GREETINGS FROM THAILAND…!

Allmänt

 

Happy lille lördag mina kära bloggvänner! 

Livet hände… och plötsligt landade vi girls i Thailand i lördags! Alltså lyckan över att vara tillbaka här… jag njuter 100% och är så tacksam.  JIG var redan här då vi ankom då han är i Asien på jobb i en period och vi kom ner för att få värdefull familjetid över påsk och en välbehövlig “paus”.

Vi landade lunch lördag och sedan då har det varit runt +34 grader dagligen och strålande sol från klarblå himmel. Thailand är verkligen på sitt bästa vädermässigt den här tiden på året och jag älskar det!  Vi har haft chill dagar vid poolen hemma på resorten sedan vi kom hit, varit iväg på SPA och fixat naglarna och idag startade vi dagen på beachen: Kata Noi Beach. Den stranden har varit min favorit plats i 20 år. När någon har frågat mig vad som är min “feelgood plats” så har jag alltid sagt att det är att sitta med sand mellan tårna på Kata Noi. Fram till idag! Nej men det är sällan som jag har fått en sån CHOCK och upplevt en sån besvikelse över en plats som jag har besökt…  Det var 6 (!) rader med solstolar över HELA beachen och bara en så totalt annan vibe mot vad det varit tidigare. Lite svårt att förklara om du inte varit där / vet vad jag pratar om men som de flesta av er känner till så var det solstolar att hyra på beachena här i Phuket fram till för ett antal år sedan då regeringen bestämde sig för att ta bort samtliga solstolar. Så kom det tillbaka några få stolar på Kata Noi för några år sedan, tänk typ 1 rad med kanske 20 stolar högst upp på beachen, that´s it.  Så det var vad jag förväntade mig då vi ankom beachen på morgon så du kan tänka dig chocken då jag möts av en beach som har 6 rader med solstolar från den ena sidan av beachen till den andra. Jag såg nästan inte sanden! Allt jag såg var parasoll… och de hade fyllt upp med “sitt solstolar”, du vet “baden baden”, nej men hjälp! Sen måste något ryskt charterbolag bussa dit sina turister för den här stranden brukar det bara vara de som bor på Katathani som ligger på, och kanske några turister som kommer på moped… Så vi snackar extremt stor skillnad. Pratade med några thaivänner som sa att regeringen ska komma hit nästa månad och styra upp, fingers crossed att det blir stor skillnad efter det.

 

 Fredag kl. 11.00 hämtade vår chaufför oss girls och vi körde mot flygplatsen.  

 

Vi reste med Emirates Oslo – Dubai – Phuket, precis som vi gjort de senaste gångerna då vi rest till Thailand. Jag gillar att få ett “break” efter 6,5 timmar. Då får man röra lite på sig och äta ! (sällan jag gillar flygplansmaten) innan man flyger ytterligare 6 timmar.  Och sen så fick vi tyvärr uppleva riktigt obehaglig turbulens på flighten Oslo – Dubai så den här gången var stoppet otroligt skönt och välbehövligt.

 

Strax före kl. 12.00 lokal thai tid landade vi äntligen i Phuket! och som TUR var så var det inte lika tuff turbulens Dubai – Phuket men ändå tillräckligt mycket för min smak så det kändes som en dröm att ha fötterna på fast mark igen. 

 

Vi har en fast chaufför som hämtat oss på flygplatsen i många år och ja, nu ser jag att hans arm kom med på bilden. Ha, ha. Han var mitt i att bära in vårt bagage i bilen.  Det är en trygghet att ha en “vän” som hämtar tycker jag, att slippa stå och deala pris med de chaufförer som står vid ankomst och väntar…

 

Känslan att vara tillbaka i vårt hem här i Phuket igen… love it!  Och Johanna är otrolig när det kommer till att packa upp bagaget direkt. På få minuter så hänger alla kläder uppe och väskan är tömd. Imponerande! 

 

Själv tog jag lite längre tid på mig att packa upp den här gången men idag köpte jag ett helt gäng galgar så nu är även min resväska tömd (jag lämnar alltid kvar en del kläder här varje gång jag är här så galgarna hade tagit slut…).  Men eftersom det inte var säkert att vi girls skulle resa ner till JIG så blev min packning inte riktigt som den brukar p.g.a. att jag har alla mina sommarkläder i Luleå.  Men jag tog som tur var med det mesta då jag var uppe för ett par veckor sedan just in case…  men glömde ändå alla mina “gå-ut-och-äta-middag” klänningar och skor… Så har bara med mina Havaianas. That´s it. Men det går helt fint. Jag är super relaxed när det kommer till outfits här i Thailand. Det är något av det jag älskar mest med att vara här. Att jag inte behöver bry mig så mycket…

 

När vi hade ställt in bagaget, tagit en dusch och bytt om till något betydligt svalare så gick vi ner till restaurangen här hemma på resorten för att äta lunch. 

 

Jag älskar verklige thaimat och den här “chicken cashewnut” var bara så otroligt super god efter vår långa resa. 

 

Vi hade en chill 1:a  kväll hemma…

 

…jag satt ute på terrassen och såg solen gå ner bakom bergen och sen så lyckades vi sova oss igenom hela natten. Kan inte minnas senast det hände? Brukar vara super jet-lag och vakna flera gånger…  Så detta var otroligt skönt! 

 

Nu ska vi ta en riktigt tidig kväll, är trötta efter beachen för det var sååå varmt där idag.  Men jag klagar inte. Älskar solen, värmen och den feelgood Thailand bjuder mig på! Ja, minus kaoset på stranden då. Ska blogga ett eget inlägg med bildregn från dagen så att ni får se.

Önskar dig en riktigt fin dag vidare!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

49
Kategori: Allmänt | 5 Comments

5 responses to “GREETINGS FROM THAILAND…!”

 1. Anna says:

  Ha en härlig semester!

 2. Nilla says:

  Vad underbart att ni är tillbaks, blir så avundsjuk.
  Vi tog med oss bästa vänner nu i januari på deras första resa till Thailand.
  Vi bor alltid i Kamala men brukar ta några dagar i Kata bara för att vi alltid har tyckt om det stället.
  Tills i år!! Vi fick precis samma chock som ni fick igår, för stranden där var fullständigt full av solstolar i täta rader och ryssar som inte kan bete sig.
  Vi som alltid vill äta frukost på Kata Mama och njuta av att titta ut över stranden och känna lugnet, det kunde vi glömma nu.
  Blev så besviken så vi bokade av resterande hotellnätter där och åkte tillbaks till Kamala igen.
  Där är allt precis som alltid, lungt och skönt på stranden, även om det precis nedanför Sunwing finns några rader med solstolar. Men det är absolut inte samma hets som i Kata, så tyvärr kommer vi inte åka dit igen nästa år.

  Men jag hoppas att ni njuter allt ni bara kan av att vara där, även om mycket har blivit annorlunda mot tidigare år.

  Firar ni påsken där nere i år?
  Njut vidare så kommer ni hem lagom till våren är här lite mer på riktigt.
  Kramar!!

 3. Lena says:

  Härliga bilder men, är inte ni också turister?

 4. Anna says:

  Åh, så härligt att ni är i Thailand. Älskar att läsa dina inlägg därifrån 🙂
  Önskar er en fortsatt fin semester!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *