Full fart framåt girls!


Tavla av Björg Thorhallsdottir.

Idag känner jag mig inspirerad till att "peppa" alla er läsare lite (efter att ni peppade mig igår ! ) och få er att tänka "allt ordnar sig" om eventuella mindre happy tankar börjar smyga sig på för då skräms de förhoppningsvis bort eftersom allt positivt alltid vinner över det negativa ! 🙂

Så –  printa gärna ut den här bilden och fäst den ovanför ditt skrivbord eller tejpa in den i din kalender för det gäller att se sig själv som en vinnare och då hjälper det massor att visualisera målbilder .  Och så här kan det gå till :

Sätt in dig själv i den situation där du vill vara (det kan vara i ett nytt hem (ett nyrenoverat kök eller framför en ny organiserad garderob), ett nytt jobb, en ny hobby, som chef på jobbet osv osv ) och skapa ett "visionboard" där du fäster foton / tidningsurklipp etc som har med ditt mål att göra / visar hur tex köket ska se ut då det är klart osv och –  tänk dig sedan in i situationen du skapat (ex: se dig själv sitta och äta middag i ditt nya kök!). När man lever på det sätter , att man klarar att sätta sig själv in i sin önskade framtids situation, så säger man rent vetenskapligt att möjligheterna att uppnå målet blir MYCKET större. ! 🙂

Ytterligare ett bra exempel på det är de som tävlar i OS: deras mål är självklart att vinna, det är ju det som triggar dem att träna hårt i flera år och hela tiden är målbilden klar: de ser sig själva högst upp på prispallen med pokalen i handen. För inte sjutton ser de sig själva i en sitation där de står gråtande vid sidan av .


Ett "visionboard" behöver inte vara så avanserat,  här har jag klippt ut bilder och fäst den på ett vanligt A4. Detta "visionboard" använde jag vid en presentation av ett interiöruppdrag så att uppdragsgivaren skulle få en feeling av vilken stil & känsla jag önskade att förmedla.

Själv tror jag stenhårt på detta för jag har  alltid varit  bra på att visualisera mina mål och jag har faktiskt uppnått alla mål jag har haft så här långt i livet (men jag har MÅNGA kvar !). Ett exempel: När de satte spaden i marken uppe i Luleå för att bygga en ny Filmstad (kino) så tänkte jag "där ska jag bli chef en dag !" .Då var jag 17 år och 4 år senare blev jag Biografchef. (efter att ha börjat jobba extra som 17-åring).  Ett annat exempel är då jag i en tidningsintervju 1995 ( i Arbetarbladet i Gävle)  fick den klassiska frågan: "Vad gör du om 10 år?" mitt svar var: "Då är jag 35 år och har kanske fått ett av mina två barn. Förhoppningsvis har jag då också hunnit med att bo utomlands något år och har en egen butik med inredningsgrejor och kläder."  Och vet ni – det stämde nästan på dagen ! 🙂

Fånga dagen och ta tillvara dina möjligheter! och mitt dagens tips är att du skapar ett "visionboard" och ett sånt kan man ju även göra inför "höstgarderobshoppingen"!  klipp ur alla bilder du ser på sånt du tycker om, fäst dem tex på insidan av garderobsdörren och använd dem som inspiration då du visualiserar hur du ska se ut en kall höstdag i oktober .

Kram & LYCKA TILL ! ♥

P.S häromdagen handlade ett helt avsnitt av "Oprah" om just detta. Det var jätte intressant ! Många av gästerna hade använt sitt kylskåp som visionboard och det är en BRA idé för det passerar alla i familjen varje dag vilket ger energi & inspiration till att uppnå mål som ju även kan vara tex en utlandssemester / ferie för hela familjen och DÅ blir det ett härligt visionboard med bilder ur resekataloger ! 🙂

Kategori: Allmänt | 15 Comments

15 responses to “Full fart framåt girls!”

 1. Pethra says:

  Smart att klippa ut och sätta upp sina mål/önskningar så att man dagligen ser dom. Själv behåller jag det i huvudet men kanske känns det mer verkligt om man får se dom på bild. Tack för tipset! :o)

 2. mia says:

  Vet du, dette er det mest inspirerende jeg har lest på din blogg. Og jeg tror du har det i deg til å bruke alle dine egenskaper, entusiasme og positive livsinnstilling til å spre noe meningsfullt til de som leser bloggen din. Jeg leste ikke kommentaren til Sinne i går, så jeg vet ikke hva den negative kritikken går på. Men det jeg har tenkt er at det er mange unge jenter som leser bloggen din, og at du er en rollemodell for de. Kanskje ikke et motto som Shopping makes us happy, er det de trenger. Dagens unge er vokst opp med et høyt forbruk og stort fokus på seg selv.

  Jeg savner litt mer fokus på miljø, gjenbruk og andre verdier. Men det er ikke ment som kritikk. Du er en fantastisk mamma, venn og helt sikkert samboer;)

  Jeg tror du hadde passet perfekt til å være coach, og til å inspirere andre til positiv personlig utvikling.

  klem fra meg:)

 3. Charlotte says:

  Vilken superidé! Jag anammar den direkt och ska sätta upp två stycken – ett för min lägenhet som fortfarande inte är färdigrenoverad/färdiginredd och ett för hösten som helhet (garderob, resor, stämning, mat m.m.)! TUSEN TACK för att du inspirerade mig nu!! Ha en underbar måndag, jag är peppad för en kanonvecka! Kram!

 4. Marie says:

  Vilken superbra idé! Stor tack för tipset!!

  kram

 5. Josefine says:

  Det är SÅ smart, jag har en för bröllopet, en för huset, en för kläder osv 🙂 Du är FAB som coach darling, ta tag i det!

  Jag var utanför er balkong då jag stressade efter P idag.

  Puss!

 6. Jeanita says:

  Underbara tavlor Björg gör? Kan man köpa dem i Sverige?

 7. Anonymous says:

  Bjørg Thorhallsdottir sine bilder kan kjøpes på div galleri feks Kunstverket på Bærums Værk eller SpeilBildet galleri.

  Bjørgs hjmmeside: http://www.bjorg.info/

  Mer info om utsalgssteder fås ved mail til: ab@bjorg.info

 8. camilla y says:

  Hej vännen!

  Vad kul att du tar upp det. Jag och en vännina pratade just om det igår att det är lättare att visualisera sina mål och drömmar via detta så att man lättare kan nå dem. Jag har redan börjat.:-)

  Du är en sann inspiratör. Hoppas att du har en underbar dag.

  Kramar Camilla

 9. Lotte says:

  Det er så sant det Mia skriver. Shopping dosen`t makes us happy. Selvfølgelig er det gøy å shoppe litt nå og da, men det er ikke det som gjør oss lykkelige (mener jeg, da;-) Ellers takk Anna Stina for mange flotte og inspirerende innlegg om interiør og gode tips! Ønsker dere en god dag. Klem Lotte

 10. LinnM says:

  jättebra tips! ska jag ta efter (någon dag, hihi). För vissa mål känns så otroligt långt borta 🙁 Ex då jag är färdig jurist (om 3 år) och för att orka igenom dem på bästa sätt måste jag sätta upp delmål och detta tips inspirerade mig till det. Hoppas ni haft en underbar dag 🙂 kram

 11. Nelly says:

  det är inte för inte som jag tror att du skulle passa som coach! : ) du är bra på att peppa och vara positiv. jag använder mig oxå av visionboards/tavlor jag gör av fina bilder/utklipp och visionbooks. älskar sånt.

  ditt lilla bakslag ang kommentaren är helt mänsklig men tyvärr är det ju så att alla inte kan tycka om en. jag brukar tänka såhär när det finns personer som vill tycka både det ena o det andra: att om jag vet med mig att det inte är sant, så ska jag inte ta åt mig. o vet jag med mig att ngn har rätt om ngt mindre bra om mig så tänker jag: då kan jag försöka ändra på mig men inte till vilket pris som helst.

  tack för en riktigt bra blogg som förgyller mina dagar. : )

  kram

 12. Mimmi says:

  Otroligt! När jag började läsa din blogg för snart ett år sedan dröjde det inte länge förrän jag upptäckte att den här underbara människan känner till Hemligheten! Det är därför du har inspirerat mig massor när det gäller tankens kraft! Du borde jobba som coach! Kram!

 13. Härligt jag hänger på ska visualisera min höst med minasmåttingar, kram guru där Gizmolina vi diggar dig

 14. KarolinaN says:

  Tack för att du tar dig sån tid till att peppa oss! Kram!

 15. Melina says:

  Vilket härligt inlägg, och vilka coola tavlor. Älskar att omge mig med positiva budskap. Själv printar jag ut inspirerande ord och sätter in i fina ramar runt om i lägenheten. På kylen har jag bilder på vackra ting och härliga resmål och i sovrummet hänger en framgångsbild tagen av en professionell fotograf där jag har en het businesslook med höga klackar. 😀 Tack för inspirationen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *