Gizmolinas nyårstips.

Allmänt


En av mina favorit tavlor som just nu hänger i Johannas rum. Det är en norsk fotograf som fotograferat sitt nattlinne.

Under hela min uppväxt så har alltid min pappa sagt till mig att man ska sova i något nytt på nyårsafton så när jag var yngre, och firade nyår hemma hos honom, så fick jag alltid pengar till att gå ut och köpa mig något nytt att sova i (tex ett nytt nattlinne eller nya underkläder). Den där traditionen finns inte längre (men du får gärna skicka pengar till nya nattkläder pappa ! 😉  men själva tanken har satt sig fast hos mig så varje nyår så tänker jag att jag ska sova i något nytt !


Ett par favoriter i mitt klädskåp. Båda kommer från La Perla.

Är det någon annan som har den här traditionen? Det behöver ju inte vara något dyrt man köper sig, det kan ju faktiskt bara vara ett par nya fina trosor från tex H&M för det är tanken som räknas.

Själv är jag urdålig på att shoppa underkläder…. gör det alltför sällan..  Men igår köpte jag faktiskt nya trosor att sova i imorgon, för 49,50 ! 🙂

Nu sover hjärtat och jag ska rulla håret, när det är gjort så ska ni få ett till nyårstips.

Kategori: Allmänt | 53 Comments

53 responses to “Gizmolinas nyårstips.”

 1. Ciccie says:

  Vilken rolig idé 🙂

  Funderar på att göra det jag med 🙂

  Det blir ju extra speciellt för mig i år eftersom jag och pojkvännen ska förlova oss vid 12 slaget imorgon 😀

 2. Kari/Hestia says:

  Den tradisjonen har vi ikke hatt før, men man kan alltid starte nye tradisjoner. Iår rekker jeg ikke å shoppe noe nytt, men neste år blir det noe nytt å sove inn det nye året i :o)

  Vår julehøytid har vært en forunderlig mix av kos, tragedier, masse jobb og gode samtaler. Jeg har pånytt blitt påminnet om at livet er altfor kort til å kaste bort på trivialiteter, og nyttårsforsettet blir deretter. Håper dere alle får en deilig dag

  -klem-

 3. milla says:

  gud vilka fina nattlinnen du hade! vart hittar man dom, är la perla en affär? internetsida?

 4. Fridatjejen says:

  Vad roligt att höra att fler har den traditionen. Min mormor hade nämligen den och hon hade alltid ett nytt nattlinne att sova i på nyår. Jag har själv inte haft denna tradition och hade faktiskt glömt den men nu när du tar upp den så kanske jag ska börja med den jag med. För att hedra min mormor på sätt och vis. Så nu ska jag iväg och kika om jag hittar något fint på stan.

  PS: Vilka urfina nattlinnen från La Perla. Dom må du känna dig som en riktig drottning i.

  Hoppas ni får ett underbart nyår. Kram

 5. Elin says:

  Vilken mysig tradition!

  För ett par år sedan var jag och hälsade på min släkt i Spanien över nyår. De berättade då att en tradition där är att bära röda underkläder på nyårsnatten för att få ett passionerat nytt år!

  Kram

 6. AnnaStina / Gizmolinas says:

  TUSEN TACK för era fina kommentarer ! Känns som att vi startar en ny Gizmolinas tradition tillsammans kära vänner ! 🙂

  Ciccie-

  Så FANTASTISKT med förlovning. Stort GRATTIS i förskott ! 🙂 Kram! 🙂

  Kari-

  Du har fått en helt speciell plats i mitt "blogghjärta" för du skriver alltid så kloka, fina och tänkvärda inlägg hos mig. TACK !! Jag önskar dig allt gott ! Kram! 🙂

  milla-

  Båda kommer från en underbar underklädesbutik här i Oslo som har stort urval av La Perla. Kram! 🙂

  Fridatjejen-

  Å så fint att få föra en av din mormors traditioner vidare. Tack för att du delade din historia med mig! 🙂 Hoppas att du hittar något fint att sova i på stan ! Kram! 🙂

  Elin-

  Kul att höra ! det visste jag inte så nu tror jag minsann att jag får gå ut och shoppa något rött idag 😉 Kram ! 🙂

  Kramar till er alla ! 🙂

 7. Jag brukar inte gilla tavlor men den var riktigt fin;)

 8. Malin says:

  Fint, fint, fint !

  Love ,M <3

 9. Nelly says:

  vilken mysig idé! helt klart ska jag tänka på det till nästa år. har beställt lite underkläder från Ellos men de hinner nog inte komma till imorgon.

  jag brukar då och då köpa ngt nytt att ha på mig, speciellt underkläder, när jag och min M bor på hotell. det känns lyxigt och fräscht tycker jag.

  hoppas att er tisdag blir bra! : )

  kram

 10. Johanna says:

  Åh hoppas du får en bra nyårsafton då 🙂

 11. Anna says:

  Kan du inte ge ett nyårstips kring hur du fixar ditt hår? Du är alltid urflott i håret och jag skulle gärna vilja veta hur du rullar det och vilka produkter du använder.

  Och så önskar jag dig och din familj ett riktigt gott nytt år! 🙂

 12. Detta har jag aldrig hört talas om

  Men det låter bra tycker jag

  dina nattlinnen var verkligen fina

 13. steffy says:

  det ha rjag aldrig hört =) men mysigt !!

 14. Tobbe says:

  fast vad har tavlan med nyår att göra?

 15. Jenny says:

  Sander en halsning fran ett soligt Thailand & Phuket, som vantar pa dig!

  Var resa narmar sig sitt slut, men sa fort vi kommer hem ska jag blogga och lagga upp bilder fran var vistelse har.

  Gott Nytt Ar!

  Kram fran en av dina manga lasare

 16. super fint, påminner lite om Eva Romares tavlor!

 17. jossan says:

  Fin blogg !

  Kommentera gärna i min blogg ! q

 18. Tobbe says:

  Vad tycker du om min nya bloggdesign 🙂 ?

 19. Jojjo says:

  Är också dålig på att köpa underkläder. Men det skulle ju definitivt va roligare om man hade någon att visa dem för… Men de kanske du har? ;P

  Kram kram!

  Gott Nytt År föressten!:)

 20. Emilie says:

  Vad gulligt med en sån liten tradition 🙂 lite roligt också!

 21. smet says:

  ojoj.. jag sover aldrig i kläder faktiskt…

 22. I S A B E L says:

  Besök gärna min blogg och ta del av olika sminktips 😀

 23. Alinde says:

  Kul idé! Hade varit mysigt med ett fint nytt nattlinne. Jag är oxå urdålig på att köpa underkläder, och jag sover alltid i makens stora t-shirtar! 😉

  Det hade varit roligt om du dokumenterade din hår-rullning denna gång. Måste ju slita mkt mindre på håret en med locktång. Nu har jag bokat tid för extensions 27/2 ! =) Bara för det känns håret bättre än på länge, men det ska iaf bli jätteroligt.

  Ha ett trevligt nyår, vad har ni för planer?!

 24. Alinde says:

  Kul idé! Hade varit mysigt med ett fint nytt nattlinne. Jag är oxå urdålig på att köpa underkläder, och jag sover alltid i makens stora t-shirtar! 😉

  Det hade varit roligt om du dokumenterade din hår-rullning denna gång. Måste ju slita mkt mindre på håret en med locktång. Nu har jag bokat tid för extensions 27/2 ! =) Bara för det känns håret bättre än på länge, men det ska iaf bli jätteroligt.

  Ha ett trevligt nyår, vad har ni för planer?!

 25. Fairy says:

  Man sak helst inte sova i trosor.. "hon" måste ju gå lufta lite ibland hi,hi..

  Men har man nattlinne så kan man ju vara utan trosor, ellr varför inte helnaket 😉

 26. Jessica says:

  Hej AnnaStina!

  Jag har tre killar här hemma som är 5år,6 år och 10 mån…och det är såå svårt att hitta fina pojkkläder tyvärr, finns ju hur mycket som helst till flickor. Är så less på h&m,lindex och kappahl. Har du något bra tips på webbsidor eller butiker som har lite finare kläder…i sverige, norge eller danmark? (du brukar ju ha koll på sånt) 🙂

  Hoppas på ett svar… 🙂 Många kramar från mig!

 27. anna says:

  Bra tradition. Kan jag tänka mig att adoptera, ha ha!!

  Kan du inte ha en gizmolina frågestund snart innan ni åker? Skulle va så kul tycker jag, där vi frågar och du svarar! Spännande och intressant!

  Kram Anna som önskar dig ETT GOTT NYTT År1!

 28. Maria N says:

  Hej!

  Denna tradition har min svärmor också för hon ger alltid nya nattkläder till barnbarnen i julklapp!

  Maria

 29. Hanna says:

  Jag har läst din blogg längst av alla bloggar jag läst, och den är bara så underbar! Du kan verkligen få en grå och tråkig dag att lysa upp!!! Önskar dej och hela din familj ett härligt nyår!

 30. Anonymous says:

  vilken rolig sak!

 31. annika says:

  vilken mysig tradition ! Ska nog anamma den " it make sence". Ha nu ett riktigt gott slut!! kram 🙂

 32. Tobbe says:

  varför heter du just Gizmolina?

 33. GOTT NYTT ÅT OCH GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

  Var gärna med och ställ frågor på min frågestund på bloggen. http://www.chilen.blogg.se (frågestunden håller på tills 12:00 idag 31/12) ställ vad du vill och hur mycket du vill =) Puss

 34. ANNA-STINA / GIZMOLINAS says:

  DET ÄR NÅGOT FEL HOS BLOGG.SE SOM GÖR ATT JAG INTE KAN SKRIVA NYA INLÄGG SEDAN I NATT 🙁 VI FÅR HÅLLA TUMMARNA ATT DET FIXAR TILL SIG FORT !

  ÖNSKAR DIG EN UNDERBAR DAG DENNA ÅRETS SISTA 🙂

  KRAMAR! 🙂

 35. Vilken tradition :=)

  Har jag dock aldrig hört talas om :0)

  Fina nattlinnen :=)

  Önskar er ett underbart 2009 fyööt med lycka kärlek och glädje

 36. AnnaStina / Gizmolinas says:

  TUSEN TACK för alla kommentarer ! KUL att ni gillar tipset ! 🙂

  Jenny-

  Å det låter underbart att vara där ! Längtar SÅ till vi reser. Njut de sista dagarna i paradiset ! Kram 🙂

  Anna-

  Tack snälla du ! 🙂 Det känns lite svårt att dokumentera hur jag rullar håret men jag ska göra ett försök vid tillfälle ! Rullar det på kardborrerullar i olika storlekar (finns bl.a på H&M) och sedan blåser jag det torrt med hårtorken. Kram ! 🙂

  Alinde-

  Det känns lite svårt att dokumentera min hår-rulling så det är därför jag inte gjort det… Men en dag ska jag göra ett försök ! känner bara att det kommer att ta lite tid så jag ska göra det då jag är klar med mitt jobbuppdrag 🙂 Vad spännande för dig med extensions i februari ! Lycka till ! Själv ska jag iväg och byta ut mina imorgon. Kram ! 🙂

  Jessica-

  Det första tipset jag kommer på är http://www.howtokissafrog.se för deras kollektion är SÅ fin. Jag förstår ditt dilemma för det finns ju SÅ mycket mer fint till flickor.. Hoppas mitt tips är till hjälp! Kram ! 🙂

  Anna-

  Jag kan absolut ha en Gizmolinas frågestund en dag snart för nu var det länge sen men jag tror det får bli när vi har landat i Phuket för fram till vi reser så är dagarna ganska fyllda av jobb 🙂 Kram ! 🙂

  Hanna-

  Tusen TACK snälla du ! Det var fantastiskt fina ord du skriver till mig. Nu blev jag riktigt GLAD !! :)Kram! 🙂

  Tobbe-

  Long story som har fått ett eget inlägg en gång.. Kort berättat : jag har haft en katt + butik som heter Gizmo & Co så när jag fick veta att jag var gravid så ville jag döpa min dotter till Gizmolina. Men – det satte min JIG stop för så – därför fick bloggen heta det istället ! 🙂

  GOTT NYTT ÅR KRAMAR till er alla ! 🙂

 37. sohbet says:

  Great! Thanks for post

 38. What is the best place to buy furniture from in Bangalore ?

 39. izle says:

  good quality post thanks

 40. good quality post thanks

 41. webblog says:

  Awesome facts, many thanks to the author. Its comprehensible to me now, the effectiveness and significance is overwhelming. Thanks once more and good luck!

 42. okay let me comment here, propecia online, [url=”http://projects.libraries.vic.gov.au/pg/pages/view/7111/buy-propecia-online-finasteride-no-prescription”]propecia online[/url], http://projects.libraries.vic.gov.au/pg/pages/view/7111/buy-propecia-online-finasteride-no-prescription propecia online, 098750,

 43. kxhcia says:

  owtGta efrvclewqbaa, [url=http://fphchqrmasof.com/]fphchqrmasof[/url], [link=http://qcpeloghntcn.com/]qcpeloghntcn[/link], http://ieqwpfwbtnar.com/

 44. sesli says:

  Ohh very much thanks admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *