HAPPY NEW WEEK…!

Happy new week mina kära bloggvänner! 

Måndagen kommer alltid så fort… men nu är den här och då gäller det att vi omfamnar den på bästa sätt!  Jag har gjort klart veckans to-do lista och när den är skriven så är jag så hamnar jag direkt i ett “ny vecka nya möjligheter modus”. Love it! Och en reminder från mig till dig att ta med in i den här veckan är att “be present”. Var närvarande då dina barn pratar med dig om vad som händer i deras liv, lägg bort telefonen, och visa att du verkligen 100% är med i samtalet.  För det finns inget värre än då man kan se på en person att den inte är helt närvarande… att den tänker på något helt annat samtidigt… Vår närvaro och vår tid tänker jag är något av det absolut finaste som vi kan ge våra barn.  Så mitt råd är att sätta av tid varje dag (tex vid middagsbordet?) för att fånga upp händelser från dagen. Jag har alltid frågat J: vad är det bästa som hänt idag? och vad är det sämsta? Och varför var just det bäst och sämst? På en skala från 1-10, hur var dagen? och om svaret då blir under 8:  fråga: vad kan du göra i morgon för att dagen ska bli bättre?  Den reflektionen är så värdefull.

Och igår var det farsdag och jag skickade extra många kärleksfulla tankar till min älskade pappa. ♥ Sen så är vi fortfarande utströsslade i världen jag, Johanna och min Mr.JIG så vi får ta igen firandet när vi ses igen alla 3. Men – jag har ju en “bonuspappa” också, i min mammas Hans, så – honom firade vi igår! Jag bjöd hem familjen på middag, eller mamma & H bjöd på middag som de hämtade på vägen från Waldorf (vår favorit take away i stan) också stod jag för dukning och allt annat som hör till här hemma. En perfekt lösning!

 

Åh jag skulle behöva styra upp en fluffig vit matta för att dölja golvet… skulle se magiskt ut..  Men – det jag skulle komma till är att jag köpte en silverstjärna ballong till H på farsdag istället för en blomma. Tycker alltid att det är så mycket festligare! 

Och ni är så många som skriver och frågar var jag köpt mina discokulor? Jag har köpt alla hos Dollar Store, för flera år sedan, men jag ser att de fortfarande har i alla fall den näst största i butik. Sen såg jag de små + den lite större på Stora COOP idag ! Lagerhaus säljer också discokulor.  Det är väldigt “London” för mig att maxa julen med discokulor, hela Selfridges är tex fyllt av discokulor i december. Looooove it !!!

 

 

Mannen, myten, legenden… vår älskade super dad Mr.JIG!  Jag och Johanna älskar dig så obeskrivligt mycket och vi är så tacksam över att vi har dig i vårt liv.  You rock !!! på farsdag och på livets alla andra dagar ! 

Bilden är från Farsdag förra året då vi firade med frukost på Sommerro. I år får vi fira i efterskott eftersom vi inte befinner oss i samma land någon av oss. Det är inte lätt att hålla ihop vår lilla familj, men till jul så !

 

Förutom stjärballongen så fick H ett fint kort en en presentbox med hemligt innehåll…

Eller hemligt och hemligt det var en Farsdags Triss i boxen, inte så mycket kanske men man vet ju aldrig helt med en sån present, plötsligt har man gett bort 10 miljoner ! Ha, ha.  Nej men det är min största stress när jag köper lotter till andra, att de skrapar fram miljoner på en lott som jag köpt! Därför jag har jag sedan länge börjat säga att vinster över 10.000 ska delas 50/50 med mig men jag tror jag ska höja till att jag ska ha 90% och den som fått lotten 10%!  ha, ha.

 

Jag fotar / filmar alltid dukningen innan gästerna kommer men p.g.a. Gizella (kan du se henne? ha, ha) så kan jag aldrig tända ljusen innan alla sitter vid bordet så därför ser det lite tråkigt ut på bilderna…   Men jag dukade, förutom med ballongen, även med en medalj från Lagerhaus till H. (gick för festliga detaljer istället för en present)

Jag dukar alltid med träbockarna från IKEA då vi ska ha bröd till maten och igår hade vi beställt vitlöksbröd med aioli och för att minska smittorisk (hjälp! vad mycket Covid det är i Norrbotten nu! headlines i tidningarna idag…) så fick alla aioli i varsin egen liten vit skål.  Ett tips inför stundande julbord !

 

De där små granarna med lys är så dekorativa!  Köpte de på Jysk för flera år sedan.

Sen är det ett fint alternativ till färska blommor att placera en grön girland på bordet så som jag har gjort här. Brukar i vanliga fall även ställa en blomma mitt på bordet men tulpanerna jag köpte hängde så fult (vissa står inte många dagar….) så jag droppade de igår. Huset med glitter på taket kommer från Zara Home.

 

Till dessert hade jag köpt hem en farsdags stubbe för en helt tårta äts aldrig upp av oss 4, det blir för mycket. 

Tårtspaden är föresten ett tips! Den kommer från TGR och är en perfekt julklapp! Jag köpte den ett år som sommarpresent till alla Johannas lärare, väldigt uppskattat!

 

Ingen dessert här hemma serveras utan tomtebloss! Det gäller att sätta sparkle på every day! 

Tänk på att köpa hem tomtebloss till Nyårsafton redan nu för det finns inget jobbigare än att komma på att man inte har tomtebloss hemma typ 29 december också inser man att de är utsålda överallt. Det hände oss ett år och det gör jag aldrig om så häromdagen, då jag var inom Dollar Store, så shoppade jag ett helt gäng, även “tomtebloss” som det står 2024 på! (alltså siffror som säljs per st.).  Känns såå skönt att ha det i box!

 

Min älskade mamma och hennes H. Jag är så tacksam över att de har varandra! 

 

På min veckans to-do list så har jag bl.a. skrivit upp att jag ska styra upp blogginlägg från Oslo, Bath och London, det ser jag verkligen fram emot att bjuda er på i dagarna som kommer!

Önskar dig en riktigt, riktigt bra start på veckan ! och kom i håg: “be present”. ♥

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

21
Kategori: Allmänt | 2 Comments

2 responses to “HAPPY NEW WEEK…!”

  1. Madde says:

    Asså WOW vilken läcker dukning! Hade gärna satt mig till bords där jag också!

  2. Katta says:

    Var har du köpt du är guld värd kortet?
    Tack på förhand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *