HAPPY NEW WEEK!

Allmänt

c9366163c9235e2755215dd97137262a

Första steget: förbereda för flytt och börja packa…

Happy new week sweeties! 

Här startade vi girls sommarlovet med en ordentlig sovmorgon. Jag vaknade runt kl.10 (!) och DEN känslan över att slippa skolstress & matbox fix på morgon…..Åhhhh vilken lyx!  Och Oslo bjuder på regn just nu och det kunde verkligen inte passa mig bättre för på morgon landade de första flyttlådorna här i Casa Gizmolina och hur mycket det än tar emot så är det bara att inse att det är dags

… det är nu vi ska packa ihop hela vårt underbara hem och förbereda för vårt nya liv 160 mil bort… För mig som blivit extremt dålig på avsked och uppbrott så är detta inte en helt lätt resa.  Men så har jag inte varit tidigare. När jag flyttade till Gävle 24 år gammal där jag inte kände någon och aldrig tidigare hade varit så funderade jag inte 1 sekund över saken, jag bara flyttade och såg det som en spännande utmaning. Samma sak då jag ca 1,5 år senare flyttade till Stockholm, vips! så var jag där i nytt jobb och nytt hem.  Och sen, då jag ca 6 år senare mötte norsk kärlek , så såg jag det bara som en kul grej att flytta till ett nytt land så bam! så bodde jag plötsligt i Oslo där jag aldrig tidigare varit och inte kände en kotte.  Men nu, efter att jag fick barn, så märker jag att jag inte längre är så där härligt spontan. Nu tänker jag såååå mycket mer och analyserar och skriver + & – listor….  Och jag vet inte riktigt vad som hände för då jag la sista budet på huset (samtidigt som jIG lyfte med en flight från Hong Kong till Bangkok och jag inte längre fick tag i honom, den stressen…), och mäklaren ringer upp och gratulerar oss till köpet (vi var mååånga i budrundan och det var hur många som helst på visning)  så var det som att jag fick en liten flytt-chock/depp. Vad hade vi gjort? Hade vi köpt hus i Luleååå?!? (du vet känslan då man bokat frisörtime också känner man sig finare än någonsin i håret just den dagen man ska dit och förstår därför inte alls varför man bokat time?)  Allt blev plötsligt på riktigt (trots att vi pratat massor om detta och tittat efter hus där uppe i 3 år) så ja, den här flytten har varit en stor känslomässig berg-o-dal-bana för mig i vår…  Men long story short:  nu sitter jag i båten och jag har bestämt mig för att ro är bättre än att sjunka så nu kööör vi! Och, vi ser detta som något vi gör för 1-3 år. Sen får vi se vart i världen vi hamnar?  Också har vi ju vårt härliga hem i Thailand som vi kan hoppa på ett flyg till när vintern blir för kall & lång! 🙂

10150640_10152898765185796_5714293965707913628_n

Det här är det rum i huset som jag kommer att “bo” i!  Åh som jag älskar fönstren och känslan av frihet trots att jag är inne.  Detta rum kommer att passa perfekt för coachsamtal och för trevliga middagar med familj & vänner. Tänk – för första gången på 22 år kommer jag att kunna umgås spontant med min mamma & Hans, Pappa & Inger och min bror Johan. Det blir fantatiskt!  (bilden är från visningen, vi kommer att göra vissa förändringar här…).

Oj, nu går det värsta åskan här i Oslo och det är dags för mig att fixa pannekaker till hjärtat som har sin 1:a sommarlovsdag så, jag önskar dig en helt underbar dag fylld av positiv energi! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 30 Comments

30 responses to “HAPPY NEW WEEK!”

 1. kerstin says:

  Du tänker helt rätt …Oslo, Luleå eller någon annan stad ligger ju kvar på exakt samma ställe..hela tiden. och man får,om man vill och kan, flytta HUR många gånger man vill…
  än en gång, Lycka till!

  • gizmolina says:

   Åh tusen tack Kerstin! 🙂 Ja, varken Oslo eller Luleå går någonstans så om vi får lust att flytta tillbaka strax igen så går det helt fint! Och, eftersom JIG kommer att pendla till Oslo så kommer även jag och Johanna att vara här en hel del (hoppas jag… men vardagen brukar ju komma emellan…).

   Önskar dig en underbar dag! Stor kram!

 2. Anna says:

  Gratulerar till nya äventyr! Men fattade jag rätt? Ska ni bo där mellan 1 till 3 år bara? Varför? Jaha, ju fler äventyr vi får hänga på desto bättre…

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack Anna! 🙂 Och ja, du fattar rätt, det kan hända att vi bor där 1, 2 eller 3 år, eller ännu fler? Time will tell… Vi tar ett år i taget så får vi se vart livet för oss… !

   Njut din måndag! Kram!

 3. Nina says:

  Jag tycker att du har gjort ett jätte bra beslut =) Vad du kommer trivas, för det är riktigt skönt att ha sin familj nära sej.

  Å huset kommer ni verkligen trivas i, jag säger än en gång stort grattis till allt, och den nya framtiden! =)

  Njut nu av denna underbara måndag! Kram

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack Nina! 🙂 Det ska som sagt bli en lyx att ha sin familj nära och väldigt fint för Johanna att få mer tid tillsammans med sin mormor & morfar. Och huset är fantastiskt! Tänk att få bo på 210 kvadrat (350 med källare) istället för på ca 100… det blir en d.r.ö.m. !!!

   Önskar dig den allra bästa starten på veckan! Kram!

 4. Grattis till husköpet! Ska bli så spännande att följa, kan tänka mig att du skapar något fantastiskt även av detta. Förstår dina känslor precis, även om det är en “rolig’ förändring så är det helt OK/normalt att känna lite blandade känslor,känner igen mig precis. Det är bättre att känna allt på en gång. Stor kram till dig och lycka till!

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack Viktoria! 🙂 Och ja, detta är som sagt en känslomässig berg-o-dal-bana men samtidigt en spännande & häftig resa. Tänk att jag snart får inreda och boa in mig i ett alldelens eget hus där Johanna kan springa runt utan att grannarna klagar…. det blir a.m.a.z.i.n.g.!!! (vi har grannar från hell…).

   Önskar dig en underbart härlig måndag! Kram!

 5. Linn says:

  Til Lykke med valget og et nytt kapittel i livet deres!!! Heldige er de mennesker i Luleå som får din energi og gledespredning dit:o) Du fortsetter vel med bloggingen din? Trofast følger her i Oslo!! God klem og alt godt til dere, fra Linn

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 miljoner tack för lycka till och för fantastiskt fina ord Linn! 🙂 Åh jag smiler från öra till öra nu… så otroligt snäll du är…. ! Och ja, självklart kommer jag att fortsätta med bloggen, mer än någonsin faktiskt! 🙂

   Önskar dig en strålande måndag och tack igen för fina ord, de lyser upp hela min dag här! Stor klem!

 6. Pia says:

  Lycka till med flytten! Vi flyttade förra sommaren och gjorde oss av med allt vi inte behövde, kändes som värsta lyx-detoxen. Så tänk dig flytten som en rensning, så känns det mindre känslosamt 🙂

  • gizmolina says:

   Åh tusen tack Pia! 🙂 Och miljoner tack för tanken om lyx-detox… nu peppade du mig verkligen till att ta tag i koaset här och rensa ordentligt! Kanske jag t.o.m. ska sälja vissa möbler och börja om lite…? Nej, nu måste jag gå och sätta igång med detta a.s.a.p.! 😉

   Njut din måndag och fånga de lyckliga stunderna! Kram!

 7. L says:

  Grattis till ert nya fantastiska hus! Med din prägel på huset kommer det bli helt fantastiskt :). Ska ni behålla lägenheten i Oslo, för JIGs skull som pendlar, eller blir det hotell för er vid besök?

  LYCKA TILL! Jag följer er flytt med spänning :).

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 miljoner tack för grattis och för fina ord L! De värmer verkligen! 🙂 Vi kommer inte att behålla den lägenhet där vi bor (tok dyr), istället kommer JIG att hitta ett annat boende…

   Önskar dig en underbart härlig dag! Stor kram!

 8. Elisabet says:

  Grattis och så spännande! Ska bli kul att följa ert nya fina hem och hoppas att det blir en härlig sommar, trots säkert en del flyttstökande! Kram!

  • gizmolina says:

   Tusen miljoner tack Elisabet! 🙂 Ja, detta blir verkligen spännande på alla möjliga sätt…!

   Önskar dig den bästa dagen och en super härlig sommar! Kram!

 9. Ann-Lis says:

  Men så spännande! Jag har följt dig i många år och får så mycket inspiration! Lycka till med allt! ♥︎

  • gizmolina says:

   Åh tusen miljoner tack för fina ord och peppande feedback Ann-Lis! Nu blev jag glad! 🙂 Och ja, detta blir riktigt spännande… !

   Önskar dig en magisk måndag! Kram!

 10. Sofia says:

  Åh, Östermalm och Furugatan. Precis i det huset du flyttar till har jag tillbringat många gånger som barn, då mina släktingar bodde där. Då var det grönt, vitt är mycket finare!
  Grattis, hoppas du kommer att trivas!

  • gizmolina says:

   Är det sant? har du varit mycket i huset? Så fantastiskt kul att höra! 🙂 Jag hade aldrig sett huset förren det var ute till försäljning tidigare i vår så jag trodde att det alltid varit vitt men – så visade de vi köper av prospektet på hur det såg ut då de köpte det och då var det precis som du skriver grönt! De som bor där nu har gjort ett jätte jobb med att renovera heeela huset (och byggt om det på baksidan)… Och tack för grattis! Jag hoppas också att vi kommer att trivas! Östermalm är ett helt nytt område för mig, har knappt varit där tidigare… !

   Önskar dig en underbart härlig dag Sofia! Kram!

 11. Lena says:

  Bara en kort sak: du är underbar!!!!! Älskar ditt positiva sätt. Din blogg är ett lyckopiller!! Vi behöver många som du. Välkommen tillbaka till Sverige…. 🙂

  • gizmolina says:

   Men åhhh nu blir jag helt rörd ska du veta…. Tusen 1000 miljoner tack för fantastisk feedback Lena! Åh så glad jag blev nu! 🙂

   Njut din måndag och fånga de lyckliga stunderna! Kram!

 12. Merethe :) says:

  Ååååh, sååå GØY Anna-Stina – dette kommer til å bli sååå spennende for dere alle 3!!! <3 Det å få være nærmere sin familie er jo sååå viktig – spesielt siden din kjære JIG er på reise store deler av året, og du & Johanna er mye på egenhånd. Da er det ekstra fint å kunne ha mormor & morfar, samt onkel og andre nærmere! <3 Huset ser fantastisk ut og jeg er sikker på at du kommer til å gjøre dette til et drømmehjem også!!! 🙂 Si gjerne ifra når dere legger leiligheten i Oslo ut for salg, for vi kan være veldig interesserte i å kjøpe den… Må bare se den først… STORE klemmer fra meg til deg 🙂 <3

 13. Anneli says:

  Stort grattis:) vilket fint hus, måste känns som en verklig utmaning. Skönt att ha ett ställe i Thailand om vintern blir för jobbig där uppe. Sen slipper du fixa matlåda till Johanna

 14. Maria says:

  Grattis till husköpet!! Såg det där huset på hemnet, vi letar också hus i Luleå :-). Jag är såå mesig med husen vi tittar på, är rädd för att byta område (trots att vi bor i Luleå redan), jobbigt med byte av förskola för barnen m.m men nu med ditt inlägg så tänker jag ‘herreguuud sluta fjanta nu Maria’. Det handlar ju trots allt bara om en flytt inom stan. SÅ tack för ditt peppande inlägg nu har jag fått med mannen att titta på ett hus i Gammelstan på onsdag :-).
  Och så undrar jag om du kommer fortsätta med stylist uppdrag hör i Luleå och om man då kan anlita dig?

  Kramis, Maria från Luleå

 15. kerstin says:

  Ett tips..Kolla satelitkartorna så får du se det grönt…man kan tro att det är ett helt annat hus.
  Ser fram emot att få se din stil i huset..blir säkert fantastiskt.=)

 16. elin says:

  Huset ser fantastisk ut! Jeg kommer til å savne dine blogginnlegg fra nabolaget, men det blir spennende å høre hvordan dere trives i Luleå. Lykke til med flytting, innredning og nytt land. Ha en flott sommer!
  Klem!

 17. Åhhhh -det kommer bli så bra hjärtat, bara du landat i det nya. Jag känner igen alla dina tankar i inlägget, från när vi bröt upp i Oslo (även om det bara var en 14 mils flytt). Man funderar så massa på allt det där som man inte har svar på före man står i det, men det blir bra!!
  Jag är helt enig -ro som sjutton nu & vet att det alltid finns en retur biljett 😉

  Massa stora kramar från mig i Halden

 18. Cessan says:

  Stort lycka till med flytten! ❤️ Så modigt och alldeles underbart att ta det stora steget och våga förändra och låta livet komma in i en ny era. Huset ser alldeles fantastiskt fint ut och det ska bli så himla kul att följa er resa in i det nya boendet.

  Kramar Cissi

 19. Anna-Lena says:

  Men så spännande!
  Ny stad, nya möjligheter. Jag ser verkligen fram emot att få följa ert nya liv i Luleå. En stad som jag lärt känna helt nyligen då min sambo kommer därifrån. och som jag verkligen älskar! Lycka till med flyttkaos och den känslomässiga berg-och-dalbanan. Jag är tror att allt kommer gå lysande, och hoppas du kan få lika mycket pepp av dessa kommentarer som vi andra får av dina positiva inlägg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *