FREEZING OUTSIDE, COZY INSIDE…

Happy weekend mina kära bloggvänner!

Jag upptäckte nu att jag aldrig postade mitt inlägg igår så nu blir dagens inlägg en mix av igår + idag… Lite stökigt kanske men det speglar lite hur mitt huvud känns just nu… Jag vill ta tag i miljoner saker samtidigt som jag inte vill göra något annat än att dra täcket över huvudet och blunda…   Men allt klarnar nog snart.

Go´kväll mina kära bloggvänner! 

Vi har verkligen vänt på dygnet så jag sitter fortfarande kvar vid middagsbordet…  Mina J hämtade super god take away från vår favorit Waldorf (lokal kina restaurang) på väg hem från tidernas telefonshopping. Oh yes, till veckan får jag en sprillans ny I-phone som en försenad julklapp till mitt svenska nummer och på julafton fick jag en till mitt norska så – alla mina kära bästa norska vänner: snart, väldigt snart, så finns jag på mitt norska nummet igen !Tanken var nämligen att vi skulle resa till Oslo för att fira nyårsafton, sen flyttade vi fram resan p.g.a. pandemin och alla krångliga restriktioner till den 6:e men, idag är det den 7:e och vi är tyvärr kvar i Luleå så Oslo resan får vänta….  Vi känner oss inte alls trygga med att resa in i Norge ännu så nu blir det ett jullov i Luleå och det känns både bra och dåligt. Det som känns bra är att vi har det tryggt här hemma, det dåliga är att jag blir otroligt rastlös av att vi inte är ute och reser som vi är vana att göra. Saknar Thailand varje dag och tänker ofta att vi kanske är FÖR noga med alla restriktioner som stannar hemma då jag ser alla som njuter livet under palmerna i mitt insta flöde…

Och BAM så är det lördag och klockan är 12.40 och det är dags för mig att duka fram frukost innan solen går ner. Alltså igår var jag sååå klar för en lång härlig walk men så fastnade plötsligt jag och J i prat om gymnansievalet då vi satt och åt lunch  (tänk att hon snart går ut grundskolan… det blir en ny fas i livet på många sätt) och plötsligt var det så mörkt ute att vi hade behövt pannlampa. Ha, ha. Solen går nämligen ner kl. 13.37 så om man ska hinna njuta de vackra dagarna så måste man vara uppe tidigare än oss…   Men idag vaknade vi till -25 så det är en perfekt ursäkt till att inte lämna Casa Gizmolina och jag måste erkänna att just idag så älskar jag det. Så – en cozy outfit är på och dagen ska njutas inomhus!  🙂

 

Den här tiden på året så brukar jag fota palmer mot blå himmel i flip flops men idag så fotade jag frostiga björkar  i -25 grader i MoonBoots istället… Livets kontraster! och jag kan säga att jag gick in ganska så snabbt igen efter att bilden togs…brrr… -25 är ingen lek… 

… när det är så freeezing ute så föredrar jag att fota genom köksfönstret istället och på bordet där borta bakom olivträdet kan du se hur mycket snö det kommit. Perfekt plats att mäta snödjup med måttband! ha, ha. 

Men alltså hur mysig stor cozy hoodie?!? Johanna hade beställt en sån här till mig och en till henne till min födelsedag i september och igår kväll (bättre sent än aldrig…) så invigde  vi de och alltså mysigare mysplagg har jag nog aldrig myst in mig i.  Och J matchar sin med byxor från Juicy.  Sen så hade jag precis dammsugit innan bilden togs så den super fina julgransmattan hade åkt på sne, annars har den varit sååå fin att gömma julgransfoten med  så den är verkligen ett tips! Jag har beställt den från Newport home och nu tror jag att den är på -50% rabatt. 

 

Nej nu ska jag ta och skärpa till mig och ta tag i ett stort prosjekt här hemma som jag har lovat mig själv ska vara klart när skolan och vardagen gör sin entré på onsdag. Det är 2 rum ska byta plats… eller egentligen ska 2 rum bli ett… Och ja, den här gången så lovar jag att visa er före och efter bilder då jag är klar. Men först blir det kaos och det behåller jag för mig själv…

Önskar dig en lovely dag fylld av härlig feelgood ! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

63
Kategori: Allmänt, Julen 2021 | 11 Comments

11 responses to “FREEZING OUTSIDE, COZY INSIDE…”

 1. L says:

  Blir det gymnasiet i Oslo eller i Luleå för Johanna?

 2. LLA says:

  Tips du kan ha två telefon nr i en telefon (två simkort). Funkar från iPhone 11 och uppåt.

  • gizmolina says:

   Tusen tack för tips! Jag känner till det men föredrar att ha 2 telefoner, en norsk och en svensk. Det fungerar bäst för mig !

   Önskar dig en magisk afton ! Kram! 🙂

 3. C says:

  Det låter spännande att flytta till ett helt nytt ställe och låta Johanna gå gymnasiet där! Då får ni ju bo utomlands i minst tre år och slipper kall vinter och struliga resor med hänsyn till covidrestriktioner. Om jag var som du och inte hade fast jobb som band mig hemma skulle jag också vilja göra det.

 4. Viktoria-pinkpastry says:

  Så spännande med gymnasieval! Hon är så fin på alla sätt. Vilka underbara tröjor, jag fryser alltid, var har ni hittat? Jag och dottern åkte tillbaka till Gran Canaria även nu på jullovet. Inte Thailand förstås men 31 grader varje dag och så badade vi bara i poolen (havet besökte vi inte ens, är ju inte samma som Thailand) men vi hade det jättegott. God fortsättning och stor kram

 5. Majalena says:

  Tittar in här ibland, avkopplande att se hur andra har det o hur det ser ut hemma hos dig. Du har ett bra liv, har jag förstått, en underbar dotter och en fin man också, något att var lycklig över. Jag vill bara påminna dig om att kanske skulle du uppdatera ditt “Om mig”, inte elakt menat, men du har ju inte längre en 6-årig dotter och du bor ju inte i Oslo längre, eller hur? Kram.

 6. Nilla says:

  Godmorgon!
  Här kommer varma hälsningar direkt från stranden i Kamala ☀️
  Vet att du så gärna vill åka hit till ert paradis, och jag vill bara berätta att allt har gått hur smidigt somhelst. Efter ett pcr test på flygplatsen, så får ni bo en natt på ett sand box hotell, och när ni fått svar så är ni fria att åka hem till chalong.
  Alla bär munskydd och det finns handsprit överallt. Helt ärligt så känner jag mig tryggare här än hemma där nästan ingen bär munskydd och folk trängs i köpcentrum, på bussar och krogen.
  Hoppas att ni kan komma iväg snart, det är helt underbart här nu.
  Kram från Nilla ☀️

 7. C says:

  Du har många och långa pauser från bloggen numera. Hoppas du inte är sjuk eller mår dåligt och att du snart kommer åter till bloggen mer regelbundet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *