GLAD L.U.C.I.A. !

Min lilla lucia tidigt på morgon.

Glad lucia mina fina bloggvänner!

I dag är en av de dagar på året då jag saknar Sverige så där x-tra mycket…. ! för lucia är ju en helt speciell svenska tradition som är så otroligt fin.   Och ni skulle sett mig på morgon ! jag gick in med luciakronan på huvudet och väckte Johanna. Ha ha .  Sen försökte jag få henne att se lucia på TV men hon var mer intresserad av barnTV…. fram till att vi skulle välja kläder. Då var det inte snack om något annat än att hon skulle ha VIT klänning på sig och helst kronan också men där sa jag stopp (de firar tyvärr inte lucia på hennes skola). Så, när hon stod på led för att gå in i klassrummet så hade hon vit klänning och ett tärn-ljus i handen till hennes klasskompisars stora undran… men hon är lite cool J för hon struntar i vad de säger och kör.  Det ska hon ha cred för !

Efter lämning firade jag lanseringen av min (fungerande!) webshop med att shoppa med mig lyxig luciafrukost hem från ett bageri i närheten.

I ♥ lussekatter !  Hur g.o.t.t. som helst !  Också ett rykande färsk Stella magasin till det.  De fina vita små granarna kommer föresten från Cooee

Ska ta och göra mig klar för att fixa ärenden och gå upp till butiken nu.  Du har väl inte missat att jag har V.I.P. kundkväll i dag med fantastiska rabatterbjudanden & bubbel kl.17.00 – 20.00.  Hoppas vi ses!!!  Och till er som inte bor i Oslo: jag har -30% rabatt på alla kläder i webshopen mot rabattkoden: premierefestVIP

Önskar dig en glittrig lucia ! 🙂

LoVe !

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “GLAD L.U.C.I.A. !”

 1. Amelie says:

  Varför firar de inte Lucia på hennes skola?

  • gizmolina says:

   Lucia firas inte så stort här i Norge tyvärr. I barnehagen hade de luciatåg, men i skolan har de tyvärr inte det…. i alla fall inte i år. Fröken sa att de ska markera det på morgonen i samlingsstunden i klassrummet men that´s it. Inget tåg. Lite trist tycker så klart jag som svensk…. Kram !

 2. Sandra says:

  Hej! kan du inte visa lite pics från ditt fina hem 🙂 skulle bli jätte glad, jag behöver lite inspiration 🙂 Ha en fin lucia-dag!

 3. L says:

  Hej! Nu har jag lagt en beställning hos dig. Jag skrev rutan där det stod: kommentarer vilken produkt jag vill ha inslagen som julklapp. Var det så jag skulle göra eller har jag missat något?:)

 4. Lena i Uppsala says:

  Vilken bedårande liten Lucia du har! Ni får införa den traditionen hos er, den är något speciell och så fin.
  Själv har jag bjudits på ett vackert Luciatåg på skolan av våra elever i 5:e klass. Lucia med levande ljus, tärnor, stjärngossar, loppisar och tomtenissar – alla bildade en fantastisk kör. De bjöd på stämningsfull sång och inte ett öga torrt… Härlig start på dagen. Saffransbullar och pepparkakor, julpyntet och glada barn, en helt vanlig dag på jobbet! :).
  Hoppas ni haft en sprudlande dag och njutit ännu en dag.
  Luciakramar,
  Lena

 5. Jag saknar också Sverige i luciatider!

 6. Elin says:

  Lyckades missa alla luciafiranden igår.. Kom hem och slängde mig framför TVn för att se lite från luciatåget i domkyrkan, Uppsala. Tror du jag blir förvånad när det helt plötsligt kommer in en kille och rappar? Haha trodde jag hade fel kanal på, men icke. Tydligen det nya nu 🙂

 7. Marit says:

  Fin blogg og fin nettbutikk. Gjelder rabattkoden fortsatt? Jeg har prøvd og får tilbakemelding om at den gjelder ikke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *