Gizmolinas jultips !


Ett julklappstips !  Köp bokstäver i önskat ord, tex HAPPY, HOME, HOPE,  LOVE etc  och måla dem i en färg som passar din veninnas lägenhet/hus också ger du bokstäverna + en tavellist från Ikea att ställa dem på i julklapp !  Priset för 5 bokstaver + en list blir ca 240 kr och det tycker jag är en perfekt summa för en så FIN julklapp ! 🙂  Och ett annat tips är att skriva namnet på din veninnas / brors / kusins barn och måla dem i det barnets favorit färg så får de sitt eget namn på väggen.

NU somnade mitt hjärta ! och nu är det ju egentligen lite för sent för nu ska hon ju snart sova natt…. det blir lite tokigt ibland 😉 Jag är hur som helst glad över att hon sover för hennes skull OCH för min, för nu ska jag fixa några saker här hemma som jag inte fått gjort tidigare idag.

Men först ska ni få ett tips ! 🙂

Ni är MÅNGA som frågar om de vita träbokstäver som Johanna har på sitt rum och vissa efterfrågar även en billigare variant på dessa och det finns det ! Men  – då är de omålade så man får själv ta fram målarfärg + pensel och fördelen med det är ju att du kan välja vilken färg som helst på dem.

 
När JIG var iväg och köpte färgen till mig i lördags så skickade jag med en bit av Johannas tapet så att den rosa färgen skulle bli så lik som möjigt  och sen målade jag bokstäverna 2 varv.

Du hittar dessa bokstäver hos butiken Sally Ann här på Majorstua (vet inte om Sally Ann finns i Sverige?) och den storlek på bokstav som jag använt kostar bara 39 nok per styck.  (Det finns även en större storlek som är lik den Johanna har på sitt rum & siffror från 0-9. )

SAGOR kommer jag att fästa med dubbelsidig tape (finns en riktigt bra som är extra hållbar för sånt här) på väggen ovanför Johannas tallrikshylla där hon har sina sagoböcker. (ska fota och visa när de är på plats).

Det var dagens budget-tips på snygga träbokstäver ! Och som sagt – de är en perfekt julklapp både till små & stora girls & boys ! 🙂

P.S Jag vet att tex Panduro hobby också har bokstäver som man kan köpa och måla men de är i ett annat typsnitt.

Kategori: Jultips ! | 15 Comments

15 responses to “Gizmolinas jultips !”

 1. Emma says:

  jag formligen ÄLSKAR de där bokstäverna!!!

 2. kickan says:

  Jättefint blir det och ett perfekt julklappstips… passar även som doppresent faktiskt!

  Tål att läggas på minnet!

  Tyvärr finns inte butiken i sverige så gott som jag vet och bokstäverna på panduro avskyr jag teckensnittet på… så synd! De du hittat hade ett väldigt enkelt och fint teckensnitter. Jag har själv de samma bokstäverna som johanna har i sitt rum i vitt från countrybymail i storleken 23cm som står på en tavellist hemma i hallen och jag varierar mellan orden HOME och HEM men har länge velat ha en billigare modell i nästintill samma storlek nu vid jul som står JUL. Så springer du förbi afffären igen och känner du har tid över host, host får du gärna köpa J,U,L till mig och skicka så betalar jag 😉

 3. Johanna says:

  Vill bara tipsa om att det finns en Sally Ann-butik här i Stockholm, på Nytorgsgatan 27 på Söder. Lite mer info hittade jag på hemsidan: http://www.sallyann.se/index.htm

  🙂

 4. AnnaStina / Gizmolinas says:

  Emma-

  Ja, visst är dom fina ! 🙂

  kickan-

  Tack snälla ! 🙂 och precis som du skriver så är de perfekt doppresent också och födelsedagspresent och "gå bort på middag present" 🙂 Synd att butiken inte finns i Sverige. Jag skulle med glädje hjälpa dig med bokstäverna men jag vågar inte lova något nu då hjärtat är sjuk mitt i att jag egentligen har massor med jobb.. Men om jag skulle råka passera där så.. 🙂 Kram ! 🙂

 5. Ja det är verkligen en toppenide. Jag har köpt de bokstäverna från Panduro (som Kickan) inte gillade och satt upp dom på barnens rum, efter att jag målat dom rosa.

  Det är kul med pyssel=)

 6. Sandra says:

  Jag köpte såna små bokstäver (från panduro) i höstas/sensommaren och satte PÅ tallrikshyllan där det också stod SAGOR. Härligt med pyssel!

 7. Madeleine says:

  vilken toppen idé:)

  KRAM KRAM

 8. sohbet says:

  thanks good post

 9. paydayloans says:

  Many thanks for another good post. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

 10. good quality post thanks

 11. I like this helpful site! Read that fascinating news regarding Property in egypt and Egypt real estate See You!

 12. Spy Gear says:

  Hello just thought i would tell you something.. This is twice now i’ve landed on your blog in the last 3 days searching for Spy Camera and Hidden Camera. Spooky or what?

 13. turk ko says:

  Hi, i must say fantastic site you have, i stumbled across it in Yahoo. Does you get much traffic? Take a look at my website turk ko.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *