Haba Haba & kundvård.

Grattis Stella! (bild lånad från VG).

Om du är nyfiken på hur det norska bidraget till Eurovision Song Contest låter?  så ska du klicka HÄR (Norska finalen gick samtidigt som svenska deltävlingen ikväll). Ang. kvällens svenska deltävling säger jag bara: jag ser fram emot nästa lördag! 😉  för i kväll var det inte speciellt bra. Eller vad säger du?

TACK föresten för alla kommentarer ang. att jag blev provocert på min shoppingtur idag. Som svar på ett par frågor / påståenden så kan jag säga att ja, jag ha en egen vilja men då jag ska få en gåva för flera tusen kronor så tycker jag att det är fint om han som ska ge mig gåvan får en chans att tycka till. (inte för att JIG bryr sig, utan för att jag tycker att det är en fin gest). Och jag tycker I N T E att kundservice är en struntsak som man inte ska gråta över. Jag b r i n n e r för bra kundvård, kundlojalitet och nöjda kunder. Det är A & O för att ett företag ska överleva idag då konkurrensen är stenhård. Jag skulle kunna skriva en hel uppsats (och en bok…) om kundvård (har jobbat som CRM konsulent i flera år) så jag tänker inte gå in mer på det här. Men jag säger bara: kunden är kung!  🙂  och ja, jag vet att kedjebutiker har regler etc., och jag vet att det finns girls som shoppar kläder på lördagen för att ha på sig på kvällen och sedan returnera på måndagen (jag hade tyvärr några sånna i min butik…) men min poäng var att man kan vara flexibel utifrån speciella omständigheter. Det har inte med just mig att göra, det hade lika gärna kunnat vara du… 🙂

GoDnAtTkRaMaR!!

Kategori: Allmänt | 22 Comments

22 responses to “Haba Haba & kundvård.”

 1. grommis says:

  Hva syns du om den norske da? JEg ble så GLAD når den vant! 🙂

  Helt enig med deg ang kundeservice..SYns det er så UFATTELIG mye dårlig av det i Oslo sentrum faktisk.. Nesten skremmende. Det er jo faktisk kundene butikkene lever av..
  Og i ditt tilfelle så syns jeg faktisk det må gå an å se kundene an litt… Du ser jo ikke akkurat ut som en student (eller hvem det nå er som bruker kjolene i helgen for å levere tilbake på mandagen)…
  Og du: Så snill mann:):)

  Ha en fin kveld videre!

 2. grommis-
  Ja, det var en glad-låt som vann. Jag liker den! 🙂 och ja, det är förfärligt mycket dålig serivice runt omkring i butikerna i Oslo. jag får ont i mig varje gång jag kommer in i en butik och personalen antingen står och pratar med varandra eller smsar eller filar naglarna… Det var super snällt av JIG att låta mig gå och välja en kjole så trist att inte han och Johanna kan ge mig den imorgon som planen var… Klem! 🙂

 3. Jenny says:

  Men ska man då göra undantag för vissa (=dig) men inte för andra? Vilka kriterier ska då gälla? Självklart ska kunden alltid vara i centrum men samtidigt tycker jag att det är väldigt ego att förvänta sig att bara för att just du kommer så ska allting ändras för att du vill ha det så?!

 4. Jenny-
  det handlar inte om just mig, det handlar om att jag tycker att butikerna bör vara flexibla 🙂

 5. Jøss says:

  Hvem tror du at du er???? Jeg syns du kjører en nokså dårlig stil nå A.S, du er 40 år å skal ha goder overalt hvor du er å ikke følge reglene som vi andre må følge…Du er ingen prinsesse selv om du tror det selv.

  • Mirva ♥ m. -04 & -05 says:

   Men Jøss… jag undrar hur gammal du är och hur du klär dig själv? Antagligen ngn bara är avundsjuk! Jag är 33 och tänker köra samma stil som A-S i hennes ålder!

 6. Mikaela says:

  Intressant. Får man inte öppet köp eller bytesrätt under helg i Norge för att många använder kläderna och försöker lämna tillbaka dem eller finns det ngn annan anledning? Har aldrig hört talas om att det fungerar så i Sverige.

  Här gäller oftast lappen kvar och plagget i dess ursprngliga skick. Dessutom är öppet köp oftast en vecka och bytesrätten längre än så.

  Vilken skillnad.

  Tycker du har en ide där Anna Stina. Skriv en bok eller artikel om kundvård. Det hade vart intressant både för oss som arbetar inom Handel och är kunder. Finns nog mycket att bygga på där.

  Själv älskar jag god service och arbetar utifrån det men tyvärr är regler regler MEN det finns alltid en lösning. En förklaring till varför är en bra grund. Det accepterar de flesta.

  Allt har en mening. Torka tårarna och använd det till material till något stort.

  Kram M!

 7. Jag håller absolut med! Tycker att det är nr 1 när man jobbar eller driver en butik. Den överlever inte många år om servicen är usel!

  Kul att se både norska och svenska melodifestivalen! Två nöjen!! 🙂 trevlig söndag till er!

 8. Mirva ♥ m. -04 & -05 says:

  Hej Anna-Stina!

  Det var fart i den där låten och jag gillade den där! 🙂

  Vad det gäller det som hände dig igår. Här i Sverige får man oftast köpa saker på öppet köp men det finns ingen som helst lagstiftning om det, dvs. att om butikerna inte vill att öppet köp skall gälla så är det så. Men då måste de upplysa kunden om det! Däremot stöter man aldrig på detta problem bland dom stora kedjorna, där är det alltid en självklarhet att du har öppet köp och det står alltid på kvittot.

  Jag gillar dig Anna-Stina, jag tycker att dom borde ha gått med på öppet köp gällande din nya klänning som JIG ville ge i present till dig. Vad hade dom sagt om JIG hade köpt klänningen till dig på öppet köp? Hade han då fått öppet köp?

  Du är värdefull, du förtjänar den BÄSTA servicen (precis som vi andra med) och med tanke på hur mycket du shoppat både inom privat och via jobbet så tycker jag att dessa butiker bör se upp. Man har ju liksom ingen som helst lust att göra reklam för en butik som beter sig dåligt!

  VÄRLDENS STÖRSTA KRAM från mig… Mirva

 9. Mirva ♥ m. -04 & -05 says:

  PS. Vad det gäller det där med öppet köp… det syns ju på plagget och man kan lukta om ett plagg är använt eller ej!

 10. Jag tycker att ditt inlägg var bra skrivet trots att många reagerade. Som en annan skrev här i detta inlägg så får man ju byta oavsett när man handlar i Sverige. Gäller givetvis att lapparna sitter kvar.

  Jag är så less på dålig service. Men samtidigt behöver inte dålig service ha att göra med försäljaren utan hela konceptet för butiken och dess regler som bestäms av någon annan.

  Jag kan faktiskt ta att få lite “sämre” betjäning och service på lågpriskedjor som t.ex. H&M men när man lägger ner mycket pengar så anser i varje fall jag att servicen och villkoren bör vara så gott som fläckfria.

 11. Carina says:

  hmmmmmm fakt meg aldri inn at kundene IKKE kunne deponere på barneklær over helgen. Gjelder de samme reglene for herreklær? Ja det er en del som dessverre utnytter seg av god service, men da er det de man må “straffe”, og ikke alle kunder samt potensielle kunder. Høyer er en av de konseptene som faktisk overrasker meg mest. Utrolig kjedelige butikker, dårlig service og på Norwegian Outlet har de f.eks 30% på 3 år gamle varer…. det er ikke outletpriser synes jeg. Men det ser jo ut som at butikkene går bra så da er det vel ikke så farlig….

  Klem
  C

 12. Anette says:

  Helt enig med deg Anna-Stina! Når man handler i en butikk betyr hvordan man blir behandlet mye! Jeg har sluttet å handle på Nadine på Sandvika pga dårlig service. Man skal ha en god følelse etter å ha shoppet et sted. Det samme gjelder f.eks. hos frisøren. Kjedelig å betale mye penger når en lærling har blitt satt til å vaske OG føne håret ditt…
  Jeg handler oftes i de butikkene hvor jeg får god hjelp og behandling:-)))

 13. Carina says:

  Litt tidlig på en søndag for meg…. ble litt feil den påstanden at de overrasker mest. Det jeg mente var at det overrasker meg at butikkene kan gå sååå bra til tross for det jeg og sikkert andre opplever. Kanskje mange blir happy bare av å bære rundt på en pose det står Høyer på? At det er prestisje??

 14. Läsare says:

  Hej,
  jag tycker inte att din reaktion A-S är det minsta konstig, speciellt med tanke på att du är insatt och lite av en expert på just det området! Det har väl ingenting att göra med att du tror att du är en prinsessa som ska ha specialbehandling, det handlar ju om att du inte gillar deras policy!! Kul ändå med lite diskussion, det är ju många som tycker till i ämnet “kundvård”. Jag har en åsikt som kanske avviker lite från ämnet, och det är att jag upplever att jag får BÄTTRE service och bemötande i lågpriskedjorna, typ HM, än vad jag får i de finare butikerna. Jag tror att detta beror på att de som jobbar i butiker med dyrare kläder tror sig se att jag inte har råd att handla vidare värst mycket där. Jag var in i en jättetrendig butik i Oslo, som jag tyvärr har glömt namnet på, och jag hade tänkt att handla där (jag är inte utfattig.. ;)), men tjejen och killen som jobbade där var så hemska och snorkiga att jag aldrig i livet hade köpt en endaste sak där. Och jag må låta pessimistisk, men jag tror att det berodde på att min stil inte matchade deras butik etc. Vad säger du om detta A-S, kan det ligga något i det jag skriver?

  Kram (eller klem, det låter så gulligt!!)

 15. Lisbeth says:

  Tycker mest det handlar om HUR personalen förmedlar reglerna till kunden. Görs det på ett vänligt med bestämt sätt, så får det ju vara så. Men är de otrevliga kan man ju bli lite less….

  Men snälla A-S. Du är så oerhört priviligerad i livet, så det känns fruktansvärt att du ska reagera så starkt över en sån sak. Mors dag prsent för flera tusen!!!! Jag får teckningar från barnen, och kanske en ros från min man, och är JÄTTEGLAD för det! Trots att du handlat Custommade, Odd Molly och Acne bara senaste veckan, får du en klänning av JIG för flera tusen!

  Uppskatta hur bra du har det ist, för att hänga upp dig på hur andra människor beter sig i en klädaffär… 🙁

  Själv är jag mer bekymrad och upprörd över situationen i Egypten.

 16. Marianne says:

  Jeg synes ikke din “omstendighet” var noe spesiell…….hvorfor tar du ikke mannen din med deg og handler hvis dette var SÅ viktig for deg??!! Det er jo ikke butikken og personalets feil at du lager en grunn for å deponere……..sorry men du oppfører deg som om du er viktigere enn andre. Og du som har så mange meninger om god kundeservice……..hvorfor klarte du ikke å gjennomføre det i din egen butikk?? Bare spør jeg, for der sluttet jeg å handle!!

 17. Ella says:

  Jag jobbar själv i butik och jag reagerar lite över att du skriver att man ska kunna göra undantag. Och ja visst… men börjar man med det så är det ju redan igång och den regel man hade att följa är då borta. Och vad som inte är ett undantag för mig kan vara ett undantag för någon annan så det är så lätt att det blir fel. En gör si och en annan gör så. Då är det bättre att man har en regel som alla ska följa.

  Man kan upplysa om detta på ett vänligt sätt och vet kunden om det så behöver det ju inte bli upprörda känslor. 😉

  Personligen tycker jag att du köper mycket på öppet köp som du sedan lämnar tillbaka. Är det för att fylla ut din blogg och ge reklam till de som du tycker förtjänar det eller har du bara svårt att bestämma det? 🙂

  Sen har jag liiiite svårt att tro att din man måste godkänna kjolen du köpte? 😉 Kanske expediten kände detsamma? 🙂

  Önskar dig en fin Mors Dag!

 18. Kunde says:

  Jeg husker en såkalt “finere” klesbutikk for en del år siden (ikke i Oslo). Der var ekspeditørene LITE hyggelige, hvis de da ikke så på deg at du hadde god økonomi og kom til å handle der. Hvis du bare kikket uten å kjøpe ble de kjempesure.
  En dame var innom butikken, ekspeditøren tok seg ikke engang bryet med å tilby henne hjelp, for hun trodde ikke hun hadde penger til å handle for der. MEN damen HADDE penger hun, hun gikk ut av butikken med klær for mange tusen kroner!!!
  (Hadde det vært meg hadde jeg ALDRI I VERDEN kjøpt et eneste plagg i en butikk med så elendig kundeservice!!)

 19. Kristina says:

  Med all respekt; jeg skjønner ikke hva du mener med “spesielle omstendigheter”. God kundebehandling handler vel om å gi alle den samme behandling og respekt, vel?:)

 20. Annika says:

  Oj blir riktig förvånad över alla trista kommentarer du får.
  Tydligen är det inte många som shoppar här =) HAHA..

  Skämt åsido så har jag själv gjort likadant när min kära skulle ge mig gave. Och jag är med otroligt trött på dålig service.

  Och min sambo kan inte bara komma på shopping med mig en vanlig dag, så jag förstår dig. Har man sambos med viktiga arbeten så blir det annorlunda.

  Det handlar ju faktsikt bara om en deponering, vilket är löjligt at inte gå med på.

  Bloggare har verkligen MAKTEN! Tror inte helt att butikerna här i Norge förstått det ännu.

  BTw så bor jag i Oslo sedan fem år men har samtidigt GRYM koll på svenska bloggare. Och det är stor skillnad.
  En god omtale är GULD värd!

  OM du provat klänningen så köp den på nätet =) Love By Malene Birgers vår/sommar kollektion. Precis my cup of tea men kanske till sommaren då jag är gravid.

  LYCKA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *