GLAD MÅNDAG !


… jag har skyndat på som tusan idag för att hinna till min frisørtime kl. 14 . Smsar frisøren att jag blir ca 5 min sen och att han kan börja blanda färgen. Får ett sms tillbaka där det står att jag har min time I M O R G O N ! Oh gosh ! säger jag bara..  😉

Mina vänner ! Förlåt min frånvaro. Jag kickade igång min jobb dag med plock hos Mildh press efter att jag lämnat Johanna på dagis och på den vägen är det… Är bara hemma ett kort stopp nu innan jag ska iväg ut igen så att jag blir klar till då jag ska och hämta hjärtat på dagis 🙂 


Någon mer än jag som vill ja den här kjolen/klänningen? (eller det kanske är top + skjørt/kjol?) Carrie är alltid SÅ inspirerande !

Jag önskar dig den BÄSTA dagen och kom ihåg att fånga de lyckliga stunderna !

KrAm! ♥

Kategori: Allmänt | 13 Comments

13 responses to “GLAD MÅNDAG !”

 1. Johanna says:

  Men himmel, är du lite dagsvilsen:) Va sött! Ta det lugnt nu okej, glöm inte att andas mellan varven…<3

 2. Linn says:

  Får du gå till frisören när Johanna är på dagis?

 3. Britt Sturestam says:

  Hej vännen! Är inne på din blogg varje vecka för det är alltid någon dag jag behöver piggas upp! Dessutom älskar jag dina heminredningstips. Döm om min förvåning när jag läser att det finns tjejer som "trakasserar" dig. Säger som du vad f-n går de in på bloggen för?
  En dag före i tiden!!! Det var jag häromdagen när jag skulle på ett möte! Så det kan hända oss alla. Stora kramen tills vi ses.

 4. Marie says:

  Linn: I Norge er det ingen regler for hva man kan gjøre eller ikke gjøre når barnet er i barnehagen. Har man en full plass, kan barnet være i barnehagen hver dag, så mange timer man ønsker. Det spiller ingen rolle om man jobber, er hos frisøren eller ligger på sofaen:) Jeg har forstått på MANGE kommentarer hos Josefine og Anna-S at Norge og Sverige ikke har samme regler for dette. Jeg lurer også på hvordan man kan sjekke at svenske foreldre følger disse reglene? Har barnehagene en egen etterforsker som sjekker hvor foreldrene er når barnet er i barnehagen for å passe på at foreldrene ikke gjør lovbrudd som å gå å klippe seg eller handle i butikken:)?

 5. josefine says:

  Hei Anna Stina. Jeg har et lite ønske… Jeg er inne på bloggen din minst en gang om dagen (syns du er fab;)og ønsker å få med meg så få bilder som mulig av den nye SATC-filmen. Det er jo klærne som er halve filmen og som er spennende å se for første gang på film:) Derfor lurte jeg på om kanskje, hvis du klarer å styre deg hihi kunne la være å legge ut bilder som slippes fra den nye innspillingen? Ellers så syns jeg alt annet her er supert!!!

 6. Josefine says:

  Hoppas att du får möjlighet att koppla av en stund ikväll!
  Kram!

 7. Lisbeth says:

  Marie: Det är väl rätt självklart att andra skattebetalare inte ska bekosta dagis för MITT barn för att jag ska gå och klippa mig! Barngrupperna är stora nog, och barnen ska ju bara vara där när de måste för att föräldrar arbetar!

  Dessutom är det självklart för mig att ha mitt barn med mig/hemma när jag inte arbetar, för att jag vill vara med mitt barn. Behöver jag klippa mig eller göra något annat gör jag ju det när pappan är hemma!

  Det finns säkert svenska föräldrar som missbrukar dagis, men jag fattar inte hur de kan med, vare sig mot barnet, dagispersonal osv. Men de jag känner är som jag, och har bara barnet på dagis då de arbetar.

 8. Helene says:

  Hei Anna Stina!
  Jeg har lest bloggen din en stund nå men aldri lagt igjen en kommentar. Men du har en super inspirerende blogg.

  Lisbeth: Men AS bor jo i Norge. 🙂
  Problemstillingen din med skattebetalernes penger ble litt merkelig i mine norske øyne. Vi betaler jo for helplass i barnehage (Dagis), 2330,- NOK + ev matpenger (lik pris både privat og kommunal). Barn som har fått søsken og har en foreldre hjemme har selvfølgelig full plass.
  Dessuten tror jeg nok Johanna har det mye bedre i barnehagen enn sammen AS på frisøren!

 9. Maria says:

  Måste lägga mig i diskutionen eftersom jag har erfarenhet av både norskt & svenskt dagis.När vi skulle flytta tillbaka t Svedala var dagiset det svåraste att flytta ifrån. Mina barn var ALLTID så välkommna där, personalen var där för deras skull. När de började på dagis i Sverige kände jag mig som en brottsling när jag lämnade mina barn. Jag fick snabbt veta att jag hade 30 min. på mig att hämta barnen efter jobbet. Annars fick jag mig alltid en läxa. Förstår att det varierar för alla dagis men skillnaden blev brutal för mig å sårade mig många gånger. Fördelen i Sverige är att man blir garanterad plats, ut efter hur man jobbar + billigare+ lagad mat. Nu går mina tjejer på fritis med mer flexibel å trevlig personal. Krams m

 10. Lisbeth says:

  Helene: Jag vet ju att AS bor i Norge, men Marie undrade hur det är i Sverige! Vill oxå tillägga att de svenska reglerna är ju för barnen, inte bara ekonomi/skattepengar. Barngrupperna på dagis ÄR stora, och det är tufft både för barnen och personalen. Även frustrerande för en själv som förälder att se hur många barn det går på en dagisfröken.

  Därför vill man ju vara med och se till att barnen bara är där när det behövs, det påverkar ju gruppens storlek under dagen.

  Det finns givetvis ingen kontrollant som kollar om föräldrarna verkligen är på jobbet. Vi är väl ändå vuxna människor, som ska kunna leva upp till regler?

 11. Marie says:

  Lisbeth: Du får det til å høres ut som om barnehagen kun er et sted å oppbevare barnet mens man er på jobb, men det er jo ikke bare derfor man har barna der? Barnehagen er jo like mye et pedagogisk tilbud, og et sted der barn lærer sosiale normer, får annen stimuli enn man får hjemme og får utvikle seg sammen med jevnaldrende. Det er fint at du er fornøyd med hvordan reglene er i Sverige, men jeg er veldig fornøyd med at vi ikke har de samme regler her i Norge. Og nettopp fordi vi er voksne mennesker som skal kunne leve opp til regler, synes jeg det er foreldrenes ansvar å avgjøre hvor lenge barnet skal være i barnehagen, og hva man skal gjøre mens barnet er der.

 12. Marie says:

  Lisbeth: Du får det til å høres ut som om barnehagen kun er et sted å oppbevare barnet mens man er på jobb, men det er jo ikke bare derfor man har barna der? Barnehagen er jo like mye et pedagogisk tilbud, og et sted der barn lærer sosiale normer, får annen stimuli enn man får hjemme og får utvikle seg sammen med jevnaldrende. Det er fint at du er fornøyd med hvordan reglene er i Sverige, men jeg er veldig fornøyd med at vi ikke har de samme regler her i Norge. Og nettopp fordi vi er voksne mennesker som skal kunne leve opp til regler, synes jeg det er foreldrenes ansvar å avgjøre hvor lenge barnet skal være i barnehagen, og hva man skal gjøre mens barnet er der.

 13. Mia says:

  Härlig blogg:),
  allt bra idag?

  kram M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *