GODMORGON ONSDAG!

Allmänt

11896209_10153018049370796_1283897231556025952_n

Casa Gizmolina tisdag eftermiddag.

Gooodmorgon solstrålar! 

Tusen 1000 tack för omtanken ang. vår tråkiga vattenskada! era kommentarer värmer ska ni veta!!! Och det är bara så förfärligt trist att vi ska behöva vara igenom detta efter ca 2 veckor i nytt hus…  Besiktningsmannen var här i måndags och det kommer att ta ca 5-6 månader (!) innan allt är återställt.  Och eftersom Anticimex kommer för att göra ytterligare fuktmätningar nu på morgon så skriver jag det här inlägget runt kl.02 på natten och tidsinställer det. Brukar ytterst sällan använda mig av den funktionen men just nu, då allt är lite upp & ner, så är det perfekt!

Men annars då? vad gör vi? Ja, vi njuuuuter detta magiskt fina sommarväder! Alltså vi har inte sett ett moln på hur många dagar som helst och efter att bara ha levt med barn i lägenhet så det ett nytt liv att vänja sig till detta med att bo i hus och inte vara tvungen att åka iväg ut när solen skiner utan istället kunna vara hemma och njuta på sin egen gård (har inte riktigt vant mig, känner fortfarande vi-borde-åka-iväg-ut-stress) .  Så – jag chillar på terrassen mellan upp-packandet av kartonger (de tar aldrig slut…), bläddrar i interiörtidningar & böcker och flyttar runt på lite möbler. Och Johanna hon leker för fullt med sina nya grann-kompisar.  Också hänger vi med min familj.  Tror att ett litet bildregn från senaste dagarna får tala för sig själv:

11219022_10153013947170796_1165961776642674205_n

I söndags blev det fikapremiär i Johannas fina tyghus. Alltså detta hus köpte jag för ja… vad kan det vara? 4-5 år sedan? och vi har inte haft det uppmonterat på över 4 år så det var lite kul när vi hittade det i flyttlasset för det är ju sååå fint!  (det kommer från en norsk butik som heter prinsar og prinsesser).

11855647_10153018046465796_1493602062714663111_n

Gucci är sååå cool!  för jag var så klart orolig för att han skulle tycka att det var fantastiskt spännande att gå iväg ut på gården och kanske hitta en fågel, eller grannkatt att leka med och vips! så skulle han ha sprungit bort (hemska tanke)… men nej, då. Han håller sig på terrassen, går som längst ner hit till sista trappsteget, också sitter han där och spanar och tuggar lite gräs innan han går in och chillar igen.  Snacka om skönt!!! för det gör att jag kan ha dörren till terrassen uppe hela dagarna utan att känna total Gucci-springer-bort-stress.

11891250_10153018051630796_5336290697277150765_n

Utsikten från köksfönstret har förändrats lite…  Mina favorit pelargoner har flyttat in, ett olivträd kryddar vår 2:a entré till huset och det är här grannflickorna & Johanna springer fram och tillbaka på dagarna.   Det känns som att vi bor på landet… !

11866257_10153018047935796_6324871601834282389_n

Och här, i ljusgården (som jag kallar den) så äter vi frukost, lunch, middag, pysslar, bloggar etc etc. Det är helt enkelt här vi är. Så – jag flyttade ut det stora matordet hit häromdagen så får vi se vilket bord som hamnar här sen…  Och ja, jag ska byta ut tyget på sittdynorna och tanken var även att byta ut golvet redan innan vi flyttade men då det inte blev av så var planen att göra det a.s.a.p. efter att vi kommit på plats men ja, nu får vi se…  Får ta en dag i taget efter det som hänt i källaren… + att vi inte har möjlighet att göra “allt” på en gång…  (det kostar att flytta…).  Och ja, det är min bror på bilden. Han tittar förbi nästan varje dag och det är ju SÅ kul att vi kan ses så mycket nu!

11885390_10153018050805796_3599932407858813401_n

Jag vet faktiskt inte hur jag hade klarat mig utan Johans hjälp senaste dagarna? Som i söndags tex. Inte bara upptäcker han skadan, han åker även och hämtar pizza då jag inte riktigt hade tid att ställa mig vid spisen mitt i allt kaos. Och igår hjälpte han mig att köra bort ett första lass av förstörda flyttkartonger till en återvinningscentral (har ingen bil ännu, men snart så… ) och i morgon ska vi köra nästa lass…  Tusen miljoner T.A.C.K. för all hjälp kära J! 

11904715_10153018052480796_1042584379052443214_n

Och i förrgår bjöd vi hem mamma på taco middag och igår var vi hemma hos mamma & Hans på middag. Alltså vilken l.y.x. att kunna ses så spontant! som igår tex, jag och Johanna var ute på stan och gjorde massa ärenden och plötsligt kommer mamma cyklande förbi och vips! så var vi där på middag. Så vi var inte hemma här förren runt 21 och då la vi oss i sängen och tittade på Idol på min mac. Åh så kul att det har startat igen! 

Mitt i allt som händer här nu så fyller ju dessutom min älskade lilla prinsess år. På fredag! så, igår började jag provduka inför kalas för att se vilka eventuella detaljer som saknas (måste i så fall be JIG shoppa i Oslo för utbudet här uppe är tyvärr ganska begränsat…). Och, på tal om det så har jag en fråga:

Var beställer jag finaste & godaste tårtan till Johannas kalas?

Är det kanske någon av er bloggläsare som bakar tårtor som jobb? eller någon du känner?

Hon vill ha en chokladtårta men, jag skulle vilja att den var festligare än en baka-långpanne-tårta…  gärna byggd på höjden så ja, tipsa mig väldigt, väldigt gärna!  Tusen 1000 t.a.c.k.!

Nej, nu satsar vi på detta blir en BRA dag också håller vi fast vid våra positiva tankar!

H.a.p.p.y. onsdag! 🙂

Kramar & Kärlek!

P.S jag har stora problem med min mejl… kan inte öppna de jag får eller skicka iväg nya så om du mejlat mig och inte fått svar så vet du nu varför.

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 18 Comments

18 responses to “GODMORGON ONSDAG!”

 1. marion says:

  Carolas tårtor ute i Brändön gör fantastiska skapelser. Hon har en hemsida och finns också på Facebook. Sök på Carolas tårtor så hittar du. Lycka till!

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner TACK för tipset Marion! 🙂 Jag ska genast ta en titt på hennes facebook !

   Önskar dig en underbar dag! Kram!

 2. Lee says:

  Jag kan inte riktigt förstå vad du saknar till kalaset? Jag tycker att utbudet här i Luleå är stort nog.

  • gizmolina says:

   Jag har varit bortskämd med att bo runt hörnet från stora fest- & ballong- butiker med enormt utbud så för mig är det betydligt mer begränsat här. Men jag visst ju om det så jag köpte med mig det mesta från Oslo före flytten! 🙂

   Happy onsdag ! Kram!

 3. Maria says:

  Kolla in Stenuddens Gårdsbutik och Bageri, fantastiska kreationer!

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner TACK för tipset Maria! 🙂 Ska kolla upp dem!

   Önskar dig den bästa dagen i det vackra sommarvädret! Kram!

 4. Lena says:

  Underbart hus! Förstår att ni trivs.
  Din mamma är alltid så snygg och stilig. Hälsa henne det 🙂

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack för fina ord & för komplimangen till min mamma! Den vet jag att hon blir riktigt glad över! 🙂

   Önskar dig en magisk onsdag Lena! Kram!

 5. Sofia says:

  Fantastiskt härligt hus ni har! Lite långt bort kanske men Wallins i Skellefteå gör jättefina tårtor 🙂

  • gizmolina says:

   Miljoner tack Sofia! 🙂 Och tusen tack för tipset men tyvärr så blir Skellefteå lite väl långt borta…

   Njut dagen och fånga de lyckliga stunderna! Kram!

 6. Nina says:

  Vilken mardröm ni fick med början av huset och att det ska ta så där lång tid 5-6 månader, tur att du har din familj i närheten så dom kan ge dej massa av energi =)

  Det där med tårtor har jag igen bra tips om, förutom att jag gillar Holms prinsesstårta hihi för det är min favorit.

  Jag hoppas att du får en jätte bra dag och så njuter vi av detta go vädret som fina Lule bjuder idag till oss! Kram

  • Tusen tack för omtanken Nina! 🙂 Och nej, detta var inte helt den start vi hoppats på i huset men det är bara att gilla läget nu och göra det bästa ut av det…. Tack för tipset om Holms! vad är det för bageri/café? var i stan är det?

   Önskar dig också en underbar dag i detta fantastiska sommarväder! Kram!

   • Nina says:

    Holms ligger på Ringgatan på Skurholmen, nära Örnäset. Älskar även deras kokosbollar/chokladbollar hihi. Dom är även kända för sin Semlor, har funnits jätte länge.

 7. Anna says:

  Underbart att se bilder från ditt nya hus! Tänk att ni bor i Sverige nu 🙂 Jag sa ju det, att Gucci nog kommer hålla sig på tomten (y) Perfekt ju! Njut dagen ( så gott det går med det där skiten med källaren, bläää)

  • Tusen tack för omtanken Anna! Ja, tänk att vi bor i Sverige nu. Det känns hur overkligt som helst! 🙂 Och att Gucci håller sig på terrassen är bara sååå skönt! för det hade varit trist om vi fått hålla dörren stängd i denna sommarvärme. (och källaren försöker jag förtränga mellan varven för det är verkligen ingen festlig historia… ).

   Njut sommardagen och fånga de lyckliga stunderna! Kram!

 8. Sofie says:

  Åh, jag tyckte att golvet var jättefint som det är nu 🙂 Ska bli så kul att följa när du inreder huset. Hoppas att det löser sig med källaren, sån otur 🙁 Kram!

 9. Cessan says:

  Underbart fint hus ni har ❤️ Så himla trist med läckan… Hoppas att det ordnar sig så snabbt som möjligt!

  Måste ju bara tipsa om Fridaskalas.se som har massor av fint till kalas!! Köpte en stor läcker sifferballong till min dotters födelsedag som blev väldigt uppskattad! Och en sådan där ballong är ett måste vid varje födelsedag nu känner jag 🙂

  Ha en fin kväll! Kram ❤️

 10. Anna N says:

  Härliga bilder! Jag tycker allt i ljusgården är så fint som det är!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *