GODMORGON DECEMBER!

Allmänt

tumblr_nyiogzfuTz1sr0501o1_500

Happy 1:a december kära bloggvänner! 

Åhhh så mysig morgon det här var!  Och så kul det var att se julkalendern!  Sen är det ju en xtra mysig detalj att det snöar stora vackra snöflingor tätt, tätt, tätt ute så det är precis så där  vackert vitt som man vill ha årets 1:a decemberdag.  Och Johanna var sååååå glad! Hon hoppade ut ur sängen (i vanliga fall får man tok tjata för att få upp henne…) och sprang ner för att hämta sitt 1:a paket i julkalendern. Åh den lyckan…!

Såg du svenska julkalendern? Vad tyckte du?  Jag såg den tillsammans med Johanna och vi fick verkligen skratta! speciellt då pappan kom hem efter 3,5 år och undrade hur gammal yngsta dottern var? JIG reser ju också mycket men 3,5 år har han tack och lov aldrig varit borta. Ha, ha.  Frågade darlingen vad hon ger den för betyg (om 6 är det högsta)? och hon ger den: G G G G G , 5 av 6! så ja, vi gillade det vi såg. (det som gjorde att den inte fick 6 var att hon tyckte att det var lite mycket prat). Och sen tänkte hon se den norska men den hittade vi inte på nett…?  Så får kolla upp det efter skolan!  Är det kanske någon av er som vet vad det är för julkalender i Norge i år? 🙂

12310450_10153194752875796_4284593935159625871_n

Dukade fram xtra fint till darlingen på morgon. Det är ju trots allt bara 1:a december en gång i året!  (men nu upptäckte jag att jag vänt servetten fel väg, den har ju en guldnos… hmm… så går det då man är morgontrött…zzz….) Och till er som undrat vad det är i Accessorize kalendern? I går kväll upptäckte jag att det står vad det är i på baksidan!  Nämligen ett charms armband! Så, i dagens 1:a lucka var själva armbandet, och sen är det 1 charm / dag. Johanna älskade det!  (tusen miljoner tack för kalendern kära K & Co.).

12289765_10153194753960796_4149707894791289481_n

Hjärtat sover bara i trosor så jag fick i.n.t.e. fota henne (och jag hann inte slänga på henne morgonrocken heller…) men här ser ni vad som gömde sig i dagens lucka.  En söt penna och super fina vantar.  Och ja, jag kunde inte hålla mig från att ge 2 saker i dagens paket för vantarna behöver hon och pennan är perfekt att ha i skolan nu i förjulstiden…  (och nej, alla paket kom inte på plats igår så ska hänga upp resten nu då J är i skolan.) Uppdatering på begäran: pennan + vantarna kommer från Accessorize.

12341018_10153194755320796_7517469154478606837_n

Och vad är då detta? En till kalender? Ja, alltså först var det en av er bloggläsare som tipsade om att Forsker Fabrikken hade en egen kalender och sen var min bästa K där och fick se den och ringde mig och frågade om inte den är klockren till Johanna som ä.l.s.k.a.r. ALLT som har med experiment / forskerting att göra och ja, alltså denna kalender står det verkligen Johanna på!  Så, K var en ängel och shoppade den och sen mötte hon upp JIG som tog med sig den hem förra veckan och ja, den blev succé på morgon!  och i eftermiddag ska den där lilla krokodilen läggas i vatten så att den växer. Exciting! 😉

Nej tjejer, nu tar vi tillvara den här dagen och fyller den med lyckliga stunder!  Och jag önskar dig en m.a.g.i.s.k. december! Årets festligaste, händelserikaste & vackraste månad med extra allt! 🙂

Hos oss blir det pepparkakebak efter skolan som en fin markering på att december kickat igång. Och – den HÄR låten kommer gå på repeat heeeela dagen lång. Åhhh som jag älskar den här tiden på året!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 10 Comments

10 responses to “GODMORGON DECEMBER!”

 1. Ida says:

  så koselig start på morgenen 🙂 Det er julekongen som går i Norge trur jeg 🙂

  • gizmolina says:

   Tusen tack Ida! Ja, detta var verkligen en mysig start på december! 🙂 Och tack för julkalender info. Är det reprise av Julekongen? Den likte Johanna väldigt gott så hon kommer säkert se den på nytt med glädje.

   Önskar dig en magisk 1:a decemberdag! Klem!

 2. Titti says:

  Ja visst är det en härlig tid…..före julen.
  Själva juldagarna är inte samma sak…då är vi som flera år tidigare söderut.
  Kram Titti i snöfria Umeå

  • gizmolina says:

   Jag håller med dig Titti! Det är den här tiden, före jul, som är mest speciell… ! 🙂 För sen blir det palmer , strand & värme och då blir aldrig julkänslan helt densamma… Så: nu njuter vi till max!

   Önskar dig den allra bästa decemberdagen! Kram!

 3. Mussi says:

  Så kult at du kjøpe kalenderen jeg tipset deg om – føler meg helt beæret 🙂

  Ha en flott førjulstid 🙂

  Har du tips til julekort ( jada, jeg er sikkert sendt ute)
  Klem Mussi

  • gizmolina says:

   Åh ja, det var ditt tips! Så tusen miljoner T.A.C.K. Mussi! 🙂 Men alltså julkort… jag är hopplös på julkort… tänker alltid att jag ska vara ute i god tid men misslyckas varje år… Men mitt tips är duktiga Petra på Petrifiedinpink.se OM hon fortsatt gör julkort? är inte helt säker… Hon har jag i alla fall beställt de f.i.n.a.s.t.e. korten av i många år! Ett annat tips är printswithwings.com Även det en svensk leverantör med många fina alternativ !

   Önskar dig en magisk förjulstid! Stor klem! 🙂

 4. Cam says:

  Hjälp.. Är det ens spännande när väl julafton kommer, med så många paket innan!? Man ska ju räkna ner och se fram emot julafton..men då kanske julklapparna för tusentals kronor kommer..? Barnen blir väldigt bortskämda med detta (även om det är “små” saker som “behövs”) och föräldrar stressar över att hitta alla saker.. Nej, sorry men detta är jag inte för..

  • gizmolina says:

   Det är absolut spännande när julafton kommer! 🙂 och jag har inte stressat över årets kalender utan har stor kost med mig med att köpa fina små saker här och där.. Älskar verkligen förjulstiden och tar tillvara den lite xtra mycket eftersom vi reser till vårt andra hem över jul och där blir aldrig julstämningen helt den samma…

   Önskar dig en underbar 1:a december! Kram!

 5. Kia says:

  Kan du inte skriva ut vart du hittat de söta adventspresenterna när J har öppnat dom. Så bra med tips tycker jag 🙂

  • gizmolina says:

   Det kan jag självklart göra! 🙂 Tar och uppdaterar inlägget med köpinfo på en gång !

   Happy december Kia! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *