THAILAND IN MY HEART.

Allmänt

Jag byter alltid skinn mot tyg på mina väskor i Thailand och visst är det härliga färger på min nya plånbok? Fräsch mix !  Och den där hatten var utan tvekan bästa köpet för det är i.n.t.e. lätt att hitta “rätt” hatt (jag sörjer fortfarande min snygga Lexington hatt som blivit förstörd….).

Sitter och tittar ut över ett grått och blött Oslo och saknar mina underbara dagar nere i Phuket. Värmen, solen, havet, stranden, maten…..gud så sköna dagar vi har haft !  Och det var länge sen vi upplevde sån värme där nere, vi snackar runt +35 grader varje dag.   Lovely !  Det är en av de bästa sakerna med Thailand. Att det alltid är varmt 24 hours och man slipper riskera kyliga kvällar och kan bara glömma att packa med sig långärmade plagg eller den där lilla koftan så som man gör om man reser till tex medelhavet eller Gran Canaria.

Jag har en egen “Thailand garderob” (som bor i vårt andra hem)  och det mesta i den har jag shoppat där för de flesta plagg jag har med hemifrån blir helt enkelt för varma.  

Om du sitter och planerar en resa så kan jag verkligen rekommendera Thailand !  🙂

Jag reste till Phuket 1:a gången 1994  (efter att ha varit på Gran Canaria ca 2 gånger / år under min uppväxt) och reser snart tillbaka igen…. !

Kategori: Allmänt | 7 Comments

7 responses to “THAILAND IN MY HEART.”

 1. Titti says:

  Jag var i Thailand första gången 1995 om jag minns rätt….i Hua Hin.
  Längtar alltid åter……speciellt idag som det regnar! gillar värmen!
  Har i helgen varit en sväng till Stockholm för Odd Molly träff…..deltog bara fredagen…..kul!!!
  Hann in en sväng på nyöppnade Sephora…
  Kram Titti-Umeå

 2. Lena i Uppsala says:

  Hej!
  Jag förstår dig sååå väl – Thailand etsar sig fast i ens hjärta. Detta land har en speciell plats även i mitt. Kan bara hålla med dig i allt du skriver, berättar och känner för landet. Helt underbart. Det är nästan att jag känner som en klump i magen av saknad – samtidigt som jag sprids av en varm gläje över att ha varit där ett antal gånger. Där är lätt att leva, varmt, glatt, enkelt – ja, superlativen räcker inte till :). Dina bilder är ju alltid lika fantastiska därifrån. Jag nästan kan känna den glädje och harmoni du antagligen känner när du är där genom bilderna. Vad skönt att ni vet att ni har ert hem även där och bara behöver ordna flyget. Jag förstår er huvudbry om Johannas skola, men det finns ju skola där om ni vill planera för längre vistelse… Det är inte lätt i bland, men angenäma tankegångar…:)

  Önskar dig en toppenmåndag även om den är grå, mulen, regnig, ruggig – du brukar ju kunna sprida ditt positiva skimmer och göra det mycket mysigare och trevligare ändå.

  Kram från ett gråmulet Uppsala,
  Lena

 3. Sara says:

  Hej igen!
  Frågar igen.. Vore glad om du kunde säga hur denna klänning är i strl PELLI DRESS?
  Har du den själv? Jag brukar ha M i CN.
  Vore glad för svar!

  Ha en bra dag

  • gizmolina says:

   Förlåt. Har inte sett att du frågat tidigare….? så bra att du frågar igen! Jag tycker att den är normal till stor i storleken. Har själv size M på min. Den är ju egentligen en kjol , men den funkar precis lika bra som klänning ! Happy måndag ! Kram ! 🙂

 4. Ditte says:

  Håller helt med dig! Thailand är fint. Jättefint! Jag var här första gången 1980 och då på Phuket som hade ett hotell, och på Pippi Island. Och därefter har jag varit tillbaka många gånger. Men numer undviker jag Phuket, det känns inte längre som Thailand. Alltför turistiskt, men visst kan man hitta sina pärlor…Men jag återkommer gärna till Thailand och andra platser.
  Vietnam är en ny favorit hos mig och där känns det fortfarande genuint. Prova vid tillfälle! Lätt att ta sig en tur från Phuket.
  Och hoppas du snart får njuta av ett vårligt Oslo.
  Vi njuter ett par dagar till av värmen och det sköna i Thailand.

 5. Sara says:

  Tack för svar! 🙂

 6. Anita says:

  Jätte fin plånbok. Tycker din solhatt är snygg. Jag har varit 2 ggr i Thailand 2009 o 2010. Helt underbart, men vi har varit båda ggr i Phuket. Gjort utflykter till olika öar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *