God natt söndag!

Allmänt

168397-1967
Idag fick jag äntligen monterat upp en krok till Johannas stjärna så att den hänger perfekt och oj! så snurrig jag blev att stå på en hög stege bakis… 😉 Johannas gardiner kommer från "Himla", Hello Kitty telefonen har jag shoppat för flera år sedan, lampa från "Donaldson" och hästen har jag hittat på en butik vid Norska/svenska gränsen. Stjärnan är från "Picnic" butiken i Stockholm.

Nu ska jag ta tag i några inbjudningskort här för på lördag ska jag och Johanna ha en "prinsessebjudning" och jag längtar! 🙂 Så – jag säger TACK för den här härliga veckan och TACK för att ni skriver till mig, era kommentarer gör mig HAPPY! 🙂 Jag hinner inte alltid svara men jag gör så gott jag kan!

God natt & sov gott! När vi ses igen är det en vecka som bjuder på "1:a advent" vilket betyder att det ska julpyntas för fullt och shoppas ljus till adventsljusstaken! 🙂 Här i Norge har man LILA ljus i adventsljusstaken,  inte vita som i Sverige, men jag kör självklart "svenskt" = vita för jag tycker att det är klart finast! 🙂

Natta! 🙂

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “God natt söndag!”

 1. Jenny says:

  hmm…varför lila? Det är ju verligen ingen julfärg haha.
  Jättestöt stjärna! Passar perfekt till en prinsessa 🙂

 2. Lila?? Det var en skum färg att ha till julens röda färg?? Vet du varför det är så? Bra att du håller på de svenska traditionerna, vitt är ju finast. 🙂

 3. Angel says:

  mysigare barnrum finns nog inte.

 4. Hilde says:

  Oi, da vil jeg også kjøre svensk tradisjon siden det er mye lekrere med hvitt enn lilla:-)

  Grunnen til at vi bruker lilla er fordi dette er den fargen som tilhører adventstiden i kristendommen. Så det er ikke fordi vi nordmenn bare syns fargen passer:-)

  Jeg bruker bare lilla lys i adventsstake, pynter ellers i huset med rødt. Men mange pynter fra 1. advent med lilla på duker osv fram til de bytter ut med julepynten.

 5. grombaben says:

  Haha, lilla er den store adventfargen her i Norge, veldig rart å tenke på å ha noe annet i adventstaken:) Det er jo hva man er vant til:) Jeg kjøpte en fiiin Georg Jensen adventstake for et par uker siden, og har allerede kjøpt lilla lys, gleder meg til å tenne! Har det ikke noe med kirkens farger å gjøre? Prestene har i allefall lilla på prestekjolen i adventstiden!
  Det er en fantastisk tid vi går inn i nå – hurra! 🙂

 6. Hilde says:

  Så vi pynter altså ikke noe med lilla i julen, det er før:-)

 7. josefine says:

  haha jag har aldrig sett ett enda lila ljus i Norge i advent, har dock mest hängt med svenska tjejer då vi firat advent!kraam o HAPPY monday

 8. Tobias says:

  Vilken mysig bild 🙂 Ha en härlig måndag!

 9. Jess says:

  Kolla in http://FridahCharlotta.blogg.se om ni vill hitta en ny favoritblogg, Jag själv hittade henne när jag kollade in en blogg som hon kommenterat! Hon har en tävling också och de gör hennes blogg mer spännande. Läs och du är fast! 🙂

 10. M says:

  Åååh jag bara ryser när jag läser/hör norska. Ett mycket vackert språk! FÖrsök att klämma in fler norska ord i din blogg 😉 Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *