HAPPY 4:e ADVENT !

Goood 4:e advent mina kära vänner! 

Nej men hur overkligt är det inte att det redan är dags att tända det 4:e ljuset?  Jag måste erkänna att jag upptäckte att vi missat att tända det 3:e så ligger lite efter här…  Men nu då hela min lilla familj är samlad igen efter att JIG ankom Luleå fredag kväll så ska vi nog jobba oss i kapp med tiden.  Och det blev en ovanligt tidig start på dagen här då J hade extra dansträning kl, 10-12 på morgon så jag har precis hämtat henne och nu väntar lunchfix samtidigt som det pågår skidor på TV´n. Det är så kul att följa alla de norska + svenska tjejer och killar som JIG sponsrar eftersom det går så bra för dom!

Och mycket sport blev det den här veckan eftersom vi varit på middag + match tisdag, fredag & lördag kväll på Luleå Energi Arena. På tisdag + fredag var det herrbasket så då dansade Johanna med BC Luleå Dancers och på tisdag så bjöd jag min kära vän B på middag i restaurangen som en väldigt sen födelsedagspresent, sen åt vi tillsammans med mamma och Hans i fredags och igår var det dambasket (på det matcherna är det ingen Cheer) och då bjöd vi med oss våra kära grannar på middag + match så nu kan man lugnt säga att jag har fått min dos basket för en stund! ha, ha.  Nästa match som J dansar på är den 30:e och det var till den matchen som de hade extra träning på morgon. Åh det är verkligen SÅ kul med all dans !!!

Idag ska min J ha lite “far & dotter” tid och när de är ute på vift så ska jag passa på att julpiffa vidare här hemma.  Jag vet att jag har hur många granar som helst för det blev totalt 4 stora + 1 liten gran utomhus i år och inne ha jag inte helt kontroll på antalet ännu… men jag tror faktiskt att jag skulle behöva en till!  för man kan aldrig ha för många granar! Ha, ha.   🙂

 

Och på tal om granshopping…  Det här blir dagens “gå bort” / advents / förjuls- gave tips!  Jag köpte den här granen på Rusta och pimpade den med dekor som passar min mamma också körde jag hem till henne och överraskade henne med den som en adventspresent.  En sån här gran kostar mindre än en blombukett, bara 149 kr och sen blir det upp till dig…

…vad du väljer att dekorera den med!  Jag gick för en 5 m ljusslinga från Rusta (kostar 29,90 på salg), blommor med från Blomsterlandet, kulor från Clas Ohlson och bokstäver i silverglitter som även de kommer från Rusta. 

Sen fick denna golftande tomte dekorera toppen på granen eftersom min mamma älskar golf! Dessa fina figurer kostar 39,90 på Rusta (3 st för 99 kr).   Att ge bort en gran med personlig dekor istället för en blomma gör alla glada! Jag lovar! 

 

Nu önskar jag dig en magisk 4:e advent fylld av happiness & lyckligt glittriga stunder! 🙂

Och där gick Petters bror Even i mål och VANN ! Wohoooo!!! det är ju helt fantastiskt kul!!! Åh nu blev det extra bra stämning här hemma kan jag lova !!!  Stoooort G.R.A.T.T.I.S. Even Northug !!!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

45
Kategori: Allmänt | 4 Comments

4 responses to “HAPPY 4:e ADVENT !”

 1. Iris says:

  Nyyyyt dagen!

  Iris

 2. Elin says:

  Blir det ikke veldig dyrt med mange graner? Eller har dere kunstige trær? Vi kjøper alltid edelgran, og den koster ca 700 kr, men nå kjøper vi stort tre da vi har høyt under taket.
  Vis gjerne mer av pyntingen hjemme i bloggen om du har tid 🙂
  God jul fra Oslo!

  • gizmolina says:

   En fördel med att fira jul i Sverige är att granarna är SÅ mycket billigare här mot i Oslo ! Här kostar de äkta granar som jag har köpt i år 399 kr (kungsgran) , 149 kr (!) ja så billig är rödgranen här! och den dyraste 449 kr (kungsgran). Och då är den stor ! för jag köper alltid den allra största jag hittar eftersom jag vill ha “American christmas feeling” på framsidan av huset. 🙂

   Sen har jag sedan förra året endast fake granar inomhus och den största jag har på stua köpte jag för 20 år sedan i min butik så den har varit med mig länge.

   Jag kan absolut fota och visa pyntingen här hemma en dag ! Kul att du efterfrågar det !

   Önskar dig en riktigt fin start på veckan! Stor klem & God Jul ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *