FRIDAY – I LOVE YOU!

giphy

Happy fredag sweeties! 

Den här dagen kunde ju absolut ha startat bättre… först ringde en väcklarklocka 04 sharp för JIG hade en tidig flight. Ja, men hur galet? Han landade i Luleå kl.16.25 igår och han hade take off kl. 06. på morgon. Jag förstår ingenting jag. Ha, ha!  Men så är det i alla fall, så – klockan ringde och jag vaknade och var rädd att han skulle försova sig men jag lyckades somna om till slut och fick sova helt fram till att darlingen kom tassande redan 6.45. Det mina vänner händer a.l.d.r.i.g.! Så – jag tog tillfället (eftersom vi hade ovanligt mycket tid) och bad J gå och duscha + tvätta håret men att få henne att göra det är ingen lek alltså… She haaaates it! Så – det blev massa tjat och allt slutade med att jag skjussade en nyduschad men väldigt sur darling till skolan. Shit alltså. Jag känner mig verkligen som en usel mamma ibland…. hatar att vara tjatig… och jag kan bli trött av att allt ansvar kring J ligger på mig. Förstå mig rätt – jag är så enromt glad & tacksam över all tid jag får med henne – men, det hade varit så otroligt skönt att någon gång slippa vara den som tar allt praktiskt. Gaaaaah!!! men, men. Solen strålar så magiskt vackert där ute och det ger mig den energin jag verkligen behöver just nu!

Och – det var riktigt härligt att läsa intervjun med super coola Carolina Gynning i senaste mama på morgon för hon lever tydligen också som “ensamstående” i sin relation eftersom hennes Alexander också jobbar extremt mycket. Så – ja, nu känns allt lite bättre. Det är jag och Carolina liksom! Ha, ha. 🙂

14463016_10153837725105796_1526636034389512669_n

Tidningen mama är ett av mina favorit magasiner och detta cover är ett av de finaste jag sett! Love it! Sen är som sagt den stora intervjun med Carolina underbar. Brukar du läsa mama?  Jag tycker att magasinet har varit lite upp och ner en period men nu verkar det som att de kommit in i ett bra flow. Åh tänk så kul det vore om jag fick ha ett kalas-inspo.-reportage i magasinet! Får kanske styra upp något och försöka sälja det till dem sen… Jonas – fotar du?  

14449769_10153837726850796_1756524092376517289_n

Och när vi nu ändå pratar så mycket om Miss.Gynning…  Jag älskar henne. Tycker att hon är super cool! men, jag är inget stort fan av hennes konst. Den är inte helt min stil. Trodde jag… fram till att jag fick se detta konstverk!  Det första jag gillat. Såg det första gången – på den här brickan – då jag och mamma var på stan häromveckan och som den uppmärksamma mamma min mamma är så gick hon tillbaka dit och köpte det till mig sen, som födelsedagspresent. Älskar den! den blir perfekt att servera champange på! 

Oj, nu är min spaghetti klar. Ja, idag blir det spaghetti & köttfärssås till frukost. Funkar det också. Ha, ha.! Nej men yoghurten hade gått ut på datum, igår, och jag är super nojig på datum på mat,eller ja – på allt. Har det gått ut igår så är det rakt i soporna. Så – bättre med spaghetti nu.

Önskar dig en riktigt festlig fredag! Have FUN & be FAB! 🙂

P.S till er som är nyfikna på hur det gick på basketen igår – Luleå förlorade, ganska stort tyvärr, men vi hade oavsett en trevlig kväll. 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 14 Comments

14 responses to “FRIDAY – I LOVE YOU!”

 1. Emma says:

  Hej!
  Jag vill bara säga hej från Bang Tao beach

  • gizmolina says:

   Men lägg av! Är du på Bang tao beach? Lucky, lucky you!!! Nu blev jag SÅ avis! Och så kul att du haft glädje av mina Phuket tips! det gör mig glad! 🙂

   Njuuuut underbara Thailand! Kram!

 2. Emma says:

  Kom inte hela texten med?!
  Ville tacka för alla Phuket tips

 3. Tina says:

  Oroa dig inte. Snart är hon i åldern att hon aldrig vill kliva ur duschen! Och håret ska tvättas 2 gånger om dagen

 4. Ditte says:

  Tack för en inspirerande blogg där du verkligen delar med dig av mycket.
  Jag har bar en undring om varför inte J tar sig till och från skolan själv. Tänk så mycket enklare för er båda.
  Nu vet jag ju inte hur långt det är men att cykla eller gå ett par km går ju fint.
  Kanske också bra för henne att börja med egen väckarklocka så att ansvaret inte bara ligger på dig vad gäller att hinna i tid till skolan.
  Förstår dig om att känna dig ensam med J. Har haft det liknande när jag växte upp och i 10 år, men jag vet också att jag själv ansvarade för mycket och jag har gjort likadant med mina döttrar.
  Ta sig till och från skolan, med buss ibland, från det de var sex år och senare promenerade de till skolan, de två km det var frågan om och ofta med vänner.
  (De fick inte cykla förrän i klass 3.Skolans regler)
  (Vi bodde under tiden strax utanför Stockholm och inte på landet eller så.)
  Hoppas ni finner en lösning som förenklar för att tjata är så trist…
  Önskar er en fin helg.

 5. Pia says:

  Haha …dags att börja jobba med dina nojor ! inte kunna äta yoghurt som gick ur dagen innan, inte kunna ha ett plagg 2 dagar.

  Hur ofta behöver J tvätta håret ? Kanske varannan gång behövs bara sköljning med balsam och det fixar hon själv och då kan hon snart tvätta håret själv. Och låt henne välja sitt eget balsam. Mina tips
  Önskar dig en härlig helg med en härlig fredagsbukett !

 6. Åh – jag är exakt enig i känslan om tjat och ansvar!
  Jag älskar att vara själv med barnen men allt det praktiska och alltid vara den som tjatar är såååå trist!
  Jag tjatar om dusch, slänga kläder i tvättkorgen (hur svårt kan det va???) och tandborstning….och sen kommer “roliga pappa hem” som aaaaldriiig tjatar utan bara är rolig, glad och härlig hela tiden…. Bläääää! :-))

  Jaja, jag hoppas de tackar mig ngn gång när de är äldre, haha!

  Kram och trevlig helg fina du!

 7. Elin says:

  Kanske bättre att duscha på kvällen, slippa trötthet och morgon stress!? Men du menar väl att hon duschar o tvättar håret själv? Du står väl inte med henne i duschen menar jag? Att hon blir sur är väl inget att få ångest över. Det är ens jobb att vara föräldrar o fostra, inte att vara omtyckt! Men som sagt, duscha på kvällen kan nog funka bättre!

 8. Stina says:

  Roligt att du skriver om J, jag har själv 4 barn, äldsta går i fyran och jag verkar vara lite i samma sits som dig. Vad ska man ställa för krav på sin 10-åring egentligen? Har Johanna något självklart som är hennes uppgift? Sånt här är verkligen inte lätt speciellt när man är mycket ensam med barnen. Bekymren idag är nog små i jämförelse vad som komma skall men dock just nu ett bekymmer 😉

  • Jag en 11årig grabb och han har absolut uppgifter- han går led återvinningen, han rastar hunden varje morgon (nästan) och han får hämta sin ena lillasyster på dagis! Sen är det ju det vanliga ansvaret såsom läxor, bädda, packa gympakassen och hålla ordning på sitt rum.

   Även 5 & 6åringen har ansvarsområden utifrån sin ålder- dessutom får barnen turas om att hjälpa mig med maten, duka och duka av!

   Nu låter jag ju som värsta slavdrivaren (haha) men de brukar inte klaga faktiskt! Jag är så mkt själv med alla tre och utan tydliga regler, ansvar osv så skulle de aldrig funka 🙂

 9. Bertih says:

  Ensamstående med tre flickor,har tagit allt ansvar själv,lärt dom tidigt att ta eget ansvar,göra sina egna val.Risken är annars att deras frigörelse blir jobbigt,allt du tycker och tänker blir fel i hennes ögon.Det är lätt att tycka att någon annan ska ta jobbiga delar ,men det är mellan mor och dotter frigörelse ska göras,man vill gärna föra över sina värderingar men det är svårt,ju mer man försöker ju större motstånd,det spelar ingen roll om du har din man vid din sida det är mellan er det gäller,om du förstår vad jag menar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *