H.A.P.P.Y. FRIDAY!

large-9

Hellooo sweeties! 

Vilken vecka! jag vet inte riktigt vad som hände? kanske var det all ESC -yra som ställde till det?  men oavsett:  f.o.r.t. gick den! Och om några timmar har vi girls take off så ja, jag har liiite att göra här innan vi lyfter. Väskor ska packas, blommor ska vattnas, mejl ska svaras på, tvätt ska hängas / strykas / torkas, hår rullas och, viktigast av allt: jag måste få kontroll på min outfit till 17:e maj! för oh yes, vi ska till mitt älskade Oslo och fira den festliga dagen där och SOM vi gleder oss!!!

Och de senaste 13 åren så har jag ju firat dagen i min mammas Kalix dräkt (folkdräkt) men – eftersom jag tyvärr gått upp i vikt senaste året så finns det nog tyvärr inte en chans att jag kommer i den…. (kriiiiise!). Provade den igår och ni skulle sett skratt-attacken lilla J fick. Oh my! Ha, ha.  Men med lite hold-in under så kanske det finns hopp? Ska testa! Annars vet jag inte riktigt vad jag ska ta på mig…?  Googlade Sverigedräkten häromdagen och hittade en återförsäljare nere i södra Sverige men de är ju så rusktigt dyra dessa dräkter… tror det slutade på runt 11-12.000sek med alla tillbehör etc. så – bättre och billigare att gå ner i vikt så att jag kommer i min Kalix dräkt nästa år! 😉

10690103_10152811026135796_9114832554399509342_n

Så här såg våra förberedelser inför den stora dagen ut förra året och snart är vi där igen! Närmare bestämt på tisdag! 

IMG_6373-640x960

Jag & hjärtat på den stora dagen 2012. Så liten J var… och så smal jag var… (ni ska få följa mig i min resa mot en smalare midja, ska skriva mer om det till veckan. Tycker att både Camilla Läckberg & Charlotta Flinkenberg är coola som la upp kroppsbilder i veckan…jag är i ungefär samma sits).

Nej, nu måste jag hämta upp resväskan från källaren och sätta fart här!  Men har du föresten sett ESC semifinalerna i veckan? Åhhh så proffsiga Petra & Måns är och så ovanligt många b.r.a. bidrag det var i tisdags (och så grymt många super snygga outfits det var, har aldrig sett så mycket guld i en och samma final tidigare) men så mååånga dåliga det var igår…. Sen var det riktigt synd att inte Norge gick vidare! jag gillade låten. Har du någon favorit inför lördagens stora grand finale?  Själv tror jag att Ryssland kommer vinna! (ögongodis + häftig show).

Uppdatering efter dagens 1:a kommentar:

13226920_10153523516395796_5796724857096918122_n

Så här såg det ut igår kväll då jag provade dräkten och jag vet inte vad du tycker? men för mig känns detta nog liiiite mer October fest i Tyskland, än 17:e maj… Ha, ha.  Humor på hög nivå som sagt (smsade bilden till ett par vänner så det var fler än J som fick sig en skrattfest) och jadå, med BH (hade tagit kvällen och gick runt i myskläder innan denna provning ägde rum), hold in och en lite större size på bluse så k.a.n.s.k.e. det t.o.m. kan funka?!  Wish me luck darlings!!!  (jag behöver det – big time!).

Önskar dig en riktigt festlig fredag kära du! 🙂

Kramar & Kärlek!

P.S om du bor i Oslo-området och är på jakt efter outfit till 17:e maj till dina skatter så är mitt tips att ta turen inom Soup Store på CC-vest. Där har jag alltid hittat massa fint till J genom åren (kjolen hon har på sig på bilden ovan är därifrån).

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 26 Comments

26 responses to “H.A.P.P.Y. FRIDAY!”

 1. Petra says:

  Känns ju så där att en 10-åring skrattar åt att klänningen inte passar längre och orsaken till det är att du har gått upp i vikt. Sänder lite fel signaler.

  • gizmolina says:

   Men det var humor på hög nivå! vi höll på att skratta ihjäl oss båda två och jag knipsade t.o.m. bilder och smsade över till ett par vänner. Så festligt var det eftersom jag gjorde en kul grej av det. 🙂

   Man måste kunna bjuda på sig själv och ha lite distans till något så trist som vikten. Sån är i alla fall jag! och det tycker jag sänder sunda fina glada signaler till min älskade dotter.

   Njut din fredag Petra! Kram!

   • Marita says:

    Hihihi,det är väl underbart med humor när det kommer några extrakilon=)Jag provade tonårsdotterns onepiece i strl XS och familjen dog av skratt och tyckte att jag såg ut som en Teletubbies =) Hoppas ni får en underbar minisemester i Oslo!!!

   • Det är väl precis skratta åt det man ska göra? Mina barn skrattade senast idag åt min mage för att den är så “böljig” som min 5åring säger… Det är väl bra att visa kidsen att det inte är ngn fara om man gått upp i vikt utan att man bara skrattar åt det?

    Och ja, (förlåt) men även jag skrattade 🙂
    Humor och självdistans är två väldigt sköna egenskaper – heja dej Anna-Stina!

    Kram och trevlig fredag!

  • C says:

   Håller helt med!
   Kanske bättre att sträva efter en totalt neutral inställning: “Jaha, den passade inte” än att lägga värderingen “bra”, “dåligt” eller “roligt” i det hela.
   Det är svårt att kliva ur sina gamla mönster och normer, men jag tycker personligen att det är värt det – för barnens skull!
   Kroppen bara ÄR!

 2. Titti/Umeå says:

  Ja inte tror jag Johanna skrattade av “elakhet”…..
  Är också där med lite större storlekar än för 6-7 år sedan.
  Gifte mig 2009 i en klänning storlek 36.
  Nu har jag som oftast medium eller 38-40.
  Det får gå det också.
  Ha det underbart i Oslo.
  Hoppas du kan se lite Eurovision på lördag.
  Kram Titti

 3. Nilla says:

  Du är för härlig som bjuder på den bilden hahaha.. Njut och ha det toppen i Oslo

 4. Lotta - mamma till Alicia, Oliver och ängeln Philip says:

  Hahaha, förlåt, men åh vilken igenkänning! Du är underbar som bjuder på dig själv och vad vore livet om vi inte kan skratta åt oss själva ibland? Va f*n, allt behöver inte alltid vara så korrekt och trist… KRAM på dig FINA du

 5. kristin says:

  Hahahahahahahaha

 6. Karin says:

  Hahaha va skön du är , önskar dig en fin helg :)))

 7. Deseree says:

  Haha tack för dagens skratt! Trevlig helg

 8. Monica says:

  Altså…du er bare så herlig

 9. Monica says:

  Åj….hele teksten kom ikke med ser jeg. Ha en fin pinse og 17. Mai

 10. Pia says:

  Ja den bilden var för härlig. Tror att du skrev något om att dräkten redan hade krympt förra året och det värsta är ju att det samlas årsringar runt midjan.
  Önskar dig en härlig Oslovistelse!

 11. Maria says:

  Härliga du : )))

 12. Bodil says:

  Så herlig at du byr på deg selv på denne måten.Dette er jo livet som det er og ikke det perfekte bildet mange bloggere deler. Hurra for deg og hurra for 17 mai. Kos deg i Oslo <3

 13. Anna N says:

  Underbart stort av dig att bjuda på den!

 14. Marianne says:

  En större blus så ordnar det sig !

 15. Jessica says:

  Humor och att bjuda på sig själv är fantastiska egenskaper! Tack gör ett gott skratt (förlåt).
  Du kommer att se smashing ut på tisdag, extra kilon eller ej…
  Ha en fin resa och lycka till med alla förberedelser, man (jag) är alltid hyperstressad in i det sista

 16. Ditte says:

  Med humor och distans till sig själv och ndra kommer man långt.
  Det löser sig med kläder på ett eller annat sätt.
  Jag gillade Australiens bidrag och det ryska. Frans tror jag komer bland de 10 bästa….Men tveksamt nu när inga nordiska länder kan ge 12or.
  Önskar er trevlig 17 maj!
  Ha det gott!

 17. Line says:

  Flott er du uansett. Du burde ønske deg Oslo bunad du som bodd så lenge i Oslo og så glad i oslo. God 17 mai

 18. Barbro says:

  SÅ herlig med “real-life” bilder, elsker bloggere som sier det som det er 🙂
  Og sååå herlig med gode latterkramper uansett hva det er av! 🙂
  Ha en strålende 17.mai feiring her i Norge, kos dere masse <3 Hipp hipp hurra!!

  ~~Klem~~

 19. Karolina says:

  Tack för att du bjuder på dig själv. Och avdramatiserar! Mera sånt! Kram Karolina M

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *