FREEDOM BEACH.

Allmänt

2772_10153249871920796_17599529126082498_n

Happy lördag kära vänner! 

Åhhh vilken härlig dag vi har haft! Vi körde en favorit i repris och tog en longtailboat till Freedom Beach och det är ju bara så otroligt härligt att åka båt!  Men alltså det måste ha varit besöksrekord på Freedom idag för OMG så mycket folk det var. Helt crazy! (typ 5 gånger så mycket som då vi var där förra veckan….).  Vi fick inga solstolar (fullt) och det var en himla tur att vi åt lunch direkt då vi kom dit för då jag en stund senare gick upp till restaurangen för att köpa vatten så ropade de ut att det var fullt och att ingen kunde få lunch förren kl.15.30…  Snacka om skillnad mot då jag var dit första gången, 1994, och jag hämtade en sån där klassisk utfällbar solstol i tyg under palmerna och satt nere på stranden nästan helt själv….  Tiderna förändras, men trots det så älskar jag fortfarande denna pärla till beach!

Och häromdagen då vi var där så berättade mannen som är gift med damen som äger stället att hans fru ärvt Freedom Beach (alltså inte själva stranden för den kan ingen äga, men marken som solstolarna / restaurangen är på) av sina föräldrar och att de på marken / berget bakom beachen odlar 1000 cashewnut träd. Och ja, de har byggt en väg ner till beachen efter tsunamin men det är deras privata väg så du kan fortfarande endast komma dit båtvägen (eller ja, det går att gå en 2,5 km lång bratt väg genom “djungeln”… men det gör inte många…).   Hoppas att det förblir så för alltid! 🙂

10308121_10153239718550796_7905842315101443592_n-1

Kan man annat än älska palmer?  Knipsade denna bild vid lunchbordet på Freedom och jag tror bestämt den ska förstoras och ramas in!

1901930_10153250749195796_3268887037823671575_n

En obligatorisk selfie ombord på vår longtail….  Jag invigde ny bikini idag (kör egentligen a.l.l.t.i.d. bara vit men tänkte att det kan vara kul med lite omväxling), min hatt är shoppad på Phi Phi öarna och mitt snäckhalsband köpte jag nere på Nai Harn beach för mååånga år sen.  Och jag var betydligt gladare än jag ser ut. Försökte mig bara på en snygg posé… Ha, ha.

1347_10153251416750796_7674198538651172254_n

Lunch by the beach… Den här bilden är från då vi var där förra veckan (27/12) då var det riktigt lugnt jämfört med idag…

10561590_10153251421775796_8112458083028255174_n

På väg från resturangen till solstolarna… 

944028_10153251415370796_6183682651232215344_n

Vi fick som sagt inga stolar idag, men så här låg vi sist vi var där. Eller för att vara helt ärlig så låg jag mest nere på stranden, i sanden, för där var det mest sol. Det här var mer vår base camp där vi hade alla våra saker… 

10371628_10153251451755796_8407873740171260346_n

Johanna tokälskar att ligga i vattnet med sitt cyklop och titta på alla vackra fiskar och då hon bjöd dem på mat så blev hon xtra poppis.

1454913_10153251434565796_2831506515737444422_n

My beach essentials…  Mina absolute favorit flip flop´s är de från Havaianas och den där vita tygväskan är smart förvaring för blöta badkläder. 

1170799_10153251430455796_1329597209756766164_n

My little darling.

1935872_10153251439665796_4881093603593546322_n

Plötsligt höll jag på att få besök av denna lilla sak på min handduk idag. Men alltså vad är det? för det ser ju inte ut som någon vanlig krabba…? 

1936774_10153251433110796_4837082307716271320_n

Att trippa runt i bikini hela dagarna är ju bara sååååå underbart! 

1510878_10153251427190796_1650262953681385406_n

“Vår” båt.

8513_10153251535440796_8164201871751995062_n

På väg hem efter en loooovely day!  Och alltså jag är inte speciellt happy över min kropp just nu. Men det är bara att inse att jag ser ut så här just nu också kan allt bara bli till det bättre framöver…. !  (hello löpbandet, I´ll see you soon…!)

Vi avslutade dagen med en riktigt god middag nere på Mama Mia i Rawai och nu sitter jag som vanligt uppe och bloggar mitt i natten igen så måste logga av och dyka i säng…zzz

Önskar dig en fortsatt härlig kväll! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 20 Comments

20 responses to “FREEDOM BEACH.”

 1. Ida says:

  Det är en liten eremitkräfta – hade två när jag var liten, jättesöta små varelser! De har en mjuk bakkropp, så för att skydda den använder de tomma skal från sniglar som sina “hus”. I & med att kräftan växer måste de byta ut skalet då & då, så de ändrar utseende efterhand.

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner T.A.C.K. för svar Ida! Vi har såååå undrat vad det var för liten filur…?! Och nu vet vi. En eremitkräfta !

   Önskar dig de allra bästa dagarna! Kram!

 2. Line says:

  Takk for at du sender herlig sommervarme til oss i kalde nord. Det ser helt fantastisk ut 🙂

  • gizmolina says:

   Så härligt att du sätter pris på mina inlägg Line! Det gör mig enormt glad & peppar mig i mitt bloggande så tusen miljoner T.A.C.K.! 🙂

   Önskar dig strålande januari dagar fyllda av lyckliga stunder! Klem!

 3. Johanna says:

  Oj! Jag blir mer “förvånad” över att hon säger “jag är het”. Vad menar hon? Het – varm eller het – sexig. Hmmm… Och du är inte fet. Du är alldeles perfekt just nu.

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för fin komplimang Johanna! 🙂 Min dotter på 9 år tänker nog inte direkt på sexig när hon säger så, snarare på att hon är “cool” typ. Du vet när man säger High Five! till någon också säger man “för cool för dig” och drar handen genom håret istället för att high fiva? Typ så.

   Jag önskar dig härliga dagar fyllda av solsken! Kram!

 4. Åh mitt älskade snäckhalsband gick sönder häromdagen.
  Köpt i Hua Hin 2012.
  Har ett liknande men det är smalare.
  Tror vi ska till Hua Hin framöver, får kika på ett nytt.
  Härliga bilder från Freedom Beach.
  Här i Huay Yang är det gott om utrymme på den milslånga stranden.
  Vi har egna solstolar som vi tar med i vår saleng.
  Finns inte så många ställen med solstolar här.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Åh nej… ! ett av mina snäckhalsband har också gått sönder. Grät en skvätt då faktiskt för de är ju i.n.t.e. lätta att få tag i…. Så det här som jag har kvar håller jag xtra kärt. Och ang. solstolar så finns det inte några som helst på beacherna här, men – de har börjat hyra ut madrasser + parassol här och där…

   Njut dagarna & de varma vindarna! Kram! 🙂

 5. Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

  Jag tycker du ser FAB ut! Och det gör mig lite ledsen att fina Johanna säger så till dig, jag skulle inte acceptera att min Alicia gick och sa så utan jag försöker uppfostra dem till att man är bra oavsett hur man ser ut!

  Ni är fina båda två och tänk så underbart att kunna gå omkring i bikini hela dagarna och låta håret hänga fritt under en snygg solhatt! Härligt 🙂

  Önskar er en fin fortsättning på det nya året! KRAM

  • gizmolina says:

   Men åh så snäll du är Lotta. Tusen miljoner TACK för komplimangen! den värmer! 🙂 Och ja, det är verkligen helt underbart härligt att trippa runt i bikini hela dagarna. Love it ! Sen ang. att Johanna säger så till mig: jag uppfostrar också min dotter att man är lika bra oavsett hur man ser ut. Men – eftersom hon fått med sig att jag inte kommer i halva min garderob längre (krise!) så har det blivit en intern grej mellan henne och mig det att jag gått upp i vikt och vi pratar om det med glimten i ögat och med mycket ironi. 😉

   Hoppas att du har fått en riktigt fin start på det nya året och att du njuter underbara dagar fyllda av lyckliga stunder! Kram! 🙂

   • Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

    Hmm, det är samma kris här hemma och jag har faktiskt signat mig till viktväktarna för att en gång för alla ta tag i mig själv. Och jag kan skoja med min skrutta också, hon är ju snart 12 så jag tänker mer att snart börjar hon säkert skämmas för mig också. Men än gör hon inte det utan säger att jag är fin som jag är, men jag undviker ordet fet för det vill jag inte att hon ska säga om någon.

    Men hey, vi ÄR fab och det får vi vara vi mama’s i 40+ åldern!

    NJUT! Livet är för kort för att ha tråkigt. KRAM finaste

 6. Titti says:

  Skulle nått av mina barn säga så till mig eller någon annan skulle dom få…. tvätta munnen med tvål och vatten! Sen skulle vi diskutera detta tills de vet att alla ser olika och inte lägga någon värdering i det.

  • gizmolina says:

   Om det är något som jag lärt (och lär) min dotter så är det att alla är lika bra oavsett hur de ser ut och det känner jag verkligen att hon fått med sig i livet. Speciellt efter att hon “växt upp” här nere i Thailand. Sen att hon skämtar med mig om att jag gått upp i vikt och inte längre kommer i typ halva min garderob det är ju bara på kul och något hon gör för att jag bjuder in till det. 😉

   Önskar dig en fantastisk vecka fylld av glädje! Kram! 🙂

 7. Nilla says:

  Ni ser ut att ha det helt underbart, precis som det ska vara när man är i paradiset. Jag undrar varför du så ofta skriver om din vikt och hur du ser ut? Du vill inte visa bilder på dig för att du gått upp i vikt osv, men tänk då på vad du sänder ut för budskap till Johanna och även till alla oss som läser din blogg. Du är ju hur fin som helst, men jag tänker direkt att ok, då bör jag kanske inte gå runt i bikini på stranden om jag inte är smal? Nu bryr jag mig inte om hur andra ser på mig, jag trivs med mig själv och med åren så kommer det några extra kilon som inte försvinner lika lätt som förr. Du är superfin så njut istället av det du har, ett liv som faktiskt är få förunnat, än att lägga massa energi på hur du ser ut (när du är supersnygg)

  • gizmolina says:

   Tusen tack för komplimangen Nilla! 🙂 Och ja, vi har det verkligen underbart härligt här nere i sol & värme! Sen ang. varför jag så ofta skriver om min vikt och hur jag ser ut. Ja, den frågan vet jag inte riktigt vad jag ska svara på? för jag tycker inte att jag skriver om det så ofta… Men att plötsligt inte komma halva sin garderob är verkligen inte kul så som jag skrev i mitt förra inlägg så kan det bara bli bättre på den fronten 2016 ! (hello löpbandet!) Sen tar jag till mig det du skriver och ska tänka på att inte beröra ämnet så mycket här på bloggen i fortsättningen.

   Önskar dig underbara dagar fyllda av lyckliga stunder! Kram! 🙂

 8. Sandra says:

  Din blogg gick från feel good till not good at all. Sluta klanka ner på din kropp, det är omodernt och trist. Du är inte fet. Oj fick en annan syn på dottern din. Respektlös mening att kläcka ur sig på skämt eller inte. Den meningen skulle aldrig komma från mina döttrar. Men så uppfostrar jag dom att visa tacksamhet och respekt mot oss och att ytan bara är yta men att det är mycket viktigare att vara snäll och behandla andra m respekt. Och vadå het? J är en liten flicka. Konstig kommentar. Lär J annat än glamour nu, det är tydligt att det behövs. Lite mer jobb på insidan och att bli en smart tjej och inte bara en rosaglittrig. Att du inte kräver lite respekt som hennes mor. Du är inte hennes kompis.

  • Annika K says:

   Håller med!

   Du är fin precis som du är.
   Och jag hade aldrig accepterat att mina barn sagt så till mig.

   Härliga bilder 🙂 Ska till Thailand för första gången i mitt liv nu i början av februari 😛

  • gizmolina says:

   Sandra –

   Oj, det var många starka ord på en gång.

   Om det är något jag lärt (och lär) min dotter så är det att alla är lika bra oavsett hur de ser ut och det är något Johanna verkligen tagit till sig. Sen att hon skämtar med mig, sin egen mor, hemma, om att jag gått upp i vikt för att jag själv bjuder in till det det är ju en helt annan sak. Det är att ha humor! Den här jag är het och du är fet grejen är en kul kommentar som är helt lik den man kör då man gör High Five och säger “För cool för dig” och drar handen genom håret istället för att high fiva.

   Att du skulle få en helt annan syn på min älskade Johanna p.g.a. en skämtsam kommentar känns helt förfärligt trist. Så trist att jag kommer att ta bort det jag skrev att hon säger från inlägget för Johanna och hennes kompisar läser bloggen och det som var menat som en kul grej fick plötsligt lite för stora proportioner.

   Önskar dig allt gott! Kram!

 9. Berit says:

  Takk, Anna Stina for at du er så ærlig og menneskelig! Det er flott av deg å vise deg selv som du er, ikke bare retusjerte og perfekte bilder som de fleste andre i bloggverdenen. Du vokser i mine øyne! Selv om jeg synes du er flott, er det stort av deg å dele hverdagen din akkurat som den er, selv om du ikke føler deg på topp.

  Ingen av oss vet hvordan du har respondert på kommentaren til Johanna, og å kritisere andres barneoppdragelse uten å se det hele bildet er så unødvendig. Vil bare si at jeg synes jeg du er en Fantastisk mamma!!
  Ønsker deg all lykke i 2016 🙂

  Klem Berit.

  • Em says:

   Må si meg helt enig i denne! Perfekte, retusjerte bilder av bloggere som “alltid” får til å trene og spise sunt finnes det mer enn nok av – flott at du klarer å være så ærlig med leserne dine og dette er noe jeg kjenner meg mer igjen i enn for eks Fotballfrue.

   Kanskje du kan starte det nye året med nye rutiner når dere kommer hjem igjen – for eks gjøre det til en rutine å dra rett på treningssenteret etter å ha kjørt Johanna på skolen. Husker hvor fornøyd du var da du fikk til å trene regelmessig sist(?) dere var i Thailand.

   Kos deg videre på ferie og nyt tiden sammen med familien din – familietid er mye viktigere enn noen kilo for mye og selv tror jeg at jeg har det bedre med litt sjokolade og bubbles i ny og ne i stedet for et par kilo mindre på kroppen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *