HILLARY VS. DONALD.

Allmänt

13226717_10154296335122845_4254362369177039654_n

Dagens tänkvärda (med tanke på nattens debatt i USA).

Goooomorgon darlings!

Vet du vad jag gör? Jag sitter och titter på debatten mellan Donald Trump & Hillary Clinton för jag orkade inte stå upp i natt så jag spelade in den och på morgon slog jag inte på något annat än barnkanalen för jag ville INTE veta något om debatten förren jag sett den. I know. Jag ä.l.s.k.a.r. politiska debatter. Det är bland det bästa jag vet att se på!  de är så proffsiga och duktiga på att formulera sig, så snabba på att besvara frågor, så kompetenta ja, listan kan göras lång. Men – den här debatten jag ser nu …  Hillary behåller lugnet, svarar sakligt och håller sig till sak, Donald däremot avbryter (både Hillary och debattledaren), verkar väldigt arg, trycker till på Hillary så ofta han kan (för att få henne att känna sig mindre) något som får honom att framstå som väldigt arrogant & respektlös  (vi snackar raka motsatsen till både Obama och Hillary i sitt sätt att vara) så, so far, vinner Hillary debatten i mina ögon. En nackdel med henne dock – hon tittar väldigt ofta ner, i papirer / anteckningar antar jag, det gör aldrig han. Sånna små saker kan få folk att känna att han framstår som starkare.  Anyway  –  jag har sett mindre än halva ännu så jag kan hinna ändra mig om vem jag tycker vinner debatten… (vilket jag i och för sig tvivlar på, men you never now…). Vad säger du? Såg du debatten i natt?

Och på tal om USA… jag har fått kommentarer om att jag lovat fler inlägg från min New York weekend tidigare i år som aldrig kommit så jag lägger mig helt flat och ber så hemskt mycket om ursäkt för det.  Och nu vill jag självklart bjuda er på all info som ni önskar! Så, your wish is my command! vad vill ni ha? Shoppingtips? Restaurangtips? Både och? något annat? Hit me!  I´m all yours! 🙂

14520587_10153830742675796_3688031126647268003_n

Vi avslutade vår fantastiska tjejhelg i New York med en underbar lunch på The Boathouse. Åhhh vilket vackert ställe! Hit m.å.s.t.e. du gå om du är i N.Y.! jag kunde nästan se hur Carrie ramlade i ute på bryggan…. 

14494770_10153830848380796_834699338007349982_n

Jag äter väldigt sällan flygplansmat så innan jag går ombord på en lång flight ser jag alltid till att äta gott. Och detta var gott alltså!  Och det var så underbart härligt att sitta där att vi blev toksena till flygplatsen men allt ordnade sig. Vi kom till gate då det var boarding… (efter att vi packat ner sista shoppingen i våra resväskor i bagagekön. Ha, ha! du skulle sett oss… shopaholics on tour… ha, ha)….Puh..!

Nej, nu måste jag fortsätta titta här. Alltså vilken underhållning debatten är! Och sen, då jag sett klar,  så ska jag öppna tidningarna och se vad de skriver?  Åh som  jag älskar sånt här!  Sen en helt annan sak:

I år är ju halloween på en måndag, 31:a oktober, så – kommer ni att gå trick or treat den dagen? (det är ju egentligen den dagen gäller) eller kör ni på helgen?  lördag, eller söndag? Vi är mitt i förberedelser av denna super spooky och super kul högtid här så vill gärna höra vilken dag ni tänker gå! (här har vi höstferie då (v.44) så -blir xtra tricky att hitta en passande dag för många reser kanske bort…)

Önskar dig den allra bästa tisdagen! 🙂

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

Kategori: Allmänt | 9 Comments

9 responses to “HILLARY VS. DONALD.”

 1. Ida says:

  Ska ni köra riktigt trick or treat så är det den 31a som gäller. Bor i Kanada & de håller på att det är dagen som gäller. Enda undantaget är typ om man är äldre & ska ut & festa, då blir det på helgen istället. Annars gäller den 31a oavsett väder.

  & kom ihåg, så länge pumpan lyser på trappen indikerar man att man har godis & det är fritt fram att komma & knacka på dörren!

  • gizmolina says:

   I know, det är verkligen den 31:a som gäller. Men… jag vet att många här i Sverige (och Norge) oftast går både fredagen, lördagen och söndagen den helgen som många tänker att det är halloween… Förra året hade vi tex trick or treat besök här både på fredagen och lördagen.. (då var halloween på söndagen) så ja – lite förvirrande som sagt! Ha, ha. Vore SÅ mycket bättre om alla höll sig till den rätta dagen, så som man gör där du bor! 🙂

   Och pumpan är verkligen en bra “signal” till alla söta trick-or-treat gäster. Vi sätter alltid ut en med ljus i synligt vid entrén så att de ska veta att de är varmt välkomna! Åh som jag älskar denna spooky högtid! Jag & Johanna har redan börjat ladda upp här och årets costume är precis beställd…. 😉

   Önskar dig en magisk onsdag och tack snälla du för att du besvarade mitt halloween-dilemma! Kram!

 2. Jag gillar också debatter, de amerikanska är ju lite mer skruvade…upphöjt till hundra eller nåt. Nu få man hålla tummarna för Hillary

  • gizmolina says:

   Åh så kul att du också gillar debatterna! Jag ser redan fram emot nästa som är i början av oktober. Herregud, tänk om Donald skulle ta hem detta… hemska tanke! Goooo Hillary säger jag bara! även om jag som sagt helst hade sett Obama sitta kvar.

   Önskar dig en underbar onsdag! Kram! 🙂

 3. Frida says:

  Åh, jag vill ha NY-tips om allt men eftersom du har tipsat om många restauranger redan så vill jag gärna ha shoppingtips, det kan man ju aldrig få för mycket utav! 🙂
  Och vad gäller Halloween så kör vi på helgen innan men hoppar nog trick or treat till förmån för fest för vännerna. Köpte förresten fina trick or treat-påsar på Lindex så det är ett tips 😉
  Kram och ha en skön och lugn tisdagskväll

  • gizmolina says:

   Då ska jag självklart bjuda på mina bästa New York shoppingtips Frida! 🙂 Och tusen tack för tipset om trick or treat påsar från Lindex. Då får jag ta en tur dit snart…! Jag beställde föresten en hel del fina Halloween ting från H&M + H&M Home idag. Ett tips tillbaka till dig…! 😉

   Njut din onsdag och fånga de lyckliga stunderna! Kram!

 4. Kollar inte alls, är intresserad när det gäller Sverige men annars har jag inte så mycket intresse :). Mest kanske för jag blir nervös av sånt där.

  • gizmolina says:

   Ha, ha ja – nog kan man bli nervös av detta alltid… så lika bra att du inte ser. 😉 Själv älskar jag det! och följer även med i svenska (och norska) debatter inför valen här hemma men just nu är det ju i USA det händer så då tittar jag med stort intresse!

   Önskar dig en festlig lill-lördag fylld av solsken Madde! Kram! 🙂

 5. Emma says:

  Åh shoppingtips! Och andra allmänna tips vore lovely!

  Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *