GREETINGS FROM DUBAI!

Allmänt Dubai 2019

Gooodmorgon mina kära bloggvänner! 

Åh som jag har S.A.K.N.A.T. er!!!  så från djupet av mitt hjärta: FÖRLÅT för att jag inte uppdaterat bloggen på så många dagar! Vi var ute på vift hela dagarna i Dubai (och Oslo) så jag hittade aldrig tiden att sätta mig vid min mac… Och sen så fastnade jag i jet-lag så vi vände på dygnet och var vakna super sent på kvällarna, kom sällan hem till hotellet före efter kl. 24 (shoppingen stängde sent… ha, ha) och sov sen hur länge som helst på morgonen så vi fick skynda till frukosten som stängde kl.11 varje dag…  Och jag märker att mitt jet-lag sitter i fortsatt trots att det bara är 3 timmars tidsskillnad till Dubai så jag vaknade flera gånger på morgon innan jag insåg att det var lika bra att stiga upp kl. 06.30 trots att vi ställt klockan på 08 eftersom J har sovmorgon på måndagar. Hur som helst: NU är jag tillbaka i Luleå och back in bloggbusiness igen och jag gleder mig massor till att visa er alla bilder från resan!

Och som vi rest! Först Dubai – Oslo super tidigt på lördags morgonen, klockan ringde 04.30 och taxin hämtade oss 05.30… Flighten till Oslo tog ca 7 timmar hem (1 time längre än dit..) så vi var hemma i lägenheten runt kl. 13.30. JIG hämtade pizza och sen gick vi girls ut för att shoppa födelsedagspresent till J´s kusin för vi var bjudna i 20-års firing kl. 17.  Vi var nog runt 30 stycken hemma hos JIG´s syster Eli och det var som alltid riktigt trevligt att träffa hans systrar och J´s kusiner. Sen, igår, så var vi bjudna på en super mysig feelgood lunch hemma hos våra bästa vänner kl. 13 så vi åkte dit med bilen fylld av allt vårt bagage och sen körde JIG oss direkt till flygplatsen.  Vi flög Oslo – Stockholm – Luleå och landade här kl. 20.20 igår kväll och vi kom hem till SNÖ !! Oh my…  det är heeelt vitt ute och just nu är det -12 grader. En stooor kontrast mot Oslo där det fortsatt är höstkänsla med löv på marken och mot det fantastiska vädret i Dubai med strålande sol och runt +36 grader varje dag och jag kommer verkligen att leva länge på våra semesterdagar. Dubai har blivit ett nytt favorit resemål för mig och jag längtar redan tillbaka så det känns som att vi startat en ny “höstlovs-tradition” för jag känner mig ganska så säker på att vi är där igen samma tid nästa år (om inte förr…)!  🙂

 

ÅH som jag saknar den här underbara hotellfrukosten på morgon! Lyxen att ta hissen ner från 26.e våningen och sen få sitta här med utsikt över poolen, palmerna och de höga skyskraporna och äta en fräsch omelett och få en nypressad juice serverad…  M.a.g.i.s.k.t.!  Och frukosen på vårt hotell är en av de absolut bästa jag vet om! 

Jag har säkert knipsat 2 miljoner bilder på resan, ha, ha,  så ska gå igenom och lasta ner ett gäng idag så att jag kan visa er!  Här är vi på “vår” beach som vi var till nästan varje dag.  Solnedgången är redan kl. 17.40 och bilden knipsades då vi var på väg till en restaurang på stranden för att ta en drink och se solen gå ner…  Alltså att få gå runt i flipflops…och att vara på beachen…  det är det bästa jag vet om!   (min klänning kommer från By Malina).

 

Nu ska jag börja packa upp här och alltså vi reste hem med sååå mycket bagage… Checkade in 4 kolli på totalt ca 80 kg + handbagage igår efter vårt höstlov i Oslo + Dubai. Total crazy! ha, ha.  Så ja, jag har en del att ta tag i! Men det är ju bara så  underbart härligt att packa upp allt nytt som vi shoppat på resan så jag gleder mig!  Och sen känns det helt fantastiskt KUL att ha tid till bloggen igen! så jag ser fram emot att uppdatera med fler inlägg under dagen!

Önskar dig en underbar start på veckan!!! 🙂

P.S NU läste jag alla kommentarer i förra inlägget… Jag har inga som helst problem med att resa till Dubai och kommer absolut att resa dit många fler gånger om jag får möjligheten.  Och om det är någon som lever i nuet så är det väl ändå jag! Jag fångar varje dag och ser till att skapa magi i varje ögonblick !  (svarar mer direkt på kommentarerna senare idag).

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Dubai 2019 | 16 Comments

16 responses to “GREETINGS FROM DUBAI!”

 1. L says:

  Nu får man ju göra precis som man vill. Tycker dock att just Dubai kanske är ett land man inte vill åka till. Förtrycker både kvinnor och homosexuella samt i det stora hela struntar i mänskliga rättigheter, helt galet.

  • Ja men visst är det väl härligt att man får göra precis som man vill! 🙂 Sen håller jag med dig om att det är mycket med landet som jag omöjligt skulle kunna stå bak, men det är mycket i tex Thailand och i USA som jag inte heller står bak så om jag skulle låta olika olustiga saker begränsa mig, ja, då skulle mitt liv bli väldigt begränsat…

   Önskar dig en riktigt fin dag! Kram! 🙂

   • Molly says:

    Jag förstår att lyxen o shoppingen där lockar.
    Byggnader o allt.

    USA har sin gamla syn på saker
    Thailand har sitt.
    Men Dubai är ju rena grottfolket i jämförelse.
    Har inte du vänner som är gay?
    Och sen resa till Dubai med sin stenålderssyn på både kvinnor, gay o andra.

    Ett land där du inte kan göra som du vill som kvinna, täcka dig osv

    • Jag står för att jag reser till Dubai trots deras kvinnosyn och förbud mot homosexualitet. Men det betyder inte att jag inte föraktar just dessa 2 saker men mer än så kan jag inte säga i denna sak för jag känner inte att jag ska behöva be om ursäkt för min semester här på bloggen. Jag älskar Dubai och ja, jag har hur många gay vänner som helst ! 🙂

     Med det sagt så respekterar jag din syn på saken och känner att du får respektera min.

     Önskar dig en riktigt fin kväll Molly ! Kram! 🙂

  • Marit says:

   Håller helt med dig. Jag personligen skulle aldrig resa till Dubai pga deras kvinnosyn, hur homosexuella behandlas osv. Det är klart det finns saker i varje land som man inte står bakom, men hur Förenade Arabemiraten behandlar sin befolkning är något jag aldrig skulle stödja genom att turista i det landet. Men jag skulle heller aldrig flyga för jag vill att kommande generationer ska ha en planet att bo på. Det finns så mycket fint att upptäcka i Sverige.

 2. Des says:

  Känns som om man måste uppleva dubai minst en gång i sitt liv,du får gärna skriva om hur du bokade o priser osv. Jag tycker oxkså em massa om olika saker men håller reda på mig själv o min familj första hand haha jobbigt om man ska tala om för alla andra vad dom borde göra o inte göra

  • Åh ja, jag tycker absolut att du ska uppleva Dubai Des! You gonna looove it!!! 🙂 Jag ska självklart berätta om hur vi bokade resan och priser etc. när jag bloggar om resan . Och sen är jag 100% enig med dig om att så länge man håller kontroll på sig själv och sin familj så är det det viktigaste. Vi kan inte bry oss om vad alla andra tycker för då skulle livet bli väldigt jobbigt…

   Önskar dig den bästa starten på veckan! Kram! 🙂

 3. Ulrika says:

  Hej! Du skrev att Dubai är ditt favoritresmål och jag undrar varför? Är det billigt och shoppa i Dubai?
  Önskar dig en fin dag! 🙂

  • Jag ska skriva ett långt eget inlägg om Dubai så svarar lite kortare här nu… Det här var andra gången vi besökte Dubai, vi var där på Höstlovet förra året också, och orsaken till att jag älskar Dubai är bl.a. följande: Klimatet! det är strålande sol och runt +35 grader v.a.r.j.e. dag. Servicen! det är helt fantastisk service precis överallt , alla människor är så trevliga och alla pratar engelska. Maten är lovely! Shoppingen är amazing och det är otroligt rent & snyggt överallt! Men – det är dyrt i Dubai så det passar bra att det alltid är en super rea den 31/10 – 2/ 11 varje år !

   Berättar som sagt mer i ett eget inlägg senare då jag skriver om resan!

   Önskar dig en magisk dag Ulrika! Kram! 🙂

 4. Anna says:

  Amnesty Norges ord om Dubai (Amnesty Norges egna hemsida) https://amnesty.no/bak-dubais-fasade

  “Amnesty mener ikke at folk skal slutte å reise til Dubai eller lignende steder, men det er noen ting vi syns det er viktig at man tenker på, spesielt hvis man skal poste innlegg fra turen offentlig og til mange følgere.

  Kvinner som anmelder en voldtekt risikerer å bli dømt til mange års fengsel for sex utenfor ekteskap. I 2013 ble en norsk kvinne som var på jobbreise i Dubai arrestert og dømt til fengsel etter at hun hadde anmeldt en voldtekt.

  Sex utenfor ekteskap kan straffes med dødsstraff
  I følge loven kan personer som har sex utenom ekteskap til og med dømmes til pisking eller døden”

  Självklart reser man precis vart man vill. Men det är alltså viktigt att visa att man förstår att landet inte bara är glitter, glamour och shopping. Det är viktigt att visa båda sidor.

 5. Viktoria-pinkpastry says:

  Hoppas ni har haft en underbar resa. Vill så gärna se och höra allt! Hoppas du inte bryr dig om de trista kommentarerna. Min chef va med i Dubai över lovet, kunde inte låta bli och tänka undra om hon blir lika ifrågasatt irl, hon har ju ingen blogg eller så. Sen tänker jag rent spontant att du har väl ingen skyldighet att redogöra för landets alla sidor bara för att du har varit på semester där. I mon ska jag åka till ett ställe som jag inte varit på sen jag fick barn Gekås, dottern har bett om det, känner mig så nervös!!! Känns 10000 ggr mer naturligt att flyga till Thailand eller nått. Håll tummarna för mig stor kram

 6. C says:

  Ni som bara klagar på A-S resa till Dubai. Lämna för guds skull Sverige! Vi bryter faktiskt mot 13 av FN:s lagar om de mänskliga rättigheterna och är långt ifrån perfekta!

  https://www.riksdagen.se/sv/webb-tv/video/interpellationsdebatt/kritik-mot-sverige-fran-fnkommitte-for-de-manskliga-rattigheterna_GP10417

  • A says:

   Till C. Din kommentar är vad man kan kalla “fake news”. Klippet du hänvisar till är för det första från 2001, alltså 18 år gammalt. Det handlar om att regeringen inte (för 18 år sen alltså) levt upp till att skydda kvinnor som blir misshandlade av sina män, särskilt flyktingkvinnor. En kommitté tycker Sverige bryter mot medborgerliga och politiska rättigheter, INTE mot mänskliga rättigheter! Brott mot mänskliga rättigheter förekommer inte i Sverige. Punkt.

  • Lilja says:

   Du kan inte mena allvar?

 7. A says:

  Amnesty har en film som kort förklarar vad mänskliga rättigheter innebär. Inte alla som vet…

  https://youtu.be/8ZlA82nXYDo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *