Hello sunny sunday!


Dagens tänkvärda.

Hej darlings! Då är det plötsligt söndag igen och idag blir det en working-day för mig. Läste föresten några av de kommentarer jag fick igår och såg att det finns de som tycker att jag inte gör något?!? Ni måste ha missat att jag driver ett företag (Gizmolina & Co Ltd.) och att jag jobbar 100%. Att jag lämnar / hämtar på dagis varje dag, städar (det dagliga…), handlar mat, lagar mat, tvättar, diskar etc etc verkar ni också ha missat

Jag bor dessutom långt ifrån min familj (den bor i Luleå) så jag kan avundas er som bor nära er familj och kan få lite hjälp då och då. Det vore en vardagslyx att någon gång ibland få gå hem till mamma eller pappa på middag, eller att de ibland kunde hämta på dagis….


..eller kanske inte 😉

Vi lever alla olika liv och vi lever dem på de sätt som vi själva valt 🙂  Jag tycker att vi ska respektera de liv vi lever och inte kasta skit på varandas val för det är väl ändå att lägga sin energi på fel sak?

Nu fångar vi dagen tycker jag också tankar vi positiv energi !!!  🙂

KrAmAR! ♥

Kategori: Allmänt | 34 Comments

34 responses to “Hello sunny sunday!”

 1. Lisbeth says:

  Men bor inte Johannas farföräldrar nära er? Kan inte de få vara en stor tillgång.

  Våra barns farföräldrar bor i sydeuropa, och mina föräldrar bor 35 mil bort. Så vi är oxå helt själva. Jobbar heltid och ska få allt att funka. Men det går ju, så är det för många av oss.

  Men alla har vi olika förutsättningar, och gör våra val utifrån det….

 2. Anonymous says:

  Det är roligt att höra och läsa mer om vad Johanna gör och mer såna saker om vad du tkr och er lek ihop och vardagliga saker, skippa alla "citat" … det börjar bli lite tråkigt, vi vet ju att du är en positiv prick. men det är roligare om citaten kommer från dej. 🙂

 3. Kristine says:

  HEI!!
  Stå på Anna Stina!! Ikke bry deg om de neg kommentarene. Regner med at det er folk som ikke har et så flott liv som du. de er vel bare misunnelige for at du har det fint, er en positiv dame som klarer det meste selv, tar godt vare på di n datter og dine nærmeste. Ikke mange som er så pos som det du er. Det du skrev i dette innlegget er reelt og det bør mange huske på. I tillegg så regner jeg med at der er sider av ditt liv som vi ikke deltar i via bloggen "!!! Stå på du er en flott dame! Klem Kristine

 4. Charlotte says:

  Jag tycker tvärtom att du verkar göra MASSOR! Du inspirerar mig. Skickar KÄRLEK till dig <3

 5. Maria says:

  Kan inte låta bli, måste bara säga följande:
  # Bodde själv i Oslo 11 år med låångt till barnvakt då mina barns farföräldrar valde att inte aktivt deltaga i sina barnbarns liv….detta gjorde obeskrivligt ont. Så bara för att man ha mor/farföräldrar nära så behöver inte vara samma som omsorg å hjälp.
  #Det är mycket mer vanligt med städhjälp i Oslo, hade många kompisar som hade det även i små lägenheter.
  #När man bor i storstan å spec. i A-S jobb utsätts man för mkt frestelser som endel kallar ytliga men är så ofattligt roligt att läsa om
  #A-s, jag tycker du är cool……………krams m

 6. Charlotte says:

  ps. Älskar citaten! 🙂

 7. Anna-Karin says:

  SUCK å STÖN… Jag ber en bön! Låt A-S blogg vara ifred… Även om du inte alls håller med! Vi som tycker det här är en UNDERBAR PLATS som skrivs av en FANTASTISK KVINNA, Vi som INSETT MENINGEN MED POSITIV ENERGI, kan väl bara få NJUTA å se alla barnsliga bloggkommentarer FÖRSVINNA!!! LEV… NJUT!!! Imorgon eller t o m i denna stund, kan det hela TA SLUT!!!

 8. Wojtan ♥ says:

  Hej

  Det sista man kan anklag dig för är väl att du inte gör något!
  Jag har många gånger funderat på hur du får till allt dagligen, och jag brukar tänka på dig när jag själv tycker att jag har det stressigt, trots mer back up än vad du verkar ha.
  Skit i de kommentarerna. Många är nog väldigt avundsjuka på ditt liv och det speglar många kommentarer här.
  Keep up the good work!

  Kram Åsa

 9. malin e says:

  Hej, Älskar din blogg och får massa energi, din glädje och kärlek till livet smittar verkligen av sig och du är en klok & vis tjej med fötterna på jorden det beundrar jag hos dig.

  och små ler,hihi herregud fattar inte vilken energi du har som hinner med allt och hur folk kan tycka något annat så ler jag igen. ha en underbar dag vackra själ.

 10. Anonymous says:

  Anna-Karin: Så så, ta nu ett djupt andetag och lugna ner dig! Stor påfrestning på hjärtat att bli så upprörd, då njuter man ju inte! 😉

 11. Avundsjuka människor som inte kan se till helhetsbilden, suck. Har de inget annat att göra!?

  Du verkar vara en toppenkvinna som fixar mycket på egen hand!

  Jag saknar också att ha mina föräldrar närmare, har ingen som kan avlast i vardagen..

  Kramar!

 12. S!! says:

  haha folk e roliga… du jobbar ju stenhårt! kram duktiga du!!

 13. Anonymous says:

  Sen kan man bo nära föräldrar och svärföräldrar och ändå inte få nån hjälp. Jobba heltid, sköter hus och hem och mat och tvätt och 2 barn och inte blir man nån bättre människa för det? Inte blir vi mer beundrad än nån annan? Det är det som är livet! Och jag älskar mitt liv!

 14. Men har inte du också ett självgående hem? Jag som är mammaledig har ju all tid i världen att bara shoppa, fika, luncha osv. Hemmet städas, plockas och grejas av sig själv. Lika väl tvätt, strykning, dagis rundor, handla & laga mat! Det är ju enkel match. Konstigt att folk tror att du inte gör något när du berättar om ditt jobb, Johanna och att JIG reser i sitt jobb. Jag tycker att du är en fantstisk kvinna, fru och mamma som gör ett så in i helvetes bra jobb! Du är en bra inspiration och jag mår bra av att läsa din blogg! STOR kram Lotta

 15. De är säkerligen bara avundsjuka – varför ens lägga sig i? Underbar blogg du har förresten! Kram

 16. Linda says:

  Trodde jag läst fel först. Att du inte verkar göra nått?? Beundrar dig ofta över din förmåga att få ihop allt. Du inspirerar och gör ett fantastiskt jobb. Tycker verkligen om att läsa din blogg. Kram Linda

 17. Alexandra says:

  Hejsan! Jag kan inte annat än att le…att du inte gör något…vilket skämt! Vid sidan av allt du gör så orkar du dessutom blogga och vara en feelgood-källa! All heder åt dig!:-) Massor av kramar Alexandra

 18. Jessica E says:

  Jag älskar denna blogg och tycker Anna-Stina är en fantastisk mamma, fru och karriärskvinna!

  Jag förstår inte varför folk blir så upprörda av att man unnar sig exempelvis nagelfix, frisörbesök och städhjälp. Varför??!! Varför skall man inte få njuta ifall man har råd att göra detta? Var och en bestämmer vad man vill lägga pengar på. En del kanske lägger pengar på resor, kläder, extra god mat osv. Dessutom har varje person ett ansvar för sitt eget liv. Man får kämpa lite för att få det man vill ha ut av livet – allt serveras inte på en silverbricka. Anna-Stina JOBBAR glöm inte det.

  Vi hade också städhjälp under en period då vi hade så mycket på jobbet och kände att vi ville göra annat på helgerna än att städa – ex mysa och göra roliga saker. Varför skall det vara fel?! Ni verkar tro att bara för att man anlitar städhjälp så är den en stackars utsatt människa (läs kvinna) som är utnyttjad. Jag håller inte med. Vi anlitade en städfirma (dvs helt lagligt med alla avgifter osv, med prislista osv) och vi hade helt vanliga, duktiga svenska tjejer som städade hos oss. Varför är det synd om dem? De har ju valt att arbeta med detta. Jag ser definitivt inte ner på dem – varför skulle jag göra det? Det är väl ingen skillnad på att städa, stå i affär eller köra taxi – det är ju ett serviceyrke. Jag tycker mer det är ni som säger att "vi" (som har/haft städhjälp) ser ner på de som städar verkar ha denna människosyn – eftersom det är ni som tar upp det.

  GO strong Anna-Stina!

  KRAM Jessica E

 19. Anonymous says:

  Jag tror ingen aktivt väljer att ta ett städjobb. Vissa har kanske inget annat att välja på. Skulle i själva välja städjobb utav alla de olika serviceyrken som finns?

 20. Sarah says:

  Du behöver verkligen inte förklara dig! Alla som LÄSER bloggen ser och förstår hur mycket du har för dig!!!

  Självklart ska man unna sig vardagslyx! Det borde ALLA göra! Vardagslyx kan ju faktiskt vara så många olika saker och det är bara larvigt att folk ska lägga värderingar på vad andra anser detta vara.

  Vet själv hur det är med mycket jobb, ingen avlastning med barn odyl (förutom min man såklart) och jag tycker det är UNDERBART med rot-avdraget som gör det möjligt för mig att varje vecka få hjälp med städningen (=gladare mamma till familjen) samtidigt som det faktiskt ger en väldigt driftig entreprenör att utveckla sin verksamhet och anställa fler!

  Stå på dig!!! Kram

 21. pangis says:

  Som svar till anonym härovan: En av mina vänner har frivilligt startat en egen städfirma och städar hos många personer.. Och jäklar vad hon tjänar pengar! I somras unnade hon sig och sina barn en månadslång resa i USA. Hon är jätteduktigt och stortrivs med sitt jobb. Min mamma jobbade även hon som städerska i många år och inte kan jag minnnas att hon vantrivdes en enda dag. Så det finns faktiskt de som tycker att det yrket (som du själv är så nedvärderande till) är värdefullt! Jag tycker alla landets lokalvårdare, som numera är välutbildade i sina yrken ska sträcka på sig för utan dom finns det inte en arbetsplats som skulle fungera. Jag är även glad och tacksam att människor väljer att starta firmor som städar hos enskilda personer, och tjänar bra på det!

  Till dig Anna Stina säger jag bara beundran och respekt och stor KRAM!

 22. Anonymous says:

  pangis: vill du själv bli städerska?

 23. Anonymous says:

  Äh, skit i dessa avundsjuka personer som vill få dig att må som de säkert gör…
  För mig innebär din blogg alltid en peppning till att sätta igång och se positivt på tillvaron. Jag har bott långt från min familj och vet vad det innebär att alltid vara den som sköter ruljansen. Du gör det superbra och är en sann inspiration – skönt att vi är olika och väljer olika vägar i livet. Du gör kanske inte som alla andra och det är därför det är så spännande att läsa om ditt liv. Keep up the good work!

 24. Elin says:

  Stakkar deg,da….Det er bestandig noen som har "vondt" av ting.Misunnelse på din livsstil,tenker jeg.Du står jo på døgnet rundt….Kast de dumme kommentarene ut av hodet ditt og gjør som du tidligere har gjort.Elsker å lese din blogg og alt du driver med.Lykke til 🙂

 25. Pangis says:

  Snälla du, jag periodivs har jobbat som både lokalvårdare, servitris och inom äldresjukvården TROTS att jag är högutbildad ( ja även efter min utbildning tex när jag var mammaledig och ville komma ut lite) Jag ser på de yrkena med djup respekt! Jag arbetar inte som lokalvårdare idag men skulle inte dra mig för att göra det om jag behövde. Du måste förstå att dessa yrken utgör ett nav i arbetslivet, utan lokalvårdarna så överlever exempelvis inte ett sjukhus eller ett dagis eller någon annan arbetsplats för den delen. Det gäller även sophämtning, vaktmästare etc.. Alla behövs och förtjänar respekt för sina yrken och sin arbetsinsats. Den enda härinne som inte vill arbeta som lokalvårdare eller ens respektera dom som yrkesgrupp verkar vara du själv och jag hoppas att du tänker efter lite, det handlar i grund och botten om vilken slags människosyn man har.

  Förlåt Anna-Stina om vi har den här dumma debatten i din strålande energiska blogg som ger mig och många andra så mycket glädje!

  End of diskussion från min sida sett, önskar dig en fab kväll med de dina! Kram

 26. Camilla says:

  Precis som du säger så lever vi alla olika liv. Det är väl kanske därför det är så kul att läsa din blogg. Min värld består av att vara lärare, din att ha ett eget företag med inriktning på mode! Här får man ju en massa tips. Och du, hur spännande är det att läsa att nu diskar jag, nu städar jag, nu viker jag tvätt…? Inte särskilt va? Nej du, fortsätt med din blogg på ditt sätt. Det är ju därför vi är så många som läser den! Kram, kram!

 27. Pethra i Göteborg says:

  Vill bara säga att du är en mycket beundransvärd kvinna med mycket styrka. Du jobbar hårt och står på egna ben, att du sedan valt att jobba med mode och inredning betyder automatiskt inte att du jobbar mindre eller sliter mindre med vardagen jämfört med andra kvinnor som jobbar lika hårt med mindre glamorösa yrken och sliter med vardagen utöver det. Jag tycker det är ganska otroligt att folk fått för sig att du inte jobbar hela dagarna, då måste man verkligen sortera ut vad man väljer att läsa och ta till sig av det du skriver. :o)

  Hoppas ni har haft en härlig söndag!

 28. Anonymous says:

  Varför är det bara svenska tjejer som skriver negativa inlägg?? Har nog inte läst en enda bitter kommentar från en norska. Tragiskt, men typiskt svenska tjejer att missunna andra att ha det bra. Tur att det finns några vettiga svenskor som ger balans här också!! Och till er som går igång på allt och säger att det inte är avundsjuka – SKITSNACK!!! Den som är nöjd med sitt eget liv kan också unna andra att ha det bra och har inget behov av att skicka totalt onödiga och bittra kommentarer.

 29. Anonymous says:

  Pangis:"Jag arbetar inte som lokalvårdare idag men skulle inte dra mig för att göra det om jag behövde".

  Där fick du till det hela i ett nötskal. Man väljer inte städerska om det inte är för att man "behöver". Jag vet att alla arbetsgrupper behövs, och jag rackar inte ner på någon.

  När jag var riktigt ung tog jag städjobb som sommarjobb, i USA städade jag hemma hos privatpersoner för att jag var tvungen, var enda jobbet jag kunde få innan jag fick grönkort.

  Måste säga att jag hellre städar på ett företag eller skola/dagis än hemma hos privatpersoner. Jag gillade INTE att städa efter folks "privata skit".

  Men numera "behöver" jag inte städa annat än hemma hos mig själv, tack o lov.

 30. Finna says:

  Men visst blir man trött på såna som tror att man bara slappar hela dagarna, för att man mest skriver om det som är bra. Bara för att man är en glad prick som inte klagar på alla "måsten" utan accepterar att de är en del av livet och gör det bästa av det. KRAM på dig!!!

 31. Maria P-N says:

  Hej!

  Vi har en fantastisk fin yrkeskår som kallar sig just lokalvårdare (alltså städare). Så vad är det för pinsamt med det? Ok, ingen har väl lokalvårdare som drömyrke men det gäller väl även många andra yrken. Jag har själv jobbat som det en period i livet. Dessutom har jag varit barnpiga (aupair) i Frankrike och det stortrivdes jag med.

 32. Maria.H.S says:

  Du virker som en fantastisk kvinne som har det travelt:) Elsker bloggen som jeg følger nøye med på:)Alle har forskjellige prioriteringer i livet,meninger i livet,du gjør det du syns er best,kjekkest:)
  Ikke bry deg om andre sine meninger,det er du som tar de valgene du syns er viktige:)
  Verden smiler til deg,stå på:)

 33. Carina says:

  Unskyld, men det finnes faktisk mennesker som liker å vaske… det finnes også mennesker som synes det er lettjente penger ved siden av noe annet. En bekjent av meg tjener f.eks minimum 5000 kr ekstra hver eneste mnd ved siden av full jobb. Det blir nice shopping og ikke minst ferieturer. Ikke alle ser på vaskejobb som en "polsk aktivitet". Mange betaler godt for tjenesten også.

  Håper dere setter pris på rengjøringspersonalet der dere jobber da, eller kunne dere tenkt dere å starte dagen med å vaske på arbeidsplassen deres? Vaske deres egen shit som dere så fint uttrykker det:)

 34. Anonymous says:

  Lagar mat??? Har vi missat något? 😉 Menar du du din räkrätt då eller tänker du på alla gånger ni kör hämtmat eller äter ute? Ja det är väl betungande kan jag tänka mig. ;)Tur du har städhjälp som i alla fall tar redan på disken åt er sedan. ;D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *