ÅRETS JULAVSLUTNING – CHECK!

102808803965277180_eXTuD18U

Dagens pepp.

G.l.a.d. fredag sweeties! 

Min dag igår försvann i ett arrangera-julfest-för-Johannas-klass-race…   Åh som jag älskar att få fixa med festliga happenings! Och det här var första gången vi fick vara med på en julavslutning på Johannas nya skola.  De är 18 elever i klassen och först bjöd de oss föräldrar på uppträdande med fina julsånger tillsammans med 3 A  innan vi gick vidare till klassrummet för fika, mingel och lite lek för barnen.

Men det är inte alltid så lätt med lekar tycker jag så jag körde på en favorit i repris (jag körde den på skolan i Norge): barnen får kasta “snöbollar(läs tennisbollar) genom en julkrans också ska de pricka en hink som står på andra sidan kransen och alla fick självklart en premie för insatsen. Sen hade jag även en “photobooth” där barnen fick knipsa polarioidbilder med kul photosticks.  Båda dessa aktiviteter var väldigt uppskattade så de kan jag rekommendera om du ska julsällskap hemma, på jobbet, eller i skolan!  Enkelt fixade och garanterad succé! That we like! 🙂

12313799_10153199518335796_7914935536377236212_n

Ho, ho. Goodiebags in the making.

12313745_10153198453285796_7355824510741245679_n

Voilá! det var dessa de fick efter att de kastat snöbollar genom kransen.  Jag drog till Dollar Store (av alla ställen) och köpte de s.t.o.r.a. skumtomtarna + polkastängerna + julsudd / viskelær (det ena, en snömann, skymtar i påsen längst fram på bilden) och sen hittade jag den stora chokladtomten + chokladpengarna hos Ö o B (tomtarna kostar bara 4,90 där! – ett tips!).  Celofanpåsarna är från Lagerhaus och snöret + bokstavs stickers från Panduro Hobby.

12345592_10153199555445796_5695535089987144201_n

Detta behöver du för att fixa en photobooth på festen. (eller ja, du kan ju pynta platsen där själva fotograferingen ska äga rum lite fint , med tex en ljusslinga/ julgran). Fotosticks och en polariodkamera!  Dessa sticks hittade jag också hos Dollar Store och guess what? de kostade bara 10 kr. (alltså alla kostade 10 kr, de kommer i en pakke). Och ett tips är även att lägga ut dem på bordet när du dukar till julmiddagar för alla har ju telefon med sig och med dessa får de xtra kul pics från middagen / festen / glöggbjudningen att skicka till nära & kära, lägga upp på insta etc.

12299235_10153199557385796_5011557423190037838_n

Så här lätt fixar du “kasta snöbollar genom en krans” leken! Allt du behöver tänka på att ha med dig är en hammare + spik + band att hänga upp kransen med också en hink / korg så klart som man ska pricka med bollarna.   Min krans kommer från IKEA.

12075012_10153199489245796_5514743628378797520_n

Som ni vet så är jag ingen mästerkock eller hela-sverige-bakar kind of girl,  så – jag slängde ihop muffins av färdig mix och strösslade de sedan med floursocker. Som pricken över i så dekorerade jag med julsticks.  Simple as that! (kidsen gillar oftast det enklaste… de kan lätt tycka att cupcakes med massa stash på blir to much).  Formarna matchade servetterna + kopparna + faten och jag hittade de hos Lagerhaus.  Juldekorationerna är från Panduro Hobby. Och ett tips- om du ska ha med många muffins / bullar etc till julfesten men inte har något tillräckligt stort fat:  klä in plåten från ugnen med folie! och vips så har du ett dekorativt stort fat att bära med allt på.

Tyvärr så fastnade jag inte på en enda bild eftersom jag var busy bee med alla aktiviteter men jag hade i alla fall på mig en röd glittrig tomteluva som en kul grej men det tyckte i.n.t.e. Johanna var någon bra idé. Hon sa : om du inte tar av dig den så går jag från festen NU! du får välja!  Oh my, jag var tydligen såååå pinsam så luvan fick åka av med dealen att jag fick ta på mig den då jag skulle köra aktiviterna.  Herregud, är det nu man börjar vara pinsam förälder? redan?  Ho, ho….

Hur som helst – fredag idag och i morse hände något som jag aldrig tror har hänt tidigare. Jag skulle checka vad de bjuder på för mat i skolan idag? och då upptäcker jag att Johanna har LEDIGT på måndag! Alltså det hade jag helt glömt!  sååå himla lyxigt härligt med en oväntad långhelg!

Nej, nu jäklar för vi fredag och laddar för Idol finalen! 🙂

Whooop, whooop!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “ÅRETS JULAVSLUTNING – CHECK!”

 1. Titti says:

  Åh vad jag önskar mig lite av din energi!

  • gizmolina says:

   Men åh så snäll du är. Jag har egentligen inte så mycket energi alls, men att fixa med sånt här ger mig energi! 🙂

   Happy fredag Titti! Kram!

 2. Mussi says:

  Du er så flink til å gjøre det hyggelig for andre 🙂

 3. Titti/Umeå says:

  Pepparkakorna blev bra!
  Vem vinner ikväll……tror Martin….eller Amanda….eller Simon….svårt det här!
  Trevlig fredag.
  Kram Titti

  • gizmolina says:

   Härligt att höra Titti! 🙂 Ja, du , vem vinner…? Jag tror på någon av de 3 men hoppas lite xtra på Amanda!

   Önskar dig den bästa fredagen! Kram!

 4. Mussi says:

  De supert søte tennisballene er vel fra Thailand tipper jeg 🙂

  Er det Fuji kamera? Vurderer og kjøpe det til min datter. Kan man se bildet før man printer det ut?

  • gizmolina says:

   Jag hittade faktiskt tennisbollarna här i Luleå på Toy´s R Us i somras. 🙂 Och ja, det är en Fuji kamera som jag verkligen kan rekommendera! den är sååå kul att använda ! Man kan inte se bilden först för den printas ut i samma ögonblick som du knipsat den. En perfekt julegave om du frågar mig!

   Njut dagen vidare! Klem!

 5. Haha, vad roligt att hon tycker du är pinsam – min son började också tycka det i 9års åldern…..de skulle presentera sin familj på engelskan med namn, ålder och favoritfärg och då höll han tydligen på att dö pinsamhetsdöden när alla andra föräldrar var mellan 45-50år medan jag “bara” är 33….och tydligen hade alla andra favoritfärg “svart” medan min favoritfärg såklart är rosa 😀 Dessutom var det såååå pinsamt i höstas när jag hade Converse medan de andra hade andra skor typ loafers 😀
  Så ja, man blir bara pinsammare och pinsammare helt enkelt :-))

  Vilken fin julfest du ordnat, förra året ordnade jag och en annan mamma disco för As klass (när de slutade 3an) så himla roligt att fixa sånt för barnen!

  Önskar dej en fab fredag!
  Kram!

 6. Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

  Åh vilka underbara tips, både för fest och shopping. Du är så otroligt fiffig i alla dina tips! Ha en underbar söndagskväll och ledig måndag!

  KRAM ♡☃❄☃♡

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *