HAPPY NEW SPARKLING 2018!!!

Allmänt Nyårsafton

Mina kära fantastiska underbara bloggvänner! 

GOTT NYTT ÅR!!! & God fortsättning på 2018!!!

Åh ni har varit saknade! igen! Och mitt nyårslöfte är att inte ha såna här tokiga blogguppehåll mer än max 2 dagar under 2018! Men jag har alltså inte haft tiden att sitta vid min mac den här julen / nyåret….  Det här var som ni vet vårt första jullov hemma och ja, jag gör inte om det!  Nej, nästa år vill jag ha softa, avkopplande, sköna, varma dagar nere i vårt hem i Thailand istället för ganska (måste jag tyvärr säga…) köriga dagar här hemma. Min JI har haft fullt upp med jobb hela tiden då han varit  uppe i Luleå så det är jag som har roddat markservicen så ja, det har inte blivit så mycket soffhäng om jag säger så.. nej, istället har jag sett till att hålla allt gående på bästa möjliga sätt och framför allt så har jag sett till att energin har varit så fin som möjligt här i Casa Gizmolina för det är inte alltid lätt med en dotter som vill hitta på saker och en mann som jobbar 24/7… puh…  Hur som helst: I´m back!!! och nu ska här bloggas som bara det under det här nya fräscha året som ligger framför oss. Så det så!

Och, vårt jullov är ju inte slut riktigt ännu för Johanna har skolefri helt fram till den 10:e januari (lyxigt!!!) så idag har jag faktiskt bokat en liten resa för oss girls. Vi ska åka till Stockholm och mysa hos bästa vänner och det ska bli såååå himla härligt, mysigt, trevligt & kul! Vi längtar!!  Och det passar perfekt att hitta på något nu då JIG har rest (han hade tidig take off på morgon…) eftersom huset blev lite tomt efter honom…  Han är i Oslo nu och sen ska han vidare till Las Vegas där Kygo ska ha en spelning och jaaaa, jag hade sååå gärna blivit med men Kygo har en spelning i Oslo den 9:e februari som jag får se fram emot. Missa föresten inte den om du har möjligheten! Och på tal om festligheter… här kommer ett bildregn från vår nyårsafton! den första jag firat i Luleå på m.å.n.g.a. år! 🙂

På eftermiddagen på nyårsafton så bjöd vi över fina vänner (våra nya grannar) till Johanna på pyssel uppe på J´s rum och se så fina nyårs-smällkarameller de pysslade ihop!  Proppfulla med godis var de och kl.24.00 blev det godisregn då de smälldes. Festligt!  

Att göra nyårs – smällkarameller är ett tips till nästa år! Perfekt för kidsen att pyssla med när föräldrarna fixar inför kvällen…. och allt man behöver är papper, tomma toalett (eller hushållspapper) rullar, lim, sax, band / snöre att knyta ihop de med också godis så klart.

Sen, runt kl.20, åkte vi in till mamma & Hans på middag och dagen innan fick jag ett tips av en vän om att ge Johanna 1 present i timmen fram till 12-slaget!  Nåt sånt har vi aldrig gjort förut men det känns som att det kan bli en ny tradition… i alla fall om du frågar Johanna. Ha, ha.  Så – kl 20, 21, 22 & 23 fick darlingen en present och i den du ser på bilden så låg den bok som jag tipsat om i ett tidigare inlägg.  Den bok som Johanna kan skriva in sin års-summering i varje år tillsammans med sina tankar om det nya året och eventuella mål. Till slut så blir det en väldigt fin minnesbok att blicka tillbaka i. 

Men vi kom faktiskt av oss lite med de där presenterna för plötsligt så fiskar mormor fram 2 nyårs bingo lotter!  Alltså för oss så är ju alla dessa uppesittarkvällar på TV något helt nytt så vi tycker att det är väldigt kul, på ett tokigt sätt. Sitta framför TV´n och spela bingo liksom… och det går ju så fort! hur hinner alla med? Ha, ha.  (i Thailand sitter vi aldrig vid TV´n… så ja, nytt för oss som sagt). Och J vann! 100kr! Wohooo! 

Här är i alla fall de återstående presenterna, som hon skulle få kl.21, 22 & 23 (+ min årsbok som jag köpt till mig själv, den passar mig perfekt eftersom jag brukar skriva här på bloggen att vi lever ett “cirkus-liv” med allt vårt resande, ha, ha.) men ja, de blev mer Nyårsdagspresenter. Typ.  Och check de fina gave påsarna etc. Allt hittade jag hos Lagerhaus (presentpappret från alla paket + boxen med wish texten också).

Sen, strax innan 12-slaget, så gick vi ner till hamnen för att titta på det fyrverkeri som Luleå Kommun bjöd på och det var faktiskt riktigt maffigt!  Om du följer mig på instagram så ligger det uppe en video där (jag heter Gizmolinas).

Vi skulle så klart försöka få till en bild av hela gänget men ja, det gick väl sisådär… Bättre lycka nästa år! Ha, ha.  Och sen, efter fyrverkerierna, så gick vi hem till mamma och tackade för oss också sladdade vi över till fina vänner som bor i samma hus (trappuppgången brevid…) på ett glas innan min kära bror körde oss hem. 

Där försökte vi oss också på en bild men ja, alltså jag ser ju helt galen ut. Ha, ha. men bjuder på den.  Fina vänner har vi i alla fall och en skrattfest det var det utan tvekan. 

Borta bra men hemma bäst… Runt kl.01 checkade vi in hemma och jag lyckades fånga mina J på en bild i hallen.  Och nu kom jag på att vi faktiskt fastnade på en bild ihop jag och JIG också… 

Ingen vanlig bild dock, utan en snap… men bättre än ingenting.  Och någon outfit bild blev det inte heller… aj, aj… men, jag hade på mig en svart sammets topp från GAP, byxor från By Ti-Mo (shoppade hos Den Dama i Oslo) och ett halsband från J Crew och sen höll jag på ju helt på att glömma…  kvällens finaste accessoar och julens finaste julklapp: 

Tadaaaa! min nya loooovely Gucci väska!  Fler bilder av den kommer… var så säker!  Ha, ha. Och det där champagneglaset, det var min mormor´s och kvällen till ära var det jag som fick dricka ur det. Min fina älskade mormor som är så saknad.

 

Nu ligger J och chillar med Gizella framför sin nya TV uppe på sitt rum och jag ska ta en tur ner i tvättstugan. Vi har helt snurrat om dygnet i jul så i kväll är planen att försöka vrida tillbaka dygnsrytmen lite… J sa att hon har som mål att lägga sig 22.30 istället för 01… och vi har båda som mål att stiga upp tidigt i morgon för håll i dig nu: vi har sovit till typ 11 – 11.30 v.a.r.j.e. dag i år! Total crazy! Ha, ha. Så ja, vi måste skärpa oss. På riktigt.

Hoppas att ditt 2018 har startat riktigt, riktigt fint och att du njuter härliga dagar?!

Nu ser jag fram emot att få fortsätta att sprida Gizmolina glitter över er alla i 2018 och jag är verkligen super pepp på det!!

 

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt, Nyårsafton | 8 Comments

8 responses to “HAPPY NEW SPARKLING 2018!!!”

 1. Lillyk says:

  Älsk på din blogg! Peppen från dig är total! Du verkar vara en genuint omtänksam och positiv människa. Önskar dig ett fantastiskt 2018. Tack för allt du delar med dig utav! KRAM

  • Åhhh du anar inte hur GLAD jag blev nu!!! Tusen miljoner T.A.C.K. Lilly för magiskt fina, värmande ord som gick rakt in i mitt hjärta! Din kommentar gör att det är en en GLÄDJE att blogga igen! så TACK för det! Du gjorde verkligen min dag nu ska du veta !

   Önskar dig en underbar kväll vidare, en riktigt fin morgondag och ett 2018 fyllt av solsken! Stor tacksam KRAM! 🙂

 2. Viktoria-pinkpastry says:

  Gott nytt år! Älskade smällkaramellerna så fina och vilken mysig idé att bjuda in på pyssel. Nyårsprensenter vad ju så kul en varje timme. När börjar man? Kan ju iofs börja när som antar jag 😉 hoppas du får vila lite nu. Låter jätte mysigt med en sthlm weekend mor och dotter. Nu har ni i allafall testat att fira hemma så nu vet ni vad som passar er bäst och slipper fundera på det. Har skrivit till dig tidigare och frågat men skulle bli jätteglad om du hade möjlighet att svara. Nu är vi hemma från Thailand och älskade det. Längtar så tillbaka. Dock så har maken lite svårt att få ledigt så vi funderar på att åka dit i sommar. Vet ju att ni brukar det. Snälla berätta allt om det. Är det bra att åka på sommaren? Väder? Är marknader och så öppna?

  • Tusen TACK för din härliga kommentar och såååå KUL att ni funderar på Thailand till sommaren! Vi har redan bokat vår sommar resa! den är självklar för oss för jag älskar Thailand på sommaren, tycker att det är som vackrast där då! 🙂

   Skriver ett mer utförligt svar strax… (uppdaterar) för jag har så mycket att berätta om Thailand på sommaren att jag inte hinner få ner allt nu mitt i frukost…

   Önskar dig en underbar dag! Kram! 🙂

   • Viktoria-pinkpastry says:

    Önskar dig med en underbar dag! Va gullig du är vill gärna höra allt! Måste bara säga igen att Johannas nya rum är så fint känns tonårs chict men det ändå så mysigt ut!

 3. Gunilla says:

  Vad skönt att du tagit ett blogglov och bara ägnat tiden åt familj och vänner. Tråkigt dock att det blev mer stress än mys och avkoppling. Men jag tror att du har så stora krav på dig själv att allt ska vara så tip-top och såklart då går musten ur en. Jag har också varit lite så förut, sett till att alla har det bra och att hemmet är pyntat, fixat, påfyllt i kyl och frys och nånstans när julen var över fattade jag inte vad som hänt. Jag var liksom inte närvarande, och då bestämde jag att sänka kraven och att vi hjälps åt istället. Skönt i alla fall att du är tillbaks här, ser fram emot dina härliga inlägg och allt glitter och all energi du sprider, glöm bara inte bort dig själv i allt. Stor kram och god fortsättning! <3

  • Tusen miljoner TACK för omtanken, alla fina ord och att du lindrar mitt dåliga samvete för min dåliga bloggning Gunilla! Nu blev jag glad! 🙂 Sen kan jag avslöja att jag sänkte ALLA krav i jul för jag hade ingen tid eller energi över till något tip top fix. Jag hade istället fullt upp med att sköta allt praktiskt som att se till att det dukades fram frukost, lunch & middag. Julklapparna delade jag upp över 3 dagar och jag kände inga krav på någonting alls… loggade av allt så massa juldekor kom faktiskt aldrig upp… Men, ja, precis den känslan du hade att man inte riktigt fattade vad som hänt hade jag ändå. Tyvärr. Men min JIG är inne i en hektiskt jobb period så det var viktigare att han fick jobba än att hjälpa till. Det bidrog till att min energi drogs ur mig…. Så ja, nästa år Thailand som sagt. 😉

   Önskar dig en riktigt god fortsättning på 2018 och stor kram tillbaka! 🙂

 4. Anna says:

  Haha JIG ser ut som Iprenmannen på Snapbilden 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *