GODMORGON P.Å.S.K.E.F.E.R.I.E.!

0c7edb0a707d0a7e7661d17a40fb03e1

Välkommen påsklov.

Goooodmorning sweeties…!

…..och godmorgon p.å.s.e.k.e.f.e.r.i.e. !!!  & godmorgon sommartid!  Åh så underbart att vakna till skollov! I looooove it!  Men Gucci trodde vi skulle till skolan på morgon för han hoppade upp i sängen och väckte mig med pussar strax före kl. 08. Sötisen….!  Och det var bara bra att han fick upp mig för jag har en plan om att få gjort en väldig massa saker idag innan vi sticker iväg på en liten resa. Så ja, måndagen är igång helt enkelt! Och förlåt min frånvaro igår, jag vet inte riktigt vad som hände…?..men vi myste på här hemma och vips! så var kl.15 och vi skulle möta upp vänner på Lille Asia och på den vägen blev det…  Så kan det gå ibland! och just söndagar ska ju n.j.u.t.a.s.

Och i lördags hade vi kära vänner här hemma på middag. Jag knipsade en massa pics som tyvärr inte fastnade i min telefon (åh som jag önskar mig en 6:a med större minne!!! om man ändå hade råd…)  så jag ska ta och rekonstruera dukningen idag så att jag kan visa ( flera av er har efterlyst dukningstips inför påskens luncher och middagar) men jag kör på med de pics som jag har så länge, hoppas de inspirerar!  Och just det, som ni ser så gjorde jag en dukning för de små, och en annan för de lite större och dessa pics är främst av den till skatterna! 🙂

17495_10152720825340796_5706179566938061089_n

Jag fick låna den här bilden av min kära vän K som la upp den på sin instagram. Vi bjöd på färska räkor, lax, skagenröra & det godaste jag vet: Kalix löjrom. Åh så underbart gott det var! Och perfekt bjudmat  för mig som alltid är lite sen (stod på badet och fixade till mig då gästerna ringde på dörrklockan) eftersom det bara är att ställa fram.  Och som ni ser så körde jag en dukning för de små, och en annan för de lite större.

11081065_10152720042760796_7967964851947261051_n

Öronen skulle vara limmade på flaskorna (gjorde det efter att bilden knipsades så det färdiga resultatet kommer på bilder sen) också tycker jag att det är så kul att använda bokstavskex till bordsplacering. Och nej, det är inte ägg i äggkartongen, det är ljus! med gula i! (hittade de hos Lagerhaus i Stockholm). Och de små söta globusarna (som det snöar i om man skakar den) är verkligen ett tips! hittade de hos Søstrene Grene.

10426862_10152720904485796_520946050456128468_n

Våra vänner hade med sig underbara gaver, bl.a. dessa vackra tulpaner och ett ljuvligt påskägg till Johanna. (tusen miljoner tack!).

Vi hade en hel del att fira den är kvällen. Bl.a. att det samma dag blivit officiellt att JIG sålt sitt kontrakt med Therese Johaug så det var headline news i en av Norges största aviser.  Men hans företag kommer att fortsätta att lansera handskarna ut året så hela den flotta reklamkampanjen som Johanna är med på syns i butikerna till hösten. Gissa om hon tycker att det är kul! och hon och Therese ser ut som syskon på bilderna, så lika!

Nej, nu ska jag passa på att få gjort lite här innan hjärtat vaknar, och det märks verkligen att Norge tagit påsk nu för det är tomt ute i gatorna och de kör inte ens Nyhetsmorgon på norsk TV i veckan.  Påsken är ju SÅ mycket större i Norge än i Sverige. Här är nästan alla fri från jobb den här veckan och det gör att det är super lätt att tex hitta parkering när jag ska ut och fixa ärenden lite senare för “alla” här i våra hoods har redan dragit till fjälls….!  Har kanske du också påsklov nu?

Önskar dig en underbar måndag fylld av lyckliga tankar! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 6 Comments

6 responses to “GODMORGON P.Å.S.K.E.F.E.R.I.E.!”

 1. Evelina says:

  Så fint du fixat och dukat…Jag gillar också att “göra det lilla extra” och försöker själv få till de små detaljerna runt olika dagar. Allt som kan firas ska man väl fira?? 😉
  Här hemma i Sverige, jobbar vi på i några dagar till och sen firar vi påsk och tar påsklov nästa vecka =) Ha en bra dag!!

 2. gizmolina says:

  Tusen 1000 tack för fin feedback Evelina! 🙂 Ja, visst är det kul att göra det där lilla extra och jag fullkomligt älskar små detaljer! Håller med dig 100% om att allt som kan firas ska firas! för detta är livet, och allt vi vet att vi har är denna dag!

  Önskar dig fina jobbdagar ! Stor kram!

 3. Jonas says:

  Vad vi har saker att fira i påsk asså :)))

  • gizmolina says:

   Ja jag blev sååååå glad då jag såg på FB! You goooo vännen! Gala att du fixat det ! Vi firar allt när vi ses! Längtar! 🙂

   Kramar!

 4. katta says:

  Lilla skålen med en kanin med guldöron på kanten är supersöt! Nyköpt?
  /K

  • Tusen tack! 🙂 Den är verkligen SÅ söt! Jag köpte den häromdagen hos Kremmerhuset men skålen & kaninen säljs separat, sen har jag ställt de mot varandra (efter tips i butiken). Håller tummarna för att du får tag i de!

   Njut kvällen Katta! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *