HA, HA, HA.

Allmänt

Gooodmorgon sweeties!

Alltså när Johanna vaknar så ska vi stå upp d.i.r.e.k.t., på sekunden! inte en minut ens vill hon ligga kvar och mysa och vakna till liv i sängen. Nixpix. Upp ska vi och det hur snabbt som helst!  Något som inte heeeelt passar mig kan jag säga…zzz… och jag vänjer mig aldrig vid det för finns det något skönare än att ligga kvar under ett täcket ett liiiiitet tag till? Jag drömmer om att få göra det en dag men eftersom jag lämnar så får jag drömma vidare… 😉 Hur gör ni som har barn med det föresten? Delar ni på lämning / hämtning oavsett om den ena jobbar mer än den andra, eller?

Hur som helst –  upp stod vi och sen plumsade vi i nysnö till skolan med en finklänning i ryggsäcken. Hjärtat ska nämligen på vennskapsgruppe efter skola idag och då vill hon klä upp sig. Det tycker jag är så sött.

Alltså jag brukar inte vara så glad i humor pics men den här har jag skrattat till sen igår kväll. Hur underbar är den inte?  och visst är det härligt att få starta dagen med ett smil! trots att man kanske egentligen är allt annat än glad? Att skratta hjälper verkligen, i alla lägen!

Med det önskar jag dig en H.A.P.P.Y.  fredag!!!  🙂

LoVe!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 17 Comments

17 responses to “HA, HA, HA.”

 1. Vad gulligt att J vill byta om!
  Min son är också så att han gärna vill vara finklädd- helst med slips och väst 🙂
  Tyvärr är det inte lika accepterat bland killar- iaf inte
  där vi bor men jag brukar peppa honom att köra sitt race men samtidigt vill man ju inte att de ska bli retade- svårt dilemma tycker jag!
  Ha en happy fredag!

  • gizmolina says:

   Men åh så söt han är som vill klä upp sig med slips och väst Charlotte! Det låter ju helt underbart! 🙂 Sen är det, precis som du skrivet, synd att sånt inte ska vara så accepterat men jag hoppas att han är som min Johanna, att han inte bryr sig, utan kör sitt race för tänk så trist det vore om de små ska hämmas av andra redan i så ung ålder. Nej, låt honom ta på sig det så ofta han vill ! Jag är för att finkläder ska luftas mer än på kalas.

   Önskar dig en bästa dagen och en underbar weekend fylld av en finklädd son! Kram!

 2. Angelica E says:

  Härlig bild på katten! Han ser ju verkligen sur ut!!! skrattar Och vad det gäller skolan så har vi världens lyx som bor ca 12 små korta meter från skolan så barnen går hem/dit själva. Jag fåååååår inte hämta eller lämna dem – de är nämligen så STORA nu… Men som den mamma man är så står jag varje dag i fönstret och kikar efter dem 😀

  ha en strålande start på fredagen, sötaste miss Gizmolina! Här hemma är det äntligen vintervitt ute så det blir en tur på stan och sen pulkabacken!!!!

  Kraaaaaaaaaaaaam

  Angelica

  • gizmolina says:

   Tusen tack för din upp-piggande kommentar Angelica! 🙂 Och vilken l.y.x. att bo så nära skolan!

   Önskar dig en underbar dag och en kul stund i pulkabacken! Det gäller att njuta snön nu då den äntligen har gjort sin entré ! Kram!

 3. Catrine says:

  Vi turas om att lämna, då vi båda har varierande arbetstider. Men låt henne INTE tvinga upp dig skolfria dagar. Sätt ner foten där, hon är riktigt stor nu, och klarar verkligen av att vara själv uppe både en timme eller två!

  • gizmolina says:

   Jag håller med dig om att hon kan klara att vara uppe själv men hon tycker att det blir så trist (ensamt) så hon bill ha sällskap = mamma. Men jag ska testa att köra en muta mot veckopengen… 😉 det kan funka.

   Happy weekend ! Kram!

 4. Titti says:

  Här lämnar den som har mest tid. Dvs börjar min man jobba 6 så stannar barnen hemma med mig och jag lämnar till 8. Jobbar han eftermiddag och börjar 14 lämnar jag som åker förbi påväg till jobbet. Börjar jag tidigt så flexar han osv. Dvs den det passar bäst. Våra har under flera år nu låtit oss sova vidare en stund, de gå till tv.n eller börjar pyssla på sina rum. Blir de hungriga tar de en frukt eller en tallrik fil. Ibland kommer de med frukost på sängen till oss, när det tar riktigt lång tid för oss att komma upp (och långt för dem är runt 8) Våra är 6 och 7 år.
  Psst: Äääälskar kattbilden 🙂 Trevlig helg

  • gizmolina says:

   Det låter som en bra delning Titti! 🙂 Och när det gäller att stå upp så hade nog Johanna också stått upp själv om hon hade haft ett syskon. Det blir inte lika lätt / kul för henne då hon är ensam och det kan jag förstå samtidigt som jag som sagt helst vill ligga kvar… De gånger J står upp själv + fixar frukost till mig innan hon väcker mig är då hon har kompis här på övernattning så därför få hon ha de så ofta hon vill 😉

   Önskar dig en underbar weekend ! Kram!

   • Titti says:

    Nu är det ju inte så enkelt som det låter 😉 Våra är nämligen sällan sams! Och får inte gå in på varandras rum eller kan sitta i samma soffa…. Det ska slåss och kivas hela tiden. De har även sina rum på olika våningar i huset så har inte sällskap av varandra…. 🙂 De hänger helst med vänner…

   • Det tror jag är skillnaden- vår äldsta son ville inte alls vara uppe själv medan det numer går jättebra när hans småsystrar också är uppe! 🙂

 5. Trine says:

  Vi byttet på å levere da barna var mindre. Den som startet senest leverte. Hentet gjorde mannen mest fordi han har fleksitid og det har ikke jeg. Var veldig opptatt av å hente de tidligst mulig

 6. Trine says:

  Halve innlegget forsvant??
  Er mannen din mye bortreist i jobben siden det ser ut til at du gjør alt alene med deres datter både på skole og fritiden? All ære til deg for det altså. Eller er han bare ikke med så mye i bloggen din?
  Hvis det blir for mye for deg ville jeg lagt en plan sammen mannen om hvordan det er mulig å gjøre det. Det tar tid og energi med henting,levering,aktiviteter og lekser. Dere er jo to om det

 7. Trine says:

  Ble tre innlegg tilslutt da…he he;)
  Johanna er stor jente nå og kan være oppe alene noen timer synes nå jeg.
  Riktig god helg nyt den til det fulle:)
  Klem Trine

 8. Ditte says:

  Tack för ett gott kattskratt! Vad gäller att komma upp och i väg så måste man nog hitta en strategi som passar. Hade du arbetat utanför hemmet och måst vara på plats klockan 8 på morgonen så hade du in inte haft ett val. Nu har du ju det. Jobbar man hemma är det lätt att komma in i en lugn lunk.
  Kanske kunde Johanna med en vän/klasskamrat gå själv till skolan eller kanske kunde några föräldrar turas om, vanligt här i Stockholms innerstad. Förstår att Jig är bortrest mycket men kanske kan han lämna när han är hemma.
  Och att gå upp i god tid, vilket ju är nog så svårt….
  Har för egen del skickat barnen till skolan, promenerandes, vid 07.45 sedan de var 7 år och sedan själv åkt till mitt arbete. Men de hade sällskap av kamrater.
  Hoppas det ordnar sig på ett bra sätt för Johanna verkar ju ganska mogen och självständig och ni kan kanske komma på något bra alternativ tillsammans.
  lycka till!

 9. Ha en trevlig fredag du med =)
  Kramar

 10. Ingela says:

  Här är det så att mina arbetstider passar med barnens skoltider, medan maken börjar jobba en timme innan barnen och jag behöver kliva upp. Ibland tycker jag det är synd att han aldrig får inse vad det innebär att få tre barn och sig själv klara varje morgon, med allt vad det innebär… Samtidigt som jag inte vill att barnen ska behöva kliva upp en timme tidigare och lämnas på fritids medan jag är kvar hemma, bara för saken skull! (Skulle man heller inte få här, barnens vistelsetid styrs av föräldrarnas arbetstid).

  Jag tröstar mig med att det är en bra övning för mig i att vara välorganiserad, samlad och effektiv – jag klarar vilket chefsjobb som helst känner jag 😉

 11. Maria says:

  Hej!
  Mina två har alltid velat att jag ska vara med dem direkt när de vaknar och det har jag gått med på trots att jag velat sova lite till… I dag är den ena tonåring och den andre 10 o jjag vaknar före dem men då väcker jag dem i god tid före skolan för lite mystid även en vardagsmorgon men även på helgen för att få mysa med långfrukost! Det har allrid varit lätt att lägga barnen i någorlunda god tid även på helgerna för de vet att man behöver inte bara mysa på kvällarna!
  Tack för en inspirerande blogg/ Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *