FREDAG & NYTT HÅR.

Allmänt

8fd47d78321d80ce013cfe9c0148aa6d

Gooodmorgon kära vackra vänner! 

Åhhh som jag älskar fredagar! och känslan av att vi har en hel helg framför oss. Jag brukar alltid ta en fredagsrunda och köpa hem färska blomster till vasen på bordet, nya inspirerande magasiner, något gott bubbel, favorit godiset (just nu rispuffar i lösvikt) också helghandlar jag mat så att jag ska slippa ut och handla 48 gånger. Men, eftersom vi kom hem häromdagen så står det redan vackra blomster på bordet här så idag blir det bara matshopping. Och sen har jag en annan äcklig sak att ta tag i…

…jag har nämligen fått bananflugor i köket p.g.a. att jag glömde lite mat framme i går. Alltså HUR äckliga är de inte?!?!? Jag dör… Och nu är frågan HUR jag får bort dem? Någon som har ett husmorstips att dela? I så fall tar jag tacksamt emot! (tänkte även att jag skulle googla på TV4, de brukar ju ha städexperter på plats ibland, 2 underbara bestämda damer). Sen måååååste jag välja tvättmaskin, jag har varit runt i ALLA butiker som finns i stan, läst alla era tips, googlat bäst-i-test etc etc. och – har kommit ner till att jag nu står mellan 2 modeller som båda har självdosering av tvättmedel (passar mig som alltid överdoserar och JIG som sätter tvättmedel i alla 3 fack just in case, ha, ha)  och wifi (kommer rädda oss från tvätt vi glömmer i maskin och får tvätta om): den ena är från Bosch, den andra från Siemens och det är ju egentligen same / same (de produceras tydligen på samma fabrik av samma ägare) men ändå lite different (designen skiljer). Blir så trött på min egna beslutsångest…. det ska inte vara lätt alltså! 😉

14067460_10153750326415796_9053989194389763411_n

Jag var hos frisören förra fredagen! och tisdagen, och onsdagen… Så ja, förra veckan var verkligen crazy på alla sätt! Ha, ha. Har ju haft extentions från Rapunzel of Sweden i flera år (som jag varit super nöjd med)  men – det samarbetet avslutades precis så jag stod i valet och kvalet mellan om jag skulle droppa att sätta i nya och bara köra mitt eget hår, eller om jag skulle sätta i nya? Så – det bidrog till att jag var hos frisören 3 gånger (!!) förra veckan. På tisdagen fick jag time för att ta ur mina befintliga extensions, på onsdagen var jag till min bästa Trond och slingade mitt egna hår, sen – på fredagen – så hade jag tid hos Camilla för att sätta i nya och jag kunde inte hålla mig… Så – nu har jag ca 100 great lengths slingor i håret och är super happy över det! (men shit så dyrt det är… har förträngt den kortdragningen…).

14040121_10153750342995796_4813702090703453325_n

Och eftersom darlingen gjorde mig sällskap hos frisören så fick hon plötsligt feeling…. och bestämde sig för att det var NU det skulle ske. Nu skulle håret klippas! Hon har nämligen gått och pratat om att hon vill ha kortare hår inför 4:e klass men jag har slagit det ifrån mig för jag ville sååå gärna att hon skulle ha kvar sitt långa. Men som sagt: när denna girl har bestämt sig för något så kan inte ens jag stoppa henne… 😉  Så – 

14040186_10153750345530796_8514177690067379653_n

…plötsligt satt hon där med världens största smil och sitt långa hår i handen (!) och själv fick jag ta på mig solbrillerna för att inte tårarna skulle synas… jag blir såååå lätt rörd och gråter för “allt” så ja, detta var ett speciellt ögonblick och ett tecken på att min lilla darlingen verkligen håller på att bli stor!

14142011_10153750346985796_5814190063582285035_n

The final touch… och Johanna var SÅ nöjd! 

14079904_10153750350005796_1714602678303737034_n

Tänk så viktigt det är att följa sina drömmar….! Johanna älskar sin nya frisyr. 

14079585_10153750356045796_1940925336458180667_n

Och själv har jag torkat alla tårar över klippet för hon blev verkligen såååå fin. Och sen har vi skrattat en del åt att hon klipper av för att få kortare och jag sätter i för att få längre.  Nästa gång för jag sätta i hennes avklippa hår så sparar jag ju massa pengar! Ha, ha.

Nej, nu måste jag googla bananflugor och styra upp dagen här sen ska J ha med sig en söt klasskompis hem efter skolan idag innan vi ska på middag hos mamma och då ska jag få hjälp med att tvätta lite  (thank god!! för jag får inte den nya levererad förren nästa vecka)  så att vi girls har rena fräscha kläder inför helgen. (jag fixar inte att ha på mig samma topp 2 gånger… byxor går bra, men inte toppar).  Så ja, detta blir en BRA dag!

Nu n.j.u.t.e.r. vi fredagen darlings! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “FREDAG & NYTT HÅR.”

 1. Anna-Lena says:

  Supersöt prinsessa!!

  Bananflugor har vi haft problem med oxå. Jag blandade rödvinsvinäger (funkar m vanligt rödvin oxå, max en dl) lite honung (inte ens 1 tsk) och några droppar yes diskmedel i ett glas rör om försiktigt tills honungen löst sig och sen är det bara att vänta på att flugorna börjar bada. För de tar sig inte upp igen.

  Lycka till och tack för en superhärlig blogg 🙂

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner TACK för underbar bloggfeedback och fin komplimang till Johanna! 🙂 Och t.a.c.k. snälla du för bananfluge-tipset! Jag får gå ut och shoppa honung & vinäger för inget av de finns här hemma just nu…

   Önskar dig en festlig fredag och en helg fylld av lyckliga stunder! Kram!

 2. Pia says:

  Tänk på naturen och tvätta inte så ofta en topp kan man ha två tre dagar men häng ut och vädra den emellanåt. Sparar tid och miljö!

  j blev verkligen fin i håret tror att du också skulle passa i samma. Tänk vad tid du skulle spara med lite kortare hår.
  Önskar dig en härlig helg !

  • gizmolina says:

   Tusen tack för omtanken och komplimangen till Johanna! 🙂 Tyvärr så fixar jag inte att bara vädra mina plagg efter dagen, de måste tvättas… har en noja på det som jag nog inte kommer ur… (alla har vi våra egenheter 😉 ) Sen var det SÅ nära att jag körde samma frisyr som darlingen för som jag skrev så var jag osäker in i det sista just p.g.a. att mitt långa hår är så tidskrävande (kan bli sjukt trött på det i perioder). Men jag klarade inte att låta bli att köra Montazami svall en gång till… men kanske nästa gång… ! 😉

   Önskar dig en magisk weekend Pia! Kram!

 3. Bianca says:

  Hei! For å bli kvitt bananfluger: bland sterk saft i et glass sammen med et par dråper Zalo eller lignende. Saften tiltrekker seg flugene og siden de er Zalo i vannet klarer de ikke “gå på vannet” og drukner… Fungerte veldig bra hos oss når vi ble invadert av bananfluher for et par år siden. Etter et oar dager var vi kvitt dem! Lykke til og god helg

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för tipset Bianca! Saft har jag hemma så det ska omgående testas! 🙂 Kryssar fingrarna för att alla druknar för de är verkligen inte fräscha…

   Önskar dig också en riktigt god helg fylld av solsken & happiness! Klem!

 4. Em says:

  Like deler vann og eplesidereddik pluss noen dråper zalo i en skål fungerte utmerket hos oss! Lukter ikke så godt bare

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för tipset Em! 🙂 Jag kommer att testa alla råd jag fått för att få bort de äckliga små liven… !

   Önskar dig en weekend fylld av solsken! Klem!

 5. S says:

  Jag har inte en enda bananfluga i år. Jag gör som jag har hört att man ska göra: häll kokande vatten i diskhon så att äggen där dör (det är visst en av platserna som äggen kläcks på) (jag häller i kvarvarande vatten från vattenkokaren innan läggdags) och så har jag en liten skål med ättika (röd kork) i sopskåpet samt ett papper med ättikadroppar i botten på sophinken). Funkar utmärkt! Tilläggas bör att jag tidigare år har mixtrat med ättika och vin, vin och saft, saft och diskmedel – ja allt!! Men inget har funkat. Så testa detta. Fin fredagskväll till dig 🙂

 6. Emma says:

  Hej! Vad har Johanna gjort med sin fläta? Sparat den? Skulle verkligen rekommendera henne att lämna den till perukverkstan som låter göra peruker till Cancerfonden. Det skulle väl vara fanatiskt om en liten tjej som mist sitt hår fick Johannas!

 7. Hilde says:

  Litt sent tips, men prøv et lite glass med cognac og noen dråper zalo 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *