HAPPY 1:A DECEMBER!

Glad 1:a december mina kära fina härliga bloggvänner! 

Åh så underbart mysigt det var att starta dagen med att krypa ner inne hos J i hennes säng och titta på årets Julkalender! Och så BRA den var! riktigt spännande från första stund, det gillar vi! Glömde fråga J vad hon gav den för betyg? men om jag ska gissa… så får den G G G G G av oss. Ska checka med hjärtat efter skolan. Och sen, efter TV kalendern, så blev det kalenderöppning och frukost + choklad. Oh yes, idag kryddade jag dukningen till hjärtat med en liten chokladbit för det är ju faktiskt bara 1:a december 1 gång per år!

Och idag är det dessutom kungligt dop / dåp i Sverige! (det blir så tokigt att skriva dop för på norska är det dop, alltså på svenska: droger…så ja, kan som sagt låta lite tokigt. Ha, ha.) Åh som jag älskar allt detta kungliga!!! så jag ska försöka se lite, men ska även spela in så att jag och J kan se allt i lugn och ro senare. Och fredag är det! så ja, den här dagen är lite som ett kinderägg, 3 önskningar i ett! Ha, ha. 🙂

Då ska vi se… kom jag i mål med att packa in alla 24 kalendergaver fint så att de hängde på plats på morgon? Ehh.. nej! Men 1 paket fick jag i alla fall till.  Så otroligt störigt att jag inte prioriterat att packa in allt, jag som för första gången ever var färdig med alla inköp för super länge sen. Ja, ja, jag ger mig själv dagen idag… annars blir det bot! (böter). typ att jag måste springa 5 varv runt kvarteret…  (hjälp vad jobbigt).

Åh det är lika magiskt varje år…  Och i år så har J en ny kalender! för första gången på 9 år.  Hon kände att hon växt ifrån sin Maileg ängel så nu blev det denna super fina som köptes hos Bolina (butik i Oslo) förra året (men aldrig blev använd då…). Och J´s sköna julpyjamas shoppade vi på GAP i London. 

Årets 1:a calendar gave = en sqish-dee-lish. 

Och så här såg det ut här hemma sent i går kväll då jag var i full gång med att julpynta J´s rum, så sent faktiskt att Gizella t.o.m. hunnit gå och lägga sig f.ö.r.e. Johanna. Lilla sötisen…  Ska fortsätta där uppe idag så ska visa er hur det blev då jag är klar! (om jag nu någonsin blir det? ha, ha).

Men tillbaka till vår morgon nu…   efter TV-julkalender-mys så gick vi ner och den där Smiggle kalendern, den köpte jag i Hong Kong. Men mest glad blev nog faktiskt J för sin Body Shop kalender. She loves it! 

När jag kört J till skolan så passade jag på att knipsa en bild av huset för att kunna blicka tillbaka till hur 1:a december sett ut från år till år. Och ja, det ligger vitt på taket… och det där med att vi inte har så mycket snö.. jag vet inte jag… i mina ögon så har vi vansinnigt mycket snö!  

Också en selfie på det! Jag knipsade pics och smsade glad-1:a december-hälsning till vänner och till JIG! så att han inte ska glömma hur jag ser ut mellan gångerna vi ses! Ha, ha.

 

Nu njuter vi den här dagen till fullo! och jag önskar dig en riktigt glittrig december fylld av kärlek, glädje & lyckliga stunder! Och du, säg Hej! idag! som det stod i dagens lucka i Snällkalendern. Ett enkelt Hej! till någon du möter kan förgylla hela den personens dag. Tänk på det! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Casa Gizmolina, Julen 2017 | 1 Comment

One response to “HAPPY 1:A DECEMBER!”

  1. Kerstin says:

    Du är fantastisk på att inspirera för många här som läser och du är duktig på att umgås med vänner och bekanta och ägnar en otrolig massa tid på din dotter. Du är bra på så många sätt så ta nu inte detta som kritik men det jag slås av så många gånger är att du aldrig hinner klart. Du vill så mycket att du slår ju knut på dig själv och ändå är du alltid lite sen eller lite för lite. Jag är som du som älskar pyssel, inredning, ställa till med middagar osv, så jag förstår att det ibland är svårt att få tiden att räcka till.
    Jag har med åren blivit bra på att sålla och planera just för att få plats med allt jag vill göra och visst fallerar det ibland. I mångas ögon kan min planering låta tråkig men istället har jag i princip aldrig stressigt, “kniven mot strupen”, kan ta oförutsedda händelser “på vägen” då det alltid finns en uppbackningsplan. Känner du aldrig att det blir för mycket av det goda till priset på dig själv med tex för lite sömn? Tillfredskänslan måste ju infinna sig annars får du ju aldrig känslan av att vara klar, nöjd m.m.
    Du är en av de bloggar jag följt i många år och jag gör det för att jag gillar den även om jag inte delar allt du gör och tycker men det är väl det som är underbart att man får ut något av varandra fast man är olika i det lika.
    Var rädd om dig och ha en fin 1: advent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *