Godmorgon alla härliga !

     
Den här dagen för 1 år sedan reste vi mot Thailand och vår 6 månaders "paus" och då fick Johanna vara lucia på flyget 🙂 När vi kom fram så bodde vi första tiden på vackra Evason resort.

Just nu är jag en mamma med väldigt dåligt samvete för att Johanna missat lucia på dagis…. Jag valde nämligen att låta henne sova på morgon eftersom hon somnade ovanligt sent i går.  Jag tror på att sömn är den bästa medicinen för henne och eftersom hon var bättre igår så hoppas jag att hon är så pass bra när hon vaknar idag att hon kan gå på dagis.  (Men nu då jag ser vad klockan är så inser jag att hon nog blir hemma även idag….) Men trots att jag valde att låta henne sova så har jag dåligt samvete och om jag väckt henne runt 06.30 på morgon så hade jag haft dåligt samvete för det också… Vi mammor kan konsten att skaffa oss dåligt samvete helt i onödan ! 😉


Förra året köpte jag mina lussekatter på matbutiken Top´s på Central Festival i Phuket där The Swedish Bakery har ett eget skåp med godsaker. Minns min totala lycka då jag hittade lusskatter där på julafton ! 🙂 I år ska jag försöka baka egna en dag om jag får tid.. men imorgon köper jag från Baker Hansen. De selger bara lussekatter en gång om året här i Oslo och det är den 13:e dec.

Det har varit lite  tokigt för mig att Johanna varit hemma heeeela den här veckan eftersom jag har massor med jobb att göra så nu måste jag jobba på här när hon sover. Det gäller att fånga alla tillfällen 😉

Önskar dig en underbar dag och kom ihåg att du är FANTASTISK ! Sträck på dig och var stolt över dig själv! 🙂

HAPPY fredag !

Kram ! ♥

Kategori: Allmänt | 11 Comments

11 responses to “Godmorgon alla härliga !”

 1. Charlotte' says:

  Tycker det var det bästa beslutet du kunde göra, att låta J vara hemma! Det viktigaste är ju ändå att hon är frisk, resten fixar sig alltid. Njut av dagen och din söta dotter!

  Fredagskram!

 2. Kari says:

  Jeg tror nok du gjorde rett i å la Johanna sove på morgenen. Du skrev noe veldig riktig i et innlegg tidligere: Hun er bare to år og har mange Luciafeiringer foran seg. Vi foreldre ønsker jo at våre barn skal få oppleve mye og være med på koselige saker, men av og til er mammas/pappas favn det viktigste. Glem dårlig samvittighet og gi Johanna en klem istedenfor…

 3. Hej

  Håller med dig, vi mammmor skapar ofta dåligt samvete för oss själva och ofta helt utan anledning.

  Jag fick ett "Nobelpris i mammakunnskap" i min blogg för några dagar sedan. Detta skulle skickas viadre till andra mammor. Tänkte på dig och ville skicka det till dig, för jag tycker du verkar vara en SUPERMAMA, men valde att inte göra det eftersom jag förstått att du inte tar in sånt i din blogg.

  Efter ditt inlägg idag vill jag bara framföra detta och om du vill så gå in på min blogg och läs Priset!

  Önskar dig en järlig fredag. Njut av lite bubblor ikväll när Kevin VINNER idol, det ska jag göra!

  Kram Åsa

 4. Åhhh lika samma luciakrona som min dotter haft på lucia idag på dagis!

 5. Charlotte says:

  Det är ingenting mot vad jag gjorde för självisk sak idag mot min son… Nästan så jag skäms lite bara av att skriva det! Idag när vi kom till dagis för lussefirande så satt det en stor lapp på dörren där det stod "Det går magsjuka"…vi vände i dörren, vilket kanske inte är så jättekonstigt men min anledning är väl kanske inte den bästa egentligen… Jag har aldrig levt ihop med min sons pappa, min son är 3år och äntligen har jag hittat den perfekta killen att leva med… Verkligen helt underbar och ikväll ska vi ha en fest där alla våra vänner träffs för första gången…så jag vill inte ha en son som har magsjukan pga det! Helt totalt själviskt men kvällen kommer bli underbar…och lucia kommer ju igen nästa år 🙂 Kram på dej!

 6. mini says:

  och jag önskar dig en underbar dag! skaka bort dåliga samvetet att din lilla söta fick sova imorse istället för lucia, det kommer flera luciatåg!

  vi är lite, ok sjukt besvikna, här hemma då min lille inte fick lussa idag. knasiga regler om att bara de stora på skolan fick gå luciatåg. men mamma fixar eget luciatåg ikväll hemma hos oss två, det blir jag som lucia och min lille som tomte. vi två mot världen 🙂

  mini

 7. Linni says:

  Jag tycker oxå att det är rätt att du stannade hemma. Dels för att Johanna ska bli frisk, men oxå för att hon inte ska smitta dom andra barnen. Lucia kommer som sagt nästa år oxå, och då forstår hon mera av det som sker:-)

  Ha en underbar Lucia där hemma istället, ni kan väl göra ett eget tåg?

  Kram!

 8. Yvve says:

  Jag tycker du gjorde rätt i att låta lillan sova, lussa kan hon göra nästa år! Hon förstår ju inte vad hon missar. Visst är det så att vi mammor alltid har dåligt samvete för vad vi än väljer. Undrar om pappor verkligen har det???

  Kramar…

 9. Anonymous says:

  Hej! 🙂 Ville bara säga att jag är medlem på en jättebra sida jag vill tipsa dej om! På den här sidan ska du bara samla ihop poäng och sen får du helt gratis, ett presnetkort på 150 kr hos Kicks eller Body Shop! Superenkelt, gå bara in på den här länken och bli medlem: http://www.gratismakeup.se/Register.asp?r=6669

 10. Sessan ♡ says:

  Om det är en tröst hjärtat, så är vi två om samma dåliga samvete idag. Vår lilla prinsessa har haft riktig magsjuka tidigare i veckan & har inte kommit sig helt ännu, så jag gjorde som du…. Lät henne sova.

  Men tänk alla fina lucior dom har framför sig, då är det inte så farligt i alla fall 😉

  Vi skall till Svenska kyrkan & titta på luciafirande i morgon så lite lucia blir det allt!! Kanske ni också skall dit?

  Önskar er massa god bättring & skickar över massa kramar♥

 11. Anonymous says:

  Ha inte dåligt samvete. Det är vi vuxna som vill se våra barn i Luciatåget. Hur många små förskolebarn har efterfrågat Luciatåget? Låt de små klä om sig , om de vill och bara vara fina i familjen. Sjung tillsammans och dela glädjen med lite glitter i håret, så är även mamma fin! Låt dem uppleva Lucia på håll och visa ett Luciatåg på TV eller på stan.

  Dåligt samvete hos föräldrar skapar skuld hos barnen, ge dem inte det!.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *