GRATULERER MED DAGEN!

Hipp, Hipp, Hurra för 17:e mai idag !!! 

Årets festligaste dag är här och den skulle ha varit helt magisk på alla sätt men så kom tyvärr Johanna hem med en skada efter gårdagens dansträning inför helgens föreställningar och idag har hon haft sååå ont… så hon gick till skolan senare idag och försökte verkligen orka vara där men smärtan blev för olidlig så hon kom hem tidigt. Uff, jag tycker så otroligt synd om henne. Inte bara för att hennes 17:e mai som hon längtat till blev “förstörd” utan även för att hennes huvudroll, som hon haft som mål att få i flera år, ligger i farozonen… Oh my, det vore faktiskt katastrof om hon inte kan genomföra veckans 4 så viktiga föreställningar så nu mina vänner kan vi bara hålla tummarna för vår älskade, bästa mest fantastiska Johanna Alexandra kryar på sig!!!

Och 17:e mai it is och även om dagen inte blev

to be continued….  uppdaterar onsdag förmiddag…

så – var var jag? Jo,  även om dagen inte blev helt som planerad så blev det ändå en fin markering.  Vi följde med på det norska firandet på TV, och jag blev som vanligt SÅ rörd och det var sååå kul att se våra bästa vänner gå i tåget för Lilleaker skole och sen Johannas gamla skola: Uranienborg Skole, där vi såg f.d klasskompisar och skolan fick dessutom extra mycket uppmärksamhet och extra många vink från prinsessan Ingrid Alexandra eftersom hon gick 10:e klass där.   Och mitt i allt så ankom JIG Luleå efter att hans flight måndag kväll blev så kraftigt försenad att han fick ta in på hotell och övernatta och nu var det länge sen han var här! så därför extra fint att vi kunde vara samlade just på 17:e mai.

Senare på eftermiddagen kom mamma, H och min kära vän Bodil över + att Johanna hade besök av en bästa vän (ett besök hon körde liggande på soffan stackarn…), vi drack gott bubbel, åt kake och ropade Hipp, Hurra ! Sen avslutade vi dagen med en väldigt sen men väldigt mysig familjemiddag bara oss 3.    Men stackars Johanna låg mest vid matbordet. Det som har hänt är att hon har haft ovanligt många dansträningar inför sin huvudroll i Lejonriket och hennes karaktär, Timon, sträcker på sin hals och rör huvudet väldigt snabbt både hit och dit och upp och ner och efter den senaste träningen så fick hon DEN nackspärren / sträckningen och hon har nu en sån fruktansvärd värk när hon rör huvudet..  Inte helt passande då hon spelar en karaktär som inte gör annat än att röra på huvudet… Så – jag pratade nyss med J´s danstränare och i kväll får hon försöka ta det med ro på genrepet och hålla huvudet still (lättare sagt än gjort när man dansar…) så att hon sparar sig till morgondagens 1:a föreställning som kickar igång redan kl. 09.30 för elever på Luleås skolor (sedan är det ytterligare en skolföreställning fredag + 2 familjeföreställningar på lördag som du kan köpa biljetter till via Luleå Rytmik)  Uff, varför händer alltid olyckor vid de mest olämpliga tillfällen? sån otrolig otur och jag tycker så obeskrivligt synd om min älskade skatt men nu är det som det är och hon kan bara göra det bästa hon kan av situationen… Och det att hon dessutom ska fixa att stå och sminka de andra 6 hvudrollerna före föreställningarna ska vi inte ens prata om just nu, istället håller vi fokus på positiva tankar och kryssar fingrarna för att detta kommer att gå bra!

♥♥♥

P.g.a. omständigheterna så blev det en ovanligt chill 17:e mai firing här hos oss igår. Men lite kake och bubbel är alltid en bra idé och när det mesta av dukar och tillbehör är på tillfälligt besök i pappas hus så fick det bli som det blev… 

Alltså lyckan igår då jag fick tag i årets första favorit pioner OCH vita snitt hortensia ! Love it!!!  Det blir dagens tips! och passa på nu att köpa snitt hortensia då du får “3 för 2” på Blomsterlandet. 

Norskaflaggan tygband + bär i norska flaggan färger + några flaggor är allt som behövs för att få 17:e mai feeling och tur är väl det eftersom det här var första året som JIG inte kunde köpa med sig något från Norge p.g.a. att han kom från utlandet… 

Det blev tyvärr ingen familjebild i år p.g.a.omständigheterna… men jag lyckades i alla fall få till en med Bodil men alltså hur märklig blev inte den här bilden?  det ser ut som att jag har lagt på/klippt ihop en bild av mig ovanpå en bild av B också lagt till en flagga på det. Ha, ha.  Men bilden togs så här. (min blus från Indiska, hade blå blommig kjol till, synd den inte syns..)

 

Nu önskar jag dig en riktigt så fin lille lördag fylld av happiness! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

30
Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “GRATULERER MED DAGEN!”

 1. viktoria-pinkpastry says:

  Håller tummar och tår. Stor kram

  • gizmolina says:

   Din omtanke värmer kära du! Tusen miljoner TACK !!!

   Önskar dig en magisk lille lördag! Stor tacksam kram! 🙂

 2. Helen says:

  Håper virkelig at det ikke er så alvorlig og at litt hvile gjør så hun blir klar for hovedrolle:)

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för omtanken Helen! Den värmer! Vi kryssar också fingrarna för att detta ska gå bra. All fingers crossed…

   Önskar dig en lovely lille lördag fylld av feelgood ! Stor tacksam klem! 🙂

 3. Tina says:

  Testa att äta lite ipren (om ni äter smärtstillande) och smörj med liniment, håll varmt och mjuk stretching. Hoppas det känns bättre snart – hur ni än väljer att läka!

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack för omtanken och för värdefulla tips! Johanna mötte en läkare igår som rekommenderade henne vad hon ska göra så sedan då äter hon bl.a. värktabletter. Så vi får hålla alla tummar för att det känns bättre snart !

   Önskar dig en riktigt fin dag fylld av happiness! Stor tacksam kram! 🙂

 4. pia says:

  Min dotter fick nackproblem i ungefär samma ålder. Träning och fall satte musklerna ur funktion. Hon fick nackspärr ofta. Fick tag i sjukgymnast som hjälpte henne med rätt träning. Försök att hitta rätt sjukgymnast!

 5. Lena says:

  Krya på dig Johanna – hoppas att du snart är upp och dansar igen. Lycka till!

 6. C says:

  Kul att se din vän Bodil igen. Hon har ju blivit en av de högsta cheferna på kommunen förstår jag, bra gjort av henne!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *