HITTA DIN DRIVKRAFT!

Allmänt

Good tisdag mina vänner! 

Här är det plötsligt Winter wonderland deluxe igen hos oss. Oh my! så mycket snö det har kommit sedan igår… helt galet! Men i morgon vänder det och prognosen visar strålande SOL i 6 dagar och upp till +9.  Looove it!!!

Och igår kväll fastnade vi girls i Big Brother ovanligt länge efter J´s Cheer träning eftersom de körde live på TV4 Play efter sändningen fram till kl. 24. Lite trist att Stephanie fick lämna tycker jag, önskar att det var någon av de “nya” som fått lämna före de som gick in i huset först för hela poängen är ju att vinnaren ska ha fixat huset i 100 dagar.. Ser du också på svenska BB?

Men från BB till något betydligt mer givande..  Brukar du lyssna på Framgångspodden? Jag är verkligen katastrof dålig på att lyssna på poddar och följer ingen slaviskt men – varje gång då jag tex sitter och packar 720 godispåsar så slår jag på Framgångspodden och den här gången lyssnade jag på Christina Stielli som pratar om “Vad du ska göra när allting går åt helvete” och jag har helt glömt att tipsa er om det men blev påmind nu då hon dök upp på Nyhetsmorgon så gå in och lyssna på hennes samtal med Alexander Pärleros. Det är såå BRA!!!  och blir dagens pepp-tips! Du hittar podden HÄR, klicka dig vidare på “podcast” uppe i menyn och sök dig sedan fram till Christinas samtal som är Nr. 469. (det är gratis).

Och till er som inte tänker klicka er vidare och lyssna på podden så var det så intressant på morgon då hon pratade om att “hitta din drivkraft” och hon gav ett konkret bra tips på morgon som jag vill rekommendera dig att göra om du vill hitta DIN drivkraft. För när du ställer dig frågan : “vad vill jag göra om jag kan göra vad jag vill?” så är det din drivkraft som ska avgöra vad du väljer för att det ska bli “rätt”. Så, uppgiften är följande:  Ta ett papper och skriv ner 50 drivkrafter som du har! eller fler. Ös på och skriv ner alla drivkrafter du kommer på att du har. Lägg sedan undan pappret i 2 dagar, ta fram det igen och stryk nu 50% av de du skrivit upp. Lägg bort pappret igen i 2 dagar, ta fram och stryk 50% och fortsätt så fram till att du bara har 3 drivkrafter kvar!  Det kan vara att din drivkraft är glädje, lärande, mod osv. och utifrån vad dina drivkrafter är så kan du så mycket lättar hitta vad det är du vill göra, jobba med, lägga din tid på osv . Och det är otroligt viktigt att veta om vilken drivkraft man har för det är där vi hittar vår motivation!  Och om din drivkraft tex är “mötet med människor”, ja, då kanske det är lärare du ska bli?!  Kristina berättade att hon gör den här övningen varje år för att hitta vilka 3 drivkrafter som ska vara vägledande under året. Själv ska jag göra övningen nu på en gång men ett par drivkrafter är jag väldigt klar över att jag har och de är: att få människor att utvecklas och att sprida glädje!  🙂

 

Alltså när solen lyser in i mitt dressing room och mina paljettbyxor sprider glitter i rummet… Happiness deluxe! och jag älskar verkligen att starta dagen här inne. Det här rummet är det absolut bästa jag gett mig själv i present! 

Tittut! älskade Gizella älskar också det här rummet och blir alltid med mig in hit varje morgon då jag ska klä på mig. 

Och jag vet att ni är flera som efterfrågat vad jag shoppat på Zara senaste tiden? Well, här ser du plaggen! Kavaj, kofta, och några klänningar som jag ser fram emot att förgylla sommaren med.  Och det här rummet är faktiskt på ett sätt också en drivkraft hos mig! inte rummet i sig, men mina häng med kläder och stilleben med accessoarer som ger mig så mycket glädje och som inspirerar mig! 

 

Och du, du kanske inte behöver göra någon övning för att komma fram till vilka dina drivkrafter är. Kanske är de redan solklara för dig? Skriv i så fall ner dom och sätt upp de någonstans där du påminns om de varje dag så att de kan kan strössla din motivation!  Själv måste jag tex påminna mig om vad min drivkraft med min träning är? för nu har jag helt tappat det och måste hitta motivationen igen… 😉

Nu önskar jag dig en underbar tisdag! Var rädd om dig!

Kramar & Kärlek!

Miss.G.

43
Kategori: Allmänt | 16 Comments

16 responses to “HITTA DIN DRIVKRAFT!”

 1. oj vilka fina färger 🙂

 2. Lena says:

  Skulle vara kul om du vill skriva något om just din drivkraft i ditt jobb som coach. Hur du entusiasmerar dina klienter mm.

  • gizmolina says:

   Det är den drivkraften jag skrev om i inlägget: “att hjälpa människor att utvecklas”. Och jag entusiasmerar mina klienter genom att finnas där för dom i deras förändringsresa. För när man har tagit steget till att besöka en coach så har man redan tagit sitt första steg mot en förändring. Och då finns jag som coach där och entusiasmerar min klient att fortsätta den resan…

   Önskar dig en fin kväll ! Kram! 🙂

   • Lollo says:

    Vill du länka till din verksamhets hemsida, hittar inte när jag googlar o ville läsa lite mer?

    • gizmolina says:

     Svar till Lollo:

     Jag har ingen hemsida uppe nu så om du är intresserad av att få mer information / boka coachsamtal så är du varmt välkommen att mejla mig på : annastina@gizmolina.com

     Önskar dig en fin kväll vidare! Kram! 🙂

 3. Des says:

  Verkar som om många är väldigt intresserade av att läsa om vad du gör när du inte sköter markservicen hemma. Många tror nog att det ör det enda du gör haha. Låt oss läsare följa med en dag i ditt liv och jobbvärld. Ha en fin dag!

 4. C says:

  Håller med! Bloggen inriktas helt på den privata delen av ditt liv AS och ger intryck av att du är hemmafru på heltid. Inget fel i det såklart, men om det finns en aktiv coach- och stylistverksamhet i ditt arbetsliv så vore det så spännande och inspirerande att ta del av även den delen av ditt liv.. Ha en fin dag!

  • Linn says:

   Kanske bara är jag men jag tror inte på att det finns en coach-och stylistverksamhet annat än på på sin höjd hobbynivå. Tror det bara är snack/image faktiskt. Tragiskt att måla upp en bild av det som 50+…

   • Maggan says:

    Håller med!
    Tror precis som du.
    Låter bra… eller inte.
    Jag hade iaf inte anlitat.. låter inte särskilt proffesionellt

 5. Vera says:

  Kse inte så många som har råd/ behov av coach eller personlig stylist under Corona. A-S har jobbar hårt sen tidig ålder på H&M, chef på SF egen butik osv. Hon tar hand om hem, snöskottning, bilfix och uppfostrar Johanna i stort sett ensammen. OM hon nu är hemmafru så är det väl inget att skämmas för. Verkar som avundsjuka.

  • Des says:

   Vera: nej du har nog missuppfattat för vi vet ju att hon har ett annat jobb då hon visat oss kontoret mm. Och det är det livet utanför hemmet som folk vill veta mer om tror jag. Allt behöver inte kretsa kring avundsjuka utan kanske mer nyfikenhet.

  • Lena says:

   Verkligen inte avundsjuka. Eftersom det skrivs om hennes jobb är det klart man blir intresserad. Så klart skall man inte skämmas om man är hemmafru.

 6. Jenny says:

  Maggan och Linn, två skogstroll på besök.
  Sååå intressant att höra vad ni tror.

  • Maggan says:

   Jenny:

   Jag tror inte på henne pga av flyktiga svar när hennes jobb kommer på tal.
   Och personligen skulle jag inte anlita någon som alltid svävar i det rosa molnet.
   Och som inte kan svara på konstruktiv kritik.
   O som inte har nån hemsida där hennes arbete beskrivs, vilken utbildning hon har för detta osv osv

   Min åsikt

 7. Jenny says:

  Vad gör du här, Maggan?
  Är du på jakt efter en Coach? Eller en stylist?
  Kommer du från uppdrag granskning?
  Är du en bloggpolis?
  Eller är du bara lite bitter och gnällig.

  • Maggan says:

   Jenny Vad gör du själv här?
   Mer än att agera som nån slags försvarsperson till AS.

   Hon kan själv få svara på de frågor som vi läsare ställer.
   Näää visst ja. Hon skiter ju i att svara på sånt som är obekvämt.

   Vad jag gör här? Intresserad av vad hon jobbar med.
   För länge sen butiken i Norge. Nu ”Coach”.

   Hittade hit pga av deras resor till Thailand.
   Men får ju inga svar ang jobbet så.

   Bitter?? Nähä Inte ett djävla dugg.
   Ha en trevlig söndag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *