var min plan att köra till IKEA men det har dykt upp någon dum varning på displayen i bilen så ringde verkstaden med hopp om att få sladda förbi där nu på en gång men fick ingen tid förren onsdag(får skylla på att det är fredagen den 13:e). Så – IKEA får vänta och jag ska istället åka och köpa målarfärg (office in the making)  &  bubbels  (dippen är redan i box) – för det är ju trots allt freeeedag! Och oj, nu snöar det på riktigt ute så var nog en mening att jag inte skulle köra långt… !

Önskar dig en riktigt, riktigt festlig dag! 🙂

L.o.V.e.!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 23 Comments

23 responses to “FREEEDAG & 1:A SNÖN !”

 1. Titti says:

  Ännu snöfritt i Umeå, så vill jag ha det. Rimfrosträcker.
  Cyklar ju året om , har dubbdäck, utan snö är bäst.
  Känner inte till det där med listor och fritids men det var ju ett antal år sedan mina barn gick på fritids.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Jag tycker också att rimfrost räcker bra! fast ett litet tunt täcke snö lyser upp så helt OK… (snöhögar är jag däremot gärna utan). Och så smart med dubbdäck på cykeln! 🙂

   Önskar dig den bästa fredagen Titti! Kram!

 2. Karolina says:

  Barnen kan VERKLIGEN INTE kryssa ut sig själva från fritids på “vår” skola, då faller ju hela tanken! Ingen vet ju vem som har hämtat barnet då? Eller om de själva har kryssat ut sig och “smitit” iväg på äventyr;)

  Tack för en jättehärlig blogg!

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner TACK för härlig blogg-feedback Karolina! 🙂 Och jag håller med dig 100% ang. listorna. Barnen kan ju i princip kryssa ut sig själva här och gå iväg utan att någon har koll… Det krävs inte ens en signatur från en vuxen… Så, ja absolut inte bra om du frågar mig…

   Njut din fredag och jag önskar dig en riktigt, riktigt härlig helg! Kram!

 3. Rebecka says:

  På min dotters skola så måste en förälder gå till en i personalen och checka in resp. checka ut barnet. Om min dotter ska bli hämtad av någon annan, mormor t.ex., eller följa med en kompis från klassen hem så måste vi skriva det i hennes kontaktbok, annars ringer de och kollar. Tycker du borde kunna kräva bättre kontroll.

  • gizmolina says:

   Tusen tack för att du delar hur det fungerar hos er Rebecka! Intressant! 🙂 De har så klart kontroll här också, men inte på samma sätt som vi är vana vid från Johannas skola i Oslo.

   Önskar dig en magisk weekend fylld av lyckliga stunder! Kram!

 4. Titti says:

  Våra listor sitter vid entré. Antingen säger vi Hejdå till personalen inne eller så hänger de på gården så vi hinner prata lite där. Skulle aldrig gå hem utan att prata med dem först.

  • gizmolina says:

   Tusen tack för att du delar hur det fungerar hos er Titti! 🙂 Jag tar inte heller med mig hem Johanna utan att hon , eller jag, har pratat med någon i personalen.

   Njut din fredag och fånga de lyckliga stunderna i helgen! Kram!

 5. Åsa says:

  Våra listor ligger inne i lokalen så personalen stryker barnen när de går hem och barnen tar bort brickan var på Fritids dom befinner sig… Mycket bra, främst för säkerheten som är A&O tycker jag.
  En fråga… Vad är Gucci för ras?
  Ha en härlig helg!

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 tack för att du delar med dig av hur det fungerar hos er Åsa! 🙂 Här har de också brickor som visar var på Fritids som de befinner sig, väldigt BRA ! Och så kul att du frågar om Gucci! Han är en perser katt. Världens sötaste.

   Önskar dig den bästa fredagen och en magisk weekend ! Kram!

 6. Ida says:

  Men ÅH vad snölängt jag fick nu, den där första snön på året är ju helt magisk! Här i Ontario där jag bor är det absolut inte snösäkert kring jul så som det var hemma (Lycksele) eller hos farmor (Älvsbyn). Just nu REGNAR det & jag hade gärna bytt plats med dig! 🙂

 7. Catrin Lindenhall says:

  Hej! Nu gör jag ett nytt försök. Det var till ditt gamla inlägg som är borttaget som jag skrev att tänk att det finns så många missunsamma och avundsjuka människor. Man ska glädjas med andra. Var stolt över att du öppnade dig det är en stor styrka, kan inte folk ta det behöver de inte läsa ooch bli glädjedödare. Det är så komiskt för jag skrev Man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Men det skrev ju du här om dagen fast det handlade om barn. Men det är viktigt att komma ihåg. Ha en jättemysig kväll njut av helgen. Kram Catrin

  • Catrin Lindenhall says:

   Glömde säga så snyggt det du hade shoppat på Zara.Väskan var klockren, den var ju inte Zara…Älskar själv väskor det är en accesoar som gör så mycket. Vi skulle behöva den butiken och HM home här. Synd att Umeå fick den. Sköt om dig

 8. kerstin says:

  Oj! Nu måste jag tänka..det är ett tag sedan mina barn va på fritids..
  Med storebror va det så att han gick själv till skolan på morgonen och jag hämtade han på fritids när jag slutat, ca 15.00. ofta var de ute då men innan man gick hem sa man till personalen. När han började tvåan ville han gå hem själv direkt efter skolan och skippa fritids..vilket ju gick bra då han bara behövde vara själv ca 1 timme.
  När lilla syster kom in i bilden så gick hon också själv direkt till skolan på morgonen och jag hämtade henne på fritids..pratade alltid med en personal..några listor fanns inte mer än deras tider…skulle en kompis följa med hem så skulle det bestämmas dagen före och skrivas på deras tidsschema..lillasyster slutade på fritids sommaren efter trean…

 9. Elin says:

  God helg! Ville bare si at huset deres er så flott

 10. Det där lät ju väldigt konstigt och osäkert! Då kan ju barnen i princip kryssa ut sig själva och gå vart de vill?!

  På min sons fritids är det alltid personal som kryssar ut dem och vi får alltid meddela om de får kryssa ut sig själva en viss tid (jag brukar ringa och meddela att min son ska gå hem när jag kommit hem från skolan) men annars måste ju föräldern “visa sig” för personalen för att de ska bli utkryssade! Samma gäller om de ska med en kompis hem, antingen får man säga till i förväg eller så får barnen ringa och föräldern får prata med ngn i personalen och ge klartecken!

  Näe, det där har jag dels aldrig hört talas om och dels så kan ju antingen barnen kryssa ut sig själva eller så kan ju vem som helst kryssa ut dem och ta med sig barnet…. Hemsk tanke men det där känns ju inte alls säkert- det finns så många konstiga personer, i våras fick mina tjejers dagis låsas för att det var en kille som försökt ta sig in och typ hotat personalen när de inte släppt in han/motat ut han….

  Det där skulle jag ta upp med rektorn faktiskt, för det är verkligen inte “normalt för Sverige” att det är så….

 11. Cam says:

  Men oj! Är det ens tillåtet att ha det så!? Helt galet! Fritidset har med andra ord inget ansvar över barnen menar de..? För barnens säkerhet hoppas jag du och fler klagar på detta och att det blir en ändring. Hjälp.. vem som helst kan ju plocka med sig ett barn typ.. Blir nästan upprörd här.. Vem kom på en sån idé!?

 12. Sussie says:

  Hej.
  Känns som vi alla har samma tanke, att det systemet ert fritids har inte är det normala. Min dotter är lika gammal som Johanna förresten. Vårt fritids är noga med att de ser vem som hämtar och det är personalen som bockar av vem som går hem och med vem. Samt att vi ska berätta om ngn annan ska hämta eller om ngn ska följa med oss hem. Tycker verkligen du ska i fråga sätta och föreslå att personalen sköter detta. Borde väl alla föräldrar hålla med om. Lycka till.

 13. Mingar says:

  Blir förvånad över att man inte har bättre koll på fritids. På dotterns skola måste barnen ta i hand med den personal som har ‘pärmen’, säga hejdå och så kollar personalen vem som hämtar barnet. Är det ok så får barnet gå. Här är det också viktigt att meddela fritids om någon, för fritids, ny person ska hämta. Skulle dottern vilja följa med en kompis som hon brukar leka med hem från fritids så är de inte så strikta med kollen.
  När jag nu ändå skriver vill jag passa på att säga att det är alltid lika roligt att läsa dina inlägg! Du sprider verkligen glädje och du inspirerar mig till att alltid försöka fokusera på det positiva! Tack!

 14. Johanna says:

  Har läst din blogg i några är men är tyvärr dålig på att kommentera. Vann en gång en prenumeration på tidningen “Queen” i en tävling på din blogg:) älskar din blogg och tycker det är tråkigt att flytten till Luleå inte till en början har blivit som du tänkt och jag förstår dig! En stor eloge att du ändå kämpar för att det ska bli bra och fortfarande skriver så mycket inspirerande feelgood-inlägg trots att det inte alltid är på topp! Skulle skriva om systemet kring fritids på mina tjejers skola, men ville passa på att skriva lite mer när jag ändå kommenterar;) Självklart måste en personal pricka av när vi hämtar! Dra dig inte för att driv igenom det på Johannas skola! Jobbar själv som lärare (dock ej på fritids) men kan inte förstå deras system! Stora kramar

 15. Ann-Sofie says:

  Hej!På vårat fritids är det personalen som “kryssar” på schemat. Det är alltid personlig kontakt också med personalen för att kolla att allt varit bra med ens barn. Ska någon annan hämta så måste man meddela detta. Jobbar själv i förskolan och det skulle inta få förekomma att “kryssa ut” sig själv. Ett litet tips också till din pysseltjej, Rusta har jättebra pyssellådor för 199kr. Finns nu även med jultema. Kram Ann-Sofie

 16. Caroline says:

  Min dotter går på en annan skola i Luleå och man måste alltid meddela en personal när man hämtar sitt barn. Dom stryker då barnet från listan och har således koll på vem som hämtar barnet.
  Så ska det vara, så MÅSTE det vara!

 17. Christine says:

  Hej!! På min sons fritids så loggar ALLTID en personal ut barnen! De har det på iPad och vi föräldrar kan smsa om vi vill ändra tid tex
  Kram!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *