Hiv O´hoy !

Allmänt


Vad var det det stod på skylten vid entrén till Abra Havn..? Kom som en landkrabbe...

Hiv O´hoy alla sweeties & pirater !

Johanna har pratat om att hon vill åka till Kaptein Sabeltann non-stop såååå länge så det var total lycka då vi körde mot Dyreparken i söndags ! ochvet ni vad hon står (fullt utklädd till Tante Sofie) och säger nu as I blog?  Mamma, jag vill åka till Kapten Sabeltann och se på showen igen i morgon för den var så BRA!!!    Alltså han har verkligen lyckats med sitt koncept den där Terje Formoe ! 😉   Jag vet föresten inte om Sabeltann är känd i Sverige ? är han det ?  Här i Norge är han super stor !

….dra som en sjørøver !   Lilla J köpte Sunniva outfit (hon är en av karaktärerna i Sabeltann).

Vi tog in 1 natt på nybyggda Abra Havn och om ni ska till Dyreparken så kan jag varmt rekommendera er att bo där ! Stället var f.a.n.t.a.s.t.i.s.k.t. ,  ett riktigt familjeparadis !!! titta bara här hur måndagen startade: eller föresten, först bilder från söndagen då vi ankom runt kl.16.

Rummet hade fullt av Sabeltann detaljer  och till J´s glädje var det våning-säng !

Efter incheck gick vi raka vägen till Dyreparken och första stopp var inte helt otippat Sabeltanns verden.

Det blev sen lunch, en tur på Den svarta dam och shopping innan vi gick tillbaka till Abra Havn för att göra oss klara för piratmiddagen kl. 20.

Hörde jag pirat ? 😉

På väg till föreställningen som kickade igång kl.23.  Very late indeed … !

På vägen stoppade vi i Båtbasaren och vann en sjöhäst och ett par badankor.

Shit vad det var k.a.l.l.t. på showen….brrr… men det gjorde inget tyckte lilla J och hon ger föreställningen full pott ! G G G G G G !  och hon tyckte inte att den var det minsta läskig heller.  

Det var söndagen. Nu ska ni få se hur vår måndag startade i Abra Havn:

Klockan 08.00 seglade Grevinnen in framför vår balkong och bjöd på en liten piratshow med sång och hissflaggning.  En nyvaken liten J passade på att klä sig samtidigt…

Kl.08.30 klev vi ombord på Grevinnen och åkte iväg till piratfrukost och ja, vi är lika trötta som vi ser ut…zzz… för kvällen innan somnade vi inte förren runt 02…Vanlig tid för mig, men inte för lilla J..

Men då vi kom fram piggnade vi till tack vare kul underhållning !

I Sabeltann land är det ett tema som gäller in i minsta detalj  😉

Efter frukosten var vi tillbaka i Abra Havn för att checka ut.

…och då kom plötsligt Grevinnen

…. och bjöd på en liten show tillsammans med Den Sorte Dame.

Efter utcheck så startade vi dagen på Dyreparken med att ta en walk till Afrika men alltså det här med att titta på djur tyckte lilla J var sååå boring… så vi blev bara där en kort stund och tittade på….

…de fina girafferna

…och på dyrepresentasjonen av Løvene…  (lilla J tyckte att det var noll nix kul att se)

…också avslutade J med att göra det bästa hon vet:  ansiktsmålning !

Från Afrika gick vi vidare till Kardemomme by (efter ett kort stopp i Sabeltanns Verden för att se då Kaptein S kom hem från tokt) och snacka om kontrast till Sabeltann land.  Vi kom fram till världens sötaste lilla oas och det kändes plötsligt som att vi var i Grekland typ.  Otroligt mysigt!  men det ska få ett eget inlägg (annars blir det här sååå långt…).  Har lust att ge er som planerar att resa till Dyreparken, och bo på Abra Havn, några tipshere we go :

Skippa piratmiddagen. Man betalar dyra pengar, får en 1/2 liter läsk att dricka ur plastkoppar och lilla J tyckte inte ens om maten som låg i skattkistan så vi gick och köpte en wienerpølse m. lompe t henne istället.   Det som var kul var piratshowen kl.21 efter middagen !

Så, mitt tips, istället för piratmiddagen är  att stanna kvar i Abra Havn för kl.20 är det en piratshow för barnen där då flaggan tas ner för dagen och då kan mamma & pappa sitta och ta ett glas vin på uteplatsen till den lilla restaurangen som är inne i receptionen (och där kan man även äta middag!).  Soft & nice för the parents !  och kul för kidsen = win / win !  🙂

Boka piratfrukosten! den ger vi full pott ! G G G G G G ! det var perfekt frukost, trevlig underhållning och en kul skattejakt för kidsen som avslutades med att de fick en is.  och ett tips om du är på frukosten kl. 08.30:  ta med allt du trenger för dagen för ni kan stanna kvar på området efter frukosten och slipper då ta en walk tillbaka (som vi fick göra…).

Det var det !  och jo, ett till tips:  ta med vin om du bor i Abra Havn och vill ha lite balkongmys då kidsen har somnat för man får inte ta med en flaska från butiken i receptionen.

Gissa vad lilla J gör nu? Hon ligger och tittar på Kaptein Sabeltann på DVD !  så ja, detta har verkligen varit en super duper miniferie för henne .  Hon älskade varje sekund av turen !!! och det gjorde jag & JIG också.

Önskar dig en härlig tisdag !   🙂

LoVe!

Kategori: Allmänt | 8 Comments

8 responses to “Hiv O´hoy !”

 1. God eftermiddag!
  Vad glad jag blir av att läsa detta inlägg om er lilla minisemester och era nya erfarenheter. Det ser verkligen ut som att ni haft jätteroligt. Så ska det vara och det riktigt glittrar om Johanna av lycka – det syns att hon har roligt. Härliga minnen.
  Som vanligt är du så fint klädd och matchar med dö-skallar…:)
  Vad läskigt det som hände på förmiddagen… förtår dina tankar med tanke på förra året. Skönt att ni kan släppa det.
  Mys er tisdag och glöm inte att du är fantastisk för att Du är Du.
  Kram
  Lena

  • gizmolina says:

   God kväll fina du ! Johanna har haft SÅ kul. Eller det har vi föresten haft hela familjen ! Är super imponerad över Abra Havn och jag är fascinerad över hela Kaptein Sabeltann världen. Vilken grej att bygga upp en figur som blir så stor ! inte många som lyckas med det. Och jag var ju så klart tvungen att matcha med dödskallar 😉 Du gör mig verkligen glad med dina kommentarer ! Tack ! Önskar dig en festlig allsångkväll ! Kram !

 2. Minna says:

  Vad kul det ser ut, verkligen häftiga miljöer de har byggt upp

  • gizmolina says:

   Det var minst lika kul som det ser ut ! och ja, Abra Havn var imponerande ! Det öppnade i maj i år så det är helt nytt. Kram ! 🙂

 3. Anna says:

  Dom visar kapten sabeltann på sommarlovsmorgon i år i Sverige.

 4. Ingrid says:

  Takk for mange flotte tips.
  Det må jo bli overnatting på Abra Havn neste gang vi besøker dyreparken 🙂

  Fantastisk fin blogg du har som gir meg stor glede og inspirasjon 🙂
  Håper for øvrig på komme innom butikken din i løpet av uken.

  Hilsen Ingrid

  • gizmolina says:

   Tusen 1000 tack för härlig feedback ! 🙂 Har öppet butiken to / fre / lö så du är varmt välkommen ! Och ja, jag kan verkligen rekommendera er att övernatta i Abra Havn. Det var värt varje krona ! Klem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *