GLAD MIDSOMMARHELG…!

Allmänt

God söndag mina kära bloggvänner! 

Jag försvann tyvärr in i en skolavslutning & midsommar bubbla här… men idag söndag och jag har haft en städ-dag trots det vackra vädret som äntligen gjort min entré. Passade bra eftersom jag är home alone för nu kommer strax min älskade J hem från en weekend med 18-års fest i Kragerø. Så passar på att blogga om midsommarafton då jag tyvärr, för bloggens räkning, inte tog så många bilder, istället lät jag telefonen vila och vara i nuet tillsammans med våra bästa vänner som kom över på midsommarfirande. Det är viktigt att göra så ibland. Även om jag dagen efter önskade att jag fotat mycket mer… Det är en svår balansgång det där…

 

Midsommarafton startade med att J hade skolavslutning, jag vet, så galet att de hade det på självaste midsommarafton men midsommar är ju en svensk tradition så därför… Hur som helst, jag mötte upp J med de sommarpresenter som vi förberett till några extra betydelsefulla mellan alla ärenden som skulle fixas inför kvällen. 

 

Jag gillar att ge “kit” med flera små saker så i år gick vi för en “hamam” (kan användas som beach “handduk” / att lägga över axlarna om man sitter ute och det är kallt  / till solstolen / till picknick…), servetter, en liten “necessär” att ha i handväskan till läppstift och annat smått… också lite bubblor.  Sen missade jag tyvärr att fota vad vi gav till J´s manliga mentor men han fick en beachtowel och en snygg öl…

 

Jag sladdade förbi den underbara fiskbutiken Georg A. Nilsen upp i gatan och köpte färska räkor och skagenröra till kvällen. Den bästa midsommarmat som jag vet om! och jag älskar fräscha fiskbutiker som den här. 

 

Det tog ett tag för mig innan jag blev en del av “team Aperol Spritz” men så testade jag att  blanda den själv och nu är den en sommarfavorit ! Så, gick för det som välkomstdrink då våra kära vänner kom för att fira midsommarafton tillsammans med oss här hemma i lägenheten i Oslo.

Speciella dagar som detta så saknar jag vår härliga terrasse i Luleå…känslan blir inte helt densamma då man sitter inomhus mitt i stan men samtidigt så blir varje dag vad vi själva gör den till så det blev riktigt BRA ändå.

 

Innan vi satte oss till bords så fick girlsen göra egna kransar till hårt och de blev helt fantastiska! Tyvärr så blev det första midsommarafton på många år som jag inte gjorde någon krans till mig själv, tiden räckte helt enkelt inte till eftersom det var sista skoldagen samma dag…

Det är ett tips att låta gästerna göra sina egna kransar då de ankommer på midsommar för kransarna skapar sedan en magisk midsommarfeeling vid matbordet.

 

Och finns det hjärterum så finns det stjärterum…  så jag dukade upp inne i vardagsrummet med det bord som i vanliga fall står i köket för det är en annan vibe att sitta här inne. Mycket festligare än köket.   

Här var det inte färdig dukat! Vattenglaset ska alltid stå längst till höger… så ingen tror att jag dukat fel… ha, ha.

Jag dukade med favorit tallrikarna från Mateus, kryddade servetterna + glasen med sverigeband, matchade tygservetterna med pappersservett som gav extra midsommarfeeling också skrev jag namnen på glasen som bordsplacering.  De fina ljusen med små rosa blommor på hittade jag på Åhléns i Sverige och där köpte jag även…

 

…de finaste Snapsvise häftena! Blev så glad då jag hittade de i en butik i Göteborg. Hur fina som helst! och det är så fantastiskt kul att krydda midsommarafton med sång.  Och ja, glasen hade hamnat rätt då gästerna ankom. Jag fotade då jag höll på att förbereda och duka… allt gick lite fort.. 

 

Jag dukade fram en buffé med bl.a. färska räkor och skagenröra och till förrätt serverade jag Kalixlöjrom på toast.  Sen hämtade girlsen magiskt god pizza från italienaren på hörnet i vår gata till de som inte är så glad i sjömat…

 

Jag älskar när våra gäster delar bilder från då de besökt oss och den här dök upp dagen efter…  med min hand och allt! ha, ha.

 

Till JIG dukade jag också med snapsglas men till mig uteblev det för jag dricker inte snaps, så jag och min bästa K skålade i bubbel istället då killarna tog en “nubbe”. Och i vaserna har jag mixat äkta pioner med fake prästkragar och det kommer att bli en ny midsommartradition för mig för nu har jag dessa prästkragar för alltid. 

 

Kvällen avslutades med dessert: marängtårta med norska jordgubbar och svenska flaggor på toppen.

 

Mitt älskade hjärta som kan checka av andra året på Oslo Handelsgymnasium och jag är så obeskrivligt stolt över hur ambitiös, målmedveten och positiv hon mött upp till varje skoldag. Att ha 0% frånvaro är helt amazing och nu kan hon njuta ett härligt välförtjänt sommarlov fram till sista året på gymnasiet kickar igång. 

 

Önskar dig en magisk söndag fylld av härlig avskoppling & massor med feelgood!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

61
Kategori: Allmänt | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *