G.O.D.M.O.R.G.O.N.!

12105979_10153110811370796_1787579743041576651_n

Dagens tänkvärda.

Godmorgon, godmorgon & varmt välkommen till en ny dag här hos Gizmolina!

Idag bjuder jag på en soooolig tisdag som jag hoppas ska bli fylld av härlig feelgood, en lagom dos med pepp och en skön känsla som du förhoppningsvis bär med dig hela dagen.

Själv är jag såååå inne i att söka interiörinspiration om dagen så att jag förhoppningsvis snart blir färdig här hemma men jag har så förbaskat svårt att bestämma mig för tex vilket matbord vi ska ha (det enda jag vet är att det ska vara runt eller ovalt), vilken färg vi ska ha på ett par väggar (är bl.a. sugen på att göra en fondvägg bakom sängen och då är frågan tapet? eller målad vägg?) och vilka tavlor som ska upp var?  Och sen mina vänner så fixar jag nog inte den där grön/grå färgen på väggarna i vår trapp…. Jag veeet, ni var många som gillade den då jag visade en bild och det gör jag också! men – den krockar enormt med det svart/vita golvet i entrén, den mixen blir helt enkelt lite too much för mig och egentligen var planen att byta ut golvet men just nu måste vi tänka ekonomiskt och då blir det billigare att måla om väggen än att byta ut golvet med värmekablar (speciellt eftersom det golv jag vill ha kostar en del…så klart…) så ja, målarkläderna åker nog på en dag snart och jag kan knappt vänta! (du vet hur det är när man bestämt sig för nåt, då vill man fixa det a.s.a.p. & helst igår…!)

640@80

Den här bilden från Leila Lindholms hem (älskar hennes bok Welcome Home!) har inspirerat mig till att göra en lik tavel-vägg-lösning så, sist jag var på IKEA så shoppade jag med mig ett helt gäng med ramar. Nu återstår bara att fylla dem med kul, intressanta & fina motiv och att spika upp dem.

hall_leila_lindholm

Sen hade jag gärna sett att våra golv var vita. Överallt!. Men som sagt, en sak i taget…. (inte en helt lätt tanke för en otålmodig tjej som mig som helst vill göra allt på en gång)

Och jo, jag har ju en fråga till er som har koll på det mesta!

VAR hittar jag de finaste guldfärgade knopparna till köksluckorna?  De ska vara runda i formen och de på IKEA har jag redan testat men de var för små och inte så där glimmande blanka i färgen som jag önskar…  Så, om du vet var jag hittar knoppar så blir jag super HAPPY om du tipsar mig! för nu har jag sökt som en galning hur länge som helst men inte hittat…  och jag är SÅ klar för att få de på plats!

Nej, nu måste jag jobba på här så jag önskar dig den allra b.ä.s.t.a. dagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 19 Comments

19 responses to “G.O.D.M.O.R.G.O.N.!”

 1. Sylvia says:

  Alltså, jag blir så glad av din blogg. Den är som en liten vitaminkick varje dag 😉
  För knoppar hade jag kollat på specialbeslag.se och theofils.se dem har en hel del. Har själv beställt därifrån.

  Lycka till!
  Soliga hälsningar
  Sylvia

  • Men åhhh så glad jag blev nu! Tusen 1000 miljoner TACK Sylvia för den bästa feedback jag kunde få på morgon! 🙂 Jag är med glädje en vitaminkick! Och tusen tack för hjälpen ang. knoppar. Jag ska omgående surfa in hos de du tipsar om!

   Önskar dig en magisk dag! Kram!

 2. Lena says:

  Instämmer med Sylvia… man blir så här glad av att läsa din blogg 🙂
  riktig glädjepiller!!
  Ha en fin dag du också … och yes… Leilas tavelvägg… to die for… underbar

  • Nu blev jag faktiskt så rörd att jag har tårar i ögonen… Så otroligt snäll du är Lena! – och du också Sylvia – Tusen miljoner TACK för underbar feedback! 🙂 Och ja, den där tavelväggen vill man ju bara kopiera på studs! och det är precis vad jag ska försöka göra…. !

   Njut din tisdag och fyll den med lyckliga stunder! Kram!

 3. Yvonne says:

  POSITIV är du Anna-Stina, följer dig varje dag, lustigt… kollar också på mässingknoppar (köket skall renoveras blir ljusgrå luckor) men har en liten förkärlek till porslinsknopparna som finns på Indiska så vi får se finns bland annat i blått och vitt (Leila har mycket blåvitt i sitt hem) berätta gärna hur det går soliga höstkramar

  • Tusen 1000 tusen miljoner T.A.C.K. för underbar feedback Yvonne! och att läsa att du följer mig varje dag är ju bara helt fantastiskt. Jag sitter här och smiler från öra till öra! 🙂 Och ja, de där porslinsknopparna på Indiska är jätte fina! och jag har faktiskt köpt guldknoppar hos dem men de passade tyvärr inte i hålen i våra köks-skåp (skruven är för tjock…)… Så jakten går vidare ! och jag ska självklart berätta / visa vilka jag valde till slut !

   Önskar dig den allra bästa dagen! Kram!

 4. Pernilla says:

  Norrgavel!! Superfina och bara 49kr/st

  • Tusen 1000 TACK för tipset Pernilla! 🙂 Jag surfade in hos Norrgavel direkt och håller med om att de är super fina! Men, jag skulle vilja att de är mer rund i formen, alltså mer som en “boll” om du förstår hur jag menar? Fast dessa är absolut ett perfekt alternativ ! för de har precis den färg jag söker !

   Önskar dig en dag fylld av lyckliga stunder! Kram!

 5. D says:

  Jeg bestilte noen på HM som var litt som en “knudrete” ball! Veldig fine!
  Og den bildeveggen var helt stunning! Vil også ha en sånn!

  • Tusen miljoner tack för tipset D! 🙂 Jag surfade direkt in hos H&M Home och tog en titt på de. Super fina! har du hunnit montera upp dina? skulle du i så fall kunna skicka mig en bild av hur de ser ut när de är på plats? för på H&M´s sida var de tyvärr inte monterade i miljö…. Min mejl är : annastina@gizmolina.com Och ja, alltså den där bildeveggen är bara amazing ! och det är föresten hela hennes hem… !

   Önskar dig en strålande vacker dag! Klem!

 6. Linn Pettersson says:

  Hej Anna-Stina!
  Kolla in den här köksknoppen:

  http://www.sekelskifte.se/knopp-oval-massing-40-mm/4240-0

  Hoppas du hittar vad du letar efter!!
  Kram på dig!

  • Jag surfade in på din länk direkt och den knoppen är ju bara helt perfekt! Exakt en sån som jag söker efter! Så – tusen miljoner TACK för tipset Linn ! 🙂

   Önskar dig en magisk dag fylld av lyckliga stunder! Kram!

 7. Hanna says:

  Vilken vitamininjektion du är!!! Jag kommenterar väldigt sällan men kikar in här nästan varje dag. Satt här på jobbet och var lite trött i mössan men kom in här och fick massa ny energi!! Du är bra!! Önskar att vi bodde närmre varandra för då hade jag bokat in en coachsamtal på studs.
  Jag önskar dig en fortsatt bra dag och hoppas att du finner ro och harmoni i Sverige. Stor kram från en trogen läsare

 8. Rebecka says:

  Har du sett knopparna här? Finns både runda och ovala. http://www.byggfabriken.com/sortiment/knoppar-och-krokar/knoppar-och-handtag/

 9. Caroline says:

  Titta in på http://www.allabeslag.se så kanske du hittar vad du söker! Ser fram emot att få se lite mer av ert nya hem!

 10. Kjersti says:

  Her er også et forslag på håndtak til deg:
  http://www.superfront.com/no/handles/circus.html

  Lykke til

 11. Camilla says:

  Lakk neglelakk i gull på knottene fra IKEA 😉

 12. För att få bra hjälp med tips och ideer om inredning med val av tapeter,fondväggar,färg så finns det en mysig butik som heter Magasinet, ligger vägg i vägg med Växtriket i Luleå. Carola heter hon som jag tycker är toppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *